Měření vs. poslech
Re: Měření vs. poslech
Miero: nic moc na nejake meranie hlavneX-ko
Ak pri merani clovek pouzije nie len mobil, ale i usi a hlavu, tak to je urcite lepsie, nez si to neskusit vobec.
Pánové, já netvrdím, že mobil je kalibrovaný měřící mikrofón...platí hlavně pro Pítrse,
ale pro představu, že zachytí citlivěji změny své polohy vůči zdroji (bednám), oproti vnímání lidským uchem (mozkem), opravdu stačí.
A k tomuto opravdu potřebujeme signál pravidelnějšího průběhu, třeba ten šum, abychom měli možnost opticky ihned pozorovat změnu jeho průběhu.
Takže, pokud jakákoliv změna existuje, je měřitelná a okamžitě patrná...ať se to pocítářům líbí, či nelíbí.
ale pro představu, že zachytí citlivěji změny své polohy vůči zdroji (bednám), oproti vnímání lidským uchem (mozkem), opravdu stačí.
A k tomuto opravdu potřebujeme signál pravidelnějšího průběhu, třeba ten šum, abychom měli možnost opticky ihned pozorovat změnu jeho průběhu.
Takže, pokud jakákoliv změna existuje, je měřitelná a okamžitě patrná...ať se to pocítářům líbí, či nelíbí.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jak konkrétně mono růžovým šumem zaznamenaným mobilem změříš třeba lepší rozlišení sestavy? Nebo podání tranzient? Rozdíly ve zprostředkování dynamiky nahrávky?
Je hezké, že máš plná ústa škatulkování, ale bylo by přínosnější, kdybys byl schopen odpovídat na relevantní otázky.
Přišel jsi s nějakou teorií. Vypsal jsem ti faktické důvody, proč je ta teorie neplatná. Na to jsi odpověděl obsahově prázdným "nesouhlasím, píšeš blbosti". Požádal jsem tě proto o uvedení argumentů, s čím a proč nesouhlasíš a co konkrétně z jakých důvodů je blbost. Odpověď žádná, jen tupé zopakování původní teorie.
Klobou dolů tedy....
Je hezké, že máš plná ústa škatulkování, ale bylo by přínosnější, kdybys byl schopen odpovídat na relevantní otázky.
Přišel jsi s nějakou teorií. Vypsal jsem ti faktické důvody, proč je ta teorie neplatná. Na to jsi odpověděl obsahově prázdným "nesouhlasím, píšeš blbosti". Požádal jsem tě proto o uvedení argumentů, s čím a proč nesouhlasíš a co konkrétně z jakých důvodů je blbost. Odpověď žádná, jen tupé zopakování původní teorie.
Klobou dolů tedy....
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ramones, Redbaron:
Jinak, je to marný, je to marný ...

Jinak, je to marný, je to marný ...
Ty nevíš jak?PítrsPraha píše: ↑17 čer 2020 11:03Jak konkrétně mono růžovým šumem zaznamenaným mobilem změříš třeba lepší rozlišení sestavy? Nebo podání tranzient? Rozdíly ve zprostředkování dynamiky nahrávky?
Klobou dolů tedy....
Tos mě překvapil

Jediný důvod proč by se nedal měřit transient, tedy nástup, opadnutí tónu a průběh v čase? Samozřejmě že se měřit dá, stejně tak jako rozlišení, dokonce se dá porovnat s původním záznamem, a nadto i přesně vymezit rozdílový záznam. To jenom někdo v tom chce hledat esoterično a nadpozemské neměřitelné tajemno...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ramones:
Přiblblé šaškování namísto smyslupné reakce... Jako vždy...
RedBaron:
To mě zajímá, jak za pomocí mono růžového šumu zaznamenaného telefonem změříš podání tranzient a rozlišení. Poděl se, prosím.
Přiblblé šaškování namísto smyslupné reakce... Jako vždy...
RedBaron:
To mě zajímá, jak za pomocí mono růžového šumu zaznamenaného telefonem změříš podání tranzient a rozlišení. Poděl se, prosím.
Tvl, ten blb snad nechodí vůbec do práce a na tomhle fóru to bere asi jako nějaký poslání nebo co. Za chvíli to dopadne tak, že už sem nebude přispívat vůbec nikdo a eman tady bude vyslýchat jenom sám sebe
.

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...a tak je to pokaždé. Absence schopnosti zformulovat smysluplné reakce a odůvodněné názory a z ní plynoucí frustrace v podobě urážek a napadání. V jednom vlákně za druhým...
Nevím o nikom, komu by vadila faktická diskuse postavená na argumentech (kromě těch, kteří ji nejsou schopni vést). Vadí osobní rovina v podobě napadání, urážení, kterou vždy vnesou ti, kdo k tématu nezvládnou zformulovat nic kloudného.
Nevím o nikom, komu by vadila faktická diskuse postavená na argumentech (kromě těch, kteří ji nejsou schopni vést). Vadí osobní rovina v podobě napadání, urážení, kterou vždy vnesou ti, kdo k tématu nezvládnou zformulovat nic kloudného.
Bazi, ani nevis, jak jsem rad, zes to napsal a ne ja. Dostal bych ban.
Jestli on to neni někdo, jako p. Soukup z Barrandov tv....
chlapi zbytečně někoho urážíte. Invektiva nejsou OK 

Je nemožné
viesť faktickú diskusiu s b....m (nie je to iba môj názor, ako tak čítam reakcie..), ktorý nepozná elementárne fakty problematiky , o ktorej chce viesť "učenú dišputu"..A nehodiace sa fakty jednoducho ignoruje(pretože netuší, ktorá bije..), alebo prekrúti "k obrazu svojmu". 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Problematika úprav poslechového prostoru, dozvuk, DRC,.... zajímavá témata, která se zde i jinde (dnes např. ve vláknu PC jako ultimativní zdroj) nakousla. Přínosné, jen škoda těch osobních bojů. Ale nevadí, nějaké užitečné informace se v tom najít dají.
Jinak - růžový šum pro měření doby dozvuku jednoznačně ano. Nemyslím, že tu někdo tvrdil, že tím zjistí nějaké další parametry.
A ten mikrofon v mobilu pro základní informaci o dozvuku stačí.
Ale pro např. měření frekvenční charakteristiky mobil určitě ne.
Jinak - růžový šum pro měření doby dozvuku jednoznačně ano. Nemyslím, že tu někdo tvrdil, že tím zjistí nějaké další parametry.
A ten mikrofon v mobilu pro základní informaci o dozvuku stačí.
Ale pro např. měření frekvenční charakteristiky mobil určitě ne.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Právěže ano, bohužel. A proto jsem se ozval. Je to zde. Na mou větu "Co se nedá změřit, je výsledný zvuk v jeho komplexnosti a dynamice." reagoval Ramones "Stačí apka v mobilu, třeba Spectroid a zapnout si při měření waterfall.". Uvedl jsem zřetelné důvody, proč appkou Spectroid nelze změřit zvuk v jeho komplexnosti a dynamice. Následovalo Ramonesova neschopnost reagovat věcně, šaškování a urážky. Sice nechápu, ale holt to tak asi v sobě má (nejen on).Dark side of the moon píše:Nemyslím, že tu někdo tvrdil, že tím zjistí nějaké další parametry.
S obojím samozřejmě souhlas.Dark side of the moon píše:A ten mikrofon v mobilu pro základní informaci o dozvuku stačí. Ale pro např. měření frekvenční charakteristiky mobil určitě ne.