Slepé testy

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Re: Slepé testy

Příspěvek od sostakovic »

Ahoj Zbynku:
*thumbs up*
Která skupina jsi ty?
Já se hlásím k hlodavcům a promluvím si se svým prodejcem :-)
také rozumím oběma skupinám

Ale to je jedno, napiš radši něco o jazzu *2thumbsup*

boxer

Příspěvek od boxer »

Vulva High End.

Bravo.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Zbynek

Druhá skupina říká, že kvůli špatné metodice nedokáže slepý test odhalit objektivní zvukové rozdíly. Ty se projeví např. při delším poslechu (viz zkušenost Johna Atkinsona). Není to placebo efekt, komponenty nehrají stejně. Jak říká Lachim, "skeptikem v hifi býti =horší zvuky poslouchati.
A toť ode mně k tématu vše, dozvěděl jsem se vše, co jsem potřeboval. Díky všem za příspěvky, v mnohém byly poučné...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Krásna logika, v jednom príspevku poprieť sám seba:
Dejme tomu, že při slepém testu nepoznám přínos síťového kabelu. Mám se snad proto smířit při normálním poslechu s horším zvukem?
Je to jako s tím monitorem: vidím lepší rozlišení, lepší, věrnější barvy, koupím

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

...

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

To už je jen slovíčkaření.
To podstatné již bylo řečeno...

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Petře, musím opět *bravo*.
Obdivuji Tvou trpělivost, o tom Acrolinku jsem tady někde už psal, ale............

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

PetrJ píše:Není to placebo efekt, komponenty nehrají stejně. Jak říká Lachim, "skeptikem v hifi býti =horší zvuky poslouchati.
A toť ode mně k tématu vše, dozvěděl jsem se vše, co jsem potřeboval. Díky všem za příspěvky, v mnohém byly poučné...
Tak to ja jsem se teda vsechno nedozvedel.

Ale zacina byt jasne, ze je cas na klasicky obrazek http://rationalwiki.com/wiki/images/9/9 ... _faith.png.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Zjistil jsem při svých pokusech jednu kouzelnou věc, že ti, co (halasně) slyší největší rozdíly u čehokoliv, když vidí, tak o pár minut později, při opakování dtto. testu, akorát že naslepo, často naprosto (již potichu) selhávají. Příznačné, statisticky vyhodnotitelné :-)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

také přidám do tohoto komplikovaného tématu....
osobně jsem si při jednom testu repro kabelů přepóloval levou reprobednu a nepoznal nic.
poslouchal jsem a slyšel rozdíl. ale netušil v čem ten rozdíl je
:-)
až když dorazil paolo, tak mě na to upozornil.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

lachim píše:osobně jsem si při jednom testu repro kabelů přepóloval levou reprobednu a nepoznal nic.
poslouchal jsem a slyšel rozdíl. ale netušil v čem ten rozdíl je
Zajímavé. A byl ten rozdíl větší, menší nebo stejný jako při použití tvých Cerebalů?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

nejde přeci o ceraball.
to už bych sem vůbec nemotal.
jde o tu subjektivitu. testů a našich vjemů.
jediné, co jsem zjistil, že má smysl a přínos pro mou sestavu,
je
...poslouchat to nové třeba 14 dní a pak se vrátit zpět ke starému...
a pak až dělat nějaké závěry.

(ve studio eso na mě majitel testoval, zda poznám při slepáku použití ceraball pod denon 3930)

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

lachim píše:nejde přeci o ceraball.
To opravdu ne, spíše o to, že pokud sám nepoznám, že mám bedny v protifázi, hned v prvních vteřinách a nespravím to, tak těžko se mohu považovat za Hifi znalce :oops: (ne že bych já jim byl) To je pak fakt něco špatně.

Ani bych se nedivil, kdyby pak někdo po takovém testu napsal, že ten kabel najednou vytvořil obrovský prostor, naprosto jasně slyšitelný rozdíl :-)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Přepólování beden je folklór, nedávno se mi to stalo ve studiu při poslechu nově remasterovaných Black Sabbath, rozbalím cédo, přehodím bedny, pustím, a začnu nadávat jak špaček: kterej debilos namixoval Ozzyho kamsi watersovsky mimo bedny... až tak po minutě mi to seplo kdo je...

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

merhaut píše:Přepólování beden je folklór, nedávno se mi to stalo ve studiu při poslechu nově remasterovaných Black Sabbath, rozbalím cédo, přehodím bedny, pustím, a začnu nadávat jak špaček: kterej d...l namixoval Ozzyho kamsi watersovsky mimo bedny... až tak po minutě mi to seplo kdo je...
Konecne, konecne merhaut taky aky ma byt vzdy!!!! Nie preto, ze si d...l (podla teba) ale preto, ze to beries s humorom a nadhladom!!!

Odpovědět