Tomíček
taky myslím. určitě ten film chybky má, ale klady dost převyšují, bych řekl. přiznávám, že můj odhad může být dost ovlivněn tím, že jsem v Rusku v polovině 90. let byl. ta benzínka, policajti, venkovské silnice... - to prostě sedí a oživilo to ve mě spoustu vzpomínek: když jsme stáli u 8km široké řeky Volhy (nebylo vidět druhý břeh!!!) a sháněli benzín - to uvědomění si, že bez auta bychom byli úplně v háji; policejní kontroly každých 100km (tzv. GAI) se samopaly na zádech - když viděli, že jsme z ciziny (ve filmu "z města"), všichni brali - plechovkové piva, prachy, kořalku, cdčka pink floyd a madonny (vezli jsme toho plné auto), prostě cokoliv

...
mladého ředitele obrovské hlinikárny, který dorazil do práce v konvoji černých mercedesů s drsnými pistolníky všude kolem...
skupinu skutečných hippies jaké už v americe neuvidíš na tržištích obrovského a nádherného Volgogradu...
zkrátka na mladého režiséra dobrý počin (možná by nebylo od věci srovnání s výrazně "středoevropskou" Svěrákovou Jízdou).
jen bych nesouhlasil s názorem LiVentury na ČSFD o bezcitnosti "ruské společnosti". oni jsou jiní než my. jako každý velký národ. Rusko je nepopsatelně obrovské a rozmanité...