Jak vidím naše forum dnes.

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vidím naše forum dnes.

Příspěvek od Zappadaddy »

Hellboy píše:Já myslím, že to není ve fórech a bánech, ale v hifistech. Zcela upřímně vám říkám (a teď to berte trochu s nadhledem), že větší sebranku jsem na internetu dlouho neviděl :) Jednak jsou všichni strašné citlivky, jednak je pojetí "hifi" některých strašná dojmologie, což samozřejmě vede k hádkám a jednak celá řada lidí naprosto neumí diskutovat, nebo zde hájí svůj kšeft, takže jdou až do krve. Když se sejde drsný "podnikatel" z Nemanic, nervově labilní éterický labužník, na woodoo věřící spititista a exaktní vědec, kterého zajímá jenom měření, tak to prostě nemůže dobře dopadnout :) Celkově řečeno, hodně lidí tady je dost zajímavý studijní materiál pro Chocolouška (a zase to berte s nadhledem a ne nějak moc ve zlém). Tolik podivuhodných esoterických podpisů pod příspěvky a tolik všelijakých abstraktních hlášek se nevidí ani na fóru Svědků Jehovových :)
Co víc dodat,naprosto přesné. *thumbs up*.Když se sejde drsný "podnikatel" z Nemanic, nervově labilní éterický labužník, na woodoo věřící spititista a exaktní vědec, kterého zajímá jenom měření, tak to prostě nemůže dobře dopadnout Mezi které se počítáš ty?Jěště by zde mohl být např.:provokatér,pocitář,chlubil,chudák,zbohatlík,umělec ....atd :lol:

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Hellboy to sice napsal tvrdě narovinu, ale zato výstižné.

*thumbs up*

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Já se snažím rozumnou cestou za rozumné peníze dobrat co nejlepšího výsledku a při investicích vědět k čemu mi daná věc je, jak funguje a proč. Některé (většina) věci jdou nad moje znalosti, ale tak nějak odmítám přijmout tvrzení některých, že když tomu nerozumím, měl bych věřit "zkušeným". Pro mě hifi není náboženství, abych musel "věřit". Vzhledem k tomu, že zkušené osobně neznám a často mám pocit, že to jsou spíš podnikatelé, tak to občas vede k hádkám, ale to mi právě vadí. Po roce hádání o digitálních zesilovačích nakonec ze zkušených radikálů vypadne, že to vlastně není zas taková hrůza ve srovnání s hifi střední třídy, princip káblů nevysvětlil nikdo nikde atd. To se budu hádat vždycky rád. Jsem přesvědčený, že slušný člověk, který ví, proč něco nějak funguje, nemá žádný důvod proč se to nepokusit vysvětlit ostatním. Já se tak snažím chovat a snad dokážu uznat když se pletu a i jiní lidé o kterých vím, že něco dokázali a svému oboru rozumí, jsou většinou velmi sdílní a příjemní. Díku tomu mám značnou nedůvěru ke všem, kteří se chovají stylem: "To bys stejně nepochopil blbečku." V hifi je to běžné a pro mě je to naprosto jasný důkaz, že daná osoba buď lže, nebo má nějaké postranní oumysly :) Pravděpodobně je to tím, že hifi je skvělý kšeft, založený na velice subjektivním vnímání, takže velké rozpory v něm budou prostě vždycky a na každém fóru. SVým způsobem mě to baví a je to takový hezký folklór :)

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

Hellboy *2thumbsup* :) dobre vystizeno..

Vis k tomu podnikani ono je to tezke... nekdo neco koupi a potrebuje to prodat... jenze dana vec je draa proto, protoze kupa lidi na tom stravila mnoho casu a pokusu a pak je system padajiciho h...a kteri potrebuji mit vyplatu... (ale dany vyrobek mel by vykazovat lepsi kvality nez vec jina) tot vse.

