network receiver YAMAHA R-N500

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: network receiver YAMAHA R-N500

Příspěvek od PítrsPraha »

dadaft píše:Moc by se mi líbilo, kdyby Yamaha postavila receiver na podkladě zesáku A-S2100...
...Potíž je, že se dnes - pro mě dost nepochopitelně - moc takových receiverů řekněme kolem 40tKč nevyrábí.
Jako že bys očekával, že výrobce vezme svůj stereo zesilovač za cca 63 tisíc, dovybaví další elektronikou a funkcemi a bude jej prodávat za 40 tis. Kč :-)?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PitrsPraha ---- jo, tak nějak bych si to představoval...
8-)

V reálu je situace, jak mi prozradila rychlá sonda, velmi tristní --- jsou zde nějaké receivery kolem 15 tis (Yamaha, CA, Marantz) ....... a pak je až Arcam SR250 za 100 kolíků. :shock:
http://www.hifisound.cz/hifi-elektronik ... rcam-sr250
docela díra na trhu.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ještě existuje Denon DRA-100 za cca 27 tisíc a Onkyo NS-6170 za cca 20 tis., ale tím to opravdu asi končí. Tahle komba výrobci evidentně zaměřují na základní modely.
A kdo chce streamovat na zvukově pokročilejším aparátu, může si za pár kaček koupit něco jako Raspberry a frčí.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

PítrsPraha píše:Lemon:
Spojení levnějších Yamah + Focalů ti dá rychlý přesný analytický technicky sterilní až agresivní zvuk posazený spíš na středy a výšky. Pokud je to zvuk, který hledáš, pak ok. Pokud bys chtěl něco neutrálnějšího, pak bych Focaly pároval spíš s Vincentem, NADem, Rotelem... Konektovitu vyřešíš třeba pomocí Raspberry.
JJ dík ,tak nějak jsem to trochu předpokládal,ale nebyl jsem si jistej.Celkem se mi zamlouvá tento:
http://www.hifimarket.cz/rotel-ra-12v2-p2167

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PítrsPraha píše:Ještě existuje Denon DRA-100...........
člověče, nasadil jsi mi brouka do hlavy.

tenhle receiver je na rozdíl ode všech ostatních čistý digitál.
http://hifidesign.cz/hifi/3861
je to DDA, čili direct digital amplifier, který používá taky NuForce, NAD a Wadia, Denon ho prý ještě vylepšil a označuje ho DDFA ....... reference na tyhle digitály vůbec nejsou zlé.
jinak má ten Denon všechno, co má síťový receiver mít, výstup sub-out potěší.
nevím nevím jestli odolám.
mám chuť nakupovat hračky.
možná to nebude trvat tak dlouho a napíšu o DRA-100 recenzičku................................

sekal

Příspěvek od sekal »

Ten DENON DRA-100 tedy není žádná sláva. S ohledem na cenu je to docela šunt. Zde diskutovaná YAMAHA R-N500 je z objektivního hlediska podstatně lepší a přitom za poloviční cenu oproti zmíněnému Denonu. Při průměrných nárocích je ta Yamaha dostačující. Pokud má někdo vyšší požadavky, lze doporučit pořízení síťového přehrávače a standartního stereofonního zesilovače, příp. variantu (Raspberry), kterou výše zmiňoval Pítrs. S těmi síť. receivery se nemá smysl nějak více zaobírat.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

sekal

to soudíš podle té jedné recenze nebo máš vlastní zkušenosti?

to měření nevypadá dobře, třeba dynamika 86dB vypadá nic moc........ ovšem nahrávky mají dynamický rozsah max tak 12dB, takže bych si s tím nedělal hlavu...
jsou to jenom čísla.

poslechový dojem ale v té tvé recenzi není špatný -- dobré basy a rytmičnost, celkově zvuk nevyšilující, vyrovnaný, všestranný, bez napětí...... co by si víc chtěl?

