Úroveň hifistických časopisů

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Odpovědět
fanousekhifista
Kontaktovat uživatele:

Re: Úroveň hifistických časopisů

Příspěvek od fanousekhifista »

Ale však tu taká sekce je, stačí jí používat :). Je pravda, že se to trošičku zvrhlo. asi by to chtělo, aby se dva, proti kterým stojí většina, prostě sebrali a vykašlali se na to, tohle už je trapné.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Já se slušně vyjádřil k tématu, slušně jsem odpověděl na provokativní dotaz. Pět lidí mi sprostě napsalo ubohé osobní urážky, zcela mimo téma a já jsem ten špatný, protože jich je víc? *palec* *palec*

fanousekhifista
Kontaktovat uživatele:

Hellboy píše:a já jsem ten špatný, protože jich je víc?
Truhlíku :( . Já jsem přeci nenapsal nic, z čeho by se dalo odvodit to, co jsem nahoře citoval. Znáš to o tom, že moudřejší ustoupí? A ty se hádáš a hádáš, tak si to děláš sám. Já jen napsal, že celá tahle diskuse je trapná, protože je to osobní hádání jako po pátém pivu v hospodě. Taky že dva by měli přestat, protože dva se na to vykašlou snáz než dvacet. Ale kdo chce kam, pomozme mu tam - neumíš interpretovat co ti kdo napíše. :roll:

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Takže podle tebe, když mi tady nějaký ubožák napíše, to co napsal Vintage a spol, mám to nechat být?

Za povšimnutí stojí, že skupinka těchto lidí je stále stejná, podobným stylem zahnojuje všechny vlákna, kde se nepochlebuje v jejich stylu a nezaznívají jejich "pravdy" a pravidla tohoto fóra se na ně zřejmě nevztahují. A jako bonus pak tihle lidi ještě řvou, že na fóru je to jak v hospodě a mělo by se bánovat. Zloděj křičí chyťte zloděje. Někdo si upšouk a pak se chytá za nos a ukazuje prstem. A pak se to pěkně svede na někoho, kdo se nechá vyprovokovat a rozčílí se jako Sekal. *headbang*

Přístup, kdy se na někoho nakydá hnůj a když se začne bránit, řekne se, že je trapný ať to neřeší, to je fakt paráda.

fanousekhifista
Kontaktovat uživatele:

Hellboy píše:Takže podle tebe, když mi tady nějaký ubožák napíše, to co napsal Vintage a spol, mám to nechat být?
Vynech slova jako "ubožák" a další, nereaguj na osobní pošťuchování, sám s takovými věcmi nezačínej a víš co? Bude klid... Takže ano - kdybys to nechal být, byl by klid. Takže já to teď nechám být a víc k tomu ani písmenko, doufám, že i ostatní a někdo konečně zase napíše něco k tématu *palec*

sekal

Příspěvek od sekal »

lachim píše:sekal: ježíšku. ty jsi ale tatar!!
Ale houby tatar Lachime.. :) Jen některé věci těžko snáším..

Co se týče mé sestavy, tak některé komponenty už jsem tady zmínil (deck,CD player) a ostatní jsem popsal už některým lidem v SZ, takže jsem považoval za zbytečné zakládat nějaké své vlákno.. Navíc se chystám k některým radikální změnám (viz siliče tř. A), takže už jsem některé věci (bedny DIY etc..) prodal, tak nevím, co bych tady prezentoval..:) Jinak moje sestava byla typ. mainstream, žádná konfigurace typu Ciby nebo Matrixe apod...

A moje poslech. zkušenosti ? Ty vycházejí především z poslechu true HiFi, tj. z koncertů vážné hudby. Mám rád vše, od ranného baroka až po současnou tvorbu..

Co se týče audio-studií, tak v Brně jich zrovna moc není (a nikdy nebylo). V 90. létech jsem nějakou dobu navštěvoval jedno studio na Kovařovicově ul., kde jsem si celkem dobře porozuměl s jejím majitelem.. Tento člověk mi kromě jiného otevřel oči ohledně těch různých testů a recenzí, kde jsme si v klidu nad šálkem kávy všechny tyto věci vyjasnili.. BTW, tam jsem poprvé setkal s (polo-)zesilovačem tř. A, byl to nějaký model integr. Marantze s možností přepnutí z režimu AB do A. Rozdíl patrný ined na první poslech, ale tehdy jsem tomu (ke své škodě) nevěnoval moc pozornosti.. Měl jsem rovněž možnost slyšet legendární reprosoustavy B&W Matrix 801, jejichž zvuk mě naprosto ohromil. Bohužel jejich cena byla tehdy mimo mé možnosti..

