Laici versus technici
Re: Laici versus technici
no ale proč hrajou blbě i nové věci, které sice mají malou makrodynamiku, jenže nejsou zkomprimované, ale mamixované z lineárně zesílených nebo zeslabených jednotlivých stop? třeba Seal - System? některé písničky (hitovky) nepříjemně zkreslují mnohem víc než jiné. mně to příjde jako naprosto cíleně udělané. jediné, co mi uniká, je důvod.

Pipis.
Pokud chceš v každém vlákně ihned zametat,jen co se podle tebe objeví něco,co tam nepatří,tak to tady můžete zavřít.
To je už pokolíkátý,že Monte napíše zhovadilost a něco se objeví na odpovědi,která nemůže nebýt nelichotivá a hned se zametá. On má u Vás nějaké privilegia?
Je mu 51 let a jedná jak uličník.
Kdyby si z nás dělal prdel,ale on to myslí vážně.
To s Dadaftem byla jiná káva. Tenhle si na rozdíl od něj nevidí ani na špičku nosu a ani si nic nepřečte.
Monte, piš k věci. Tady je vlákno volná diskuse, všecko sázej sem.pipis píše:Na přání Renowna jsem pročistil jeho vlákno o kabelech od off-topic balastu, jejichž autorem je převážně Monte.
Dále jsem ho v jeho vlákně požádal, aby své off-topic příspěvky omezil, ale bohužel opět v Renownovo vlákně
Monte řádí
A já bych se chtěl zeptat pánů techniků, musí být síťová šňůra, má-li fungovat stínění, připojená k nuláku u zásuvky?
Moje DIY kabely hrají nějak blbě. Jistě je to proto, že je můj integráč na síťové šňůry a elektriku "hysterický" (správně píše Merhaut), Ostínění nefunguje, když je to jen ve stínící folii?
Postříbření vodiče síťové šňůry mi přijde jako plýtvání. Kilometry hliníku, mědi a na 2 m postříbření?
Jinak na geometrii splétání, rozdíly lanko vs. plný vodič jsem zvyklý z signálek a reprokabelů.
F. Kraut dává na kabely dokonce bižuterii Swarowski.
Raději potlačím audiofilii neurosu a nechám šumět nestíněné kabely, nebo si je odstíním hliníkovou folií.
Jen mi nesedí pájet něco na nulák do zásuvky.
Jen mi nesedí pájet něco na nulák do zásuvky.
Tak to ti nesedí hodně dobře.
Napiš Pytlovi - odborníkovi sz a domluv se s ním.
Bude to:
A) profesionální
B) kvalitní (což není vždy totéž)
C) levné (alespoň vůči koupenému celokusu určitě)
A/nebo Renown ti určo zapůjčí a uslyšíš nebo ne. A pak budeš řešit dál.zatím neřekl cenu,ale hádal bych tak...no možná víc.
Tak to ti nesedí hodně dobře.

Napiš Pytlovi - odborníkovi sz a domluv se s ním.
Bude to:
A) profesionální
B) kvalitní (což není vždy totéž)
C) levné (alespoň vůči koupenému celokusu určitě)
A/nebo Renown ti určo zapůjčí a uslyšíš nebo ne. A pak budeš řešit dál.zatím neřekl cenu,ale hádal bych tak...no možná víc.

Foxi, pojď psát sem.
Píšeš mi, že mi půjčíš svůj VDH. Děkuji.
Já tu měl něco od Pavla Dioka a ještě vylepšené stíněním z venku. Jazzík je můj guru odrušení.
Má v aparátu velké ticho, tzv. černé pozadí.
Jeho Power kabely jsou velký přínos, cena je odpovídající ztišení šumu a hluku rušením zanesené.
K němu je zapotřebí slušné zásuvky, VDH vše má.
Každý podle možností, nebo priorit.
Boxi díky, Pytel slyší a umí vyladit. Intuice a vědomosti.
Píšeš mi, že mi půjčíš svůj VDH. Děkuji.
Já tu měl něco od Pavla Dioka a ještě vylepšené stíněním z venku. Jazzík je můj guru odrušení.
Má v aparátu velké ticho, tzv. černé pozadí.
Jeho Power kabely jsou velký přínos, cena je odpovídající ztišení šumu a hluku rušením zanesené.
K němu je zapotřebí slušné zásuvky, VDH vše má.
Každý podle možností, nebo priorit.
Boxi díky, Pytel slyší a umí vyladit. Intuice a vědomosti.

efi - ja ti muzu pujcit oddelovaci trafo, male, cca 300VA, takze to nesmis moc solit. 

