Jak vidím naše forum dnes.

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vidím naše forum dnes.

Příspěvek od noaid »

Merhaut je asi to "nejlepší", co tohle fórum potkalo, ten, "který má co říct" a neustále to dělá. Prý, jak sám říkal, mluví jen k tomu, čemu rozumí. Asi proto neříká nic jiného než urážky, nic konkrétního z vlastní hlavy, jen tak obecně, aby mu nemohlo být nic případně vyvraceno. Jen se chlubí, že je borec, ale nikdy to nedokáže. Je faktickým pánem tohoto fóra, má tady hodně kamarádů a obdivovatelů, kteří za ním stojí, proto si může cokoliv dovolit a nikdy nedostane ban, jen jednou na den, aby se neřeklo, což ovšem není ban, jelikož přispívá jen jednou za čas, když má svou periodu. A pokud by ban dostal, tak jedině zároveň s protistranou, aby to nebylo tak nepříjemné.
Hellboy nemusí mít ve všem pravdu, ale v mnohém má. Víc než mnozí jiní tady. Problém je v tom, že některým stačí vidět jeho jméno, a už je úplně jedno, co říká, prostě je to pro ně vůl, i kdyby řekl, že 1+1=2. Vláda předsudků, smečkové chování, snaha být mezi těmi silnějšími. Kdo není s námi, je proti nám.
A v jednom s H. souhlasím, je to tu to nejhorší, co jsem na fórech posledních 15 let zažil, lidi se tady už bojí cokoliv napsat, aby je za to někdo sprostě nesetřel. Postupné umírání...

Názory zde mi připadají, že když budu volat v noci při přepadení o pomoc, tak bych měl být pokutován za rušení nočního klidu. Je třeba odlišovat příčinu a následek.

Názor, že když budeme Merhauta ignorovat, tak s tím přestane, je lichý - nepřestane. Jen se bude cítit ještě sebejistěji.

Co se týče "krabice popsané fixem", taky jsem to bral jako humornou nadsázku a nechápal jsem následné reakce.

Tak to vidím já. A klidně za to přijmu ban, nemám s tím problém. Spíše to čekám, i když jsem byl velmi mírný oproti tomu, co si opravdu myslím.
samoT píše:Nejsi to jenom ty Hellboyi. Je Vás víc a je Vás třeba vychovat k nějaké slušné internetové kultůře.
Takových obecných vyjádření tady už bylo hodně. Je třeba konkrétně jmenovat. Jinak to nemá smysl.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Komentáře na mou osobu směřujte ZDE.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Co se týče reputace, tak mám dojem, že proti ní bojují především ti, kteří se jí nejvíc bojí. On by se leckdo možná divil, že se jeho příspěvky lidem nelíbí a na rozdíl od přímé konfrontace mu v tomto případě každý rád na jeho výplod anonymně klikne a oboduje ho. Reputace je zcela běžná věc na většině fór a nevidím důvod proč by měla někomu nebo něčemu vadit. Někde to funguje tak, že lidé můžou dávat jenom kladné reakce přímo na uživatele, jinde zase, že lidé můžou hodnotit přímo každý příspěvek. To mi přijde jako nejlepší, možná by se leckdo divil, jak jsou jeho příspěvky brány, když by se k nim mohli čtenáři vyjadřovat.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Promazán OT, pište k tématu. Pokud se to zde bude opakovat, budu rozdávat rovnou jednodenní ban.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Z fóra se stal jeden velký bazar.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

fox píše:Z fóra se stal jeden velký bazar.
Nemohu si než povzdechnout: Každá špína dobrá :!:

Naše fórum má za dobu 28 měsíců činnosti 1870 členů, kteří podali 2375 inzerátů, čili cca 85 měsíčně.

Jiné fórum má za dobu 5 měsíců činnosti (odhadem) asi 150 až 180 členů, kteří podali 40 inzerátů, čili cca 8 měsíčně.

S ohledem na to, že naše fórum má 10x více členů, tak jsou na tom obě fóra prakticky úplně stejně, takže jaký bazar :?:

*offtopic* A klidně za tuto odpověď beru Obrázek

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Jako virtuální Kambodžu...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Aleska píše:
fox píše:Z fóra se stal jeden velký bazar.
Nemohu si než povzdechnout: Každá špína dobrá :!:

Naše fórum má za dobu 28 měsíců činnosti 1870 členů, kteří podali 2375 inzerátů, čili cca 85 měsíčně.

Jiné fórum má za dobu 5 měsíců činnosti (odhadem) asi 150 až 180 členů, kteří podali 40 inzerátů, čili cca 8 měsíčně.

S ohledem na to, že naše fórum má 10x více členů, tak jsou na tom obě fóra prakticky úplně stejně, takže jaký bazar :?:

*offtopic* A klidně za tuto odpověď beru Obrázek
Například 27.5.2011 bylo napsáno 11 příspěvků. Z toho 7 prodám-koupím a pouze 4 v ostatních rubrikách.
Těch 1870 členů je jenom na papíře. Spočítej si , kolik opravdově přispívá. Ty časy, kdy tady psala opravdová elita hifi, jsou bohužel dávno pryč.
Kvantita převyšuje nad kvalitou.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Několikrát jsem tady četl, že to je " pipisovo fórum".

