Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zamčeno
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Příspěvek od noaid »

Tohle je taky dobrý http://www.lidovky.cz/tesit-se-z-rozpad ... s=100515_0 :

Ekonomický poradce Václava Klause i Václava Havla, asistent ředitele Světové banky, člen Topolánkova NERVu Miroslav Zámečník:
* LN Sám říkáte, že jen překrýváme dluhy jinými dluhy...

No tak doufejte, že ten kruh vydrží, že ty hlavní splátky přijdou až do lepších časů, do světového oživení. Navíc tahle země je na tom mnohem lépe než spousta jiných.

* LN Čili když někdo napíše „hrozí nám akutní státní bankrot“, podle vás nejde o racionální odhad?

To jsou kecy, to je propaganda. To netřeba brát vážně
.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

dovolím si krátce citovat slova člověka, jehož velmi uznávám, sociologa Jana Kellera:

Zdá se, že v naší republice je už všechno obráceně. V normálních zemích jsou volby obdobím, kdy se politici ucházejí o přízeň voličů a skládají jim účty. Strana TOP 09 se však rozhodla, že účty budou skládat (zatím jen symbolicky) občané. Ona jim k tomu hodlá rozeslat do schránek složenky.

V čele TOP 09 není prakticky nikdo, kdo by nebyl v politice po celou dobu, po kterou vznikal státní dluh.
...
Rozesílání všech těch složenek příjde asi stranu Miroslava Kalouska na pěkné peníze. To ale nevadí. TOP 09 chce lidi vystrašit a zmanipulovat, ne ušetřit.

výstižné a přitom vtipné, není-liž pravda? (jsem dokonce hrdý na to, že po de facto nuceném odchodu z našich pravičáckých univerzit v stověžaté matičce našel zázemí na univerzitě u nás v ostravě)

přístupová smlouva byla pro nás velmi nevýhodný obchod, ale my jsme tam chtěli a jednalo se opravdu tvrdě: např. nucené uzavření jediné konkurenční válcovny extrémně náročných plechů v lískovci u frýdku místku - celý evropský trh spadl do klína francouzům.
našlo by se toho spousta.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Aleska píše: Ten předvolební populismus je fantastickej = kam zmizely peníze svěřené státu odvodem České správě sociálního pojištění ?
To nikdy nebyly státní peníze, to jsou peníze ukládané občany této země na budoucnost (tj. důchody). To nejsou daně, se kterými si stát může dělat co chce a přerozdělovat jak chce. Ta Česká správa sociálního pojištění není v principu nic jiného, než státem řízený (a velice tunelovaný) Penzijní fond. Takže nám zástupci státu nejen lžou, ale nás i okrádají.
Bohužel si politici s penězi na důchody mohou dělat, co chtějí. Důchodový účet zařadil do rozpočtu už Klaus, aby si opticky snížil schodky svých rozpočtů (a stejně mu to nepomohlo...) Abychom byli fér, tak je třeba přiznat, že stejnou fintu na občany udělali finančníci např. i v Anglii. A od té doby mají s penzijním systémem problémy. V Česku se ještě před 2-3 lety sporadicky přiznávalo, že stávající důchodový systém by fungoval ještě min. 30-40 let i při předpokládaném poklesu porodnosti. Dnes jsou již tyto hlasy v médiích dokonale umlčené a kontrola čerpání tohoto účtu je prakticky nemožná, protože je součástí rozpočtu, tj. i jeho schodku. Útok na penzijní systém začal.

dadaft píše: Zdá se, že v naší republice je už všechno obráceně.
V Česku je přece skoro všechno jenom "jako". Vypadá to normálně, ale funguje to obráceně. (Kdo někdy žil v západní Evropě, tak to jistě ví.)

boxer

Příspěvek od boxer »

Co Češi nevědí (ale měli by!)

Dnešní článeček na netu volny.cz.
No já nevím,ale za sebe to vidím v mnoha místech hodně stejně.
http://web.volny.cz/noviny/komentare/cl ... DC/135730/

587sk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 587sk »

V Anglicku, zdá sa dostávajú rozum a vracajú sa k slobode občana.

