Podle muzikantů jsou nejlepší vinyly

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Odpovědět
kite19
Kontaktovat uživatele:

Re: Podle muzikantů jsou nejlepší vinyly

Příspěvek od kite19 »

Lechos:
Problém je ten, že tvrdíš, že zem je rovná... :lol:
LP je pro pasívní přitroublé netechnické a konzumní amerikány, koupit v krámu hotový produkt

Historik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Historik »

Keď skončil flejm ohľadne káblov, tak sa zasa rozhorí tu. Chlapi, chlapi, mali by ste sa nad sebou zamyslieť... *taktone*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Ale no tak, Historiku, nebud HYSTERIK.... ;)

boxer

Příspěvek od boxer »

Ve prospěch LP zase dynamika, ....

Kdy už konečně tyto bludy skončí? Jak a kdo toto vymyslel? Pokud se líbí někomu šum a praskot nahrávky na LP, je to jen jeho věc. Ale proboha přestaňte zaměňovat svoje dojmy s technickými a tím měřitelnými fakty.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

boxer píše:Pokud se líbí někomu šum a praskot nahrávky na LP, je to jen jeho věc.
*bravo* To se ti opravdu povedlo!

Timto bychom tedy meli diskuzi opet tam, kde uz (nekolikrat) byla. ;)

Omlouvam se, ale beze mne. Timto vam preji jeste hodne zabavy! :lol:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Vinyl je 30 let mrtvé médium, technicky se nevyvíjelo, SQ záznam žalostně selhal pro nezájem klienta...kvalita současných výlisků je horší než ze 70.let, stačí najít správné vlákno či přečíst si nějaký hudební web. Jeho místo je v technickém muzeu vedle Edisonova válečku a patěfonu s pružinovým pohonem...Znovuoživení výroby LP je zoufalý pokus zaplnit mezeru v trhu a sleduje leda komerční cíle vydavatelství když opadl zájem publika o stříbrné placky... zde možné využití coby dekorace poslechové místnosti, studia, prodejny hudebnin apod.
http://www.fastimages.eu/images/lpdekojqj.jpg

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

lechos píše:... zde možné využití coby dekorace poslechové místnosti, studia, prodejny hudebnin apod.
http://www.fastimages.eu/images/lpdekojqj.jpg
Hele, a co to využití zkombinovat? ;)
Obrázek

Odar

Příspěvek od Odar »

gramec na stenu . . . ? :mrgreen:

boxer

Příspěvek od boxer »

Prospero, ty máš evidentně problém přijmout jiný názor, než máš ty.

Já sám mám LP a občas, ale opravdu jen občas je proženu přes kolotoč. Otravuje mě ten "ceremoniál" kolem toho. Času není nazbyt a zdržuje to. Nemusím se neustále kochat obalem a dávat pozor, abych ji nepoškodil. Pro mne je důležitý obsah, tedy hudba.

Vzal by mne šlak, když se zaposlouchám do hudby, a najednou LUP či jiné pazvuky. Mám desky velmi dobře ošetřené a uschovávané. Ale i ten šum mezi skladbami mi vadí.

Ale to, že napíši, že je to každého věc, co se mu líbí, na tom nic nemění.

Ale důležité tam bylo to, že i dnes po všech těch informacích je někdo stále schopen psát, že dynamika u vinylu je lepší než u CD. To že to tak někdy může být ve skutečnosti, je "schopností" vydavatelství a zvukového mistra. Ale jinak ne.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

boxer píše: . . . Já sám mám LP a občas, ale opravdu jen občas je proženu přes kolotoč. Otravuje mě ten "ceremoniál" kolem toho. Času není nazbyt a zdržuje to. Nemusím se neustále kochat obalem a dávat pozor, abych ji nepoškodil. Pro mne je důležitý obsah, tedy hudba.

. . . Ale důležité tam bylo to, že i dnes po všech těch informacích je někdo stále schopen psát, že dynamika u vinylu je lepší než u CD. To že to tak někdy může být ve skutečnosti, je "schopností" vydavatelství a zvukového mistra. Ale jinak ne.
Souhlas!
Ale nezapomínejme na to, že právě kvůli tomu "ceremoniálu" někteří nadšenci na vinyl nedají dopustit. Někteří se navíc zabejčí...a pak už to jede :?
Dnes ráno jsem porovnával LP (Atlantic 1974, koupeno zapečetěné za bolševika na burze, absolutní stav, ani jeden lupanec) versus CD (Atlantic 1994) YES-"Relayer". Zvuk z LP dostatečně zaplnil prostor, neunavující, v pohodě . . . ale až při poslechu z CD jsem pocítil tu dynamiku. Jedna z nej...skladeb, co znám, "Gates of Derilium", teprve z CD přinesla mým uším to pravé uspokojení. Nebýt povodní v roce 2002, panovalo by u mě soužití LP versus CD absolutně bez problémů. Takhle se připojuji k myšlence Boxera, vyřčené v úvodu.
PS: Reprodukce samozřejmě bez korekcí.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Oponenti vinylu se rekrutují z lidí, kteří a) nevlastní kvalitní gramofon, b) vlastní kvalitní gramofon, ale neumí ho seřídit.

