Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.
Re: Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.
Nevím už,ale četl jsem to,že to jde.
Když máš vypnutý mobil,přesto jej mohou idnetifikovat,lokalizovat.
Jak jsem koupil,tak prodávám.
Když máš vypnutý mobil,přesto jej mohou idnetifikovat,lokalizovat.
Jak jsem koupil,tak prodávám.
Pokud není vytažená baterie, tak můžou.
Jak, to netuším.
Jak, to netuším.
Zlodějům mafiánům,vrahům je u prdele nějaká ta kamera,DNA apod.
Ale MĚ vadí,že mě nahrávají na ulicích,silnicích, v barácích a sledují mobil i nezapnutý a ví o mě vše. Tedy nevím zda ví ,ale MOHOU.
To mě vadí. A jak správně píší kolezi přede mnou,těm největším lumpárnám je tohle vše(kamery,sw, atd) putna.Tam se to dělá jináč.
Tak s tímto musím souhlasit. Bohužel.
Ale MĚ vadí,že mě nahrávají na ulicích,silnicích, v barácích a sledují mobil i nezapnutý a ví o mě vše. Tedy nevím zda ví ,ale MOHOU.
To mě vadí. A jak správně píší kolezi přede mnou,těm největším lumpárnám je tohle vše(kamery,sw, atd) putna.Tam se to dělá jináč.
Tak s tímto musím souhlasit. Bohužel.
Souhlasím, ale rozjetý vlak vůlí nezastavíš, to je dnes globální trend = kdo má informace, má vše. Můžeme být nas.aní, ale to je asi tak vše, co proti tomu zmůžeme.noaid píše:...Alesko, si představ, že třeba časem bychom se taky nemuseli už tak v pohodě bavit jako teď. Byli bychom všichni označeni za extrémistické skupiny, některé blogy a deníky by byly označeny jako s nevhodným obsahem. Mimo internet už teď má každý strach říkat, co si myslí, aby u někoho nenarazil, neztratil práci. To, co jsi jmenoval, je sice zatím jakoby nevinné, ale je to začátek, a co jednou začne, se dost blbě ukončuje....
Trochu z jiného soudku, ale asi taky naše budoucnost.
http://www.cilichili.cz/clanky/ty-vole- ... le-34.html
http://www.cilichili.cz/clanky/ty-vole- ... le-34.html
přesně tak. když nějaká velmi silná soukromá finanční skupina např. zaútočí na měnu nějakého momentálně jinými zájmy nechráněného státu, aby vydělala na její devalvaci, tak z téhle "imaginární" operace dostane zcela reálný zisk a obyčejní lidé stejně tak zcela reálně příjdou o své úspory. to je problém. většina států začíná ztrácet schopnost ochránit své obyvatelstvo a politika se začíná měnit na pimprlové divadlo bez reálného vlivu. - a z toho pak pramení i výzvy alá úvodní dopis v tomto vláknu.boxer píše:těm největším lumpárnám je tohle vše(kamery,sw, atd) putna.Tam se to dělá jináč.
připouštím, že toto je hodně černý pohled, ale platí o něm v podstatě co bylo řečeno výše o ochraně osobních údajů apod.
Naposledy upravil(a) dadaft dne 19 kvě 2010 15:41, celkem upraveno 1 x.
Jak říká Peer,pokud se nevytáhne baterie...
úryvek
---------------------------------------------
Aj vaši známi občas pri dôverných rozhovoroch demonštratívne vyberajú z mobilného
telefónu batériu, aby „nemohli byť na diaľku odpočúvaní“? Odteraz bude oveľa zložitejšie
vysmiať sa im.
Sudca v Spojených štátoch minulý týždeň rozhodol, že ak FBI na diaľku odpočúva človeka
cez mikrofón jeho mobilného telefónu, ide o legálnu techniku a možno ju nasadiť
kedykoľvek, ak majú vyšetrovatelia od súdu povolenie na tradičné odpočúvanie. Rozhodnutie
je prvým oficiálnym potvrdením, že takéto odpočúvanie je vôbec technicky možné, a to
dokonca aj vtedy, ak je telefón vypnutý. Doteraz sa takáto možnosť považovala zväčša za
výmysel fanúšikov konšpiračných teórií a mobilní operátori i polícia možnosť takéhoto
odpočúvania popierali.