Nick Clegg: Řekněte nám, které zákony máme zrušit

Nová britská vládní liberálně-demokraticko-konzervativní koalice se hodlá obrátit na veřejnost s dotazem, které zákony by měly být zrušeny. Jde o pokus "navrátit důvěryhodnost do politiky", jak tvrdí liberálnědemokratický náměstek premiéra Nick Clegg. Především mají být zrušeny zákony, které omezily za labouristů v Británii osobní svobodu.

Bude zrušen kontroverzní plán zavést v Británii občanské průkazy, bude zrušena celostátní databáze vzorků DNA, v níž byly uloženy vzorky DNA od tisíců nevinných lidí a bude omezena praxe ukládání záznamů o užívání internetu. Bude také revidováno používání pouličních kamer.

Zrušena bude i databáze dětí, kterou loni založila labouristická vláda a která obsahuje informace o všech 11 milionech mladých lidí mladších 18 let. Školy nebudou smět odebírat dětem otisky prstů bez svolení rodičů.

Budou také revidovány zákony o pomluvě a omezení pokojných veřejných protestů bude zrušeno.

"Toto bude vláda, která se pyšní tím, že britští občané povstali proti nelegitimním rozšiřováním pravomocí od státu. Občanů, kteří si cení debaty a nebojí se mít jiný než oficiální názor," zdůraznil Clegg.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

No vidíte,a pak že politika na hifi forum nepatrí.myslím,že politika je všude kolem nás,i když si to neuvědomujeme.Není špatné znát názory kolegů-hifistů. 8-)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Boxere, neříkám, že na tom článku není hodně pravdy, ale bohužel je napsán způsobem "stylisticky pod psa", nebo neumím číst z obrazovky.

587sk: Všimni si, že jsou to všechno "zástupné problémy" naprosto neřešící problém No.1 = ekonomiku. Celý život mám občanku, nemám výhrady proti databázi DNA, pouliční kamery vítám, databázi otisků prstů bych klidně zavedl okamžitě. Někdy mi ten boj proti registraci otisků, databázi DNA, pouličním kamerám připadá jako ochrana pachatelů, než jako ochrana obyvatel.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Zastupne problemy? Presne naopak.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Kamery a otisky mi taky vůbec nevadí.Nasraný můžou být hlavně zloději.A co zrušení finanční policie,to byl vykutálený tah od naších politiků,o jednoho nepřítele mín. *headbang* Na bilboardy nemají,ale to nevadí,on to někdo zaplatí.Z bilboardů je mi špatně,vědí že to na to české stádo platí,reklama na politiku.Ty vole to je síla,pořád vidět ty ksichty . :evil:

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Zappadaddy píše:Kamery a otisky mi taky vůbec nevadí.Nasraný můžou být hlavně zloději.
Obecne zazity nesmysl, respektive pristup klasickeho ovcana.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

587sk píše:Nová britská vládní liberálně-demokraticko-konzervativní koalice se hodlá obrátit na veřejnost s dotazem, které zákony by měly být zrušeny.
:lol: :lol: :lol:
tak to jsem zvědav, JAK to chtějí v praxi udělat. ale jako politická deklarace to není špatné. lidi, věřte nám, my to myslíme dobře!
blablabla...

boxer
řekněme, že by se s tím dalo v hrubých rysech souhlasit. problém ale je, jak z toho ven. jedna cesta, revoluce, je nepřijatelná. nikdo se na ni neodváží ani pomyslet. a právem - je krvavá a požírá své děti. příkladů dosti.
potřebujeme jiný způsob.
a tady je právě ta potíž. základní úskalí spočívá v eskalaci majetku v soukromých rukách, které nemá v dějinách lidstva obdoby. spekulativní kapitál už si dnes troufne třeba i na měnu takového státu, jako je Rusko!!!
a momentálně nikdo neví, jak z toho ven, protože koupit se dnes dá všechno. úplně všechno.

a ještě nám lijou do hlavy, že tak je to ou rajt a ou kej.

vítejte v Praze, v největší šoustárně Všehomíra! ... že nám není aspoň těch našich krásných holek líto...

