Kdo je podle vás Hifista ?
Re: Kdo je podle vás Hifista ?
hifistka Jaruna tchýňa

To sú podľa teba krámy? Bol by som rád, keby som mal doma tie "KRÁMY".fajfka píše:https://www.youtube.com/watch?v=r8MrNKmBBEo
Tenhle pán by mohl splňovat tvrdá kriteria hifisty. Je mi líto,že dodnes hraje na krámy z 80.let (nebo že by vintage?) . Zdá se ,že došetřil na slušné bedny a chvíli u nich vydrží. Taky bych řekl,že má naposloucháno,ale zase špatně,je to analog.......
Len tak na okraj niečo o tých krámoch aby ti bolo jasno.
http://audio-database.com/JBL/speaker/4355-e.html
http://audio-database.com/Accuphase-ken ... 100-e.html
http://audio-database.com/ONKYO/amp/m-510-e.html
Kto niekedy počul niektoré z tých starých JBL tak doživotne musí byť nespokojný s tým čo má domafajfka píše:https://www.youtube.com/watch?v=r8MrNKmBBEo
Tenhle pán by mohl splňovat tvrdá kriteria hifisty. Je mi líto,že dodnes hraje na krámy z 80.let (nebo že by vintage?) . Zdá se ,že došetřil na slušné bedny a chvíli u nich vydrží. Taky bych řekl,že má naposloucháno,ale zase špatně,je to analog.......
Kto niekedy počul niektoré z tých starých JBL tak doživotne musí byť nespokojný s tým čo má doma
Svatá pravda
Zřejmě pod vlivem prohlížení fotek na tomhle a sousedních fórech mě napadla tahle "povánoční" básnička:
Ježíšku, Ježíšku,
jakpak se mám posunout zvukově výš?
Co nového koupit mi poradíš?
Než síťovou pračku,
nový bedny, player nebo dělenec,
kup si na zem pořádný koberec.
Pak bude konečně tvůj řetězec vytuněn
a s chutí si poslechneš i Tarju Turunen.
(P.S.: Tarju Turunen zrovna poslouchám, třeba Fantom opery v jejím podání je luxusní zážitek).
Ježíšku, Ježíšku,
jakpak se mám posunout zvukově výš?
Co nového koupit mi poradíš?
Než síťovou pračku,
nový bedny, player nebo dělenec,
kup si na zem pořádný koberec.
Pak bude konečně tvůj řetězec vytuněn
a s chutí si poslechneš i Tarju Turunen.
(P.S.: Tarju Turunen zrovna poslouchám, třeba Fantom opery v jejím podání je luxusní zážitek).
...taky a hlavně nezapomeň na pořádnej repro kabel, nejlépe z bezkyslíkaté mědi, vakuově mimopecně rafinované v procesu výroby a postříbřené koncovky, to se žvejkalo na fóru asi 50x 
-
boxer
vakuově mimopecně rafinované
Lechos, to bych od tebe nečekal. To je přeci technická blbost.
Tam přeci patří ............Rafinovaně mimopecně vakuuované....
Lechos, to bych od tebe nečekal. To je přeci technická blbost.
Tam přeci patří ............Rafinovaně mimopecně vakuuované....
http://highendforum.cz/viewtopic.php?f=21&t=3429
Pre niekoho akurátna téma na Silvestra.
Už sa neviem správať ako hifista, Ježiško doniesol Ortofon Cadenza Black, nové lacné káble Supra - ide o to že sú nové, Ortofon 2M Blue, ale pri prečítaní takýchto tém som prestal byť hifista, stratil som to nadšenie zo zlepšovania zvuku a to fakt.
Všetko mám zabalené, nechce sa mi to nastavovať, vymizlo to detské nadšenie u dospelého chlapa.
Kde sú tie časy, keď som skákal okolo novej prenosky ako okolo šperku a tešil sa z nej? Vráti sa to ešte, ja už neviem či tú moju hifi skepsu spôsobili podobné nevysvetliteľné témy alebo vysvetlenia od BVa, PMA, Boxera, Odara, Veľkého Boba... Kto za to môže? No a mnohí by neverili, aký je Efičák pragmatik v tejto oblasti.
Technika mi prestala spôsobovať radosť, v hifi ma poteší už len dobrá nahrávka, kvalitný album s dobrým zvukom. Dobrý album a zvuk, rozlíšim aj na lacnej zostave.
Obom tu spomínaným táborom hifistov ďakujem za vytriezvenie a asi posledné štádium dospelosti
Dúfam, že ste aspoň trochu spokojný so starým rokom, všade sa nájdu pozitíva a nech vás v novom roku prekvapia len dobré veci.