Slovenská polícia mlčí
Slovenská polícia nechce povedať, či odpočúvať na diaľku vie aj ona. "Dôležití" ľudia si však
na zásadných stretnutiach a rozhovoroch vyberajú batériu z mobilu. Doteraz si mnohí mysleli,
že ide len o paranoju.
Predseda Špeciálneho súdu Igor Králik povedal, že s legálnym odpočúvaním, ktoré by vzniklo
na základe odpočutia vypnutého telefónu, sa súd ešte nestretol.
Ak by polícia takto chcela odpočúvať, musela by podľa neho požiadať o "priestorové"
odpočúvanie. V prípade priestorového odpočúvania treba vymedziť miestnosti, respektíve
budovy.
Odborník na rádiovú komunikáciu zo Slovenskej technickej univerzity Jozef Petrek si
odpočúvanie na diaľku vie predstaviť.
"Teoreticky by bolo možné cez sieť oživiť mobil a prikázať mu, aby vysielal zvuk z
mikrofónu." V praxi by to však podľa neho bolo u nás veľmi drahé a ľahko odhaliteľné. Tajná
služba či polícia by museli mať pripravený špeciálny softvér pre každý typ mobilu, ktorý sa u
nás používa.
"Softvér by sa do mobilu dostal podobne, ako sa do počítačov dostáva vírus - majiteľ by
netušil, že sa niečo deje," povedal šéf katedry rádioelektroniky na univerzite Vladimír
Kudjak.
Problémom by bola výdrž batérií - nepoužívaný mobil by mal spotrebu, ako keby sa z neho
telefonovalo. Odpočúvanie by bolo rýchlo prezradené aj vtedy, ak by signál rušil
audiozariadenia, napríklad reproduktory nachádzajúce sa v blízkosti mobilu.
Na rozdiel od slovenských GSM sietí americké mobilné siete CDMA žiaden z týchto
problémov nemajú - výdrž mobilov je dlhšia a signál neruší iné zariadenia.
Pasca na mafiánov
Americká FBI odpočúvanie cez mobil využívala už najmenej tri roky. Súd o novej technike
odpočúvania rozhodoval na základe sťažnosti právnika obhajujúceho desiatich členov
americkej mafiánskej rodiny. Sudca vydal v roku 2003 povolenie na nasadenie „putujúcej
ploštice“ do ich mobilov po tom, čo mafiáni odhalili nastražené konvenčné ploštice v troch
reštauráciách a FBI musela rýchlo zlikvidovať aj ostatné na ďalších miestach.
Sudca Lewis Kaplan ich sťažnosť minulý týždeň zamietol s tým, že odpočúvanie je v
zákonoch definované dostatočne voľne a možno pod tento pojem zahrnúť odpočúvanie
mikrofónu mobilu aj v čase, keď objekt záujmu polície práve netelefonuje. „Vďaka mobilu je
odpočúvanie jednoduchšie, to však neznamená, že predstavuje nové ohrozenie súkromia,“
napísal sudca v zdôvodnení rozsudku. „Takéto odpočúvanie jednoducho odstraňuje nutnosť
opakovane inštalovať ploštice a vstupovať do rôznych budov.“
Aj vypnutý telefón
V rozhodnutí súdu sa neuvádza, ako presne odpočúvanie na diaľku prebiehalo, podľa
expertov však existujú dve možnosti. Prvou by teoreticky mohlo byť pripevnenie špeciálnej
ploštice na mobilný telefón obetí. To však väčšina expertov považuje za málo pravdepodobné:
dostať sa priamo k telefónom mafiánov by nebolo jednoduché, batérie ploštice by nevydržali
tak dlho, ako podľa súdu prebiehalo odpočúvanie, navyše podľa dokumentov mohli agenti
odpočúvať ľudí v blízkosti mobilov „kdekoľvek na území Spojených štátov“, čo by
nezodpovedalo krátkemu dosahu vysielačov bežných ploštíc.