Tvůj inzerční průměr je za celkovou dobu trvání tohoto fóra. V době, kdy jsem se do tohoto fóra přihlašoval a čerpal jsem ze zkušeností členů / někteří už jsou bohužel dávno pryč /, inzerátů se tu mnoho nevyskytovalo. Dnes se to inzercí jenom hemží. Mnozí lidé se přihlašuji jenom proto, aby za darmo prodali.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nemohu si než povzdechnout: Každá špína dobrá

Alesko, nevím na co narážíš.
Jsem stejně účastníkem tohoto fóra jako ty. Taky mi na něm záleží. Akorát se nemusím ke každému tématu vyjadřovat. Asi proto, že nejsem takový odborník.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Navrhni tedy Pipisovi řešení. Je lehké poukazovat na nedostatky. Souhlasím s tebou, že by se toto mělo nějak pohlídat, aby se nám tu z toho nestalo pouze prodejní fórum. Ale jak to provést citlivě? Omezit možnost inzerce pouze pro ty, kteří dosáhli daného počtu příspěvků? Jaké číslo by to mělo být?

Pokud máš nějaký nápad, tak sem s ním. A to platí i pro ostatní. Pokud máte nějaké nápady, jak vylepšit toto fórum, nebojte se je napsat.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Inzerci by bylo optimální řešit podle Audiozone fóra. Ti také měli rubriku "Bazar" mezi ostatními složkami a nakonec ji přemístili do horní lišty, takže se na fóru již inzeráty neobjevují.
Obrázek
A kdo chce něco prodat/koupit, tak si klikne na tlačítko "Bazar" a otevře se mu nabídka dle potřeby.
Je to jednoduché a funkční.

Shylock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shylock »

Přijde mi divné, že některým stále nedochází k čemu toto fórum již delší dobu slouží. Stačí pozorně číst (i mezi řádky) a není těžké rozklíčovat - kdo je v pozadí a tahá za nitky, kdo je jen nastrčená figurka atd. atd.

Připisuju do příspěvku.

Píše se, že co o Vás lidé říkají (píše), hovoří především o nich.

Z IP adres používaných Schylockem, přispívají 4 členové.
Shylock - Senior - Soudmarker - Nal.

Nic to nemusí znamenat.
Udělil jsem jednomu z nich varování.

Efičák

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Shylock píše:Přijde mi divné, že některým stále nedochází k čemu toto fórum již delší dobu slouží. Stačí pozorně číst (i mezi řádky) a není těžké rozklíčovat - kdo je v pozadí a tahá za nitky, kdo je jen nastrčená figurka atd. atd.
Já to tuším. Ale co se dá dělat...
Ale nakonec se tady sem tam najde někdo s kterým si rád "pokecám" o svém koníčku.
Pořád lepší něco než kopanec do zadnice.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Shylock píše:Přijde mi divné, že některým stále nedochází k čemu toto fórum již delší dobu slouží. Stačí pozorně číst (i mezi řádky) a není těžké rozklíčovat - kdo je v pozadí a tahá za nitky, kdo je jen nastrčená figurka atd. atd.
Já netuším...

Každé založené fórum je obrazem někoho, většinou zakladatele/zakladatelů. Nemusíme chodit daleko, vezměme si například fórum, ze kterého mnoho z nás bylo vyhnáno, dnes Hifi Passion. Již při prvním pohledu je to jasné: Martin, preferovaný NAD a Studio Špalíček, pouze 1 moderátor.
Dále Audioweb, vedený Antoniem a zde je hodně preferovaný, ale velice užitečný Sinclair, doplňovaný řadou praktiků, jako jsou Kyselim, Jarous, Opamp, Dawsoo a jiní. Moderátorů více.
Pokračujme Slovanetem. Možná že v počátcích /nesledoval jsem/ sloužil hodně Kazzatelovi (P. Dudek) a VB, ale dnes hlavně slouží aktivitám PMA a i jiným (TomasT, Quart a jiní). Moderátoři jsou dva (PMA a Troton) a obsluhu fóra zvládají na *thumbs up*
Poměrně málo známý je Repro Mania NET, vedený více moderátory a směřující spíše k ozvučování. Dva moderátoři.
Občas se z kategorie HiFi vyskytne něco na Svet Elektro, moderátoři dva a AVmania.
Pohledem na hudbu "z druhé strany" se zabývá dobře spravované Audiozone/Electrozone, vedené mnoha specializovanými moderátory a nevynechám ani HighEnd Fórum řízené opět několika moderátory.

O našem fóru se mluví jako o "Pipisově fóru", ale já mám velký pocit, že právě Pipis na tomto fóru nikoho nepreferuje. Na druhé straně chápu, že je velice těžké mít stejný metr na lidi které znám osobně (přátele) a lidi, které znám jen z obrazovky a jejich příspěvků. Má-li Pipis ještě jedno svoje "tajné fórum" pro své nejbližší, nechť je mu to přáno.

Jak píši v úvodu: Já netuším, kdo je v pozadí tohoto fóra, já netuším kdo "tahá za nitky" a již vůbec netuším, kdo z tohoto fóra je jen "nastrčená figurka". Afér s "nastrčenou figurkou", bouřlivě oslavující kvality prodávaného byly na našich česko-slovenských fórech již minimálně dvě a je jen a jen věcí moderátorů podívat se, zda na jedné adrese není našich členů zaevidováno více. Mám toto fórum rád a byl bych rád, kdyby bylo pro všechny, nejen pro zvané a vyvolené.

Ale jedno vím jistě: Řeknu-li A, pak je slušností říci i B, protože jinak je to jen a jen v oblasti šeptand, pomluv, osočování a v úhrnu to jen a jen slouží ke stagnaci tohoto fóra. Neřeknu-li to, pak je to pro mne jen a jen výmluva. Navíc nelze opominout ani nedávné zrušení volné diskuze - ti, kdo tak vehementně volali po jeho zrušení se zaštiťovali tím, že sem kvůli němu nechtějí psát. Takže na závěr jednu oblíbenou

"Kontrolní otázku" : A píší sem dnes, nebo se opět jen na něco vymlouvají ?

Odpovědět