Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zamčeno
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Příspěvek od pasul »

Acon píše:
Jirka83 píše:Hifinázory?
Súhlas. Chlapi, nepleťte sem politiku. Dosť to tu rozdeľujú odlišné názory a majetkové pomery jednotlivých hifistov a nie sem pliesť ešte politiku, ktorá už rozdelila aj pokrvných bratov a deti s rodičmi. Fórum je o hifi, nekazme to. Samozrejme sú príjemné a akceptovateľné témy aj mimo hifi, no politika medzi ne nepatrí. Politiku robia ľudia IV cenovky, tak nech tam aj zostane.
Není to přesně to, co lidi nejvíce zajímá? Jak na tom kdo je, kolik čeho má a přesně tyto věci? Viz minule jeden zdejší člen, co je nasraný, když někdo dokáže vydělat víc než on. Nepamatuji si přesně o koho již šlo. Já mám zde zkušenost, že toto se tady probírá moooc rádo. A pokud možno zadními kanály, aby dotyčný probírající o tom nevěděl. Výborné!!! Že Zbyňku???

Já beru tento text pouze jako pobavení. Zní to všechno velmi logicky, ale zdravě smýšlející člověk ví, že to je jen takové zábavné povzdechnutí nad naší momentální situací. Nic z toho nebude. Takže bych to nijak nehrotil.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

souhlas. tenhle dopis je na úrovni všech těch píč....n, které dnes a denně kolují internetem. o nic nejde. (no, kdyby tohle někdo myslel vážně, je to nanejvýš smutné).

na druhou stranu je pravda, že to tady nemá co dělat. je to téma do hospody...

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Zappadaddy píše:Acon.nejde o nic.Každý si to může přečíst.Nikdo se tu nehadá,všechno v pohodě.Víš,ono je to těžké,když platíš všechno možné a žádné výsledky nejsou vidět,jen se našimi penězi obohacují různé politické strany s kterými nemám já nic společného a různí přižívníci,nemyslím jen nepřizpůsobivé.Je to marnost nad marnost.
To je pravda, ale choď do najposlednejšieho výčapu v čechách a započúvaj sa. Potom sa zamysli, či to treba aj tu na hififóre. Na SK máme to isté a vlastne je to to isté všade. Takže...
Ja práve zakladám s.r.o.čku a normálne mám chuť sa na to vy...ť, ale nič s tým nespravím. Keď sa o tom pobavím so známymi s CZ tak ľutujem, že to nemôžem vybaviť tam.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

P O D E P I S U J I při plném vědomí a svědomí.

Pašul: ještě bych doplnil ... a kde na to vzal :-) :-) :-)¨:-) !

JÁ jsem stát. A dochází mně peníze.Tak co udělám? řeknu - dej, lide! A lidi dají. protože jinou možnost nemají.

Viz např. lehce pokoutní 100% navýšení daní z nemovitostí. 100%!!!! To je nehoráznost.

A pak řekne pan Janota k balíčku a příští období: první, co musíme udělat, je zvýšit daně, holenkové.A proč? no protože a proto nemáme v kase peníze. ALe lidi mají naposřené x bilionů, tak se musí s námi podělit.

Bude hůř....

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Dopis vypadá logicky, ale je to směs naivity a stejné krátkozrakosti, jakou mají politici. Podepíše ho asi občan, kterému se *zrovna* daří dobře, přičemž ve svojí naivitě nevidí, že ze dne na den to může být naopak. Krátkozrakost: pisatel skočil na špek politikům, že penzijní systém a vůbec stát krachuje. Je třeba si uvědomit, že penze a zdravotní pojištění (daň) jsou v ČR poslední neokousané kosti. Je nutné je co nejvíc zdecimovat, aby se daly lacino zprivatizovat a lidi byli vyhnáni k soukromým pojišťovnám. Zrovna tak sociální systém. Nejsem žádný fanda chovu cikánů, ale výdaje na podpory jsou sotva několik procent státního rozpočtu (snad 3 až 5 %, dá se to dohledat na internetu) a jestliže mi nějaká politická strana tvrdí, že s tím stojí a padá stát, tak si o ní myslím svoje.

Evropský stát funguje na principu solidarity, ať se to komu líbí nebo ne. Je ovšem tragédií dnešní doby, že není žádná idea, která by z lidí dělala vlastence. Válku na vás. (no možná se po několika staletích zase dočkáme muslimských nájezdníků, pátou kolonu už mají skoro hotovou)

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

jeden aktuálny pre Vás:
Ptá se učitelka, jak mají dětí rády Paroubka.
Přihlásí se Anička "Sím, já ho mám tak ráda, že si ho nechám vytetovat na prsíčko a jak mi prsa porostou, tak se bude Paroubek zvětšovat".
"To já si ho nechám vytetovat na bříško a až budu v jínáči, tak poroste s # mým miminkem", říká Mařenka.
Nakonec se přihlásí Pepíček: "To já si ho nechám vytetovat na pindíka.
Buď půjde do píči, do prdele, nebo bude viset."

