Kdo je podle vás Hifista ?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kdo je podle vás Hifista ?

Příspěvek od Pajuna »

Pekny obrazek *thumbs up* . Znam par takovych, kteri se placaji tam a zpet a nevi co s tim. Lepsi jsou ty schody ktere stoupaji jen nahoru a pak se nekde zastavi. Je na to treba energie a penize. Jak jsem sam zjistil, nelze investovat jen do jedne casti retezce, a jelikoz na to vsichni nemaji, zase lezou po tech schodech postupne dolu :)
Ale jak zaznelo, asi jsme vsichni hifisti, i ti co to nechteji slyset a dokonce je to urazi.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Muzikant hraje, někdy k tomu i zpívá.

Milovník hudby chodí na muzikantovy koncerty.

Zvukař vytváří materiál, který zase hifista zpětně rozcupuje na atomy a grafy, aby jej následně obkroužil zeleným fixem.

Hifista také sedí od rána do večera na fóru, v přestávkách mezi tím zkoumá jiná fóra, případně nervózně hledá testy a recenze a reference, důkazy a úkazy, a až to jednou vše doladí a dopracuje k dokonalosti, pak určitě konečně začne poslouchat Dark Side Of The Moon, ale jen v MFSL verzi. Konečně uslyší i to, co ještě nikdy předtím. Když se bude hodně snažit. A nikdo mu nebude házet RG62 pod nohy.
Někteří k tomu navíc čtou časopisy, které poslouchají His Master's Voice.

Technik jede kolem v tanku a střílí na vše co se pohne, případně kurvuje a pičuje. Holt třída A.

Co s tím? Chtělo by to nějaké woodoo...už jen proto, aby si správce nemusel hodit mašli (samozřejmě s osobním podpisem p.Krauta) z neustálých požadavků na promazávání vláken - nebo provizorně alespoň kvalitní php lubrikant. Nebo ceraball pod každé vlákno.

Nebo všem lepší interconnect mezi levou a pravou hemisférou? To je veký prostor pro DYI a zlaté české ručičky. Mnohdy se zdá, že je pro to propojení používán ocelový sluchátkový hlavový most. Stříbro by bylo určitě lepší. V přírodě je ale běžná licna. To by byla opravdu konečná.

*sunglases*

Opravdový HARD-CORE hifista vše řeší ale jinak...analogově...a s úsměvem

Obrázek

Příznivci DYI jistě ocení
Obrázek Obrázek

Pokud potřebujete trhat střeva či asfalt
Obrázek

Jiným přijdou vhod apartní monobloky
Obrázek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Metelista - Hi-FIsta. *2thumbsup*

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Kluci já se přidám pro mně zcela netadičním způsobem MÁTE PRAVDU VŠICHNI. Ale stejně, nejvíc asi marasten,dadaft,palipol a dobré bylo i co řek ciba

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Ještě bych se k tomu vrátil ,jen bych chtěl dodat - všihni jsme tady trochu Hifisti *jupi* Jan někteří navíc ještě High endisti *hura*

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Mňa týmto pomenovaním občas hanlivo počastuje manželka, tak sa hádam tiež môžem zaradiť do vašich radov (aj keď už pomaly začínam byť nahluchlý). :D

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

JV píše:Mňa týmto pomenovaním občas hanlivo počastuje manželka, tak sa hádam tiež môžem zaradiť do vašich radov (aj keď už pomaly začínam byť nahluchlý). :D
No to já už jsem nahluchlý dávno ,i když moje polovička stále tvrdí že slyším velice dobře ,ale jen to co se mi hodí.V tomto názoru s ní ale nesouhlasím *taktone* . Nevadí , na postupující hluchotu platí výkonnější zesilovače a ostřejší repro :lol:

