No, já to zkusím politicky, ale takticky
Kolik lidí je tady zaregistrovaných? Pár tisíc? Kolik lidí sem píše s vyjímkou bazaru? Pár desítek? Nebo jen pár?
Proč to tak je? Protože jsou hifisti extrémně plaší, nebo proto, že jakmile se zde člověk k něčemu vyjádří, nebo se na něco zeptá, hned se vyrojí partička, která je tu prakticky 24 hodin denně a pokud se jim daný dotaz nehodí do krámu, okamžitě se ho pokusí nějak podpásově sejmout? A to tak, že velmi nepříjemně a nevybíravě.
Proč s tím nikdo nic nedělá? Neviděl bych za tím žádné spiknutí, ale spíš zoufalství. Adminům je asi blbé dát bán někomu, kdo něco montuje, pořádá akce, nebo může ostatním občas něco drahého předvést a navíc se v osobním kontaktu chová jako milý člověk. Bohužel tihle lidé to moc dobře vědí a tuhle pozici poněkud zneužívají.
Ve výsledku to vede k tomu, že lidé se zde bojí na něco zeptat, aby nebyli za pitomce, nebo se nestali terčem osobních útoků. Agresivní menšina si podle toho že jim nikdo neoponuje myslí, že jsou v převaze a svoje chování ještě stupňuje a nakonec to vede k tomu, že se sem lidi buďto chodí hádat, nebo sem přestanou chodit úplně a nakonec odešla i část těch, kteří za to vlastně můžou.
A proč si to myslím? Protože zatímco moji "fanoušci" jako Merhaut, Boxer, JJR, Bohus a další jsou přesvědčeni, že když oni si myslí, že jsem kardinální idiot, tak mě chodí od jiných členů soukromé zprávy, že si myslí to samé co já, jenom se jim nechce hádat.
Klasický případ - vlákno o HD. Pár lidí se baví o něčem co je zajímá. Přijde Merhaut, napíše že jsou idioti. Debata se zvrtne v hádku dvou lidí s Merhautem. Okamžitě se tam objeví ještě Merhautovi nahrávači a začnou dělat osobní narážky a poznámky aniž by cokoli řekli k věci. Většina těch, kteří se doposud bavili o tématu přestane 6psát. Vlákno má ale 3500 přečtení. Všichni sledují bitvu Hellboy/Noaid vs Merhaut. Opět mi přichází několik povzbuzujících osobních zpráv.
Návštěva na tomto fóru prostě je jako exkurze do blázince. A je to výsledek toho, že se všem neměří stejným metrem. Ve vlákně o digitálech Dudek trolloval jako protržený a nakonec dostal Bán Ramones za to, že si stál za svým.