Pravdepodobnejšou možnosťou je, že agenti cez sieť mobilného operátora do telefónov
nainštalovali miniatúrny program, ktorý by dokázal spustiť prenos signálu z mikrofónu
mobilu tak, aby to jeho majiteľ nespozoroval.
Expert na kontrašpionáž James Atkinson pre server Cnet.com uviedol, že na takýto prienik do
telefónu sú náchylné najmä prístroje od Samsungu a tiež napríklad Motorola Razr. „Možno sa
k nim pripojiť na diaľku a možno z nich prenášať audio nepretržite,“ uviedol Atkinson.
Vypnúť mobilný telefón nie je proti takémuto monitorovaniu dostatočná ochrana, keďže ani
vypnuté telefóny nie sú zväčša úplne odpojené od dodávky energie, napríklad preto, aby sa
dokázali automaticky zapnúť v stanovený čas, na ktorý si ich majiteľ nastavil budík. Sudca
Kaplan výslovne potvrdil, že možno odpočúvať aj vypnuté telefóny, jedinou obranou je preto
mobil úplne odpojiť od zdroja energie vybratím batérie.
úryvek
---------------------------------------------
Aj vaši známi občas pri dôverných rozhovoroch demonštratívne vyberajú z mobilného
telefónu batériu, aby „nemohli byť na diaľku odpočúvaní“? Odteraz bude oveľa zložitejšie
vysmiať sa im.
Sudca v Spojených štátoch minulý týždeň rozhodol, že ak FBI na diaľku odpočúva človeka
cez mikrofón jeho mobilného telefónu, ide o legálnu techniku a možno ju nasadiť
kedykoľvek, ak majú vyšetrovatelia od súdu povolenie na tradičné odpočúvanie. Rozhodnutie
je prvým oficiálnym potvrdením, že takéto odpočúvanie je vôbec technicky možné, a to
dokonca aj vtedy, ak je telefón vypnutý. Doteraz sa takáto možnosť považovala zväčša za
výmysel fanúšikov konšpiračných teórií a mobilní operátori i polícia možnosť takéhoto
odpočúvania popierali.
Slovenská polícia mlčí
Slovenská polícia nechce povedať, či odpočúvať na diaľku vie aj ona. "Dôležití" ľudia si však
na zásadných stretnutiach a rozhovoroch vyberajú batériu z mobilu. Doteraz si mnohí mysleli,
že ide len o paranoju.
Predseda Špeciálneho súdu Igor Králik povedal, že s legálnym odpočúvaním, ktoré by vzniklo
na základe odpočutia vypnutého telefónu, sa súd ešte nestretol.
Ak by polícia takto chcela odpočúvať, musela by podľa neho požiadať o "priestorové"
odpočúvanie. V prípade priestorového odpočúvania treba vymedziť miestnosti, respektíve
budovy.
Odborník na rádiovú komunikáciu zo Slovenskej technickej univerzity Jozef Petrek si
odpočúvanie na diaľku vie predstaviť.
"Teoreticky by bolo možné cez sieť oživiť mobil a prikázať mu, aby vysielal zvuk z
mikrofónu." V praxi by to však podľa neho bolo u nás veľmi drahé a ľahko odhaliteľné. Tajná
služba či polícia by museli mať pripravený špeciálny softvér pre každý typ mobilu, ktorý sa u
nás používa.
"Softvér by sa do mobilu dostal podobne, ako sa do počítačov dostáva vírus - majiteľ by
netušil, že sa niečo deje," povedal šéf katedry rádioelektroniky na univerzite Vladimír
Kudjak.
Problémom by bola výdrž batérií - nepoužívaný mobil by mal spotrebu, ako keby sa z neho
telefonovalo. Odpočúvanie by bolo rýchlo prezradené aj vtedy, ak by signál rušil
audiozariadenia, napríklad reproduktory nachádzajúce sa v blízkosti mobilu.
Na rozdiel od slovenských GSM sietí americké mobilné siete CDMA žiaden z týchto
problémov nemajú - výdrž mobilov je dlhšia a signál neruší iné zariadenia.