To ze jsme sebranka je jasne jak facka... nekdy je problem se shodnout na urcitych jednoduchych vecech natoz v teto oblasti. Navic kazdy ma ruzne finance, ruzne strojecky a pastrojecky a ruzne vybavene komurky a kazdy jinak slysi a kazdy ma jiny zajem (prodej nebo poslech..)

nechci tim rict ze ten ci onen je hluchy ani hloupy, lae kazdy to vnimame jinak, kazdy jsme na jine vlne... proto bychom se spise meli vic chovat umirneji jak bylo psano napocitat do deseti a pak v klidu odpovedet nebo ulezet a pak odpovedet... vetsinou emocni vybuchy nevedou k dobremu.

ptas se na kabelaz... je to slozita vec... nehlede, ze jsem ted nedavno cetl jaky je rozdil mezi normanim medenym dratem a z ofc... kupodivu nektere studie ukazaly ze zadne (ani po zmereni)... a ze prej to je jen takovy marketingovy tah (tak ti nevim -no ja tez nepoznal na sluchu normalni kabel od ofc... tak kdovi jakej to kabel je... pac na kabel muze se napsat cokoliv) jinak ruzne konstrukce kabelazi to je uz vec jina.... skoda, ze nekteri za nektere kable chteji majlant... a rozdily ? No je vsem jasne, ze na prodejne vam nedaji kus kabelu na vyzkouseni jak to hraje, aby jste pak zkusili jiny atd... ale abych byl uprimnej velky rozdil pocitis pri uprave mistnosti... - to zvedne o minim o tridu vsechno... a uprava mistnosti neni az tolik draha pro normalniho clovicka.

Inu doufam, ze si budeme vymenovat nazory vzajemne v urcitych mezich a pokud mozno nejake vysvetleni proc ...ci ukazka atd....

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

technici odešli?
ani jsem si nevšiml...

proč ta akce v Rožnově nevyšla je zcela zřejmé: každý z konstruktérů ví, že ten jejich zesilovač v takovém přímém srovnání na neznámém zbytku aparátu může hrát špičkově, ale taky to může být naprostý propadák. nikdo to nebude riskovat.

a nikdo z nich taky nemá páru, v čem to je...

p.s.: copak si někdo může myslet, že by skutečně mohl dokázat poznat rozdíl např. mezi zesilovači které zkreslují 0,008% a 0,005%? (slovy: mezi osmi a pěti tisícinami procenta?)
:lol:

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

K testu daneho zesiku....
je to tezke neco soudit z cisel na dalku... Dobre by bylo kdyby konstrukter mel i jine zesiky a pastrojecky k porovnani nez pak da do testu....
Ale jak psal kdosi v jinem topicu.. "mazec by byl kdyby to donesl a pronesl "tu to mate a ted si merte, sud'te a poslouchejte" " a srumec by byl, kdyby fakt byl naslapanej :))
Moc bylo povyku okolo toho a kazdy se drzi toho sveho... a kazdy vi svoje, kazdy ma sve zkusenosti...

Vis Dadafte kdysi jsem byl moc blbej...
a koukal kolik ze to ma zkresleni a jak to hraje... ackoliv nejake rozdily v tom byli... sice jsem nepoznal mezi tak malym %...

ale po case jsem zjistil, ze rozdil v kvalite je nekde jinde pro pekny poslech.... dnes je mi jedno zda to ma 0.003% nebo 1% zkresleni...to tez o wattazi beden apod... spise dnes koukam jak to hraje a jak to ladi uchu a je mi sumafuk jake cisla tam jsou...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no oni mají konstruktéři pravdu - čím míň zesilovač zkresluje, tím je lepší.
jenže v dnešní době jsou zesáky vychytané a jsou těmi opravdu nejméně problémovými položkami řetězce.

mě třeba mrzí, že odešli. ale na druhou stranu poslední dobou byl jejich jediný přínos pro toto fórum akorát mrdník, který tady svými hádkami dělali.
takže je možná líp, že jsou pryč.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No, já když se zamyslím, tak jsem se od konstruktérů nikdy nedozvěděl přímou odpověď ani na poměrně primitivní dotazy. Jedinou vyjímkou byl snad BVa, který byl ochoten argumentovat, vysvětlovat a neustále nedělal z ostatních blbce. Přínos člověka, který se tváří, že něco ví, ale neřekne, protože všichni jsou blbci nehodní jeho úrovně, je podle mě nulový, takže mě chybět nebudou. Trvalo rok, než jsme z Dudka dostali nějaký skutečný názor na digitální zesilovače. Celý ten rok to haněl a následně prohlásil, že hrají hůř, než nejlepší zesilovače na světě, čímž de fakto řekl, že vlastně hrají docela dobře jenom ne nejlíp. K čemu je taková debata?

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Největší problém tohoto fóra vidím v tom, že někteří členové zcela kašlou na pravidla. Nejdříve začnou popichovat a provokovat a následně celé téma směřuje k osobním útokům a urážkám (viz. téma: Zní všechny zesilovače stejně?). Pokud se tu nezačnou tvrdě prosazovat pravidla, tak to tu nepřestane nikdy. Nelze brát ohledy na to, že někdo je něčí kamarád, jelikož pravidla mohou porušovat všichni.