Bohužel, kvalitní analogové zařízení stojí dost peněz.

Ale znovu opakuji: za nekvalitním zvukem obvykle stojí špatná práce lidí, co připravili záznam v podobě, ještě než se objeví na LP či CD *headbang*

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

tujatuja píše:Oponenti vinylu se rekrutují z lidí, kteří a) nevlastní kvalitní gramofon, b) vlastní kvalitní gramofon, ale neumí ho seřídit.

Bohužel, kvalitní analogové zařízení stojí dost peněz.

Ale znovu opakuji: za nekvalitním zvukem obvykle stojí špatná práce lidí, co připravili záznam v podobě, ještě než se objeví na LP či CD *headbang*
Ani ten nejlepší a nejkvalitnější a klidně i nejdražší gramofon, už ze své podstaty, nemůže konkurovat digitální technice.Ano, může držet krok s CD (i když velmi stěží a pouze omezenou dobu, než i v té nejlépe vylisované desce ,vinou přehrávání "odejdou" nejvyšší kmitočty), ale absolutně nemůže konkurovat formátům s vysokým rozlišením.To prostě není oponentůra, ale pouhé konstatování faktu.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Konecne som si nasiel cas precitat celu diskusiu. Tak prispejem trosku aj ja.

Album Painkiller, k tanci a poslechu hraje skupina Judas Priest, rok vydania 1990. Vlastnim 2 vydania LP, 3 vydania CD, a SP Painkiller a Touch of Evil 12" maxi singel. Ak by som sa zameral na uvodnu skladku Painkiller, najlepsie jednoznacne hraje maxi singel. Ta atmosfera, dynamika, a celkovy zvuk je priam neskutocny, clovek ma pocit ako keby ho to islo rozdrvit a zaziva zozrat (a potom aj vy*rat :mrgreen: , nehovoriac uz o samotnej povahe skladby, jednoducho narez ako svina! ). Povodne vydanie Sony pre Koreu tomu dost sliape na paty. Az potom je povodne vydanie CD (UK). Ako najhorsie hodnotim remaster ediciu CD (ak sa nemylim z roku 2005 kde su 2 bonusove skladby) poznacenu loudness sialenstvom a dalsimi "vylepseniami". To iste druha LP ktora je z reedicie Back on Black, predpokladam ze je to lisovane z rovnakeho podkladu ako remaster CD, usudzujem na zaklade obsahu s 2 bonusovymi skladbami.
Vynimocnost (a zvukovy orgazmus) sposobenu maxi singlami mi potvrdilo uz dost vela ludi. Napr. Accept - Balls to the Wall, Iron Maiden - The Number of the Beast, Stranger in A Strange Land (japonsky special) atd.

Obrázek

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

zdenoeddie píše:Konecne som si nasiel cas precitat celu diskusiu. Tak prispejem trosku aj ja.

Album Painkiller, k tanci a poslechu hraje skupina Judas Priest, rok vydania 1990. Vlastnim 2 vydania LP, 3 vydania CD, a SP Painkiller a Touch of Evil 12" maxi singel. Ak by som sa zameral na uvodnu skladku Painkiller, najlepsie jednoznacne hraje maxi singel. Ta atmosfera, dynamika, a celkovy zvuk je priam neskutocny, clovek ma pocit ako keby ho to islo rozdrvit a zaziva zozrat (a potom aj vy*rat :mrgreen: , nehovoriac uz o samotnej povahe skladby, jednoducho narez ako svina! ). Povodne vydanie Sony pre Koreu tomu dost sliape na paty. Az potom je povodne vydanie CD (UK). Ako najhorsie hodnotim remaster ediciu CD (ak sa nemylim z roku 2005 kde su 2 bonusove skladby) poznacenu loudness sialenstvom a dalsimi "vylepseniami". To iste druha LP ktora je z reedicie Back on Black, predpokladam ze je to lisovane z rovnakeho podkladu ako remaster CD, usudzujem na zaklade obsahu s 2 bonusovymi skladbami.
Vynimocnost (a zvukovy orgazmus) sposobenu maxi singlami mi potvrdilo uz dost vela ludi. Napr. Accept - Balls to the Wall, Iron Maiden - The Number of the Beast, Stranger in A Strange Land (japonsky special) atd.

Obrázek
hmmm ,pokud mě pamět nešálí,tak "Painkiller" je nahrávaný digitálně (CD z 1990 je DDD ), takže posloucháš digitální nahrávky na vinylu ?

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

Stále se mi nedaří být svěží. Myslíte, že by pomohlo, kdybych poslouchal mfsl vinyly ledzepelin přes kimber cable? Také bych chtěl být svěží. Poradíte?

Odpovědět