network receiver YAMAHA R-N500

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
slimy

Re: network receiver YAMAHA R-N500

Příspěvek od slimy »

Připojíš ethernetový kabel a ostatní většinou ovládáš přes aplikaci v tabletu nebo telefonu.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Ethernetový kabel? Ten ide odkial? Z čoho? Myslel som že som sa opýtal jasne či potrebujem k tomu mať zapnutý nejaký iný prístroj (napr. comp, router a pod.).

"Většinou ovládáš přes aplikaci v tabletu nebo telefonu" - nemám ani tablet, ani mobil čo by niečo také dokázal.

No nič, pochopil som že tento druh prístroja asi nie je určený pre užívatela môjho typu. Chvílu ma to aj lákalo, ale asi ostanem pri "klasike".
Každopádne dík aspoň za aké-také odpovede.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

JV: ja tomu rozumiem tak, že ethernetovým káblom prepojíš sietovy prehravac s routerom a wifi vstavana v tom prehravaci bude schopna nasledne komunikovat s prenosnym zariadenim (notebook, mobil, tablet s wifi pripojenim). Taktiež tieto prehravace maju vytvorene (castokrat) vlastné aplikácie, cez ktoré sa dá prehrávač ovládať a nastavovať - minimálne u Marantzov to tak je, u ostatných som veľmi neskúmal. Z toho vyvodzujem, ze cez taketo aplikacie by sa asi dali nastavovat intrenetove radia, napriklad.

Ak sa mýlim, opravte ma, pls.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Vzhladom na to že router máme na opačnej strane bytu, tak predstava ťahania káblov cez celý byt mi príde dosť komplikovaná. Síce to má aj wifinu, ale v mieste aparatúry je už dosť slabý signál, tak mám pochybnosť že by to bezproblémovo šlapalo. Nehovoriac o tom že keď by som chcel počúvať internetové rádio, tak by som musel ten router kvôli tomu zapínať.... Asi si vystačím s klasickým rádiom + CD, LP, MC.
Toto je na môj vkus dosť komplikované.

slimy

Příspěvek od slimy »

to JV.

Neber to vubec ve zlem, ale pokud bys musel zapinat router a nevlastnis tablet ani chytry telefon, tak pro tebe toto asi opravdu neni urceno.

Ethernetovy kabel z routeru (99,99% lidi ma trvale zapnuty) napojis do streameru.
Pres aplikaci v tabletu (chytrem telefonu), ktera je v prislusenstvi pristroje popr. volne stazitelna ovladas pres wifi dany streamer (domaci sit).

Mozna to pro tebe zni slozite, ale je to ve finale uplne jednoduche a uzivatelsky pohodlne.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Ano, router zapíname iba k počítaču či notebooku - nevidím dôvod aby bežal naprázdno. A inteligentný telefón si kvôli tomu tak isto kupovať nebudem, mne stačí že ten môj dokáže telefonovať, prípadne občas prehrať nejakú tú MP3ku. :D
Týmto ďakujem všetkým diskutujúcim že mi pomohli zorientovať sa v problematike a Dadaftovy prajem vela radosti z novej hračky. *thumbs up* Ja si zatial počkám až vyjde nejaký vyšší model stereorecievra s DAB tunerom, prípadne došetrím na delenú verziu zos. + tuner.

sekal

Příspěvek od sekal »

Já bych jen poznamenal, že způsob připojení zde diskutovaného receiveru k síti je dostatečně srozumitelně popsán v manuálu přístroje (http://excelia-hifi.cz/yamaha/manual/yamaha-r-n500.pdf). Stačí si ho jen (rámcově) pročíst.:idea:

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Sekal: to ma napadlo si pozrieť manuál, ale bohužial v žiadnom mne zrozumitelnom jazyku (SK, CZ) som ho nenašiel. Z toho anglického som to pochopil iba hmlisto.

sekal

Příspěvek od sekal »

Na straně 15 zmíněného manuálu to máš (i) nakreslené. Ani to nestačí? :)

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Však som ti napísal že som z toho čosi pochopil, ale som rád že tu došlo k "dopochopeniu".

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Haló - Dadaft, ešte si tu? Ako ten stroj vidíš po dlhšom čase?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

JV

Jsem spokojený.

Na úvod ovšem musím varovat, že si nejsem úplně jistý, jestli jsem s to zesilovače nějak posuzovat podle sluchu.
Mnozí si všimli (a mám to v podpisu), že používám 2 + 2 systém beden.
Nechci se pouštět do diskuzí, jestli je to zlepšení nebo zhoršení zvuku, to ať si vyřeší každý sám,
jen odkazuji na jiný, podobný čtyřbednový systém http://www.linkwitzlab.com/Watson/watson.htm
Autorovy poslechové dojmy bych podepsal krví.

