Úroveň hifistických časopisů
Re: Úroveň hifistických časopisů
Už jsem to psal několikrát, že můj etalon je nebo bylo Hifi Choice. Nestrhali nic, prostě popsali případné oblasti, kde výrobek nevyniká. Uvedli i vícero různých názorů poslechového panelu (skupina lidí posluchačů). Vždy tam byly výtky, vždy tam bylo něco pochváleno. Ne vše bylo na plnou hubu, ale i s mojí schopností chápat angličtinu se z toho dalo potřebné vyčíst mezi řádky. Byla tam patrná preference anglických značek, ostatně angličani asi logicky rádi svůj zvuk.
Když potřebuju něco koupit naslepo, vždy hledám, zda to mělo recenzi v hifi choice a pak to zkouším dohledat přes archive.org. Dříve byly starší recenze běžně dostupné, ale bohužel ani kuře, které zadarmo hrabe, nehrabe do alelujá.
Když potřebuju něco koupit naslepo, vždy hledám, zda to mělo recenzi v hifi choice a pak to zkouším dohledat přes archive.org. Dříve byly starší recenze běžně dostupné, ale bohužel ani kuře, které zadarmo hrabe, nehrabe do alelujá.
On se někdo z racion. uvažujících ještě dnes řídí dle PR článků v nějakých kvazi-odborných časopisech ? To snad nemyslíte vážně ?
Jinak je to, jak píše boxer.. Lidé jako pánové Láb, Rybář, Pavlík, Sýkora, Dudek apod. byli "eliminováni" a nastoupila garnitura těch nejkvalifikovanějších... Stačí si např. pravidelně číst jeden již poměrně známý nevýdělečný e-zin *-voice a máte vystaráno.. Nestranost zaručena, takže potenciální zákazník si může vybírat již jen dle svého poslech. "vkusu" a bank. konta.. No není to úžasné ?
Jinak je to, jak píše boxer.. Lidé jako pánové Láb, Rybář, Pavlík, Sýkora, Dudek apod. byli "eliminováni" a nastoupila garnitura těch nejkvalifikovanějších... Stačí si např. pravidelně číst jeden již poměrně známý nevýdělečný e-zin *-voice a máte vystaráno.. Nestranost zaručena, takže potenciální zákazník si může vybírat již jen dle svého poslech. "vkusu" a bank. konta.. No není to úžasné ?
-
boxer
Sekal
Že ty provokuješ ?
Ale z druhé strany= přečteš,vyzvedneš,zaplatíš a " si tak ščasné ",že máš top dle HOpTrOp magazínu.
Že ty provokuješ ?
Ale z druhé strany= přečteš,vyzvedneš,zaplatíš a " si tak ščasné ",že máš top dle HOpTrOp magazínu.
- fanousekhifista
- Kontaktovat uživatele:
Možná teď budu za troubu, ale vážně se chci zeptat, protože jsem byl mimo tuhle oblast dost dlouho a nemám tu správnou orientaci. Je po těch českých časopisech vůbec nějaký, který dle místních není zkorumpovaný, lhající a naprosto nečtivý. Odhlédnu od toho, že je všichni čtou, jinak by o nich nemohli přeci mluvitsekal píše: Jinak je to, jak píše boxer.. Lidé jako pánové Láb, Rybář, Pavlík, Sýkora, Dudek apod. byli "eliminováni" a nastoupila garnitura těch nejkvalifikovanějších... Stačí si např. pravidelně číst jeden již poměrně známý nevýdělečný e-zin *-voice a máte vystaráno.. Nestranost zaručena, takže potenciální zákazník si může vybírat již jen dle svého poslech. "vkusu" a bank. konta.. No není to úžasné ?
Proč je hifi časopisů tak málo?
Myslím, že psát by bylo o čem, ale studia musí za recenze platit.
Poslat přístroj, zaplatit a potom dopadnout třeba špatně ? Kdo by se do toho pouštěl ?
Například časopis STEREO by se mohl jmenovat FOTO, TELEVIZE, nebo POČÍTAČ. Našlo by se více názvu, jenom o hifi moc ne.
Při nákupu v supermarketu prolistuji časopis s "hifi" tématikou. Stačí čas, který strávím v jedné řadě-třeba na salám a je vymalováno. Kupovat je nemá cenu.
Poslat přístroj, zaplatit a potom dopadnout třeba špatně ? Kdo by se do toho pouštěl ?