A taky chápu, že se tu o vedení fóra starají pouze dva lidé (Pipis a Eficak, pokud se pletu, tak se omlouvám), kteří nejspíš pracují a mají své koníčky. Z toho usuzuji, že by bylo třeba nabrat minimálně dalšího moda.

PS: Trestal bych jak provokace, tak i členy, kteří na ně reagují.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Tomíku, pomůžeš nám s moderováním?
Já budu rád.
Přesně formuluješ, co je tady a teď.
Osobně se mi nechce rozdávat banány a je Fakt, že Jardu znám dlouho.

Udělej anketu a budeš-li chtít, Pip Ti dá práva.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Klidně ti s tím pomohu, ale anketu dělat nebudu. Je to Pipisovo fórum, tak ať rozhodne on.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No pokud narážíš na mě, tak se omlouvám. Co se toho Levinsona týče, bral jsem to skutečně jen jako nevinnou sarkastickou narážku a tak nějak mě nenapadlo, že se to někoho takhle dotkne. Nemám nic proti ML cose zvuku týče. Nemám problém se za to klidně omluvit. To vlákno jsem začal já a byl jsem rád, že se tam nestrhla obvyklá nesmyslná hádka, takže jsem ani neměl v úmyslu jí sám rozpoutávat. Jak se zdá, tak na určitý typ humoru je tady příliš podrážděná atmosféra.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Nejsi to jenom ty Hellboyi. Je Vás víc a je Vás třeba vychovat k nějaké slušné internetové kultůře. Internetová diskuze má jednu menší nevýhodu a to je vyjadřování a rozpoznávaní emocí z postů. Např. někdo může nadhodit nějaký vtip pro odlehčení, ale druhý ho pochopí jako urážku a hned nám tu vzniká flame war. A pokud se toto neuhlídá hned v zárodku, jde vše do kytek.

Pokud se chcete navzájem urážet, můžete to provádět přes soukromé zprávy, nebo emaily, nebo z očí do očí.

A bany lze udělovat i časově omezené. Nemyslel jsem hned Permaban.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Nemusíš mi to věřit, ale já nemám zájem někoho urážet a snažím se to nedělat. ALe když někdo přijde a začne mě takovým tím způsobem, který jsem objevil až tady, urážet a narážet a to ještě navíc tak, že místo aby vyvrátil moje tvrzení, tak začne psát o úplně něčem jiném a strhávat to do osobní roviny a nikdo proti tomu nezasáhne, tak nevidím sebemenší důvod proč se nebránit. Viz Merhautův příchod do diskuse o HD. DO doby než tam přišel se tam naprosto klidně a konstruktivně řešila věc o které já mám nějaké vědomosti a snažil jsem se jí ostatním vysvětlit. Přišel Merhaut a napíše tam tím svým štěkem, že jsme v podstatě idioti. Musel jsem se hodně držet, ale normálně jsem mu fakticky oponoval. On jen dál prudil a následně nás všechny "setře" tím, že on viděl film na 70mm a mi máme sčoty. Odpověděl jsem fakticky a musel jsem se hodně ovládat, abych mu nenapsal něco peprnějšího. Co s tím? Nerad bych, aby se to ocitlo v žumpě, protože to co je tam napsané po faktické stránce o videu je pravda a někomu se to může hodit. Na druhou stranu, aby Merhaut blil a provokoval kdekoli se mu zamane mě opravdu nebaví a ty bys dal banán nám oběma, přičemž minimálně v tomhle případě necítím sebemenší vinu. Buď se měl Merhaut okamžitě smazat a zabanovat, nebo musí mít druhá strana možnost v rámci slušnosti bránit. Což se stalo.

Odar

Příspěvek od Odar »

Najvacsia disciplina uzivatelov je na warez forach a privatnych P2P trackeroch. Kto chce mat pristup k datam, musi sa aj spravat. Tu nejde o nic a vela ludi si tu ventiluje, co ich tazi na dusi. Nie len tu. Aj na slovanete, avfore a mozem pokracovat dalej. Ci je to kontrolovatelne, to je otazne. Sam som urcity cas robil moderatora na par weboch a uz by som to robit nechcel. Nemam na to cas, energiu a nema to zmysel :lol:

Odpovědět