A o ten pocit jde, protože náš koníček je hlavně o pocitech !Hellboy píše:....... Jen mám lepší pocit.
Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc
Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc
Z toho si nic nedělej,já taky napájím své Cabasse Altura Bahia obyčejnou dvojlinkou za 30 Kč.Kdybych ovšem otevřel svoji wallet a koupil si kabely za 16k a po té by mě to odfouklo i s koženou sedačkou na radiátor,tak bych v této diskusi otočil o 179,9%.
No to bys teprve videl ten orgasmus, kdybys za (skoro stejny) kabel dal tech 320 tacu ;)Hellboy píše: Mimochodem, včera jsem v Datartu kupoval kábl od Philipsu za 300 korun a shodou okolností vypadá skoro úplně stejně jako kábl od Krautwire za 320 tisíc. Čistá měď, 24 karátové konektory, kroucený (asi taky fraktálně), stejná bužírka, stejný průměr. Po výměně za tkaničku vcelku žádná změna. Jen mám lepší pocit.
No, já za mojí sestavu dal docela hodně peněz, ale pravda je, že nedosáhla ceny jednoho kabelu krautwire, takže to high end prostě být nemůže 

No, já za mojí sestavu dal docela hodně peněz, ale pravda je, že nedosáhla ceny jednoho kabelu krautwire, takže to high end prostě být nemůže
To jistě nemůže,ale....
... jak si pak můžeš vůbec dovolit nám tady říkat co a jak,když drtivá většina z nás dala jen za kabely,cerebóly,rezonátory,ionizátory,zásuvky,pojistky,hroty,mističky,demagnezitátory,depilátory,fixy,pračky,ždímačky,sušičky víc než ty za svoji lowend sestavu i s basopohltivým kamenným barákem dohromady?
To jistě nemůže,ale....
... jak si pak můžeš vůbec dovolit nám tady říkat co a jak,když drtivá většina z nás dala jen za kabely,cerebóly,rezonátory,ionizátory,zásuvky,pojistky,hroty,mističky,demagnezitátory,depilátory,fixy,pračky,ždímačky,sušičky víc než ty za svoji lowend sestavu i s basopohltivým kamenným barákem dohromady?
Hellboy
Koupil jsi kabel PHILIPS za 300 a máš lepší pocit.Můžu se zeptat z čeho máš lepší pocit?To já bych za kabel 300 asi nedal.
Koupil jsi kabel PHILIPS za 300 a máš lepší pocit.Můžu se zeptat z čeho máš lepší pocit?To já bych za kabel 300 asi nedal.
No ve skutečnosti jsem měl pocit, že mi tkanička mezi receiverem (který používám jen na filmy) a koncákem chytá nějaký ruchy, tak jsem zkusil stíněnej kabel, ale asi to bude smyčka v uzemnění, protože to nepomohlo, nebo kabel nestál dost peněz 

Hellboy píše:Jen mám lepší pocit.
Člověk plný pocitů.Hellboy píše:No ve skutečnosti jsem měl pocit, že mi tkanička mezi receiverem (který používám jen na filmy) a koncákem chytá nějaký ruchy
Jak to, že jsi neprovedl slepý test, jestli jde opravdu o ruchy nebo o něco jiného? S pocity na nás nechoď, důkaz je to, co se počítá.
A co je to ruchy? To tam někdo chodí, nebo tam praská, nebo šumí, nebo tam hraje Radiožurnál - můžeš to definovat?
Trošku to brumí. Buď je to smyčka v uzemnění, i když mám všechno v jedné zástrčce přes APC, nebo někde jinde, ale je to dost
takže pokud bys mi náhodou chtěl radit, tak přes zprávu.

- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Naim,který tak haníš, už po 20 let s tebou asi souhlasil,protože kabely prostě po celou dobu neřešil,prodával standartní Naim kabel a nedoporučoval žádné jiné(ale byly super levné).No a už pár let prodává vylepšené luxusní kabely za mnohonásobek těch jejich standartních kabelů.Asi přišli na to,že když lidi kupují super drahé stroje, tak si koupí i drahé kabely.Už jen pro pocit.Proč na tom nevydělat,že?
Dříve jsem kabely taky neřešil,upřednostnoval jsem názor,raději koupit lepší komponent než drahý kabel.Rozdíl určitě bude větší než po koupi highendového kabelu.No a na tom trvám dodnes.Kabely řešit až když už jseš rozhodnut,že ti to doma zůstane delší dobu,nebo když vlastníš už super drahou sestavu a doladuješ zvuk,pak to má také smysl.
Dříve jsem kabely taky neřešil,upřednostnoval jsem názor,raději koupit lepší komponent než drahý kabel.Rozdíl určitě bude větší než po koupi highendového kabelu.No a na tom trvám dodnes.Kabely řešit až když už jseš rozhodnut,že ti to doma zůstane delší dobu,nebo když vlastníš už super drahou sestavu a doladuješ zvuk,pak to má také smysl.
Aha, takže jedeš přes ups? Na baterky nebo ze sítě?
Jedu jen přes trochu lepší přepěťovou ochranu APC, která zároveň filtruje (nebo by aspoň měla) EMI/RFI 20-50db (ať už to znamená cokoli) a mám to uzemněné do stejné zástrčky. Podle mě je problém buď v televizi (bzučí to podle toho jaký je tam zrovna obraz, set top boxu, nebo grafické kartě, která tam posílá obraz přes HDMI. Sterea se to netýká, tam jedu z úplně jiného zdroje a receiver je vypnutý. Ale je to fakt off topic. Pokud tady na to je vlákno, ať to někdo přesune tam.
Hellboy - co zkusit z TV vytáhnout anténu, pokud je tam rozbočovač, tak odpojit přívod. Když brum ustane je odstranění závady jednoduché - galvanický oddělovač do TV kabelu...
Tady jedno video, které poměrně obsáhle pojednává o tom, co můžete a nemůžete slyšet a proč. Od člověka, který o tom něco ví.
http://www.youtube.com/watch?v=BYTlN6wj ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=BYTlN6wj ... r_embedded
Nejlepší voodoo...