Digitální zesilovače

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
Guliver
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitální zesilovače

Příspěvek od Guliver »

slimak píše:Ja ako laik, ktorý mal možnosť priameho zrovnania digitálov a klasických ampov vlastnými ušam
Bolo by dobré napísať čo konkrétne si porovnával.

slimak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slimak »

Prepáč, ale kvôli flame nemám záujem. Boli to ako profi veci, tak aj DIY na báze tripathu.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Hellboj: tak pokud mluvíme třeba o tom lyngdorfu tak to NEMÁ šanci proti kombinaci DISPRE II,JFET /BB nebo DPA 111-112/386 a výš a to ani náhodou.
Osobně bych si vsadil i na ten KONCOVÝ zesilovač pana bunty (PA300 tuším - bylo to v Brně) a to přestože BV elektronika není moje primární volba.

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

slimak píše:Prepáč, ale kvôli flame nemám záujem. Boli to ako profi veci, tak aj DIY na báze tripathu.
Ale flame vzniká práve z takýchto všeobecných, nekonkrétnych ale zároveň hodnotiacich príspevkov. To tu niekto kľudne môže nápisať, ako on robil porovnávací test digitálu s neviem čím a nieviem čo sa mu páčilo viac. Akú to má výpovednú hodnotu?

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

kazzatel píše:Ano, tyhle zesilovače jsou horší na vejškách, to je to, co tvrdíme od začátku...a protože jsou horší na vejškách, mají horší detailnost, neboť ta je určená právě chováním zesilovače na vejškách...ale těžko se to bez názornýho předvedení vysvětluje, neboť mi připadá, že mnozí z vás ještě dobrej zesilovač neslyšeli a neumí si proto představit, o čem vlastně mluvíme...
Ďakujem za konkrétny príspevok. Trúfnete si aj na slepý test?

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

T-M píše:Hellboj: tak pokud mluvíme třeba o tom lyngdorfu tak to NEMÁ šanci proti kombinaci DISPRE II,JFET /BB nebo DPA 111-112/386 a výš a to ani náhodou.
Osobně bych si vsadil i na ten KONCOVÝ zesilovač pana bunty (PA300 tuším - bylo to v Brně) a to přestože BV elektronika není moje primární volba.
V jaké cenové hladině se pohybuje takový combo DISPRE II,JFET /BB (jaký je výkon toho koncáku?) plus slušný DAC s DSP na manualni kompenzací vlivu místnosti? Porovnávali jsme to s tvoji vychytanou DYI sestavou na špičkových repro takže se ukázaly limity LYNGDORFa a i přesto, že kvalit tvého systému nedosáhl tak já jsem se svou volbou spokojen protože mám výkonný integráč (2x375W/4ohm) s int. DAC a DSP źa takové peníze kdy bych jednoduše nic jiného nepořídil. Netvrdím, že je to absolutní špička ale pokud má někdo omezený rozpočet a problematickou poslechovku tak je to velice dobré řešení. *thumbs up*

slimak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slimak »

Guliver píše:
slimak píše:Prepáč, ale kvôli flame nemám záujem. Boli to ako profi veci, tak aj DIY na báze tripathu.
Ale flame vzniká práve z takýchto všeobecných, nekonkrétnych ale zároveň hodnotiacich príspevkov. To tu niekto kľudne môže nápisať, ako on robil porovnávací test digitálu s neviem čím a nieviem čo sa mu páčilo viac. Akú to má výpovednú hodnotu?
Flame na tomto fóre vzniká, keď napíšem konkrétnu značku, ktorú tu niekto vlastní. Potom budem nepriateľ ľudu číslo 1 a treba ma iste odovzdať NKVD (berte to prosím trocha s nadhľadom).

A vypovedaciu hodnotu akéhokoľvek porovnávania laika (napr. mňa) to má presne takú istú ako keby si to porovnal napr. Ty.
Mimochodom, počúval som konkrétne značky :-)

Pointa je ale v inom - pretože každý z nás má vlastnú metodiku, počúva vlastnými ušami a vo vlastných akustických podmienkach. Takže je to vypovedacia hodnota, ktorá má zmysel pre mňa. Len som sa s ňou tuná podelil. Tiež toto priznať je pre niektorých veľký problém.

