Ale jak zaznelo, asi jsme vsichni hifisti, i ti co to nechteji slyset a dokonce je to urazi.
Kdo je podle vás Hifista ?
Re: Kdo je podle vás Hifista ?
Pekny obrazek
. Znam par takovych, kteri se placaji tam a zpet a nevi co s tim. Lepsi jsou ty schody ktere stoupaji jen nahoru a pak se nekde zastavi. Je na to treba energie a penize. Jak jsem sam zjistil, nelze investovat jen do jedne casti retezce, a jelikoz na to vsichni nemaji, zase lezou po tech schodech postupne dolu
Ale jak zaznelo, asi jsme vsichni hifisti, i ti co to nechteji slyset a dokonce je to urazi.
Muzikant hraje, někdy k tomu i zpívá.
Milovník hudby chodí na muzikantovy koncerty.
Zvukař vytváří materiál, který zase hifista zpětně rozcupuje na atomy a grafy, aby jej následně obkroužil zeleným fixem.
Hifista také sedí od rána do večera na fóru, v přestávkách mezi tím zkoumá jiná fóra, případně nervózně hledá testy a recenze a reference, důkazy a úkazy, a až to jednou vše doladí a dopracuje k dokonalosti, pak určitě konečně začne poslouchat Dark Side Of The Moon, ale jen v MFSL verzi. Konečně uslyší i to, co ještě nikdy předtím. Když se bude hodně snažit. A nikdo mu nebude házet RG62 pod nohy.
Někteří k tomu navíc čtou časopisy, které poslouchají His Master's Voice.
Technik jede kolem v tanku a střílí na vše co se pohne, případně kurvuje a pičuje. Holt třída A.
Co s tím? Chtělo by to nějaké woodoo...už jen proto, aby si správce nemusel hodit mašli (samozřejmě s osobním podpisem p.Krauta) z neustálých požadavků na promazávání vláken - nebo provizorně alespoň kvalitní php lubrikant. Nebo ceraball pod každé vlákno.
Nebo všem lepší interconnect mezi levou a pravou hemisférou? To je veký prostor pro DYI a zlaté české ručičky. Mnohdy se zdá, že je pro to propojení používán ocelový sluchátkový hlavový most. Stříbro by bylo určitě lepší. V přírodě je ale běžná licna. To by byla opravdu konečná.

Opravdový HARD-CORE hifista vše řeší ale jinak...analogově...a s úsměvem

Příznivci DYI jistě ocení

Pokud potřebujete trhat střeva či asfalt

Jiným přijdou vhod apartní monobloky

Milovník hudby chodí na muzikantovy koncerty.
Zvukař vytváří materiál, který zase hifista zpětně rozcupuje na atomy a grafy, aby jej následně obkroužil zeleným fixem.
Hifista také sedí od rána do večera na fóru, v přestávkách mezi tím zkoumá jiná fóra, případně nervózně hledá testy a recenze a reference, důkazy a úkazy, a až to jednou vše doladí a dopracuje k dokonalosti, pak určitě konečně začne poslouchat Dark Side Of The Moon, ale jen v MFSL verzi. Konečně uslyší i to, co ještě nikdy předtím. Když se bude hodně snažit. A nikdo mu nebude házet RG62 pod nohy.
Někteří k tomu navíc čtou časopisy, které poslouchají His Master's Voice.
Technik jede kolem v tanku a střílí na vše co se pohne, případně kurvuje a pičuje. Holt třída A.
Co s tím? Chtělo by to nějaké woodoo...už jen proto, aby si správce nemusel hodit mašli (samozřejmě s osobním podpisem p.Krauta) z neustálých požadavků na promazávání vláken - nebo provizorně alespoň kvalitní php lubrikant. Nebo ceraball pod každé vlákno.
Nebo všem lepší interconnect mezi levou a pravou hemisférou? To je veký prostor pro DYI a zlaté české ručičky. Mnohdy se zdá, že je pro to propojení používán ocelový sluchátkový hlavový most. Stříbro by bylo určitě lepší. V přírodě je ale běžná licna. To by byla opravdu konečná.
Opravdový HARD-CORE hifista vše řeší ale jinak...analogově...a s úsměvem

