Kdo je podle vás Hifista ?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kdo je podle vás Hifista ?

Příspěvek od drfish »

Já myslím, že hifista bude člověk, který se stará o kvalitu zvuku, který z mašinky vychází. Zažraných milovníků muziky, kteří smaží z repráčků u PC znám mrtě- mají často veliký přehled v hudbě. Přesto by do aparatury a zlepšení zvuku nedali ani pětník. Nemají to zapotřebí. Ten, kdo si koupí samostaný komponent :!: a repro :!: už je na nejlepší cestě stát se hifistou, ale ta cesta je složitá a dlážděná nepochopením kamarádů i manželek a přítelkyň :mrgreen:
Možná zlom směrem k "hifismu" nastane tehdy, kdy si z poličky člověk začne vybírat kvalitnější nahrávky, aby si ten zvuk "užil".....to mne bohužel už potkalo před lety a někteří interpreti jsou proto protěžovaní a jiní ne. Hudba tím trpí, jelikož správně by mělo jít jen a pouze o ni, a ne jen o kvalitu nahrávky. Není ale cesty zpět, už jsem do toho spadl.... *jupi* Teď mne to začíná postihovat i u filmů, a to už bude opravdu v pytli :mrgreen:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Hi-fi je obchodně marketingový slogan starý 30-40 let který dneska nemá již opodstatnění, jakost aparatur a požadavky spotřebitelů jsou někde jinde.
Nicmémě, staré vintage stříbrňáky 70.let asi představovaly vrchol evoluce audio, dnešní plastové asijské imitace...no Vy víte sami, komerce a spotřebka na jednu sezónu, nic víc.

fajfka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajfka »

https://www.youtube.com/watch?v=r8MrNKmBBEo

Tenhle pán by mohl splňovat tvrdá kriteria hifisty. Je mi líto,že dodnes hraje na krámy z 80.let (nebo že by vintage?) . Zdá se ,že došetřil na slušné bedny a chvíli u nich vydrží. Taky bych řekl,že má naposloucháno,ale zase špatně,je to analog.......

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Jo, fajfko, kdybych měl takový aparát, jako má tento pán. To by bylo teprve pošušňáničko.

hidefan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hidefan »

Tak nějak tak si představuji HiFistu.Velkobedny,starý klasický reálný americký velkozvuk.Prostor,kde to umístit a zárověň akusticky nenásilně vyřešený,fejzy a onkya,to je jiná písnička než Xavian Bonbonus.to fajfka

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

Pro mě je hifista každej kdo se pachtí za co nejvěrnějším zvukem a nedá si pokoj dokud se přehrávané nástroje alespoň trochu nepodobají reálu.
Pro mě to znamenalo několik "zlomů", jako když HS DAC dostal operáky LM 49990, když jsem k reprobednám Pioneer CS-E531 přidal páskový "supervýškáč" a DPA 223 dostalo rychlé trandy, ještě bych zapoměl na koax jako reprokabel.
Sice to hraje skvěle, ale chci ještě zkusit atenuátor s fyziologií moskala a jiný DAC.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Já bych se teda zaměřil na výměnu beden, jinak je to jako modré podsvícení podvozku a vstřikování dusíku do Š 105.

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

A jaký bedny by byly lepší? Ty bedny maj kalotovou výšku i středy, výška má kopulku z hedvábí a nakonec 25cm basák. Slyšel jsem dost jiných beden, ale jediné které hrály o něco lépe jsou focal electra 1027be. Nicméně ten rozdíl zase neobhájí finanční náklady.

http://forum.videohifi.com/discussion/c ... nt_3951714

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

A kolik součástek obsahuje výhybka?

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

Dohromady 6, basák má tlumivku, střed a výška po kondíku a tlumivce, plus drátový rezistor který má tři vývody. Původní kondíky nahrazeny MKP, odpor bude nahrazen bezindukčním a nakonec tlumivky, původní mají feritové jádro.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

V tom případě nadšení ze skvělého zvuku může být způsobeno jedině zvykem na špatný zvuk.

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

A co je tedy na těch bednách špatně?

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Fox_25:
Nenechaj si pokaziť dojem zo svojich bední, je jasné, že S499_1023 je hifista :lol: Hlavné je, že tebe sa ich zvuk páči.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Fox25 píše:Dohromady 6, basák má tlumivku, střed a výška po kondíku a tlumivce, plus drátový rezistor který má tři vývody. Původní kondíky nahrazeny MKP, odpor bude nahrazen bezindukčním a nakonec tlumivky, původní mají feritové jádro.
a co žárovka v sérii s výškáčem ? občas doporučuje se takej nelineární chránič proudových nárazů...

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

S499_1023
A proč tedy ty bedny vlastně hrají špatně? Když jsem psal že jsem přidal páskovou výšku a zvuk se zlepšil tak to neznamená že výška v bednách hraje špatně. Znamená to pouze to, že kalota "cinká" a pásek "šustí", tím pádem se pěkně doplňují a jsou výraznější jemné detaily. Oba měniče mají svůj charakter zvuku a jejich kombinace se mi prostě líbí.

lechos
Žárovku tam dávat nebudu, v DPA jsou i ochrany reproduktorů, ovšem původní majitel zesilovače do nich zapojil jen jeden výstup konce a tak pokud se nepletu fungovaly pouze jako opožděné připojení repro.

Odpovědět