Pasca na mafiánov
Americká FBI odpočúvanie cez mobil využívala už najmenej tri roky. Súd o novej technike
odpočúvania rozhodoval na základe sťažnosti právnika obhajujúceho desiatich členov
americkej mafiánskej rodiny. Sudca vydal v roku 2003 povolenie na nasadenie „putujúcej
ploštice“ do ich mobilov po tom, čo mafiáni odhalili nastražené konvenčné ploštice v troch
reštauráciách a FBI musela rýchlo zlikvidovať aj ostatné na ďalších miestach.
Sudca Lewis Kaplan ich sťažnosť minulý týždeň zamietol s tým, že odpočúvanie je v
zákonoch definované dostatočne voľne a možno pod tento pojem zahrnúť odpočúvanie
mikrofónu mobilu aj v čase, keď objekt záujmu polície práve netelefonuje. „Vďaka mobilu je
odpočúvanie jednoduchšie, to však neznamená, že predstavuje nové ohrozenie súkromia,“
napísal sudca v zdôvodnení rozsudku. „Takéto odpočúvanie jednoducho odstraňuje nutnosť
opakovane inštalovať ploštice a vstupovať do rôznych budov.“
Aj vypnutý telefón
V rozhodnutí súdu sa neuvádza, ako presne odpočúvanie na diaľku prebiehalo, podľa
expertov však existujú dve možnosti. Prvou by teoreticky mohlo byť pripevnenie špeciálnej
ploštice na mobilný telefón obetí. To však väčšina expertov považuje za málo pravdepodobné:
dostať sa priamo k telefónom mafiánov by nebolo jednoduché, batérie ploštice by nevydržali
tak dlho, ako podľa súdu prebiehalo odpočúvanie, navyše podľa dokumentov mohli agenti
odpočúvať ľudí v blízkosti mobilov „kdekoľvek na území Spojených štátov“, čo by
nezodpovedalo krátkemu dosahu vysielačov bežných ploštíc.
Pravdepodobnejšou možnosťou je, že agenti cez sieť mobilného operátora do telefónov
nainštalovali miniatúrny program, ktorý by dokázal spustiť prenos signálu z mikrofónu
mobilu tak, aby to jeho majiteľ nespozoroval.
Expert na kontrašpionáž James Atkinson pre server Cnet.com uviedol, že na takýto prienik do
telefónu sú náchylné najmä prístroje od Samsungu a tiež napríklad Motorola Razr. „Možno sa
k nim pripojiť na diaľku a možno z nich prenášať audio nepretržite,“ uviedol Atkinson.
Vypnúť mobilný telefón nie je proti takémuto monitorovaniu dostatočná ochrana, keďže ani
vypnuté telefóny nie sú zväčša úplne odpojené od dodávky energie, napríklad preto, aby sa
dokázali automaticky zapnúť v stanovený čas, na ktorý si ich majiteľ nastavil budík. Sudca
Kaplan výslovne potvrdil, že možno odpočúvať aj vypnuté telefóny, jedinou obranou je preto
mobil úplne odpojiť od zdroja energie vybratím batérie.
Tak jsem se ptal jednoho známého a říkal, že to není žádný problém, takto provádět odposlech... 

Zdánlivě absurdní,ale..Peer píše:Tak jsem se ptal jednoho známého a říkal, že to není žádný problém, takto provádět odposlech...
http://www.demiurg.cz/index.php?option= ... &Itemid=36
Budeme si muset zvyknout, že velkej brácha kouká, je to starý a nezkoušel jsem to: Jak lokalizovat pozici mobilního telefonu přes internet? . A BACHA ! Když kouká velkej brácha, tak taky může koukat malá manželka ! 

Mně kamery v principu nevadí (dokud je proti mně nezačne používat třeba zdravotní pojišťovna - že třeba chodím venku, když se má pravidelně jíst, nebo špatně oblečený a pak bych chtěl lék na nachlazení....), ale velmi mi vadí alibismus s nimi spojený. Místo kamery v ulici chci zvědavého pochůzkáře, který ji dvakrát denně projde. Místo filmování vandalů chci přísnější výchovu ve školách a tvrdé trestání rodičů. Vadí mi složité elektronické systémy, které lidem nepřinášejí nic navíc, jsou jenom dražší a soukromí zmenšují pro inzerovaný účel naprosto zbytečně (tím myslím pražskou Bémovu Opencard).