Do testu můžu dát tyto kabely:
Síťový: DH Labs. Rád bych ho srovnal s Van den Hulem od Renowna.
Signálový: VDH- Integration
VDH- Conbination
VDH- The First Ultimate /celouhlíkový kabel/
VDH- The D-102 III Hybrid
Kabely VDH jsou osazeny original. RCA konektory
Repro. kabely: Neotech NS 1952
Síťový: DH Labs. Rád bych ho srovnal s Van den Hulem od Renowna.
Signálový: VDH- Integration
VDH- Conbination
VDH- The First Ultimate /celouhlíkový kabel/
VDH- The D-102 III Hybrid
Kabely VDH jsou osazeny original. RCA konektory
Repro. kabely: Neotech NS 1952
Slyšel jsem o odrušení síťového kabelu DH-Labs obtočením zemnicím vodičem po celé délce a potažení hliníkovou folii. Zemění bylo připojeno na nulák.
Co by se stalo, kdybych to taky udělal u repro kabelů. Spojení těchto vodičů se zásuvkou, i když jenom s nulákem, se mi zdá trochu riskantní.
Laik se ptá odborníků. Co vy na to ?
Co by se stalo, kdybych to taky udělal u repro kabelů. Spojení těchto vodičů se zásuvkou, i když jenom s nulákem, se mi zdá trochu riskantní.
já bych do testíku přispěl nějakými těmi smaltovanými dráty.

Ano, tohle je to, co znám a myslím, že je to posun v tichu a odrušení.fox píše:Slyšel jsem o odrušení síťového kabelu DH-Labs obtočením zemnicím vodičem po celé délce a potažení hliníkovou folii. Zemění bylo připojeno na nulák.
Jazzík má dokonce uzemněné koše repráků. Dělá to též Tanoy, několik let.
Test dělat nemohu, jsem nařčen z tendenčnosti Tebou a Peerem.
Já sám nevím, je to teoreticky možné. Takový Kuba4 mi skutečně přijde nezávislejší a testy nejsou popisem emocí a ega autora.
Taky ten Densen je chameleon. Opravdu je teplotně závislý. Při těch silných mrazech tu bylo chladno a zvuk stál za houby.
Budiž to člen, nezaujatý a věrný jen sobě a svému uchu. Navrhuji Monte! Aha, má napevno dvoulinku II. bezpečnostní třída.
Zlaté pohodové dvoulinky. Jak já byl spokojen s AZS-222!
Rád zůstanu v říši analogu, silovky by mohl udělat elektrotechnik. Rozebrat, vyfotit zapojení, proměřit (občas překvapí špatné zapojení)
Jardo Merhaute, po stovkách recenzí Artrocku, by tohle mohl být šálek pro Tebe!
Stíněný reproduktorový kabel má své odůvodnění, holý je v podstatě anténa, sám občas používám Ocos. Pokud si dobře pamatuju, tak Petr Holub takhle už před lety napájel své BW802, měl ale i speciálně upravený vlastní zesilovač. Pokud mě tedy paměť neklame...
Repro Tannoy mají propojeny všechny koše reproduktorů a vyvedeny na svorku. Co když toto zemnění propojím reproduktorovým kabelem se zemnicím vodičem a uzemním na nulák do zásuvky ?
Logické je uzemnit na kostru zesilovače. A když ten není propojen tří pramennou šňůrou se zeměním ?
Logické je uzemnit na kostru zesilovače. A když ten není propojen tří pramennou šňůrou se zeměním ?
Na kostru zesilovače je to bezproblémové, pokud je napájen třívodičově. U dvouvodičového (pro laiky) napájení je potřeba mít vytvořený tzv. ekvipotencionální zemnící bod, který sjednocuje "zemnící" potenciály celé sestavy. Je několik řešení, to je ale nad rámec diskusní rady přes internet.
Na zesilovači mám zemnící šroubek na Phono. To by stačilo jednoduše zabalit reprokabely do silné hliníkové folie a tenkým drátkem s kabelovým očkem připojit na ten šroubek. Folii odizolovat nevodivým povlakem. Anténa tím nebude mít příjem. Vše ještě vylepší protažení drátku z zemnícího phono šroubku až na koše reproduktorů.merhaut píše:Na kostru zesilovače je to bezproblémové, pokud je napájen třívodičově. U dvouvodičového (pro laiky) napájení je potřeba mít vytvořený tzv. ekvipotencionální zemnící bod, který sjednocuje "zemnící" potenciály celé sestavy. Je několik řešení, to je ale nad rámec diskusní rady přes internet.
Domnívám se, že to "začerní ticho kolem hudby", takže pleťovky růžovější, činely Piaste gongovější, hoboje hobojovější....
A nebo se zeptám nějakého elektrikáře...

Jak to vyřešit ? Předzesilovač- trafo-není napájen. Zesilovač je napájen akumulátory. Se síti je propojen pouze zdroj signálu a ten není připojen zemnícím vodičem.
Elekrikáři, kde jste ?!
Elekrikáři, kde jste ?!