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Možná na tom nejsme tak hrozně jak se nám snaží Horních09 namluvit
.
Experti: Nepřehánějte šetření, nebo zkrachujete
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/pe ... ?id=668473

Alesko, si představ, že třeba časem bychom se taky nemuseli už tak v pohodě bavit jako teď. Byli bychom všichni označeni za extrémistické skupiny, některé blogy a deníky by byly označeny jako s nevhodným obsahem. Mimo internet už teď má každý strach říkat, co si myslí, aby u někoho nenarazil, neztratil práci. To, co jsi jmenoval, je sice zatím jakoby nevinné, ale je to začátek, a co jednou začne, se dost blbě ukončuje. Proč by třeba měly mít USA spoustu informací o všech lidech z jiných zemí, cizích občanech. To je taky jen začátek.
Dnešní technika má neuvěřitelné možnosti sledování lidí, vše se archivuje, vše je k dispozici, vše je k ilegálnímu prodeji. Čím více takový informací bude, tím větší byznis to bude.
Blbé je, že dnešní mladá generace je v tomto naprosto nevzdělaná a naivní, viz Facebooky apod. O něčem takovém se kdysi STB ani nesnilo. A lidi do toho jdou dobrovolně, protože je to taková fajn hra. Samozřejmě až tak o moc zatím nejde, málokoho zajímá, kdo je zrovna naštvaný apod., veřejný seznam kamarádů už je na hodně pováženou. Důležité ale je, že mladí si prostě zvyknou o sobě vše vypapouškovat na net a bude jim to připadat naprosto normální a cool. Zruší se pud sebezáchovy. Dobrovolně strčí hlavu do oprátky a ani se nebudou divit až za ni někdo zatáhne. Nebudou mít čas si toho všimnout.

Co se týče těch kamer, nejkontroverznější na nich je, že k nim je i sw, který identifikuje spz každého auta a vytváří databází pohybu všech vozidel. Na to neměla ani KGB. A pokud by nějaký tvůj známy byl označen za extrémistu, a ty k němu pojedeš na návštěvu autem, už budeš v databázi taky. A pak se třeba budeš nechápavě divit, proč ti např. někde zamítli nějakou žádost apod. Je to teorie, ale kdo ví, co bude...

JFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JFI »

Aleska píše:Boxere, neříkám, že na tom článku není hodně pravdy, ale bohužel je napsán způsobem "stylisticky pod psa", nebo neumím číst z obrazovky.
587sk: Všimni si, že jsou to všechno "zástupné problémy" naprosto neřešící problém No.1 = ekonomiku. Celý život mám občanku, nemám výhrady proti databázi DNA, pouliční kamery vítám, databázi otisků prstů bych klidně zavedl okamžitě. Někdy mi ten boj proti registraci otisků, databázi DNA, pouličním kamerám připadá jako ochrana pachatelů, než jako ochrana obyvatel.
Ochrana obyvatel, myslím si, není nikterak poplatná tomu, zda existují či ne databáze DNA, otisků apod. Největší hospodářské zločiny se dějí bez otisků a DNA.
Sběr osobních údajů mi připadá jako podvod. Dodnes neexistuje jednotný systém evidence zdravotních výkonů, dohled nad finančním fungováním státní správy je nulový, odpovědnost úředníků zákon nevymezuje, ... Šaškování kolem různých registrů je jen vějička pro nezasvěcené (stejně jako parlamentní vyšetřovací komise, ...) Toto není specifikum jen ČR, ale drtivé většiny Evropy.

boxer

Příspěvek od boxer »

Zlodějům mafiánům,vrahům je u prdele nějaká ta kamera,DNA apod.

Ale MĚ vadí,že mě nahrávají na ulicích,silnicích, v barácích a sledují mobil i nezapnutý a ví o mě vše. Tedy nevím zda ví ,ale MOHOU.

To mě vadí. A jak správně píší kolezi přede mnou,těm největším lumpárnám je tohle vše(kamery,sw, atd) putna.Tam se to dělá jináč.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Mám technickou. Jak můžou sledovat vypnutý mobil?

Zamčeno