Pre niekoho akurátna téma na Silvestra.
Už sa neviem správať ako hifista, Ježiško doniesol Ortofon Cadenza Black, nové lacné káble Supra - ide o to že sú nové, Ortofon 2M Blue, ale pri prečítaní takýchto tém som prestal byť hifista, stratil som to nadšenie zo zlepšovania zvuku a to fakt.
Všetko mám zabalené, nechce sa mi to nastavovať, vymizlo to detské nadšenie u dospelého chlapa.
Kde sú tie časy, keď som skákal okolo novej prenosky ako okolo šperku a tešil sa z nej? Vráti sa to ešte, ja už neviem či tú moju hifi skepsu spôsobili podobné nevysvetliteľné témy alebo vysvetlenia od BVa, PMA, Boxera, Odara, Veľkého Boba... Kto za to môže? No a mnohí by neverili, aký je Efičák pragmatik v tejto oblasti.
Technika mi prestala spôsobovať radosť, v hifi ma poteší už len dobrá nahrávka, kvalitný album s dobrým zvukom. Dobrý album a zvuk, rozlíšim aj na lacnej zostave.
Obom tu spomínaným táborom hifistov ďakujem za vytriezvenie a asi posledné štádium dospelosti
Dúfam, že ste aspoň trochu spokojný so starým rokom, všade sa nájdu pozitíva a nech vás v novom roku prekvapia len dobré veci.
Naposledy upravil(a) kite19 dne 31 pro 2014 16:18, celkem upraveno 1 x.
Copak...Kite, Ty už slavíš ? A jak slavíš ? Kolik Ti je ? Můžeš napsat do SZ pokud máš zábrany.
Pravda pravdoucí, vono to nekonečné vexlování aparátů a zkoušení, ladění, vylepšování...jednou omrzí každého neboť marnost nad marnost to jest. Vlastní zkušenost.
PF 2015 !
Pravda pravdoucí, vono to nekonečné vexlování aparátů a zkoušení, ladění, vylepšování...jednou omrzí každého neboť marnost nad marnost to jest. Vlastní zkušenost.
PF 2015 !
Nemám zábrany, sedím s priateľkou ona mi nalieva írsku whisky - lebo U2 a osobne ju mám oveľa radšej ako škótsku. Ona piť nemôže, lebo, hlavne nech sa to narodí zdravé! Momentálne nič nie je dôležitejšie a to som pochopil v 38 rokoch. Budem potrebovať reproduktory vhodné na uspávanky, pravdepodobne by mali mať potlačené basové pásmo
Lechos, ja mám taký zvyk úplne od puberty, že zapíjam starý rok, pretože nikto nevie aký bude ten nový, od 14 rokov Nový rok príde bez môjho vedomia, a je len na nás aký si ten nový rok urobíme. Nezáleží na počte pohárikov po polnoci, na svetliciach, dokonca ani na príhovore pána prezidenta
Záleží len na nás.
[youtube]_hqidh7oSL4[/youtube]
edit: mám 37, no tak zase, rôčik hore dole
A ešte chcem poprosiť vedenie fóra o zrušenie udelených Bann-ov, naozaj, ak sa to dá spravte to ešte v starom roku, niekedy aj blbá otázka môže byť predzvesťou perfektnej odpovede, ktorá laikom ako ja otvorí oči
Nech je toto fórum slušné a otvorené aj naďalej...
Lechos, ja mám taký zvyk úplne od puberty, že zapíjam starý rok, pretože nikto nevie aký bude ten nový, od 14 rokov Nový rok príde bez môjho vedomia, a je len na nás aký si ten nový rok urobíme. Nezáleží na počte pohárikov po polnoci, na svetliciach, dokonca ani na príhovore pána prezidenta
[youtube]_hqidh7oSL4[/youtube]
edit: mám 37, no tak zase, rôčik hore dole
A ešte chcem poprosiť vedenie fóra o zrušenie udelených Bann-ov, naozaj, ak sa to dá spravte to ešte v starom roku, niekedy aj blbá otázka môže byť predzvesťou perfektnej odpovede, ktorá laikom ako ja otvorí oči
-
boxer
Kite
sedím s priateľkou ona mi nalieva írsku whisky - lebo U2 a osobne ju mám oveľa radšej ako škótsku.
Prosím jen o dovysvětlení. Máš raději než skotskou:
A) irskou whiskey
B) ženu než whisky
Já to z té věty nedám.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ohledně amnestie.
myslím si, že stejně jako udělala velmi zle jak Havlova, tak také Klausova hromadná amnestie, zůstanu raději byrokratem. Navíc u těch tuším pěti lidí, jsem za sebe osobně (vím, měl bych být nadstranický, teda kecám, nad věcí), velmi rád, že zde nejsou a nebudou.
