Úroveň hifistických časopisů
- fanousekhifista
- Kontaktovat uživatele:
Re: Úroveň hifistických časopisů
Ale však tu taká sekce je, stačí jí používat
. Je pravda, že se to trošičku zvrhlo. asi by to chtělo, aby se dva, proti kterým stojí většina, prostě sebrali a vykašlali se na to, tohle už je trapné.
Já se slušně vyjádřil k tématu, slušně jsem odpověděl na provokativní dotaz. Pět lidí mi sprostě napsalo ubohé osobní urážky, zcela mimo téma a já jsem ten špatný, protože jich je víc?

- fanousekhifista
- Kontaktovat uživatele:
TruhlíkuHellboy píše:a já jsem ten špatný, protože jich je víc?
Takže podle tebe, když mi tady nějaký ubožák napíše, to co napsal Vintage a spol, mám to nechat být?
Za povšimnutí stojí, že skupinka těchto lidí je stále stejná, podobným stylem zahnojuje všechny vlákna, kde se nepochlebuje v jejich stylu a nezaznívají jejich "pravdy" a pravidla tohoto fóra se na ně zřejmě nevztahují. A jako bonus pak tihle lidi ještě řvou, že na fóru je to jak v hospodě a mělo by se bánovat. Zloděj křičí chyťte zloděje. Někdo si upšouk a pak se chytá za nos a ukazuje prstem. A pak se to pěkně svede na někoho, kdo se nechá vyprovokovat a rozčílí se jako Sekal.
Přístup, kdy se na někoho nakydá hnůj a když se začne bránit, řekne se, že je trapný ať to neřeší, to je fakt paráda.
Za povšimnutí stojí, že skupinka těchto lidí je stále stejná, podobným stylem zahnojuje všechny vlákna, kde se nepochlebuje v jejich stylu a nezaznívají jejich "pravdy" a pravidla tohoto fóra se na ně zřejmě nevztahují. A jako bonus pak tihle lidi ještě řvou, že na fóru je to jak v hospodě a mělo by se bánovat. Zloděj křičí chyťte zloděje. Někdo si upšouk a pak se chytá za nos a ukazuje prstem. A pak se to pěkně svede na někoho, kdo se nechá vyprovokovat a rozčílí se jako Sekal.
Přístup, kdy se na někoho nakydá hnůj a když se začne bránit, řekne se, že je trapný ať to neřeší, to je fakt paráda.
- fanousekhifista
- Kontaktovat uživatele:
Vynech slova jako "ubožák" a další, nereaguj na osobní pošťuchování, sám s takovými věcmi nezačínej a víš co? Bude klid... Takže ano - kdybys to nechal být, byl by klid. Takže já to teď nechám být a víc k tomu ani písmenko, doufám, že i ostatní a někdo konečně zase napíše něco k tématuHellboy píše:Takže podle tebe, když mi tady nějaký ubožák napíše, to co napsal Vintage a spol, mám to nechat být?
Ale houby tatar Lachime..lachim píše:sekal: ježíšku. ty jsi ale tatar!!
Co se týče mé sestavy, tak některé komponenty už jsem tady zmínil (deck,CD player) a ostatní jsem popsal už některým lidem v SZ, takže jsem považoval za zbytečné zakládat nějaké své vlákno.. Navíc se chystám k některým radikální změnám (viz siliče tř. A), takže už jsem některé věci (bedny DIY etc..) prodal, tak nevím, co bych tady prezentoval..
A moje poslech. zkušenosti ? Ty vycházejí především z poslechu true HiFi, tj. z koncertů vážné hudby. Mám rád vše, od ranného baroka až po současnou tvorbu..
Co se týče audio-studií, tak v Brně jich zrovna moc není (a nikdy nebylo). V 90. létech jsem nějakou dobu navštěvoval jedno studio na Kovařovicově ul., kde jsem si celkem dobře porozuměl s jejím majitelem.. Tento člověk mi kromě jiného otevřel oči ohledně těch různých testů a recenzí, kde jsme si v klidu nad šálkem kávy všechny tyto věci vyjasnili.. BTW, tam jsem poprvé setkal s (polo-)zesilovačem tř. A, byl to nějaký model integr. Marantze s možností přepnutí z režimu AB do A. Rozdíl patrný ined na první poslech, ale tehdy jsem tomu (ke své škodě) nevěnoval moc pozornosti.. Měl jsem rovněž možnost slyšet legendární reprosoustavy B&W Matrix 801, jejichž zvuk mě naprosto ohromil. Bohužel jejich cena byla tehdy mimo mé možnosti..
Další moje zkušenosti pramení z dlouholeté známosti s partou kluků z jednoho z mála spec. obchodů s HiFi technikou v Brně, tj. Hi-Shopem (později Luka elektro).. Tato firma měla nejdříve prodejnu na Běhounské, poté na Radnické a nějakou dobu souběžně provozovali i obchod na Masarykově ul.