navíc jiné recenze, které uvádí, s čím se testovalo, jsou mnohem nadšenější
http://blog.son-video.com/en/2015/10/te ... n-dra-100/
http://topnewreview.com/denon-dra-100-review/
................................................

no, já kdysi dávno měl od Renowna půjčený digitální integráč Flying Mole --- tehdy byly ještě digitály absolutně fujtajbl, vhodné tak akorát do subů, žádný hifista by takovým hnusem svou sestavu neznečistil............ tehdy jsem FM hodnotil střízlivě -- skvělá kontrola beden, ale poměrně "umělý" zvuk (to byla móda a povinnost hifisty, který "slyší").............. ale ve skutečnosti mě tehdy ten zesák dost zaujal - jen jsem na něj neměl prachy.

no, asi do toho půjdu..............................

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Když tak koukám na ten Denon, tak on to fakt podle toho mála dostupných informací nebude žádná sláva. Odstup signálu od šumu měly lepší snad i audiokazety :-), výkon 2x30 W do 8 Ohm... Vypadá to spíš na lifestyle komponent než na seriozní hifi.

Neslyšel jsem, ale tipuji, že takový Pioneer A-50 nebo CA CXA60 by Denona zadupaly do země...

sekal

Příspěvek od sekal »

dadaft :
Nejde jen o dynamiku, ale především o s tím související odstup S/Š, který je velmi špatný. Stejně tak (logicky) i průběh THD+N. Je to ostatně uvedeno i v komentáři pod měřením. O zesilovači, jehož cena činí bezmála 26000,- Kč, mám trochu jinou představu. Za ty peníze si lze pořídit jiné stroje. Ten Denon je z objektivního hlediska jednoznačně křáp, bez ohledu na nějaké recenzentské okecávající imprese.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

No jestli se můžu přidat do debaty, do toho Denona bych teda nešel....Denon začíná nějak "zlobit". Nedávno jsem viděl nějaký gramofon od něj (možná ten nejlevnější) a byla to naprostá šílenost, hračka. A navíc se ještě točil pomaleji než měl...:-) Tohle na mě působí podobně...SN 69 dB? To snad ne...za mě NE.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

hm, hm,
já těm číslům v měření moc nevěřím -- ten zesák není nějaký super vynález Denonu, digitály od NuForce, NADu a dalších jedou na úplně stejných principech a čipech a měření mají v normě...

navíc ty Focaly Aria, na kterých to ten týpek testoval, jsou fakt skvělé bedny a když napíše, že na basech a výškách skvělé a na středech fantastické, tak to jen potvrzuje, že ten zesák z těch beden dostal to nejlepší..............

no, nechám si to projít hlavou, ale jelikož už zdroj ani bedny neřeším a mám chuť se bavit, budu asi kupovat různé zesáky a receivery...............

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tady třeba recenze na velmi podobný NAD D 3020 (30W/8ohm, plný digitál atd.)
http://www.stereophile.com/content/nad- ... PTEIVtx.97
(včetně měření)

recenzent jménem Stephen Mejlas je z toho digitálku z hračkářství úplně odvařený
a
John Atkinson po měření a poslechu napsal:
I was impressed by the NAD D 3020's technical performance. It packs a usefully powerful amplifier into a tiny package, and offers digital performance that is close to the state of the art, though its USB input is to be preferred.
....................
Stephen Mejias concluded his original review of the D 3020 by asking, "Will [the D 3020] be the component that introduces a new generation of music lovers to true high-fidelity sound?" I'd like to think that the answer to that question is "Yes!"

Asi netřeba říkat, kdo je John Atkinson.

A na rozdíl od hnusného NAD je Denon opravdu krásný..........................

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

...a opet v plne sile nasoupila zaslepena vira namisto logiky a faktu. Vyrok, ze prditko 2x30 W s otresnymi objektivnimi parametry je ze vsech vyrabenych zesilovacu ten nej pro bedny typu Aria (o kterych je vseobecne znamo, ze pro perfektni zvuk potrebuji co nejsilnejsi a nejstabilnejsi zesilovac), je famou letosniho roku :-D.