Například časopis STEREO by se mohl jmenovat FOTO, TELEVIZE, nebo POČÍTAČ. Našlo by se více názvu, jenom o hifi moc ne.
Při nákupu v supermarketu prolistuji časopis s "hifi" tématikou. Stačí čas, který strávím v jedné řadě-třeba na salám a je vymalováno. Kupovat je nemá cenu.
=D to bude tym, ze clanky o Cantonoch automaticky preskakujem...boxer píše:Si dělá pr...MB
- fanousekhifista
- Kontaktovat uživatele:
Díky, TNT AUdio znám, myslel jsem ale spíš v Čechách a na Slovensku. Protože třeba u TNT mi vadí, že testy jsou většinou kratičké, samozřejmě, že řeknou jednoduše tak nebo tak, ale když je to neživí, určitě nemají čas cokoliv moc řešit s tím psaním.Renown píše:http://www.tnt-audio.com/int.html
Proč je časopisů tak málo? Myslím, že proto, že když jich obrovské Německo má do pěti a u nás jich je stejně, je to přeci nesmysl. Vždyť je to podnikání jako každé jiné. Navíc pořád hledám to, odkud všichni vědí, že je to všechno lež... Jak říkám, nečtu to zase tak dlouho, abych mohl ty provázanosti posoudit nebo možná nečtu mezi řádky nebo fakt nevím, ale nezdá se mi to v ničem jiný než třeba ty němci. naopak, tady se občas leckde dočtu, že je někde něco taky špatně. Koukal jsem u stánku na What HiFi? a zůstal koukat - to třeba považuju za opravdu úsměvný, protože tam nikde nic neprohrálo a všechno má pět hvězdiček!!!fox píše:Proč je hifi časopisů tak málo?
ad příklad "ne-korupce" : Kromě již zmíněného TNT snad s přimhouřením obou očí Stereophile. Ovšem musíš být příslušně kvalifikován, aby jsi uměl číst mezi řádky a byl schopen vyhodnocovat měření.(viz např. zhodnocení PMA..).fanousekhifista píše:Je po těch českých časopisech vůbec nějaký, který dle místních není zkorumpovaný, lhající a naprosto nečtivý. Odhlédnu od toho, že je všichni čtou, jinak by o nich nemohli přeci mluvit. Ale třeba pro ten Hifivoice - já tam třeba lži nevidím, ba naopak se mi zdá, že tam padají v každé recenzi i zápory, tak to ale asi bude jen mou nezkušeností - přece píšou jak Láb, tak Sýkora, tak tam nedávno bylo něco o tom, že pro ně chce psát Dudek.
ad pensum čtenářů : Koho myslíš tím "všichni" ? Kdo se v problematice jen trochu orientuje, tak ty dekadentní plátky nečte. Vše potřebné lze dohledat na I-netu..
ad "nevýdělečný" HiFi-Voice : Těch záporů v recenzích je tam minimum, přičemž podstatný je závěr, který vždy vyznívá ve velmi pozitivním duchu. Zaregistroval jsi tam snad nějakou recenzi, kde by byl testovaný přístroj na základě oněch "záporů" odstřelen ?
ad publikování : Můžeš sdělit, kde v našich tištěných plátcích (nebo na netu) publikuje v současné době Sýkora, Dudek a evtl. další ? (Nemám na mysli vysloveně odb. časopisy typu Amara apod..). BTW, hledal jsem na H-V a nějak se mi nepodařilo nikoho ze zmíněných pánů najít...
- fanousekhifista
- Kontaktovat uživatele:
Co třeba 6moons.com? Nebo Highfidelity.pl? Co tak čtu, jsou to ikony hifistické kultury, akorát u nás se o nich tedy moc nehovoří. Nevím, sám to nečtu, opravdu se ptám. Ale právě mi to trochu připomíná ten styl Hifivoice a audiodrom, ne?sekal píše:ad příklad "ne-korupce" : Kromě již zmíněného TNT snad s přimhouřením obou očí Stereophile. Ovšem musíš být příslušně kvalifikován, aby jsi uměl číst mezi řádky a byl schopen vyhodnocovat měření.(viz např. zhodnocení PMA..).
Myslel jsem to s nadsázkou, ale když to tady všichni haní, tak to přece musí číst, ne? Aby věděli, že je to furt špatnýsekal píše:ad pensum čtenářů : Koho myslíš tím "všichni" ? Kdo se v problematice jen trochu orientuje, tak ty dekadentní plátky nečte. Vše potřebné lze dohledat na I-netu..
