Možná zlom směrem k "hifismu" nastane tehdy, kdy si z poličky člověk začne vybírat kvalitnější nahrávky, aby si ten zvuk "užil".....to mne bohužel už potkalo před lety a někteří interpreti jsou proto protěžovaní a jiní ne. Hudba tím trpí, jelikož správně by mělo jít jen a pouze o ni, a ne jen o kvalitu nahrávky. Není ale cesty zpět, už jsem do toho spadl....
Kdo je podle vás Hifista ?
Re: Kdo je podle vás Hifista ?
Já myslím, že hifista bude člověk, který se stará o kvalitu zvuku, který z mašinky vychází. Zažraných milovníků muziky, kteří smaží z repráčků u PC znám mrtě- mají často veliký přehled v hudbě. Přesto by do aparatury a zlepšení zvuku nedali ani pětník. Nemají to zapotřebí. Ten, kdo si koupí samostaný komponent
a repro
už je na nejlepší cestě stát se hifistou, ale ta cesta je složitá a dlážděná nepochopením kamarádů i manželek a přítelkyň
Možná zlom směrem k "hifismu" nastane tehdy, kdy si z poličky člověk začne vybírat kvalitnější nahrávky, aby si ten zvuk "užil".....to mne bohužel už potkalo před lety a někteří interpreti jsou proto protěžovaní a jiní ne. Hudba tím trpí, jelikož správně by mělo jít jen a pouze o ni, a ne jen o kvalitu nahrávky. Není ale cesty zpět, už jsem do toho spadl....
Teď mne to začíná postihovat i u filmů, a to už bude opravdu v pytli 
Hi-fi je obchodně marketingový slogan starý 30-40 let který dneska nemá již opodstatnění, jakost aparatur a požadavky spotřebitelů jsou někde jinde.
Nicmémě, staré vintage stříbrňáky 70.let asi představovaly vrchol evoluce audio, dnešní plastové asijské imitace...no Vy víte sami, komerce a spotřebka na jednu sezónu, nic víc.
Nicmémě, staré vintage stříbrňáky 70.let asi představovaly vrchol evoluce audio, dnešní plastové asijské imitace...no Vy víte sami, komerce a spotřebka na jednu sezónu, nic víc.
https://www.youtube.com/watch?v=r8MrNKmBBEo
Tenhle pán by mohl splňovat tvrdá kriteria hifisty. Je mi líto,že dodnes hraje na krámy z 80.let (nebo že by vintage?) . Zdá se ,že došetřil na slušné bedny a chvíli u nich vydrží. Taky bych řekl,že má naposloucháno,ale zase špatně,je to analog.......
Tenhle pán by mohl splňovat tvrdá kriteria hifisty. Je mi líto,že dodnes hraje na krámy z 80.let (nebo že by vintage?) . Zdá se ,že došetřil na slušné bedny a chvíli u nich vydrží. Taky bych řekl,že má naposloucháno,ale zase špatně,je to analog.......
Jo, fajfko, kdybych měl takový aparát, jako má tento pán. To by bylo teprve pošušňáničko.
Tak nějak tak si představuji HiFistu.Velkobedny,starý klasický reálný americký velkozvuk.Prostor,kde to umístit a zárověň akusticky nenásilně vyřešený,fejzy a onkya,to je jiná písnička než Xavian Bonbonus.to fajfka
Pro mě je hifista každej kdo se pachtí za co nejvěrnějším zvukem a nedá si pokoj dokud se přehrávané nástroje alespoň trochu nepodobají reálu.
Pro mě to znamenalo několik "zlomů", jako když HS DAC dostal operáky LM 49990, když jsem k reprobednám Pioneer CS-E531 přidal páskový "supervýškáč" a DPA 223 dostalo rychlé trandy, ještě bych zapoměl na koax jako reprokabel.
Sice to hraje skvěle, ale chci ještě zkusit atenuátor s fyziologií moskala a jiný DAC.
Pro mě to znamenalo několik "zlomů", jako když HS DAC dostal operáky LM 49990, když jsem k reprobednám Pioneer CS-E531 přidal páskový "supervýškáč" a DPA 223 dostalo rychlé trandy, ještě bych zapoměl na koax jako reprokabel.
Sice to hraje skvěle, ale chci ještě zkusit atenuátor s fyziologií moskala a jiný DAC.
Já bych se teda zaměřil na výměnu beden, jinak je to jako modré podsvícení podvozku a vstřikování dusíku do Š 105.
A jaký bedny by byly lepší? Ty bedny maj kalotovou výšku i středy, výška má kopulku z hedvábí a nakonec 25cm basák. Slyšel jsem dost jiných beden, ale jediné které hrály o něco lépe jsou focal electra 1027be. Nicméně ten rozdíl zase neobhájí finanční náklady.
http://forum.videohifi.com/discussion/c ... nt_3951714
http://forum.videohifi.com/discussion/c ... nt_3951714
A kolik součástek obsahuje výhybka?
Dohromady 6, basák má tlumivku, střed a výška po kondíku a tlumivce, plus drátový rezistor který má tři vývody. Původní kondíky nahrazeny MKP, odpor bude nahrazen bezindukčním a nakonec tlumivky, původní mají feritové jádro.
V tom případě nadšení ze skvělého zvuku může být způsobeno jedině zvykem na špatný zvuk.
A co je tedy na těch bednách špatně?
Fox_25:
Nenechaj si pokaziť dojem zo svojich bední, je jasné, že S499_1023 je hifista
Hlavné je, že tebe sa ich zvuk páči.
Nenechaj si pokaziť dojem zo svojich bední, je jasné, že S499_1023 je hifista
a co žárovka v sérii s výškáčem ? občas doporučuje se takej nelineární chránič proudových nárazů...Fox25 píše:Dohromady 6, basák má tlumivku, střed a výška po kondíku a tlumivce, plus drátový rezistor který má tři vývody. Původní kondíky nahrazeny MKP, odpor bude nahrazen bezindukčním a nakonec tlumivky, původní mají feritové jádro.
S499_1023
A proč tedy ty bedny vlastně hrají špatně? Když jsem psal že jsem přidal páskovou výšku a zvuk se zlepšil tak to neznamená že výška v bednách hraje špatně. Znamená to pouze to, že kalota "cinká" a pásek "šustí", tím pádem se pěkně doplňují a jsou výraznější jemné detaily. Oba měniče mají svůj charakter zvuku a jejich kombinace se mi prostě líbí.
lechos
Žárovku tam dávat nebudu, v DPA jsou i ochrany reproduktorů, ovšem původní majitel zesilovače do nich zapojil jen jeden výstup konce a tak pokud se nepletu fungovaly pouze jako opožděné připojení repro.
A proč tedy ty bedny vlastně hrají špatně? Když jsem psal že jsem přidal páskovou výšku a zvuk se zlepšil tak to neznamená že výška v bednách hraje špatně. Znamená to pouze to, že kalota "cinká" a pásek "šustí", tím pádem se pěkně doplňují a jsou výraznější jemné detaily. Oba měniče mají svůj charakter zvuku a jejich kombinace se mi prostě líbí.
lechos
Žárovku tam dávat nebudu, v DPA jsou i ochrany reproduktorů, ovšem původní majitel zesilovače do nich zapojil jen jeden výstup konce a tak pokud se nepletu fungovaly pouze jako opožděné připojení repro.