Slepé testy

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
david
Kontaktovat uživatele:

Re: Slepé testy

Příspěvek od david »

Uzasna klasifikace, taky se hlasim k A a Bb.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Tak tu taky řeknu nějakou hloupst.Můj selský rozum mi říká,že slepým testem se řeší:
1. jestli uslyšíme rozdíl takový nebo makový a poznáme který např. kabel hraje, ale nesoudíme co je lepší
2.chceme dokázat,že upgrade je oprávněný
3.dokázat jaký mám sluch a zkušenosti
4.že drahé nemusí být lepší
5.dokázat můj aparát je lepší
6.že slepý test je blbost
Takže snad každý si tu najde nějakou tu svoji zkušenost se slepými testy. :)

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Zappadaddy píše:Tak tu taky řeknu nějakou hloupst.Můj selský rozum mi říká,že slepým testem se řeší:
...
Pro nas pomalejsi, mezi temi moznostmi je logicka spojka "nebo"? A dela si to narok na uplny vycet? ;))

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

David.Ne,ne, nedělá si to nárok na nic.Je to jen pro pobavení a můj pohled na důvody proč se testy dělají.Pokud znáš jěště jiný důvod tak sem s tím.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

práve som sa k týmto testom vyjadril v téme o zahorovacom CD, tak to len skopčím:
A preto nemám rád slepé testy, lebo ak je v niečom tak malý rozdiel, že to poznať len takým testom, tak to nemá zmysel riešiť a treba sa zamerať na to, kde je rozdiel jasne počuteľný. Načo kráčať, keď sa dá skočiť, nie? ;)

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Slepé testy a ich výsledky sú mnohokrát zarážajúce aj pre tých najskúsenejších, nie to ešte pre tých, čo začínajú. Keď prístroj vidíme, už je to o inom. O tom, nad čím všetkým je možné meditovať a zvuk je už len súčasťou celku. Kto si kúpi prístroj výlučne na základe slepého testu, teda toho podstatného, čo potrebuje pre subjektívny kvalitný zážitok?

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Presunuto ze zesilovacu:
BVa píše:
ono totiz plati, ze mezi existenci a slysitelnosti neni zadny vztah (ani na jednu stranu implikace).
To je viac do téme"Slepé testy" ,ale dosť to vysvetľuje..
Nepočuť existujúce, to beriem, sluch je nedokonalý, ale počuť neexistujúce je ...
Slyset neexistujici? No samozrejme, se ti jeste nikdy nestala klasicka konverzace stylu "Mano, volala jsi me?" "Neee" pote, cos jasne slysel Manu, jak te vola? ;))

To se ti jeste nestalo, ze bys (navic s kolegou, tak to bylo nakazlive) nastavoval zurive parametry mikrofonniho predzesilovace, slysel v tom naprosto jasne rozdily, dukladne se pohadal, co bylo lepsi, a pak zjistil, ze to *celou tu dobu* bylo v bypassu?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

david
Ale áno, stalo sa mi to, ako každému. Ale na základe takejto ilúzie, halucinácie, sebaklamu by som určite nič nemenil a "nezlepšoval", až po overení reality meraním alebo slepým testom . Práve preto, že sa to stáva často.
A keď sú dvaja, a jeden položí otázku" Ty to nepočuješ?" tak je počuť všetko, nikto neprizná, že je "hluchý".

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Slepý test je podle mých zkušeností dobrý pro rozpoznání velkých rozdílů ve zvuku. Zcela špatné se většinou pozná a u dobrých přístrojů lze většinou jen říct, že hrají každý trochu jinak, který je lepší, to už je těžko říct. Někdy se rozdíl nepozná vůbec. Uděláme-li slepý test sedadel v autě, nebude problém s vyřazením těch úplně špatných. Ostatní sedačky slušných výrobců nelze během pár hodin jednoznačně posoudit. Záda vás mohou začít z některých bolet až po velmi dlouhé době. Je také zajímavé, že všichni ti slušní výrobci vycházeli z aktuálních poznatků o lidské anatomii a o tom, jak se má taková sedačka v autě chovat. Dá se tedy říct, že všechny jejich výrobky mají "měřené hodnoty" dobré a tedy jsou všechny stejně pohodlné. Bolení zad po pár týdne, nebo měsících ježdění bychom mohli přičíst na vrub psychice a placeboefektu.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

No jistě, jedině měřit spektrum sedačky na vibrační stolici! *2thumbsup* (a malé rychlé výchylky samozřejmě zanedbat)
Pavel Macura Audio

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Jezkovy voci, test sedacek v aute. Takovouhle metodikou. Pak z toho clovek nema mit dojem globalni marnosti.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

david píše:
Machalík píše:Vkus/cit mas, Feynmana znas, ale o tech slepejch testech meles strasny picoviny. Je videt, ze ses jeste nezkusenej. Nez se propracujes ke slusnymu aparatu, tak to jeste potrva.
A neco konkretniho by nebylo?

(Teda ne, ze by mi delaly starosti cizi nazory... ;))))
Takze nebylo, koukam...

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

*offtopic*

Tohle me fakt pobavilo, takovyhle material pise recenze do Stereophile:

"And I can say, with hand on heart: Get Better Sound has altered my point of view on at least one topic. Before I read it, I was dead set against room treatments, simply because I thought it was the job of an expensive system to adapt itself to my life, not the other way around."

Zdroj: http://www.stereophile.com/reference/bo ... er_soundi/

boxer

Příspěvek od boxer »

Aspoň ti můtže být útěchou,že tady akustiku řesíme dlouho.
Oni na to teprve přicházejí.Dobrý,ne?

Dadafta a Pro100r na ně.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Tak samozrejme, ze Stereophile se neda brat vazne...

Odpovědět