Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc
Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc
Mike, od jednoho velice dobrého technika jsem slyšel hlášku,že ti blbí hifisti nepochopili, že aparát je 10% a akustika 90%.
Máš naprostou pravdu.

Mirek přece nesrovnává auta s hifidaliborr píše:Mirek,nesrovnávám auta s hifi. Mám doma opel Corsa 1,3 SDi . Je to auto špička ,malá spotřeba ,malá zákonná pojistka,pohodlné cestování. Říkáš že neznám a nerozumím. Já jsem jasně napsal, že jsem zkoušel kabely a neslyšel jsem rozdíl. Nevím čemu nerozumím? Píšeš o faktech ,ale to jsou fakta,které jsem vyzkoušel.
Korekce ke svému životu potřebuji a to i u sluchátkového zesilovače. I blbý denon s korekcemi hrál na sluchátka lépe jak sluchátkáč bez korekcí.Jinak se na tebe nezlobím ,moje uši jsou asi trochu jiné a v mém věku už asi 20- 20 000hz neslyším.

Pink,máš pravdu mirek nesrovnával auta s hifi,ale zmínil se o jejich skupinách.Ale vím o co tady go.A kvalitní zesilovač ,co to je? Já ho neznám ,každý má svoje pro a proti. Pro mě jsou korekce potřeba ! A to není o aparátu sony,technics ,denon,jvc. Tobě se hudba jeví bez korekcí jako špičková a mě s korekcemi. Co člověk to názor. 

Marne se snazim v tom najit logiku. Ony jsou snad potreba korigovat zesilovace?pink píše:Mirek se Ti jenom snažil naznačit, že máš zřejmě méně kvalitní aparaturu u které je zapotřebí u nehighendových nahrávkách použít korekce. Jinak to hraje blbě, že? Já už hezkých pár let k poslouchání korekce vůbec nepotřebuji. Ani o tom už vůbec nepřemýšlím. Měl jsem mnoho zesilovačů, namátkou JVC, Technics, Yamaha, Pioneer, NAD, Rotel... Korekce jsem používal ale pořád ve mě byl pocit, že to není to pravé ořechové. Měl jsem pocit že to co poslouchám není pravda. A o to tady přece jde, ne?Skutečně kvalitní zesilovač totiž korekce nepotřebuje. *2thumbsup*
daliborr - že ty jsi nepoznal kvalitní zesilovače ještě neznamená že přece nejsou. Vážený pane jsou, bohužel ne u Vás doma. Buď rád, že jsi spokojený s tím co máš. Jsou jiní co ne, ty ženou dopředu vše, techniku, myšlení, zkrátka pokrok.
Dovedu si představit jak podobní tobě tvrdili, že krystalka je to pravé ořechové... následovníci že triodový přijímač atd. ...Moje hluboká poklona všem co nejsou nikdy spokojení.
Dovedu si představit jak podobní tobě tvrdili, že krystalka je to pravé ořechové... následovníci že triodový přijímač atd. ...Moje hluboká poklona všem co nejsou nikdy spokojení.
korekcie na zosilovacoch su dobra vec. V tomto je mi velmi sympaticky Acuphase.. je to skutocne spickovy HighEnd a ma korekcie.. vela vyrobcov ide uplne inou cestou.. ale ked sa pozreme na to z praktickej stranky, kazdy pocuvame v urcitom priestore urcite nahravky a niekedy su tie korekcie fajn. Je skoda ze si nemozem vychutnat nahravku len preto ze su tam prepisknute alebo zamerne zvyraznene basy.. takto mozem korekciami jemne doladit nieco, co by bolo inak nepocuvatelne. Tak isto pouzitie Loudness v nocnom posluchu je prinosne. Pokial sa s korekciami naraba rozumne, tak nieje dovod zavrhovat aj ked to nieje zrovna puristicke. Ja mam na hlave dve usi ktore vela veci pocuju a aj vela nepocuju, nie osciloskop.. Ak su korekcie na pristroji realizovane kvalitne a nastavene citlivo ja osobne to hodnotim iba ako prinos..
Tenhle obrat se mi moc libi, to si budu muset zapamatovat, ze se da taky argumentovat stylem "ty tohle neznas, proto jsi ignorant, jeste ze jsou i jini lide, protoze ti nesou brime pokroku". Vyborne!Mih píše:daliborr - že ty jsi nepoznal kvalitní zesilovače ještě neznamená že přece nejsou. Vážený pane jsou, bohužel ne u Vás doma. Buď rád, že jsi spokojený s tím co máš. Jsou jiní co ne, ty ženou dopředu vše, techniku, myšlení, zkrátka pokrok.
Mih ,ale poznal jsem i jiné kvalitní zesilovače, ale mám pořád stejný názor. Korekce mám rád. Pokroku se nebráním. Podobní mě jsou asi hifi alfabeti, protože slyší to co já. Čekám pořád kdo mě pozve na poslech špičkové apararatůry ,jsem ochoten vzít napájecí ,signálové a reproduktorové kabely. A udělat test testů. A nebráním se vzít předzesilovač . Jsem asi neslyšící,ale někteří slyší víc!!!
No, kdybys řekl: Skutečně kvalitní zesilovač v dokonale akustickém prostoru, hrající na dokonalém repro, dokonalou nahrávku korekce neopitřebuje, měl bys pravdu. To jsi ale neřekl. Já teď hraju jen s velice lehce upravenými výškami a basy a když jsem hrál s equallizérem, nebyl problém v zesilovači, ale v repro.pink píše: Korekce jsem používal ale pořád ve mě byl pocit, že to není to pravé ořechové. Měl jsem pocit že to co poslouchám není pravda. A o to tady přece jde, ne?Skutečně kvalitní zesilovač totiž korekce nepotřebuje.![]()
Teď sis hochu naběhl, vyjmenoval jsi tady hifistickou osu zladaliborr píše:A to není o aparátu sony,technics ,denon,jvc. Tobě se hudba jeví bez korekcí jako špičková a mě s korekcemi. Co člověk to názor.