Stejne jako "odhadovani" zvuku jednoho zesilovace podle zvuku uplne jineho zesilovace jineho vyrobce :-D.

Postav vedle Denona v PRIMEM srovnani zesilovac, ktery opravdu hraje, a budes zase sve excitovane vyroky brat zpet...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

--------------------------

na co si to tady pro boha živého hrajete Pítrsi z Prahy a lubine??????

rozhodl jsem se, že si hned zítra objednám toho NADa D 3020 --- přece jen pro jistotu, kdyby to byl průser, stojí jen 15t --- ale věřím, že to průser nebude ANI NÁHODOU a že ten Denon bude přinejmenším zvukově stejně dobrý jako ten NAD.

Důvody opřené o racionální argumenty milí chytráci:

1/ měření ve Stereophile, která prováděl opravdu zkušený John Atkinson, jsou vynikající, ne že ne.
Poláci u Denonu napsali odstup signál-šum 69dB, tečka.
Atkinson ten odstup změřil a zveřejnuil toto měření pro podobný NAD D 3020 -- jak můžeme vidět na obrázku 12 zde http://www.stereophile.com/content/nad- ... hLXdJhG.97
-------------------- a i NAD D 3020 má odstup signál-šum strašný, dokonce ještě horší než ten Denon, -60dB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To je skandál!!! Vyhodit a rozšlapat..............
Nóó,
když se ale na ten obrázek podíváme líp, zjistíme, že ten mizerný odstup -60dB má na 1Hz (slovy: JEDNOM Hz) a pak strmě padá dolů.
U některých frekvencí se pohybuje kolem -100dB, u většiny -120dB, zprůměrováno, jak se to dělá, má D 3020 odstup signál-šum -115dB, žádných 60!
Kolik má ten tvůj Parasound Pítrsi?

A tak je to se všemi hodnotami, stačí rozumět tomu, co se v tom článku říká.

2/ Recenze jsou fantastické
Chvála, která se v Stereophile na D 3020 snesla, je naprosto nevídaná.
http://www.stereophile.com/content/nad- ... jMwS42R.97
Jednak je to už od 2014 rok co rok jasně product of the year v budžetové cenové kategorii,
jednak poklony, které byly od recenzentů pro D 3020 sneseny, jsou i na Stereophile úplně mimo mísu (a kdyby to měl být šrot, jak tady tvrdíte, tak by jedni z nejvyhlášenějších znalců audia byli úplní šašci počmáraní)
Prvotní recenzent Stephen Mejias prohlásí, že (ve spojení s KEF LS50) nic lepšího v domácích podmínkách neslyšel.
Mnohem vyšší šarže Sam Telling po poslechu kupuje D 3020 jako referenci pro srovnávání se zesilovači do 60t.
A samotný velký šéf John Atkinson - který normálně recenzuje pouze věci nad 100tKč - se ujme měření a napíše pár pochvalných slov....................
...........................................................
řekl bych, že ta DDFA technologie koncáků, kterou oba zesáky používají (tedy přimý digitální zesilovač s digitální zpětnou vazbou - čert ví, co to znamená), je průlom a funguje skvěle.
navíc celý koncový stupeň, který je normálně obrovský, je v provedení DDFA velký a váží zhruba jako krabička cigaret a je studený jako psí čumák - neuvěřitelné.
.............................

a jsou tady i jiné ohlasy https://www.hifi.nl/artikel/20986/Revie ... ifier.html
--------------------------------------------

Takže si, milí zlatí myslím, že tady hážete ramena, ale jste úplně mimo.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a brzy se přesvědčím, kdo má pravdu -- Pítrs nebo Atkinson???

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Tak to jsem zvědavej na porovnání s Yamahou R-N 500 .Já jsem tedy kupoval zesilovač podle super recenzí a dopadlo to tak ,že jsem byl zklamaný a pak ho prodal.Třeba to nebude tento případ a budeš spokojený.Napiš pak porovnání. *2thumbsup*

Odpovědět