Shylock píše:Přijde mi divné, že některým stále nedochází k čemu toto fórum již delší dobu slouží. Stačí pozorně číst (i mezi řádky) a není těžké rozklíčovat - kdo je v pozadí a tahá za nitky, kdo je jen nastrčená figurka atd. atd.
Já netuším...
Každé založené fórum je obrazem někoho, většinou zakladatele/zakladatelů. Nemusíme chodit daleko, vezměme si například fórum, ze kterého mnoho z nás bylo vyhnáno, dnes
Hifi Passion. Již při prvním pohledu je to jasné: Martin, preferovaný NAD a
Studio Špalíček, pouze 1 moderátor.
Dále
Audioweb, vedený Antoniem a zde je hodně preferovaný, ale velice užitečný Sinclair, doplňovaný řadou praktiků, jako jsou Kyselim, Jarous, Opamp, Dawsoo a jiní. Moderátorů více.
Pokračujme
Slovanetem. Možná že v počátcích /nesledoval jsem/ sloužil hodně Kazzatelovi (P. Dudek) a VB, ale dnes hlavně slouží aktivitám PMA a i jiným (TomasT, Quart a jiní). Moderátoři jsou dva (PMA a Troton) a obsluhu fóra zvládají na
Poměrně málo známý je
Repro Mania NET, vedený více moderátory a směřující spíše k ozvučování. Dva moderátoři.
Občas se z kategorie HiFi vyskytne něco na
Svet Elektro, moderátoři dva a
AVmania.
Pohledem na hudbu "z druhé strany" se zabývá dobře spravované
Audiozone/Electrozone, vedené mnoha specializovanými moderátory a nevynechám ani
HighEnd Fórum řízené opět několika moderátory.
O našem fóru se mluví jako o "Pipisově fóru", ale já mám velký pocit, že právě Pipis na tomto fóru nikoho nepreferuje. Na druhé straně chápu, že je velice těžké mít stejný metr na lidi které znám osobně (přátele) a lidi, které znám jen z obrazovky a jejich příspěvků. Má-li Pipis ještě jedno svoje "tajné fórum" pro své nejbližší, nechť je mu to přáno.
Jak píši v úvodu: Já netuším, kdo je v pozadí tohoto fóra, já netuším kdo "tahá za nitky" a již vůbec netuším, kdo z tohoto fóra je jen "nastrčená figurka". Afér s "nastrčenou figurkou", bouřlivě oslavující kvality prodávaného byly na našich česko-slovenských fórech již minimálně dvě a je jen a jen věcí moderátorů podívat se, zda na jedné adrese není našich členů zaevidováno více. Mám toto fórum rád a byl bych rád, kdyby bylo pro všechny, nejen pro zvané a vyvolené.
Ale jedno vím jistě: Řeknu-li A, pak je slušností říci i B, protože jinak je to jen a jen v oblasti šeptand, pomluv, osočování a v úhrnu to jen a jen slouží ke stagnaci tohoto fóra. Neřeknu-li to, pak je to pro mne jen a jen výmluva. Navíc nelze opominout ani nedávné zrušení volné diskuze - ti, kdo tak vehementně volali po jeho zrušení se zaštiťovali tím, že sem kvůli němu nechtějí psát. Takže na závěr jednu oblíbenou
"Kontrolní otázku" : A píší sem dnes, nebo se opět jen na něco vymlouvají ?