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

2 slimak: keby si normálne napísal mal som doma prístroj A, B a C a pri slepom teste som prišiel k takýmto a takýmto záverom tak ku žiadnemu flame nedôjde, nanajvýš ťa niekto označí za hluchého. A to by si ustál, nie? A keby si k tomu pridal pointu z tvojho posledného príspevku, tak by bolo aj to obvinenie pasé...

slimak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slimak »

Nevedel som, že som na súde a musím čeliť obvineniu:-)

Nemám záujem. Som už chlap v strednom veku, so šedivými vlasmi a mám rád kľud a nemusím digitálne zosilňovače. Dôvody som napísal. Akceptovať ich nikto povinne nemusí.

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

OMG....

boxer

Příspěvek od boxer »

Ano, tyhle zesilovače jsou horší na vejškách, to je to, co tvrdíme od začátku...a protože jsou horší na vejškách, mají horší detailnost,

Můžu se zeptat,co myslíte těma vejškama?

Mohl by to někdo specifikovat? Tedy od 3000 Hz,nebo od 15000 Hz nebo?...jen abych měl představu.

Protože pokud si přečtu jakékoliv hodnocení Lyngdorfu (ať Millenia či TDA),tak právě krom dynamiky a čistoty projevu (ticho mezi notami) jsou především výborně hodnoceny čisté výšky a jejich brilantnost.

Jen se ptám.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

T-M píše:Hellboj: tak pokud mluvíme třeba o tom lyngdorfu tak to NEMÁ šanci proti kombinaci DISPRE II,JFET /BB nebo DPA 111-112/386 a výš a to ani náhodou.
Díky, ale rád bych slyšel nějaké konkrétní vyjádření pana Dudka a PMA. Je to samozřejmě jejich věc, ale vzhledem k tomu, jak si byli jistí v rovině teoretické, tak se srovnáním svých výrobků a Lyngdorfem mají zjevně nějaký problém. Protože i na potřetí otázku ignorují.

Jinak já jakkoli nechci zpochybňovat kvalitu jejich práce. Jejich zesilovače jsou určitě velice dobré.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Jiří: o. k v podstatě s tebou souhlasím ale hellboj položil provokativní otázku jestli to má šanci proti produktům DPA nebo PMA a já mu odpověděl.
příspěvek před tím jsem napsal jak hodnotím lyngdorf jako takový- kdyby nestál úplně zanic ani bych se k tomu nevyjadřoval protože nemá smysl tady jitřit emoce. Opakuji ještě jednou za ty peníze to není špatné a pro někoho to může být rozumná volba.

Hellboy : kdyby ses zeptal na srovnání mé práce a práce někoho jiného tak ti taky neodpovím.

Jinak končím , další debata nikam nevede....... svý jsem k tomu řekl.
Naposledy upravil(a) T-M dne 20 pro 2010 23:09, celkem upraveno 1 x.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...ve střední Evropě je jiný tlak vzduchu a ten ovlivňuje i vnímání zvuku :D
Jinak, jinde ve světě tyhle špičkové kousky hodnotí právě pro to, že jsou neutrální, vynikající v celém přenášeném spektru a nezkreslující /nezbarvující ani v hlasitostech kolem maxima.
...a pokud se v zahraničních recenzích objeví i taková slova, že:....basy jsou nejlepší, jaké kdy slyšel...výšky jsou nejlepší, jaké kdy slyšel...tak u nás se vždy nějaké "ale" najde, aniž by je opravdu většina posuzujících viděla nebo dokonce slyšela.
Podstatnější je teoretizovat o tom, že to z principu nemůže "hrát", případně pouze přitakávat teoretickým spekulacím.

..a ono to fakt hraje (hlavně), netopí a celý rok se nemusí vypínat z el., vyjma silných bouřek a odjezdu na delší dovolenou :idea:

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Ramonesi, i já mám více jak čtyřicetiletou poslechovou zkušenost...nejsem tetřev a poslouchám i živou muziku...a řekne-li toto někdo, přičemž já vím, že to z principu funkce není možný, pak dotyčný musí bejt tetřev bez zkušeností, sorry kamaráde...

Odpovědět