Doporučuju k přečtení knihu B. Kuras: Sekl se Orwell o dvacet let?
P.S. mobilní telefony: Mě překvapuje, jak si někdo může myslet, že by NEŠEL sledovat, když je v něm baterie
Doporučuju k přečtení knihu B. Kuras: Sekl se Orwell o dvacet let?
P.S. mobilní telefony: Mě překvapuje, jak si někdo může myslet, že by NEŠEL sledovat, když je v něm baterie

Zpráva dne aneb o "nových čerstvých" stranách, které "vše změní". Volební habaďůra připravená na důvěřivé, o které se mezi lidem nesmí moc mluvit.
http://www.lidovky.cz/vynikajici-refera ... s=100313_0
http://www.lidovky.cz/vynikajici-refera ... s=100313_0
Zrovna byl na CT24 rozhovor s nějakým řeckým režisérem. Nechápe, kde se u nás berou nesmyslné informace o Řecku jako :
- vysoké důchody - ve skutečnosti většina důchodců je na hranici životního minima
- brzké odchody do důchodu v 55 - o ničem takovém neví, jedině náročná povolání jako hasiči, piloti, policie, ale to je u nás i všude jinde stejné.
- příplatky za včasný příchod do práce apod. - prý naprostý nesmysl, nic takového tam není
- že si žijí nad poměry - ve skutečnosti musí platit mnohem více poplatků než my vč. mizerného školství
Co je pravda, je hodně zaměstnanců ve statní správě a velká korupce, podvody a rozkrádání - to mají dlouhodobě na svědomí pravicové vlády do podzimu 2009.
Údajně Řeky hodně štve, jak nepravdivě o nich referují evropská média.
Holt lživá propaganda, která se hlavně před volbami hodí.
Někdo se tu myslím zmiňoval o čipování. Nedávno byl na to téma rozhovor na CT24 s PR-manem od Hewlett Packard, která už na tom pracuje, reálné je to prý do 2 let - všude budou senzory na vše možné a v lidech taky, dodávající někam data přes wifi. Dost blbá představa... http://www.youtube.com/watch?v=BzTUI_3b3Hg
- vysoké důchody - ve skutečnosti většina důchodců je na hranici životního minima
- brzké odchody do důchodu v 55 - o ničem takovém neví, jedině náročná povolání jako hasiči, piloti, policie, ale to je u nás i všude jinde stejné.
- příplatky za včasný příchod do práce apod. - prý naprostý nesmysl, nic takového tam není
- že si žijí nad poměry - ve skutečnosti musí platit mnohem více poplatků než my vč. mizerného školství
Co je pravda, je hodně zaměstnanců ve statní správě a velká korupce, podvody a rozkrádání - to mají dlouhodobě na svědomí pravicové vlády do podzimu 2009.
Údajně Řeky hodně štve, jak nepravdivě o nich referují evropská média.
Holt lživá propaganda, která se hlavně před volbami hodí.
Někdo se tu myslím zmiňoval o čipování. Nedávno byl na to téma rozhovor na CT24 s PR-manem od Hewlett Packard, která už na tom pracuje, reálné je to prý do 2 let - všude budou senzory na vše možné a v lidech taky, dodávající někam data přes wifi. Dost blbá představa... http://www.youtube.com/watch?v=BzTUI_3b3Hg
Někdem jsem četl, že to v USA již tajně zkoušeli před nějakým časem.
Kocoury mám načipovaný a teď jsem na řadě já...

Kocoury mám načipovaný a teď jsem na řadě já...

To je sice hezké, že nám naše veřejnoprávní TV poskytuje tak objektivní informace, faktem ovšem zůstává, že Řecku byl poskytnut úvěr ve výši 110 mld. eur.. Jsem zvědav, kdo (a evtl. v jaké výši) by v podobném případě "přispěl" nám....