Neměl jsem na ně nervy.
sedím s priateľkou ona mi nalieva írsku whisky - lebo U2 a osobne ju mám oveľa radšej ako škótsku.
Prosím jen o dovysvětlení. Máš raději než skotskou:
A) irskou whiskey
B) ženu než whisky
Já to z té věty nedám.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ohledně amnestie.
myslím si, že stejně jako udělala velmi zle jak Havlova, tak také Klausova hromadná amnestie, zůstanu raději byrokratem. Navíc u těch tuším pěti lidí, jsem za sebe osobně (vím, měl bych být nadstranický, teda kecám, nad věcí), velmi rád, že zde nejsou a nebudou.
Neměl jsem na ně nervy.
Radšej ako škótsku mám rád, aj ženu aj írsku
(ženu slovenku, whisky írsku)
Ta otázka je zajímavá a donutila mne dlouze se zamyslet... No a napadlo mně, že je to člověk, který hudbu vnímá jako prostředek k testování hifi komponentů.
Proč si to myslím ? Mám ve svém okolí několik lidí, kteří mají rádi hudbu, dokonce někteří provozují hudbu aktivně. Co mají společného ? Všichni poslouchají hudbu na takových aparátech, o které by jste si neopřeli ani kolo zn. Ukrajina. Prostě plastové věžky někde z Okaye atp. Někdy se přistihnu že jim všem upřímně závidím. Oni si tu hudbu prostě užívají, nestresují se studiem parametrů nových strojů, zázračných kabelů, antirezonančních nožiček atd. atd. Hudba asi není jen o dokonale věrném zvuku, je tam přece také rytmus, melodie, někdy texty a já nevím co ještě. Prostě tenhle typ lidí si umí muziku vychutnat a ještě ušetří statisíce ( nebo miliony ?) Nekamenujte mně, jsem také postižený...
Proč si to myslím ? Mám ve svém okolí několik lidí, kteří mají rádi hudbu, dokonce někteří provozují hudbu aktivně. Co mají společného ? Všichni poslouchají hudbu na takových aparátech, o které by jste si neopřeli ani kolo zn. Ukrajina. Prostě plastové věžky někde z Okaye atp. Někdy se přistihnu že jim všem upřímně závidím. Oni si tu hudbu prostě užívají, nestresují se studiem parametrů nových strojů, zázračných kabelů, antirezonančních nožiček atd. atd. Hudba asi není jen o dokonale věrném zvuku, je tam přece také rytmus, melodie, někdy texty a já nevím co ještě. Prostě tenhle typ lidí si umí muziku vychutnat a ještě ušetří statisíce ( nebo miliony ?) Nekamenujte mně, jsem také postižený...
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
V podstate mas pravdu. Poslech hudby a hifismus jsou ruzne discipiny.
Pro poslech hudby neni potreba super aparat. Je sice prijemnejsi poslouchat "lepsi" zvuk,ale lepe jsou na tom posluchaci, kteri hifismu nepodlehnou, ale jen poslouchaji hudbu. Netrapi je kvalita zvuku.
Nicmene kdokoliv to tu cte uz ma smulu...
to vasik54
Nevěřím, že ti samí lidé, kteří mají "Ukrajina" aparáty dokážou hodiny sedět a čumět na vypnutou televizi a stražit uši, aby si tu hudbu jaksepatří vychutnali. Možná to mají zapnutý při práci v garáži nebo v autě. Tam se od hudby neodchází. Já potřebuju hudbě rozumět i když mi šeptá a chci jí mít krásnou. Když jí poslouchám tak se na ní rád i dívám - od kabelů až po reproduktory (ty si vždycky před poslechem svlíknu
). Je to jako s ženou a každý má ten vkus jiný a ne každá žena stojí majlant. A jestli to má něco společnýho s hifistou nebo s úchylem, to je mi vcelku šumák.
Nevěřím, že ti samí lidé, kteří mají "Ukrajina" aparáty dokážou hodiny sedět a čumět na vypnutou televizi a stražit uši, aby si tu hudbu jaksepatří vychutnali. Možná to mají zapnutý při práci v garáži nebo v autě. Tam se od hudby neodchází. Já potřebuju hudbě rozumět i když mi šeptá a chci jí mít krásnou. Když jí poslouchám tak se na ní rád i dívám - od kabelů až po reproduktory (ty si vždycky před poslechem svlíknu