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ja viem charakterizovať len hifistu, ktorý má rok narodenia pred rokom 1980. Pamätám si chalanov o 10 rokov starších ako ja, teraz majú 47, ako v 80tych rokoch pobehovali z domu do domu s niečím takýmto :D
Obrázek
Tí chalani zbožňovali hudbu, nenávideli kazety emgeton, japonská kazeta bola niečo ako božstvo. Niektorým sa podarilo časom kúpiť aj vyššiu kvalitu a mňa ako dieťa fascinovali niektoré mechanizmy - napr. motorické otváranie dvierok magneťáku, gramofón automat, premakané vecičky fungujúce dodnes. CD prehrávač som prvý krát videl v 1988, bolo to pre mňa niečo ako Remek a Gubarev aj s raketou do hromady :D CD nosič žiaden tak sme sledovali aspoň mechaniku ako sa vysúva a zasúva :lol: (neskutočný zážitok)
Doteraz ma to fascinuje, myslím mechanické vychytávky strojov z 80 rokov. Jasné, že teraz to kde čo prehraje, ale aj v dnešnej dobe ma to oslovuje poctivosťou a je to skoro neporuchové (skoro neuveriteľné v dnešnej dobe).
Cena zostavy nedefinuje pojem hifista, každý máme len určité možnosti a tí čo ich majú neurčité, tak tých limituje úroveň poznania fyzikov, technikov, muzikantov a ľudí podieľajúcich sa na nahrávaní.
Pre normálneho smrteľníka je nepochopiteľný aj nákup bežného domáceho kina a 90% fóra by poslal na psychotesty :D
Spája nás koníček a preto by nás nemali rozdeľovať nuancie na výškach, stredoch a basoch po výmene kábla(no flame), je to nefér a pre mňa aj neúcta voči kapacitám ktoré vymysleli analóg, zdokonalili ho, prišiel digitál, zdokonalili ho a teraz riešime dielektrikum, rezonancie a .....
Bach toto asi neriešil a myslím, že ani súčasní muzikanti toto neriešia, ale zvuk by sa trošku mohol zlepšiť - teda záznam.
Hudba je to podstatné, raz ráno 5:30 hod, valím po diaľnici a zo Slovenského rozhlasu samotný Kája, aha tento
[youtube]Y7JpeIqzZSA[/youtube]
napriek tomu, že som ho do vtedy nemusel, od vtedy mám jeho CD v aute, ten deň bol perfektný :D
Píšem to, lebo aj dnes mám perfektný deň, akurát riešim, či MFSL vydali nejaké uspávanky na 180 gramovom vinyle :lol:

Sú aj horšie koníčky ako hifi, tak nech nás hudba baví, hifi je prostiedok a hudba je zážitok.

Len si spomeniem na dobu, keď som nemal ani rádio ani magneťák - hneď mi to súčasné hrá lepšie :D

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Hifista je posedlý, nikdy nespokojený závislák co střídá aparáty jak ponožky nakolik rozpočet stačí i kdyby na chleba nebylo ve snaze najít optimální sestavu která (pravděpodobně) neexistuje.
Lidi jsou různý a různý koníčky maj
Sbírají známky mince a kdejaký krám
Někdo má rád psy
Druhý zase kočky
Pro mne je teplo myšího kožíšku ráj...
znáte, ne ?

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

A my narození v padesátých letech máme rádi analog i bobry *2thumbsup*

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

to kite19

Jo to s těma kazetema - to jsi přesně popsal mě za mlada *bravo* , já ty kazety a tape deck-y zbožňoval. Přiznám se dodnes pokukuju po solidním kotoučáku (takový AKAI 636) neznám nic krásnějšího ,prostě hifista. Co už ,chce to si něco pustit (cokoli máte rádi) a brát to pozitivně jako
kite19 to je ten správný přístup.

Jo na ty bobry to koukám taky dodnes :ugeek:

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

kite19 píše:Ja viem charakterizovať len hifistu, ktorý má rok narodenia pred rokom 1980. Pamätám si chalanov o 10 rokov starších ako ja, teraz majú 47, ako v 80tych rokoch pobehovali z domu do domu s niečím takýmto :D
Obrázek
Tí chalani zbožňovali hudbu, nenávideli kazety emgeton, japonská kazeta bola niečo ako božstvo.
Niečo podobné sa mi ešte vála v šuplíku a dokonca to nedávno ešte aj fungovalo. Som tú mašinku zo zvedavosti vyskúšal. A áno Emgeton sa vtedy velmi nenosil. Ak si dobre pamätám tak "západňárske" kazety vtedy stáli nejakých 110KČS, čo bola pomaly 1/10na platu bežného smrtelníka. Teraz je ten pomer našťastie iný, len platy nám ostali stále na hovno.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Skoro hifi z roku 1975...National Panasonic RQ-227 SD jeden z lepších aparátů své doby, ruční i automatická nahrávka (easy matic), ručkový VU měřák, elektretový mikrofon, hlasitý odposlech...chybí DIN konektor pro Evropu ale výrobce dodával redukční kablík DIN/2 jack 3.5 mm, no paráda. Podobný byl Sencor S-3000. A to vše v obchodech za Kčs. Kazety Maxell LN90 za stovku...
Obrázek

Odpovědět