Můžu se jen zeptat, jak jsi přišel na to, že z toho vydělávají nebo tak? Asi ano, to se nehádám, proč by to jinak dělali, že? Ale třeba na audiodrom taky všechno vychází naprosto pozitivně, tam jsem ani ty problémy skoro nenašel... Navíc z mých slabých a malých zkušeností jsem se taky nikdá nesetkal s přístrojem, co by mě nějak urazil. Líbil se víc, líbil se míň, ale že bych to šel vypnout se zhnusením, to fakt ne. Jo a schválně jsem prošel těch pár nejčtěnějších testů, co tam mají zvýrazněno a třeba WLM Diva Monitor odstřelili. Nebo teď koukám na BW CM9, kde je napsáno - právě v závěru- že je to průměr. Ale je fakt, že většina těch textů je jasně pochvalná. Jenže to je fakt všude, no. Těžko říct, co za tím je... Aspoń já, bytostný optimista, holt doufám, že hledají pozitiva na víceméně povedených produktech.sekal píše:ad "nevýdělečný" HiFi-Voice : Těch záporů v recenzích je tam minimum, přičemž podstatný je závěr, který vždy vyznívá ve velmi pozitivním duchu. Zaregistroval jsi tam snad nějakou recenzi, kde by byl testovaný přístroj na základě oněch "záporů" odstřelen ?
sekal píše:ad publikování : Můžeš sdělit, kde v našich tištěných plátcích (nebo na netu) publikuje v současné době Sýkora, Dudek a evtl. další ? (Nemám na mysli vysloveně odb. časopisy typu Amara apod..). BTW, hledal jsem na H-V a nějak se mi nepodařilo nikoho ze zmíněných pánů najít...
http://www.hifi-voice.com/teorie/prosto ... ce-i..html > Sýkora
http://www.hifi-voice.com/testy/atc-sia2-150.html > Láb
O DUdkovi tam nedávno byla nějaká anteta, nevím už konkrétně jak to bylo, ale něco jako "Co chcete, aby Vám dudek napsal" nebo tak. Každopádně jsou napsaný třeba tady http://www.hifi-voice.com/o-nas.html
- fanousekhifista
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem, já se fakt nehádám, jo? Jen si chci udělat co nejlepší obrázek o tom jaká je situace a doufám, že tady je hodně rozumných a neovlivněných, co mi pomůžou udělat si názor. Proto pořád ty všetečné dotazy, není to rýpání 
Na audiodromu byl seznam PCN, pristroje co nezaujaly.. Ted to nekam zmizlo, buhvi proc...
fanousekhifista :
O.K., asi neumím hledat..
Při prvém zadání jmen obou zmiňovaných pánů do vyhl. filtru mi nevyjelo prakticky nic. Tedy jen toto http://www.hifi-voice.com/index.php?opt ... ing=newest a potažmo toto http://www.hifi-voice.com/index.php?opt ... mitstart=0 .. Přičemž u druhého případu jsem v rychlosti proklikal jen 1. stranu, kde se mi stále zobrazoval coby autor jen Březina, takže další už jsem neprohlížel.. Od M. Lába jsem našel pouze toto http://www.hifi-voice.com/testy/cambrid ... casea.html ..
Nicméně to nic nemění na podstatě toho, co jsem o H-V (a jemu podobných) napsal.. O "nevýdělečnosti" tohoto e-zinu lze silně pochybovat, neboť z čeho by hradili honoráře autorům recenzí a odb. článků ? Doufám, že si zde nikdo nemyslí, že by tak kvalifikovaní lidé, jako jsou např. dr. Sýkora nebo M. Láb, zde publikovali cokoliv z čiré filantropie ? To je velmi naivní pohled na věc.. Navíc Březina v poslední době avizuje, že budou vbrzku disponovat nějakou super aparaturou na měření zesilovačů, reprosoustav etc.. Kde by na to tak asi vzali ?
BTW, zajímavá je i anketa (Co je v testu nejdůležitější?), kde ovšem o nějakém měření není ani slůvko, takže to asi nebude tak horké, jak Mr. Březina inzeruje..
Prostě tito hoši pochopili, že tisk. médiím zvoní hrana a tak,chtějí-li si přilepšit, musí alokovat svůj "zbrojní" potenciál jinde, tj. na I-netu...
P.S. Zde příklad typické "recenze" na H-V http://www.hifi-voice.com/testy/almarro-a318b.html .. Doporučuji pročíst i následnou diskuzi, která vše jen dokresluje....