Vzhledem k tomu, že jsem si od této firmy pořizoval téměř veškeré komponenty, tak jsem tam po určité době získal určitá "privilegia". Ta kromě výrazných slev spočívala v tom, že jsem si tam, když nebylo v krámě moc lidí, mohl prakticky dělat, co jsem chtěl.. Takže jsem si měl možnost odzkoušet např. vliv různých typů kabelů (Oehlbach,Kimber,Jamo..) na reprodukci, přínos různých "objevů" typu Legato Link a samozřejmě porovnávat různé komponenty mezi sebou etc.. Posléze se vše ještě "umocnilo", takže jsem tam občas zašel po práci, zůstal do konce prov. doby, zamklo se a pak se hrálo, kecalo evtl. se pustil i nějaký film.. Bohužel v důsledku zvýšení cen pronájmu byla nucena tato firma přestěhovat svůj obchod někam na periferii a já s nimi ztratil kontakt.. Ani nevím, jestli dnes ještě existují...
Výhledově se chystám navšívit studio Melissa, ale zatím nějak nezbývá čas a ani tam nabízený sortiment mě příliš neoslovuje...
Takže toť v kostce zhruba vše.. Doufám, že tě to uspokojí a již nebudeš toužit mě pozvat na schůzku na randori...
-
boxer
Takže toť v kostce zhruba vše.
Stačilo napsat,že víš tedy hovno.
Stačilo napsat,že víš tedy hovno.
Libí sekalovo představení.
Baroko je pro sváteční ráno velmi vhodné.
Křesťanský svátek přímo nabízí, použít speciálně komponované díla k této příležitosti.
Já si dnes posnídal s barokní Französische Suite, BWV 812-817, výbornou nahrávkou Decca na LP.
Je to lehká "taneční" hudba, plná invence i k samotnému poslechu.
Na Vánoční oratorium, (Weihnachts-Oratorium), BWV 248, se chystám ve zralejší denní době, neboť intelekt, centrum rožkoše z té geniální hudby silně věřícího Mistra, bude připraven spíše k večeru.
Vydání Eternina Lipského Bachova Orchestru, bude pro mne velkým zážitkem a svátkem hudby.
Sekale, Tvé poznatky k klasické hudbě, uvítám buď v Tvém "členském" vláknu, nebo k připraveným tématickým vláknům k varhanní, církevní či světské hudbě, naší bohaté evropské historie.
V vláknu: "Úroveň hifistických časopisů" je Tvé výpovědi škoda.
Je zde příliš mnoho negativní energie.
Baroko je pro sváteční ráno velmi vhodné.
Křesťanský svátek přímo nabízí, použít speciálně komponované díla k této příležitosti.
Já si dnes posnídal s barokní Französische Suite, BWV 812-817, výbornou nahrávkou Decca na LP.
Je to lehká "taneční" hudba, plná invence i k samotnému poslechu.
Na Vánoční oratorium, (Weihnachts-Oratorium), BWV 248, se chystám ve zralejší denní době, neboť intelekt, centrum rožkoše z té geniální hudby silně věřícího Mistra, bude připraven spíše k večeru.
Vydání Eternina Lipského Bachova Orchestru, bude pro mne velkým zážitkem a svátkem hudby.
Sekale, Tvé poznatky k klasické hudbě, uvítám buď v Tvém "členském" vláknu, nebo k připraveným tématickým vláknům k varhanní, církevní či světské hudbě, naší bohaté evropské historie.
V vláknu: "Úroveň hifistických časopisů" je Tvé výpovědi škoda.
Je zde příliš mnoho negativní energie.
I minimalismus je směr. Nebo póza?
Ne, ale není to jeden bývalý člen?
-
boxer
Myslíš Jardo ,že je to....ach snad ne?
Jinak pokud nemyslels zraňující baroko,tak rané.
Jinak pokud nemyslels zraňující baroko,tak rané.
V úvodu recenze na Olympus E-P2 píše Ondřej Neff na svých stránkách DigiNeff.cz toto:
V současné době jsou na trhu už tři kompakty od Olympusu ze série PEN, tedy z rodiny Micro Four Thirds, Micro 4/3. O prvním přístroji této řady jsme tu referovali loni v červnu. Recenzi jsem nenapsal, třebaže jsem s přístrojem projel doslova půl světa. Ono totiž... Jak zde občas zdůrazňuji, recenzuji rád to, co mohu doporučit. I z toho vyplývá, že došlo k zásadnímu pokroku.
V současné době jsou na trhu už tři kompakty od Olympusu ze série PEN, tedy z rodiny Micro Four Thirds, Micro 4/3. O prvním přístroji této řady jsme tu referovali loni v červnu. Recenzi jsem nenapsal, třebaže jsem s přístrojem projel doslova půl světa. Ono totiž... Jak zde občas zdůrazňuji, recenzuji rád to, co mohu doporučit. I z toho vyplývá, že došlo k zásadnímu pokroku.