Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.
Re: Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.
no jo, každý to máme jinak - třeba moje teta bulí u reklamy na kočičí žrádlo.
Základní úvaha o chystaných změnách důchodového systému:
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/167534.aspx
Předpokládám, že voliči pravice si minimálně tyto aspekty už dávno řádně promysleli.
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/167534.aspx
Předpokládám, že voliči pravice si minimálně tyto aspekty už dávno řádně promysleli.
Nehádej te se, již zde máme první pozitivní výsledky voleb (dnes , 14:40) :Budoucí koalice se shodla na zavedení školného. Prozatím v částce asi 10.000,- Kč za semestr, ale alespoň něco. Konečně holoprdelnící nebudou zaplevelovat vysoké školy, stačí jim střední.

Cim dal tim lip, skolne uz tu melo byt davno. System studentskych pujcek uspesne funguje i jinde.
KUPŘEDU LEVÁ ! KUPŘEDU LEVÁ ! ZPÁTKY NI KROK !!!
Se školným to nebude černobílé. Je třeba se informovat za jakých to bude podmínek.
Někteří pochytali pěkný pěkný kus demagogie. Vrána k vráně sedá.
Se školným to nebude černobílé. Je třeba se informovat za jakých to bude podmínek.
Někteří pochytali pěkný pěkný kus demagogie. Vrána k vráně sedá.
Lidé jsou bohužel tvorové chybující.petrL píše:Předpokládám, že voliči pravice si minimálně tyto aspekty už dávno řádně promysleli.
Časem to možná budeme mít všichni podobně. Z hladu.dadaft píše:třeba moje teta bulí u reklamy na kočičí žrádlo.
Ve sdělovacích prostředcích jsem slyšel, že je málo vyučených. Chtělo by to školné asi i do středních. A co nejdříve.Aleska píše:Konečně holoprdelnící nebudou zaplevelovat vysoké školy, stačí jim střední.
Úspěšně? Jak to víš? Ses ptal těch lidí?Donuts píše:System studentskych pujcek uspesne funguje i jinde.
Půjčky jsou jeden ze způsobů a) jak utratit peníze, které ještě ani neexistují b) jak omezit svobodné rozhodování člověka c) jak vznikla tato krize.
Takže takový mlaďoch si vezme půjčku na školu, pak hypotéku, aby měl kde bydlet, a pak už to má celkem jasné. Jak vznikl státní dluh? Půjčováním to nebylo? A splácet jej budeme tak, že donutíme jiné si zase půjčit?
Ne každý bydlí v Praze aby mohl mít plat 100 000 Kč.
Máš nějaké podrobnější informace?fox píše:Je třeba se informovat za jakých to bude podmínek.
Ano ptal, rok jsem studoval v USA. A nesetkal jsem se s nekym kdo by ten system povazoval za diskriminujici ci spatny.Úspěšně? Jak to víš? Ses ptal těch lidí?
Tak tohle povídej (třeba) prodavačkám v Tescu, ne každý může být manažerem či politikem...noaid píše: Ne každý bydlí v Praze aby mohl mít plat 100 000 Kč.
A nemohlo to být i tím, že ti ostatní na té škole prostě nebyli? Nebo tím, že prostě jsou na to zvyklí? Tak jako jsou zvyklí na svůj zdravotní systém a nemají tušení, že jinde to funguje jinak? Že to může fungovat i jinak?Donuts píše:A nesetkal jsem se s nekym kdo by ten system povazoval za diskriminujici ci spatny.
Jo, to je častý plat řadového pracovníka v Praze v mém oboru, nejsem žádný manažer. Stačí se podívat do statistik Ministerstva práce a sociálních věcí. Já to mám potvrzeno i nabídkama práce z agentur. Každý si tam může vyhledat údaje o platech dle okresů, povolání atd. A bude se divit.Aleska píše:Tak tohle povídej (třeba) prodavačkám v Tescu, ne každý může být manažerem či politikem...
Plat, jaký mám já tady se svou praxí a vědomostmi má v Praze spodních 10%, takže v podstatě kluci po škole.
Když jsem kdysi v 90.letech pracoval u jedné firmy se sídlem v Praze, tak tam byli manažeři, kteří měli plat ve stovkách tisíc. A jedna z nich měla asi půl melounu měsíčně, za co, to řekne informace, že po půl roce ji zase vyhodili. Ta soukromá firma dělala hlavně na státních zakázkách. Zákazníkovi se účtovalo 2500-10000 Kč /člověkohodinu, dle funkce na projektu.
Aleska napsal:"Prozatím v částce asi 10.000,- Kč za semestr..."
Jenom? Tak to je v poho!
Jenom? Tak to je v poho!
Asi tak, deset na semestr si vydela i linej student za dva mesice brigadniceni.
pomiňme, že jeden školní rok jsou dva semestry, tj. 4 měsíce "brigádničení" v roce.
není jisté, že se bude platit průběžně. možná až po skončení studia. je opravdu tak cool, aby každý český vysokoškolák, který nemá zazobané rodiče, startoval do života se sekerou 100 táců u soukromé banky?
není jisté, že se bude platit průběžně. možná až po skončení studia. je opravdu tak cool, aby každý český vysokoškolák, který nemá zazobané rodiče, startoval do života se sekerou 100 táců u soukromé banky?
Je pánům kapitalistům jasné, že absolventi splácející půjčky budou požadovat vyšší nástupní plat? 10k samo o sobě není moc, ale současně je to jenom nejnižší položka z nutných výdajů studenta (pokud nebydlí u rodičů). Nejspíš se to bude lišit (směrem nahoru) podle školy. Dále jistě bude snížen státní příspěvek na studenta škole, a to nepochybně o 15k Kč na semestr.
Je třeba vidět i souvislosti, o kterých zákonodárci raději mlčí.
Je třeba vidět i souvislosti, o kterých zákonodárci raději mlčí.
Naposledy upravil(a) petrL dne 08 čer 2010 16:56, celkem upraveno 1 x.
dadafte: bavime se o VS studentech, kteri maji spoustu moznosti kvalifikovane brigady, opravdu malokdo z nich pujde na kasu v hypermarketu. Ja v prubehu svych studii jiz podnikal, nicmene si vzpominam na dva spoluzaky, kterym fakulta domluvila 2 mesicni brigadu (červenec-srpen) v Sydney za v prepoctu 500k Kc cista ruka, cesta a naklady na zivot hrazeny poradajici firmou.
Dle tvého propočtu by musela každá VŠ trvat 5 let a onen študák by musel být totální lempl, aby si nemohl během studia nic vydělat. Dcera studovala soukromou školu a za každou cenu chtěla svým rodičům dokázat, že je schopná si na to vydělat. Když by studovala za 10k/semestr, byla by to procházka růžovým sadem. Žádnému studentovi nějaká ta brigoška neuškodí, alespoň se hladčeji zapojí po studiu do pracovního procesu. Občas se setkávám s absolventy VŠ, kteří nejsou použitelní ani jako uklízečka, tj. totální lemplové pro NORMÁLNÍ život nepoužitelní.dadaft píše:pomiňme, že jeden školní rok jsou dva semestry, tj. 4 měsíce "brigádničení" v roce.