Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
boxer

Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Příspěvek od boxer »

Hidefan

Aha,pěkný popis holobytu tř.A. Ty píšeš jak stenograf. A cabbasse floorstanding jsou taky dobrý bedny.

Hellboy

když si tím asi nabíhám,

Ani ne,ale už mě je toho jasnýho mnohem více,než když si sem na fórum přilítl jak čertíkBertík a velkohubě káral všechny kolem dokola.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No, na tom co jsem tady napsal se toho moc nezměnilo, jenom si už nemíním třepit hubu v hádkách s někým, kdo si myslí, že čím víc utratil peněz, tím líp tomu rozumí.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Když jsem kdysi konzultoval akustiku své místnosti s projektantem, kterého navrhování stavební akustiky živí, bylo mi řečeno, že některé stavební materiály mohou pohlcovat nízké kmitočty.
Ve svém obýváku, v půdní vestavbě, mám všechny stěny obložené sádrokartonem a stropy dřevěnými panely a podlahu z trámu, pokrytých dřevěnými dílci. cca 130 m2 pružné plochy.
Když jsem mu říkal, že mám pocit úbytků basů, odpověděl, že tyto konstrukce v takovém rozsahu se mohou rozkmitat, přijímat energii a nízké kmitočty, které mají nejvíce energie, částečně utlumit.
V paneláku je to naopak.
Prodávám, jak jsem koupil.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Bydlím ve kamenném hodně starém domě s dřevěnými podlahami a stropem, někde obloženými sádrokartonem. Navíc jsem měl v místnosti poměrně dost kovu a skla, který odrážel středy a výšky.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Sorry že se vám tady do toho pletu.Líbí se mi že někdo má rád dobrou muziku,časem se dopracuje k nějakému high-end aparátu za šílené love,včetně všelijakých kabelu,praček,hrotu a pod.Je štastný že to má doma,je spokojen a užívá si kvalitní poslech.Pak nastoupí nějaký inteligentní,technicky vzdělaný odborník a řekne:tak takhle ne soudruhu!To máš všechno uplně špatně,já ti poradím jak to má správně být protože jedině já vím vo co de.Ty jsi jenom osel který má peníze a zbytečně je cpeš podvodníkum,slyšíš co není a vubec tomu nerozumíš.Ani se nedivím že na ruzná fora chodí tak málo majitelu pořádných sestav.Prostě mít něco lepšího něž závistivý kolega se neodpouští,a když to nemužu mít já, tak mu na to budu aspon plivat.

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Blondýnko nemyslím si,že by ti někdy něco EKKAR a ostatní technici záviděly.V tomhletom seš teda úplně vedle.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

No já jsem rozhodně nemyslel sebe!!!Měl jsem na mysli lidi s opravdovým high-end aparátem.Takové lidi by si na každém foru měli hýčkat.Kdo muže poskytnout lepší informace o top produktech než majitelé? Navíc lidé co vlastní drahé aparáty nebo hifi studia jsou v drtivé většině velice pohodoví,vstřícní a sympatičtí lidé.Nesetkal jsem se nikdy s fandou hifi který by se na mě díval přes prsty jen proto že má několikanásobně drahší aparát.

boxer

Příspěvek od boxer »

Nesetkal jsem se nikdy s fandou hifi který by se na mě díval přes prsty jen proto že má několikanásobně drahší aparát

Tak to jsi neměl na toto fórum chodit.Budeš vyveden z omylu.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Kua chybi mi smajlik, jak se koukam pres prsty, ale Aleska urcite nejakej najde.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Donuts píše:Kua chybi mi smajlik, jak se koukam pres prsty, ale Aleska urcite nejakej najde.
Žes' to ty, tak se pokusím, ale neslibuji !
Tucha mám, ale nevím, nevím, tenhle jsi asi nemyslel Obrázek

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Pamela píše:Sorry že se vám tady do toho pletu.Líbí se mi že někdo má rád dobrou muziku,časem se dopracuje k nějakému high-end aparátu za šílené love,včetně všelijakých kabelu,praček,hrotu a pod.Je štastný že to má doma,je spokojen a užívá si kvalitní poslech.Pak nastoupí nějaký inteligentní,technicky vzdělaný odborník a řekne:tak takhle ne soudruhu!To máš všechno uplně špatně,já ti poradím jak to má správně být protože jedině já vím vo co de.Ty jsi jenom osel který má peníze a zbytečně je cpeš podvodníkum,slyšíš co není a vubec tomu nerozumíš.Ani se nedivím že na ruzná fora chodí tak málo majitelu pořádných sestav.Prostě mít něco lepšího něž závistivý kolega se neodpouští,a když to nemužu mít já, tak mu na to budu aspon plivat.
Zajimavy obrat. A co kdyby to bylo tim, ze dotycny opravdu vi, o co jde? :)

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Když dotyčný ví o co jde je to v pořádku.Každý si ale pořídí aparát podle sebe a podle toho co mu vyhovuje nebo sedí a když už někdo do toho vrazí hromadu peněz,tak asi ví proč.Dotyčný který ví že je to špatně si může pořídit aparát lepší za zlomek ceny a může být rád že na to vyzrál.

hidefan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hidefan »

Tady se snad schyluje k 30-ti leté High-endové válce, kterou rozpoutal Hellboy.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

hidefan píše:Tady se snad schyluje k 30-ti leté High-endové válce, kterou rozpoutal Hellboy.
No, veľa kriku pre nič. A to tu už bolo tak strašne veľakrát zopakované v rôznych zneniach. Každý si kúpi aj tak len to, čo chce. Nie to, čo musí, alebo to, čo mu bolo nanútené. Jednoducho len to, čo sám chcel. Vôbec v tom nevidím problém. Ľudia majú v takých neuveriteľných veciach zálubu, že nejaké káble sú úplne neškodná vec.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Hidefan: V mém případě LOW ENDOVÉ :twisted:

Jinak Pamelo, fakt jsi to zrovna netrefil. Jednak, protože netušíš kolik mám peněz, těžko můžeš říkat, že někomu závidím. Navíc se nenasírám do nějak extra nedostupných věcí. 16 tisíc není zas tak závratná částka. Šestnáct tisíc za kabel, jsou ovšem podle mě debilně vyhozené prachy. A jak už jsem tady psal, je to každého věc, pokud všude nechodí a neroztrubuje, jak zásadní vliv na hudbu to má a kdo si to nekoupí, není hifista. Což se děje. Každý prodejce ti to bude cpát k reprákům, každý recenzent ti to bude omýlat v recenzích, každý majitel bude pět ódy o pevných basech, čistých výškách a obrovském prostoru.

A když dojde na fakta, tak se ukáže, že nikdy nikdo nedokázal, že kabel od lampy, hraje hůř, než kabel s fraktálním křížením zlatého řezu... ba právě naopak. Existuje řada testů, které dokázaly, že to hraje STEJNĚ.

Lidký mozek si dokáže pamatovat charakter zvuku 5 vteřin. PĚT VTEŘIN. Každý kdo tvrdí, že rozezná od sebe miniaturní nuance mezi dvěma kabely po pětiminutové výměně si lže do kapsy.

Mimochodem, včera jsem v Datartu kupoval kábl od Philipsu za 300 korun a shodou okolností vypadá skoro úplně stejně jako kábl od Krautwire za 320 tisíc. Čistá měď, 24 karátové konektory, kroucený (asi taky fraktálně), stejná bužírka, stejný průměr. Po výměně za tkaničku vcelku žádná změna. Jen mám lepší pocit.

Odpovědět