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Směsí naivity je, když ti TOP09 dá do poštovní shránky složenku - upomínku na zaplacení 121.000,- Kč za každého člena domácnosti ve prospěch státu a podepsán je bývalý ministr financí Miroslav Kalousek. Jestliže jsem dodnes měl problém koho volit, dnes (po vybrání pošty) jej mám o něco menší, protože to TOP09 zcela určitě nebude. *headbang* *headbang* *headbang*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

petrL píše:Nejsem žádný fanda chovu cikánů, ale výdaje na podpory jsou sotva několik procent státního rozpočtu (snad 3 až 5 %, dá se to dohledat na internetu) a jestliže mi nějaká politická strana tvrdí, že s tím stojí a padá stát, tak si o ní myslím svoje.
Asi tak. Jsou to naprosté lži. Veškeré výdaje na podpory v nezam., sociální podpory, podpory zdravotně postiženým apod. DOHROMADY tvoří asi 4.5 % ročního rozpočtu státu (řádově myslím 55 mld vs 1200 mld). Je to zlomek toho, co se prohraje v arbitrážích, rozkrade a prokorumpuje, projede nákupy zbytečné vojenské techniky apod.. Některé strany to jen zneužívají k předvolebnímu rozeštvávání lidí. Podobně jako nesmyslné informace o nechutných sociálních výdajích v Řecku - jsou na 1 obyvatele jen o něco málo vyšší než u nás a asi poloviční oproti všem západoevropským zemím. Průměrný důchod tam není 2500 EUR jako tvrdila některá média, ale 300-500 EUR, tj ne moc odlišný od nás.
Zdroj těchto informací není idnes, ale Ministerstvo financí a Eurostat, to jsou trochu hodnověrnější instituce.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Zdeny píše:Viz např. lehce pokoutní 100% navýšení daní z nemovitostí. 100%!!!! To je nehoráznost.
On to myslím min. Janota zdůvodňoval tím, že jde o jediné naše daně, které byly u nás oproti jiným EU zemím vyloženě extrémně nízké.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

pokud jde o Řecko, aniž bych chtěl jakkoliv omlouvat jejich způsob hospodaření a obzvlášť falšování ekonomických údajů - i když to všichni věděli, že - vůbec se jim nedivím, že tak aktivně protestují. je třeba si uvědomit, kdo je a koho zastupuje (či jaké cíle sleduje) MMF (popř. Světová banka). ukázalo se to v minulosti jak v jihovýchodní Asii, tak v jižní Americe. během krátké doby je úrok vyšší než samotná půjčka. cíl: rozvrat národní ekonomiky, levný vstup globálního kapitálu a následný odvod zisků za hranice. Česká republika si jen jednou v historii u MMF vzala půjčku - splatili jsme ji předčasně a s velkou ztrátou, abychom se urychleně stali jeho členy, tj. těmi kdo půjčují a ne kdo si půjčují.
nebýt Německa, byl by pocit Řecka, že jsme je prostě předhodili vlkům, zcela oprávněný...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

dadaft píše:....... vůbec se jim nedivím, že tak aktivně protestují. ....
Já také ne, protože nesou důsledky rozhodnutí těch, co mají vždy čisté ruce a za nic nikdy nemohou.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Aleska píše:Já také ne, protože nesou důsledky rozhodnutí těch, co mají vždy čisté ruce a za nic nikdy nemohou.
ano, tohle je typický problém současných elit malých - kmenů, národů, dnes už spíš víceméně samosprávných útvarů. jednu z nich si odhadl krásně:
Aleska píše:když ti TOP09 dá do poštovní shránky složenku - upomínku na zaplacení 121.000,- Kč za každého člena domácnosti ve prospěch státu a podepsán je bývalý ministr financí Miroslav Kalousek.
ti z velkých řeší věci trošku jinak.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Zajímavá informace:

http://nadeje.blogy.novinky.cz/0906/sta ... zemi-sveta

Takže pokud naše zadlužování bude pokračovat stejným tempem jako dosud, dosáhneme současné úrovně dluhu na obyvatele ve Francii až za 200 let.
Velká Británie má dokonce asi 20x vyšší státní dluh na 1 obyvatele než ČR. Tu bychom dohonili za 400 let.

V absolutní částce jsme na 38. místě na světě https://www.cia.gov/library/publication ... 9rank.html

V procentu z HDP na 78. místě na světě https://www.cia.gov/library/publication ... rank=78#ez. Všechny "západní" země jsou daleko před námi. Světový průměr je 56%, my máme 33%. Japonsko 192 %, atd.

Další hodnoty si můžete z uvedených čísel spočítat sami. Trochu to kontrastuje s jistou poukázkovou propagandou.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

A tohle je taky zajímavé - Irsko má dluh na 1 ob. 60x vyšší než my. Ekonomický zázrak. http://www.nationmaster.com/graph/eco_d ... per-capita

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Ty se divíš ? Vždy je něco za něco - chtěli jsme EU, tak za to musíme zaplatit. Srovnej vývoj Státního dluhu Česka s postupem jednání o přijetí do EU, viz. Vstup České republiky do EU. Vznik státního dluhu byl tímto jednáním podmíněn, vybočovali bychom ze řady. A máme co dohánět !

Ten předvolební populismus je fantastickej = kam zmizely peníze svěřené státu odvodem České správě sociálního pojištění ?
To nikdy nebyly státní peníze, to jsou peníze ukládané občany této země na budoucnost (tj. důchody). To nejsou daně, se kterými si stát může dělat co chce a přerozdělovat jak chce. Ta Česká správa sociálního pojištění není v principu nic jiného, než státem řízený (a velice tunelovaný) Penzijní fond. Takže nám zástupci státu nejen lžou, ale nás i okrádají.

Zamčeno