Příznivci DYI jistě ocení

Pokud potřebujete trhat střeva či asfalt

Jiným přijdou vhod apartní monobloky

Metelista - Hi-FIsta. 
Kluci já se přidám pro mně zcela netadičním způsobem MÁTE PRAVDU VŠICHNI. Ale stejně, nejvíc asi marasten,dadaft,palipol a dobré bylo i co řek ciba
Ještě bych se k tomu vrátil ,jen bych chtěl dodat - všihni jsme tady trochu Hifisti
Jan někteří navíc ještě High endisti 
Mňa týmto pomenovaním občas hanlivo počastuje manželka, tak sa hádam tiež môžem zaradiť do vašich radov (aj keď už pomaly začínam byť nahluchlý). 
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Chyba sorry
No to já už jsem nahluchlý dávno ,i když moje polovička stále tvrdí že slyším velice dobře ,ale jen to co se mi hodí.V tomto názoru s ní ale nesouhlasímJV píše:Mňa týmto pomenovaním občas hanlivo počastuje manželka, tak sa hádam tiež môžem zaradiť do vašich radov (aj keď už pomaly začínam byť nahluchlý).
Ja viem charakterizovať len hifistu, ktorý má rok narodenia pred rokom 1980. Pamätám si chalanov o 10 rokov starších ako ja, teraz majú 47, ako v 80tych rokoch pobehovali z domu do domu s niečím takýmto

Tí chalani zbožňovali hudbu, nenávideli kazety emgeton, japonská kazeta bola niečo ako božstvo. Niektorým sa podarilo časom kúpiť aj vyššiu kvalitu a mňa ako dieťa fascinovali niektoré mechanizmy - napr. motorické otváranie dvierok magneťáku, gramofón automat, premakané vecičky fungujúce dodnes. CD prehrávač som prvý krát videl v 1988, bolo to pre mňa niečo ako Remek a Gubarev aj s raketou do hromady
CD nosič žiaden tak sme sledovali aspoň mechaniku ako sa vysúva a zasúva
(neskutočný zážitok)
Doteraz ma to fascinuje, myslím mechanické vychytávky strojov z 80 rokov. Jasné, že teraz to kde čo prehraje, ale aj v dnešnej dobe ma to oslovuje poctivosťou a je to skoro neporuchové (skoro neuveriteľné v dnešnej dobe).
Cena zostavy nedefinuje pojem hifista, každý máme len určité možnosti a tí čo ich majú neurčité, tak tých limituje úroveň poznania fyzikov, technikov, muzikantov a ľudí podieľajúcich sa na nahrávaní.
Pre normálneho smrteľníka je nepochopiteľný aj nákup bežného domáceho kina a 90% fóra by poslal na psychotesty
Spája nás koníček a preto by nás nemali rozdeľovať nuancie na výškach, stredoch a basoch po výmene kábla(no flame), je to nefér a pre mňa aj neúcta voči kapacitám ktoré vymysleli analóg, zdokonalili ho, prišiel digitál, zdokonalili ho a teraz riešime dielektrikum, rezonancie a .....
Bach toto asi neriešil a myslím, že ani súčasní muzikanti toto neriešia, ale zvuk by sa trošku mohol zlepšiť - teda záznam.
Hudba je to podstatné, raz ráno 5:30 hod, valím po diaľnici a zo Slovenského rozhlasu samotný Kája, aha tento
[youtube]Y7JpeIqzZSA[/youtube]
napriek tomu, že som ho do vtedy nemusel, od vtedy mám jeho CD v aute, ten deň bol perfektný
Píšem to, lebo aj dnes mám perfektný deň, akurát riešim, či MFSL vydali nejaké uspávanky na 180 gramovom vinyle
Sú aj horšie koníčky ako hifi, tak nech nás hudba baví, hifi je prostiedok a hudba je zážitok.
Len si spomeniem na dobu, keď som nemal ani rádio ani magneťák - hneď mi to súčasné hrá lepšie