Další moje zkušenosti pramení z dlouholeté známosti s partou kluků z jednoho z mála spec. obchodů s HiFi technikou v Brně, tj. Hi-Shopem (později Luka elektro).. Tato firma měla nejdříve prodejnu na Běhounské, poté na Radnické a nějakou dobu souběžně provozovali i obchod na Masarykově ul.
Vzhledem k tomu, že jsem si od této firmy pořizoval téměř veškeré komponenty, tak jsem tam po určité době získal určitá "privilegia". Ta kromě výrazných slev spočívala v tom, že jsem si tam, když nebylo v krámě moc lidí, mohl prakticky dělat, co jsem chtěl.. Takže jsem si měl možnost odzkoušet např. vliv různých typů kabelů (Oehlbach,Kimber,Jamo..) na reprodukci, přínos různých "objevů" typu Legato Link a samozřejmě porovnávat různé komponenty mezi sebou etc.. Posléze se vše ještě "umocnilo", takže jsem tam občas zašel po práci, zůstal do konce prov. doby, zamklo se a pak se hrálo, kecalo evtl. se pustil i nějaký film.. Bohužel v důsledku zvýšení cen pronájmu byla nucena tato firma přestěhovat svůj obchod někam na periferii a já s nimi ztratil kontakt.. Ani nevím, jestli dnes ještě existují...

Výhledově se chystám navšívit studio Melissa, ale zatím nějak nezbývá čas a ani tam nabízený sortiment mě příliš neoslovuje...

Takže toť v kostce zhruba vše.. Doufám, že tě to uspokojí a již nebudeš toužit mě pozvat na schůzku na randori...;)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

není na baroko po ránu...

boxer

Příspěvek od boxer »

Takže toť v kostce zhruba vše.

Stačilo napsat,že víš tedy hovno.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Libí sekalovo představení. *thumbs up*

Baroko je pro sváteční ráno velmi vhodné.
Křesťanský svátek přímo nabízí, použít speciálně komponované díla k této příležitosti.

Já si dnes posnídal s barokní Französische Suite, BWV 812-817, výbornou nahrávkou Decca na LP.
Je to lehká "taneční" hudba, plná invence i k samotnému poslechu.
Na Vánoční oratorium, (Weihnachts-Oratorium), BWV 248, se chystám ve zralejší denní době, neboť intelekt, centrum rožkoše z té geniální hudby silně věřícího Mistra, bude připraven spíše k večeru.
Vydání Eternina Lipského Bachova Orchestru, bude pro mne velkým zážitkem a svátkem hudby.

Sekale, Tvé poznatky k klasické hudbě, uvítám buď v Tvém "členském" vláknu, nebo k připraveným tématickým vláknům k varhanní, církevní či světské hudbě, naší bohaté evropské historie.

V vláknu: "Úroveň hifistických časopisů" je Tvé výpovědi škoda.
Je zde příliš mnoho negativní energie.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

opravdové ranné baroko...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

I minimalismus je směr. Nebo póza?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Tebe to sekalovo ranné baroko netrklo?

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Ne, ale není to jeden bývalý člen?

boxer

Příspěvek od boxer »

Myslíš Jardo ,že je to....ach snad ne?

Jinak pokud nemyslels zraňující baroko,tak rané. :P

Homer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Homer »

V úvodu recenze na Olympus E-P2 píše Ondřej Neff na svých stránkách DigiNeff.cz toto:

V současné době jsou na trhu už tři kompakty od Olympusu ze série PEN, tedy z rodiny Micro Four Thirds, Micro 4/3. O prvním přístroji této řady jsme tu referovali loni v červnu. Recenzi jsem nenapsal, třebaže jsem s přístrojem projel doslova půl světa. Ono totiž... Jak zde občas zdůrazňuji, recenzuji rád to, co mohu doporučit. I z toho vyplývá, že došlo k zásadnímu pokroku.

Odpovědět