dejte pokoj s korekcemi. jediné, co by měl podle mě zesilovač mít, je mono/stereo/reverse za directem.
Před časem jsem si pořídil audiofilský zesilovač bez korekcí,hybridní,holobyt ve tř.A a dodnes si nemohu zvyknout na tuto reprodukci rovnou jak z praku.Korekce mi prostě chybí.Musím se proto přiklonit na stranu
hi-fi kacířů v této diskusi.Bez korekcí to prostě není ono.
hi-fi kacířů v této diskusi.Bez korekcí to prostě není ono.
holobyt ve tř.A
Takovou kategorii neznám.Popiš.
Takovou kategorii neznám.Popiš.
Xindak XA 6200,do 10W tř.A,pak AB do 100W, na cabbasse floorstanding a obývák 18m2 by to mohlo stačit.
Co se reakce na moje základní nedostatky v akustice týče i když si tím asi nabíhám, , nerad bych aby tady došlo k nedorozumění... Svojí místnost jsem měřil "nepřímo" prostřednictvím programu CARA. Důvodem bylo, že mě iritovaly uřvané středy a absence basů. V Caře je potřeba vymodelovat přesně v měřítku ve 3D místnost včetně veškerého vybavení, přiřadit každému objektu správný materiál, umístit repro stejných parametrů jako používáte a definovat poslechové místo. CARA pak následně spočítá které frekvence v místnosti nejsou dostatečně absorbovány, dozvuk a další věci. V mém případě potvrdila počáteční nespokojenost - středy a výšky byly oproti basům vytažené hodně nahoru. Následně jde v Caře zkoušet umísťovat různé předměty, zvukové pasti apod. a počítat co to se zvukem udělá. Přičemž CARA sama navrhne co by bylo vhodné použít. To jsem použil a teď jsem se zvukem spokojený. Docela rád bych si místnost nechal přeměřit pořádně, ale je to docela drahá sranda a vzhledem k tomu, že teď čistě subjektivně jsem se zvukem spokojený, se mi za to nechce vyhazovat peníze. Není to tedy zrovna přesné, ale rozhodně je to lepší než drátem do oka a v mém případě to přineslo výsledek.