Tí chalani zbožňovali hudbu, nenávideli kazety emgeton, japonská kazeta bola niečo ako božstvo. Niektorým sa podarilo časom kúpiť aj vyššiu kvalitu a mňa ako dieťa fascinovali niektoré mechanizmy - napr. motorické otváranie dvierok magneťáku, gramofón automat, premakané vecičky fungujúce dodnes. CD prehrávač som prvý krát videl v 1988, bolo to pre mňa niečo ako Remek a Gubarev aj s raketou do hromady
Doteraz ma to fascinuje, myslím mechanické vychytávky strojov z 80 rokov. Jasné, že teraz to kde čo prehraje, ale aj v dnešnej dobe ma to oslovuje poctivosťou a je to skoro neporuchové (skoro neuveriteľné v dnešnej dobe).
Cena zostavy nedefinuje pojem hifista, každý máme len určité možnosti a tí čo ich majú neurčité, tak tých limituje úroveň poznania fyzikov, technikov, muzikantov a ľudí podieľajúcich sa na nahrávaní.
Pre normálneho smrteľníka je nepochopiteľný aj nákup bežného domáceho kina a 90% fóra by poslal na psychotesty
Spája nás koníček a preto by nás nemali rozdeľovať nuancie na výškach, stredoch a basoch po výmene kábla(no flame), je to nefér a pre mňa aj neúcta voči kapacitám ktoré vymysleli analóg, zdokonalili ho, prišiel digitál, zdokonalili ho a teraz riešime dielektrikum, rezonancie a .....
Bach toto asi neriešil a myslím, že ani súčasní muzikanti toto neriešia, ale zvuk by sa trošku mohol zlepšiť - teda záznam.
Hudba je to podstatné, raz ráno 5:30 hod, valím po diaľnici a zo Slovenského rozhlasu samotný Kája, aha tento
[youtube]Y7JpeIqzZSA[/youtube]
napriek tomu, že som ho do vtedy nemusel, od vtedy mám jeho CD v aute, ten deň bol perfektný
Píšem to, lebo aj dnes mám perfektný deň, akurát riešim, či MFSL vydali nejaké uspávanky na 180 gramovom vinyle
Sú aj horšie koníčky ako hifi, tak nech nás hudba baví, hifi je prostiedok a hudba je zážitok.
Len si spomeniem na dobu, keď som nemal ani rádio ani magneťák - hneď mi to súčasné hrá lepšie
Hifista je posedlý, nikdy nespokojený závislák co střídá aparáty jak ponožky nakolik rozpočet stačí i kdyby na chleba nebylo ve snaze najít optimální sestavu která (pravděpodobně) neexistuje.
Lidi jsou různý a různý koníčky maj
Sbírají známky mince a kdejaký krám
Někdo má rád psy
Druhý zase kočky
Pro mne je teplo myšího kožíšku ráj...
znáte, ne ?
Lidi jsou různý a různý koníčky maj
Sbírají známky mince a kdejaký krám
Někdo má rád psy
Druhý zase kočky
Pro mne je teplo myšího kožíšku ráj...
znáte, ne ?
A my narození v padesátých letech máme rádi analog i bobry 
to kite19
Jo to s těma kazetema - to jsi přesně popsal mě za mlada
, já ty kazety a tape deck-y zbožňoval. Přiznám se dodnes pokukuju po solidním kotoučáku (takový AKAI 636) neznám nic krásnějšího ,prostě hifista. Co už ,chce to si něco pustit (cokoli máte rádi) a brát to pozitivně jako
kite19 to je ten správný přístup.
Jo na ty bobry to koukám taky dodnes
Jo to s těma kazetema - to jsi přesně popsal mě za mlada
kite19 to je ten správný přístup.
Jo na ty bobry to koukám taky dodnes
Niečo podobné sa mi ešte vála v šuplíku a dokonca to nedávno ešte aj fungovalo. Som tú mašinku zo zvedavosti vyskúšal. A áno Emgeton sa vtedy velmi nenosil. Ak si dobre pamätám tak "západňárske" kazety vtedy stáli nejakých 110KČS, čo bola pomaly 1/10na platu bežného smrtelníka. Teraz je ten pomer našťastie iný, len platy nám ostali stále na hovno.kite19 píše:Ja viem charakterizovať len hifistu, ktorý má rok narodenia pred rokom 1980. Pamätám si chalanov o 10 rokov starších ako ja, teraz majú 47, ako v 80tych rokoch pobehovali z domu do domu s niečím takýmto![]()
Tí chalani zbožňovali hudbu, nenávideli kazety emgeton, japonská kazeta bola niečo ako božstvo.
Skoro hifi z roku 1975...National Panasonic RQ-227 SD jeden z lepších aparátů své doby, ruční i automatická nahrávka (easy matic), ručkový VU měřák, elektretový mikrofon, hlasitý odposlech...chybí DIN konektor pro Evropu ale výrobce dodával redukční kablík DIN/2 jack 3.5 mm, no paráda. Podobný byl Sencor S-3000. A to vše v obchodech za Kčs. Kazety Maxell LN90 za stovku...