O.K., asi neumím hledat..
Nicméně to nic nemění na podstatě toho, co jsem o H-V (a jemu podobných) napsal.. O "nevýdělečnosti" tohoto e-zinu lze silně pochybovat, neboť z čeho by hradili honoráře autorům recenzí a odb. článků ? Doufám, že si zde nikdo nemyslí, že by tak kvalifikovaní lidé, jako jsou např. dr. Sýkora nebo M. Láb, zde publikovali cokoliv z čiré filantropie ? To je velmi naivní pohled na věc.. Navíc Březina v poslední době avizuje, že budou vbrzku disponovat nějakou super aparaturou na měření zesilovačů, reprosoustav etc.. Kde by na to tak asi vzali ?
BTW, zajímavá je i anketa (Co je v testu nejdůležitější?), kde ovšem o nějakém měření není ani slůvko, takže to asi nebude tak horké, jak Mr. Březina inzeruje..
Prostě tito hoši pochopili, že tisk. médiím zvoní hrana a tak,chtějí-li si přilepšit, musí alokovat svůj "zbrojní" potenciál jinde, tj. na I-netu...
P.S. Zde příklad typické "recenze" na H-V http://www.hifi-voice.com/testy/almarro-a318b.html .. Doporučuji pročíst i následnou diskuzi, která vše jen dokresluje....
Máte pravdu - každý dostal 2 000,- za článek. Stejně jako Luboš Vlk, který dokonce dostává jen 1 500,-. Ostatní píší zdarma. Mimochodem včetně Pavla Dudka, který pro nás připravuje pojednání o zesilovačích do sekce Teorie.sekal píše:Doufám, že si zde nikdo nemyslí, že by tak kvalifikovaní lidé, jako jsou např. dr. Sýkora nebo M. Láb, zde publikovali cokoliv z čiré filantropie ?
Dosud z mé podnikatelské činnosti - grafické studio pro upřesnění -, ovšem snažíme se získat prostředky od firem s nimiž spolupracujeme, to nezastírám a je to logické. Výdajů je hodně a je třeba je pokrýt - od telefonů, přes honoráře až po dopravu. Ale prosím nemějte iluzi, že z toho může někdo žít. Zatím je celý projekt ve výrazném mínusu, tedy dotovaný a do budoucna, pokud se podaří, by měl být plus mínus na nule. Nemusíte tomu věřit, ale stačí se doptat v jakékoliv inzerující firmě, kolik vlastně investovali. Dohromady se k nám dostanou sumy v řádu tisíců korun (tedy ani ne 10 000,- / měsíc od všech dohromady) a ty se projezdí, protelefonují a proinvestují v autorech během týdne...sekal píše:O "nevýdělečnosti" tohoto e-zinu lze silně pochybovat, neboť z čeho by hradili honoráře autorům recenzí a odb. článků ?
Ano, chceme v součinnosti s Audiodromem nahradit opravdu všechna ta tištěná média, která produkty ani nerozbalují. My alespoň měříme (u reprosoustav - měření poskytuje spřízněná firma se svou profi technikou) a říkáme pouze svůj názor z pohledu běžného fanouška a konzumenta. Nic víc...sekal píše:Prostě tito hoši pochopili, že tisk. médiím zvoní hrana a tak,chtějí-li si přilepšit
Neočekávám, že by místní většina těmto argumentům věřila a do jisté míry chápu proč, přesto jsem cítil, že by stálo za to opět trochu připomenout co a jak je.Díky za pozornost.
- fanousekhifista
- Kontaktovat uživatele:
Tedy, je fajn, že se aspoň nestydíte reagovat, i když tedy tady vám moc pšenka nekvete
Pochopil jsem tedy správně, že jste nějak spříznení s audiodromem???? Nebo jsem jen špatně četl? Osobně se mi tyto dva magazíny líbí, tak doufám, že vám to vydrží a že si i dál budu moct číst. Jsem jen nahlodaný, co se týká té objektivity, chtělo by to nějaké další důkazy o nezávislosti!
Pochopil jsem tedy správně, že jste nějak spříznení s audiodromem???? Nebo jsem jen špatně četl? Osobně se mi tyto dva magazíny líbí, tak doufám, že vám to vydrží a že si i dál budu moct číst. Jsem jen nahlodaný, co se týká té objektivity, chtělo by to nějaké další důkazy o nezávislosti!