Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zamčeno
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.

Příspěvek od dadaft »

ale foxi - já to neodsuzuji. jen komentuji.
copak nevidíš, jak je to všechno směšné a účelové až hrůza?
před 4 roky Klaus znova pověřil šéfa vítězné strany sestavením vlády, i když v předešlém pokuse selhal - táhlo se to tak půl roku a mělo to zdrcující následky na naši parlamentní kulturu. nemluvě o tom, co se dělo pak. dnes vítězné straně nedá ani 14 dnů. není to k popukání?
řekni mi: proč bych měl vůbec chodit k volbám?

p.s. ve skutečnosti to zas až tak směšné není.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

dadaft píše:řekni mi: proč bych měl vůbec chodit k volbám?
Abys zakrouzkoval rodinne prislusniky a kamarady. Jinak tam chodit smysl pochopitelne nema.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Dadafte, situace byla jiná, protože byla plichta.
Dnes má levice ve sněmovně podstatnou menšinu a asi by vládu neuměla sestavit. Klausovi se vůbec nedivím, že nechce zbytečně mrhat časem.
Paroubek se moc naparoval. Možná se budeš divit, ale já se taky pohybuji mezi "obyčejnýma" lidma. Mám zaměstnance a na stavbách se stýkám z různými řemeslníky. Když poslouchám jejích názory, vůbec se nedivím, že SD tak vyhořela.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

nevím nevím foxi. aby vítěz voleb nedostal (časově omezené) právo pokusit se sestavit vládu?

demokracie???

amusia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amusia »

Dadaft na hrad ;)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

23% je malé vítězství.
Zvítězila koalice. Jsou to jednoduché počty pro první a druhou třídu ZŠ.

Jen tak na okraj. Lidi si naštěstí pamatují na heslo Grosse "Myslím to s Vámi upřímně." To byl parádní výsměch všem občanům ! Když si na to vzpomenu, otvírá se mi kudla v kapse.

V každé straně se vždy najde nějaký parchant. Chodíme volit menší zlo.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

aforizmus na závěr:

ve světě, kde platí pravidla, se dokážou prosadit schopní.
ve světě bez pravidel se prosazují všehoschopní.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

fox píše:Zvítězila koalice.
nevšiml jsem si, že by se nějaká "koalice" voleb zúčastnila.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

fox píše:... Chodíme volit menší zlo.
Každé zlo začíná z mála. Jakmile se ale dostane k moci, ukáže se teprve v celé své kráse, nehledě na stanovení hranice mezi malým a velkým zlem. Je to děsně subjektivní, obecně nestanovitelné.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Celá trapnost české parlamentní demokracie začíná ignorováním komunistů. Jakákoliv strana samozřejmě může deklarovat, že s nimi spolupracovat nebude. Ale je nepřípustné, aby nadstranický prezident odmítal jakoukoliv koalici s komoušema. Komouši v naší trapné "demokracii" můžou pouze volit prezidenta, pokud je to Klaus.

Koalice ČSSD s VV a podporou KSČM mohla vládnout. Pro tuhle zemi by to bylo mnohem lepší, zvlášť kdyby VV nemusely ze svého programu hodně slevit jako teď.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Běžte už s tou politikou někam, třeba na Novinky.cz :x

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

korys píše:Běžte už s tou politikou někam, třeba na Novinky.cz :x
Když tě to štve , tak to nečti. Na fóru je témat dost.

amusia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amusia »

petrL píše:Celá trapnost české parlamentní demokracie začíná ignorováním komunistů. Jakákoliv strana samozřejmě může deklarovat, že s nimi spolupracovat nebude. Ale je nepřípustné, aby nadstranický prezident odmítal jakoukoliv koalici s komoušema. Komouši v naší trapné "demokracii" můžou pouze volit prezidenta, pokud je to Klaus.

Koalice ČSSD s VV a podporou KSČM mohla vládnout. Pro tuhle zemi by to bylo mnohem lepší, zvlášť kdyby VV nemusely ze svého programu hodně slevit jako teď.

A je to venku! :shock:
PS: Nevím, kolik ti je a zda jsi v produktivním věku zažil vládu komančů v této zemi, ale při čtení podobných řádků je mi velmi smutno z toho, že se mezi "hifisty" (kam se i já počítám) vyskytují lidé, kterým se stýská po účasti komoušů na vládě, byť jen "skrytě" :( . Je to ale tvoje věc, tvůj názor...více se již k tomu nebudu vyjadřovat. Nějak se to zvrhává... :(
Rockové muzice zdar!

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

S těmi komunisty je to těžké, všichni volají sice po jejich zrušení, ale jediný, kdo by z toho měl prospěch, by byla socdem. Buď by se jeji voliči přesunuli k SD, nebo by vznikla jiná levicová strana, se kterou by už nebyl koaliční "bohumínský" problém.
Takhle KSČM jen odebírá hlasy levici, což pravici náramně vyhovuje. Jinak by totiž nevyhrála ani jedny volby. Pravice ve skutečnosti nechce komunisty zrušit. Nehledě na to, že na to ani nemá právní důvod, existují ve všech civilizovaných zemích.
Vedení KSČM se jen směje, jim je nejlépe, žádnou odpovědnost nemají a nechtějí, do ničeho se nenamočí, a své mají jisté ze stabilních peněz za hlasy. Jen se vezou.
Ale osobně považuji hlasy pro jejich zrušení za typicky totalitně bolševické uvažování, jen s opačným znaménkem. Zvítězit nad protivníkem ne tím, že poběžím rychleji a lidé budou tleskat mi, ale tím, že toho protivníka "eliminuji", aby žádný nebyl. Moje představa je vládnout tak, aby lidi chtěli mne a ne komunisty. A jestli to neumím...
Nebo je chcete fyzicky vyhladit? Zlikvidovat? Včetně jejich voličů? To by bylo jediné konečné řešení, jinak tu budou pořád. A to, že mají takovou podporu, je jen indikátorem toho, jak blbě to ti ostatní vedou. Tak funguje demokracie. Ne tak, že si někdo řekne já jsem demokrat a ostatní ke zdi.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

amusia píše:
petrL píše:Celá trapnost české parlamentní demokracie začíná ignorováním komunistů. Jakákoliv strana samozřejmě může deklarovat, že s nimi spolupracovat nebude. Ale je nepřípustné, aby nadstranický prezident odmítal jakoukoliv koalici s komoušema. Komouši v naší trapné "demokracii" můžou pouze volit prezidenta, pokud je to Klaus.

A je to venku! :shock:
PS: Nevím, kolik ti je a zda jsi v produktivním věku zažil vládu komančů v této zemi, ale při čtení podobných řádků je mi velmi smutno z toho, že se mezi "hifisty" (kam se i já počítám) vyskytují lidé, kterým se stýská po účasti komoušů na vládě, byť jen "skrytě" :( . Je to ale tvoje věc, tvůj názor...více se již k tomu nebudu vyjadřovat. Nějak se to zvrhává... :(
Rockové muzice zdar!
Ano je to venku. A co je na tom? Komouši nemají v programu znárodňování a uzákonění vedoucí úlohy strany. Jejich program by dnes pro tuto zemi byl prospěšnější než program ODS i TOP.

Po 20 letech se už nelze vymlouvat na komunismus. Ani při tom, když je a priori diskvalifikujeme, nota bene ve prospěch zlodějsko-anarchistické ODS.

Zamčeno