Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Příspěvek od dadaft »

Hellboy
třeba u reprokabelů rozdíly nejde popřít. sám jsem ve slepém testu (dostatečně) rozdílné kabely dokázal spolehlivě určit. myslím, že se výrobci smějou spíš některým cenám a vůbec té omáčce okolo.

sekal

Příspěvek od sekal »

Myslím, že poměrně dost lidí tady používá termín slepý test, aniž by vůbec měli tušení, o co vlastně jde.. Vysvětlení zde http://www.auravos.cz/racionalni_reseni.php3

Pokud nejsou striktně splněny podmínky uvedené v odkazovaném článku, tak se nejedná o slepý test, ale o jeho nepovedenou substituci, jejíž výsledky nelze považovat za dostatečně průkazné...

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Ano, to co bylo zmiňované v mnou odkázaném článku není "pravý" ABX test. Slepým testem se to podle mě ale nazvat dá.

A Dadafte, to že mezi kabely rozdíl být může, to je fakt, ale ne kvůli tomu, že jsou zmražené, nebo naložené v olivovém oleji, ale kvůli třem parametrům, které vlastnosti kabelu určují. A ta změna nemusí být k lepšímu.
It verified that differences can be heard if the wire is too light for a lower impedance system.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

dokolečka dokolá.... hellboy, núti Ťa tu niekto do kúpy čohokoľvek, čo nechceš? Tak prečo musíš stále riešiť nákupy iných? Nech si každý kúpi čo chce, sú to jeho peniaze, nie Tvoje, tak o čo tu ide? Opäť si neodpustím kritiku na Tvoju adresu. Ak máš iný názor, povedz ho. Ale 1X nie 100. Veď sa pozri aj na toto vlákno. X tvojich príspevkov o tom istom. Čo? Sedíš v krčme pri 10 pive a máš potrebu omielať donemoty to isté?

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Nemám pocit, že bych se umístěním odkazu na článek od ředitele vývoje McIntoshe nějak opakoval a pro mnohé to možná bude zajímavé čtení, které leccos vysvětluje. Dnes jsem četl článek zcela opačný, snad první který jsem našel, kdy si někdo dal práci s měřením a dokazováním, že rozdíly v kabelech jsou a jeho testy to potvrdily. Taky zajímavé čtení.

http://www.audiodesignline.com/20180739 ... ticle=true

Jinak dneska jsem si koupil nové kabely k repro a rozdíl ve zvuku je poměrně zásadní. Bez legrace. ;)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Tele, co si plete psychologii s psychiatrií, se ohání vědou. Docela příznačné pro to, co se tu v poslední době děje...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Hellboy, zajímavý odkaz ! Je vidět, že kdo hledá - najde. Zde je Google česky , je to (snad) poprvé, kdy zvukové rozdíly mezi kabely byly i změřeny. Jak ale sami autoři píší, kabel je také komponent, na jedné sestavě se jeho vliv projeví, na druhé ne, jde o doladění. Sám jsem se přesvědčil, že kabely mezi voodoo nepatří...

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

merhaut píše:Tele, co si plete psychologii s psychiatrií, se ohání vědou. Docela příznačné pro to, co se tu v poslední době děje...
Já jsem vypozoroval jinou zajímavou věc. Když někdo popisuje neskutečné přínosy malování fixou po CD, vědec Merhaut, který si dal za úkol tepat a vyvracet laické bludy mlčí. Když někdo popisuje excelentní přínos káblu naloženého v olivovém oleji, vědec Merhaut mlčí. Když si někdo dává na repráky hromady cihel, vědec Merhaut mlčí. Když někdo popisuje antireflexní komoru CD přehrávače "zabraňující" odrazům laseru, vědec Merhaut mlčí. Když někdo pozoruje rozdíly v obraze po aplikaci Ceraballů pod DVD, vědec Merhaut mlčí. Když někdo oslavuje lepší zvuk CD média vyrobeného ze zlata, vědec Merhaut mlčí. Když někdo vytváří tabulky rozdílů zvuku v power kabelech zapojených do CD po poslechu na dvoupásmových regálovkách, vědec Merhaut mlčí. Když někdo napíše, že v kabelech stejných RLC parametrů není rozdíl, prodavač kabelů Merhaut se může vzteknout. *2thumbsup*
Naposledy upravil(a) Hellboy dne 30 bře 2010 15:04, celkem upraveno 1 x.

boxer

Příspěvek od boxer »

Protože už to nevydržel. Každá nádoba někdy přeteče. :D

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Na Tele teletník.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Trocha inspirace pro další diskusi: http://avmania.zive.cz/Titulni-strana/S ... fault.aspx
Odkaz by se hodil spíše včera, ale zde snad není pozdě ani dnes.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

hřebík

skvělý článek.
úsměvné.
ten chlapec má pravdu...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Taky jsem nezaznamenal rozdíl mezi tkaničkou a Profigoldem za 700 Kč. On ten RG62 není taky nic moc.
Myslím, že záleží na tom, jak dlouho se propojení jednotlivými kabely poslouchá. Pokud se bude rychle měnit, myslím, že rozdíl nemusí být hned slyšitelný. Kolikrát jde jenom o nuance.
Vlastním několik kabelů. Nikdy jsem žádný neprodával, protože se vždy mohou hodit při změně komponentů.
Nedávno jsem koupil nový phono předzesilovač. Vystřídal jsem kombinací čtyř různých kabelů v celém řetězci v podobné cenové hladině. A nebyla to otázka krátkého času. Trvalo mi to skoro týden. Když už jsem si byl jist, při pouštění jiných LP jsem byl opět zklamán. Buď byl zvuk temný nebo ostrý. Nakonec se mi to snad povedlo.
Může působit i psychoakustika. Jeden den jsem byl nadšený a druhý zklamaný. Ale s poslední kombinaci propojení jsem spokojen. Přehrál jsem cca 20 LP různých žánrů a zvuk se mi pořád líbí.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Vlastně to funguje jako placebo.Jednou jsem četl jak v protial.léčebně před podáním antabusu dali alkoholikům místo alkoholu náhražku,a nestačili se divit (doktoři) že více jak 95% pacientů vykazovalo známky opilosti... :shock: :shock: :shock:

Odpovědět