pretoze miluje praskanie vinylu a prehodenu deku pri starom rocku z rokov sestdesiatych az sedemdesiatych, kde je to nahrate, ako z prdele a o dobrom zvuku sa nemozeme bavit ani nahodou
Odar, nič v zlom, ale toto je asi taký popis zvuku z LP, ako keď vinylista napíše že CD nie je hudba ale sú to 1 a 0
Vinyl má svoje obmedzenia, šumí, praská, k stredu skresluje ... , ale ak má človek aspoň priemerne dobrý gramofón, slušnú prenosku a zbierku zachovalých LP, je počúvanie LP skutočným zážitkom(treba k tomu aj tú vydrbanú pračku-odsávačku

, menej to šumí a praská). Vlastním zopár skvelých LP, skvelých zvukovo aj výrobne.
V súčasnosti preferujem CD, ale ak narazím v obchode na dobré vydanie LP, jednoducho nezaváham a kúpim ju, pretože si uvedomujem, že LP nie je len o šume a praskote - napr.
http://dr.loudness-war.info/album/view/29528, táto LP je dokonalá, hudobne, zvukovo, výrobným prevedením - žiadna deka
Škoda, že nerozumiem sťahovaniu hudby a prehrávaniu z PC, možno keby ovládam problematiku tak nenakupujem nosiče a stiahnem si kvalitu z netu - len jednoducho ja mám rád tie fyzické nosiče.
LP majú svoje nedostatky, o to viac ma udivujú tie LP, pri ktorých nemusím rozmýšľať či idem počúvať CD alebo LP, jednoducho zoberiem LP. A keď nadíde doba, že bude naplno využitý potenciál 1 a 0 a z tej technológie vyťažia maximum, tak ako to dokázali u analógu a mechanickom zázname na LP, tak si tie LP a gramec aj tak raz za čas vypočujem - tak ako dnes.
Ešte raz

, LP majú svoje technologické nedostatky, ale vedia to dorovnať tým čo bolo na nich zaznamenané. CD majú svoje technologické výhody, ktoré zostávajú nevyužité, či už kvôli loudness war alebo tým hovadinám čo sa dnes prezentuje ako hudba
Ak budú výhody digitálu využité, prevalcujú LP - ale táto doba už bola

a pri súčasnom zvukovom prznení a DR na úrovni 4-5, nemám vôbec výčitky, že počúvam aj nedokonalý analóg.