Takže já osobně mám tenhle systém raději. Když to je (podle mě) ve všech směrech lepší (lepší rozlišení, lepší lokalizace, lepší všechno...), než je klasické stereo, asi bych měl o to líp slyšet rozdíly mezi zesilovači, by napovídal hifistický čich.
Bohužel,
skutečnost je taková, že všechny hrajou stejně. Stejně dobře.
Asi bych okamžitě poznal, kdybych připojil lampáč, ale mám doma jen klasické A/B tranzistory a všechny prostě hrajou hodně podobně.

Jako by spíš platilo, že všechny zkreslují někde v setinách procenta, naprosto mimo lidské rozpoznávací schopnosti.

Jestli bych tedy měl něco na R-N500 pohanit a něco vyzdvihnout:::::::

- myslím, že existují zesilovače s věrnější barvou nástrojů
- zvuky (nástroje) nemají highendovéou dobu doznívání, trochu brzy zvuky jakoby chcípnou, nemá to tu brilanci hodně drahých strojů .............(asi hlavní výtka)

+ separace a lokalizace
+ konektivita, network radio
+ rytmičnost a "šlapavost" muziky (nevím jak to popsat), je naopak vyloženě highendová a nejjasnější plus tohoto stroje

(ale možná jsou to jen moje dojmy)

Asi tak.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Uvažuji o tom to zesilovači ,případně R-N602 kvůli síťové konektivitě.Nevíte někdo jak hraje s reproduktory Focal Chorus 806 V ?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Není marné občas si přečíst i návod :)

Pro ty, kteří je nečtou -- pokud máte 4 ohmové bedny (jako já) je dobré ještě před tím, než k receiveru cokoliv připojíte, změnit jeho nastavení z 8 ohm na 4 ohm.
postup: zapnete ho do zásuvky, na čelním panelu držíte tlačítko "return" a zmáčknete "power", na displeji se objeví "sp imp... 8ohm", zmáčknete (ne pootočíte) tlačítko "select/enter-push", displej přeskočí na "sp imp... 4ohm", vypnete tlačítkem "power".
Až pak připojíte bedny.

Na středních hlasitostech nezaznamenávám žádný rozdíl, ale řekl bych, že je teď lepší tichý poslech. Což potěší.
---------------------------------

Jinak musím říct, že jestli to bude vše fungovat, jak myslím (a zřejmě bude),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, tak jsem moderním receiverům zcela propadl.

Jsem zvyklý mít všechno "železo" na poslechovém místě přímo u ruky vedle sebe. A čím menší je to hromada, tím líp.
Zároveň je nutno vzít na vědomí, že přišel čas sítí.
Stereo network receiver, na něm monitor a vedle klávesnice a myš plus někde bokem stojící počítač je naprostý ideál.

R-N500 časem poputuje do pracovny, kde mu napojenému na síť a se starýma dobrýma třípásmovkama Philips bude dobře.

A do hlavní poslechovky poputuje konečný receiver - nepochybuji.

Moc by se mi líbilo, kdyby Yamaha postavila receiver na podkladě zesáku A-S2100
http://www.excelia-hifi.cz/yamaha/test/ ... _09_14.pdf
protože je to fakt skvělý zesák (a tím myslím ne skvělý za danou cenu, ale skvělý bez limitů) za rozumné peníze,
nějaký yamahovský "esprit" kousek R-N2100 s nekonečnou konektivitou, skvělým DACem, rádiem i streamerem a perfektním zesákem.
(s dřevěnýma bočnicema, to je prostě luxus, miluju zesáky s dřevěnýma bočnicema *2thumbsup* )
Yamahu R-N2100 bych fakt bral z fleku...............................................

Potíž je, že se dnes - pro mě dost nepochopitelně - moc takových receiverů řekněme kolem 40tKč nevyrábí.

Přitom nic přece pro moderní digitální stereo nedává větší smysl -- mít firmu na zvuk, tak přece stačí vyrábět dva páry regálovek, jeden sub, jedny sloupy, levnější a dražší síťový stereo receiver, levnější a dražší multikanálový síťový receiver, hd transport a gramofon. Tečka. Není nikdo, kdo by nebyl uspokojen.

No, Yamahu R-N2100 bych fakt bral z fleku............ ale zatím ji nevyrábí. :(
Do léta se pobavím s R-N500 a pak se začnu rozhlížet, co by se v ranku stereo network receiverů dalo pořídit řekněme do 50tKč...........................................
.........................................................................................................
......................................................

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Lemon:
Spojení levnějších Yamah + Focalů ti dá rychlý přesný analytický technicky sterilní až agresivní zvuk posazený spíš na středy a výšky. Pokud je to zvuk, který hledáš, pak ok. Pokud bys chtěl něco neutrálnějšího, pak bych Focaly pároval spíš s Vincentem, NADem, Rotelem... Konektovitu vyřešíš třeba pomocí Raspberry.
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 06 led 2017 15:44, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět