Cambridge Audio

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Renown
Příspěvky: 2326
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od Renown » 01 zář 2015 10:56

referenční příručka k CXU, strana 29, odstavec 4.

Output volume
Enable or disable the analogue volume controls.
Variable (default) – Enables the analogue volume control. Use the Volume
buttons on the remote to decrease/increase the analogue audio output level
(the maximum is 100).
Fixed – Disables the analogue volume control. The Volume buttons on the
remote will no longer affect the analogue audio output, and the volume level.

Uživatelský avatar
drfish
Příspěvky: 1392
Registrován: 17 pro 2012 17:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od drfish » 01 zář 2015 17:32

A už ho máš doma Renowne?

Renown
Příspěvky: 2326
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od Renown » 01 zář 2015 19:13

Zítra jej budu mít, dám pak sem nějaké poznatky :-)

BVa
Příspěvky: 1265
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od BVa » 01 zář 2015 19:58

http://www.audiophile.no/news/item/1885 ... dio-cxu-en
Cambridge Audio CXU is equipped providing the opportunity to drop AV receiver or processor, connecting directly to power amplifiers. It has included two HDMI inputs, one of which is compatible with the ARC (Audio Return Channel) from TV. And a digital volume control.
https://www.cambridgeaudio.com/products/cx/cxu
DIGITAL VOLUME CONTROL
The CXU can be connected directly to a power amplifier or active speakers for a simple and highly versatile system, with no worries about volume control. Whether using digital or analogue outputs, you can control volume (even on 7.1 and 2.0) set ups direct from the CXU remote.
Je tam 5x DAC Wolfson WM8740, ten vnútri reguláciu v analógovej doméne nemá. Za DACmi sú len LP filtre a výstupy, nič viac na fotografii "vnútorností" nie je. Zdá sa, že tam naozaj bude len regulácia v digitálnej doméne, dáta do DACu, nie signál za DACom. Aj keď to reguluje analógový výstup, analógová regulácia to nebude.

Uživatelský avatar
drfish
Příspěvky: 1392
Registrován: 17 pro 2012 17:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od drfish » 06 zář 2015 16:53

Dnes mi přišlo nové číslo WHAT HI-FI a v něm je velmi oslavná recenze CXU. http://www.whathifi.com/cambridge-audio/cxu/review

Renown
Příspěvky: 2326
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od Renown » 06 zář 2015 19:25

Bral bych to jako vždy trochu s rezervou. Britský výrobek v britském časopise.

PítrsPraha
Příspěvky: 2179
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od PítrsPraha » 07 zář 2015 08:49

Renown píše:To už se snad dnes neodváží udělat nikdo ......
Tak to vypadá, že se CA odvážil...

Těším se taky na tvoje poznatky. Pro čistě digitální systém, ve kterém bude CXU napojenej přímo na koncáky, to je moc zajímavej přístroj (pokud to digitální volume nebude dělat moc velkej binec). Myšlenka, že člověk ze signálový cesty vyřadí preamp a jedny interkonekty, je lákavá.

Renown
Příspěvky: 2326
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od Renown » 07 zář 2015 13:11

ano, CA se odvážil :-)

Moje kino momentálně vypadá takto :
Cambridge Audio CXU, obraz přes HDMI do projektoru SIM2 HT-3000, zvuk přes cinchové výstupy do 7 x Project Amp Box DS Mono.
Bedny jsou :
LF, RF, SL a SR - AQ Labrador 26 mk.II
Centr - AQ Labrador 176 (tohle je slabina, nahradím to dalším AQ 26)
SBL a SBR - AQ Labrador 29 mk.II
subwoofer AQ Labrador 422

Předtím jsem měl CA 650BD a pětikanálový relátkový regulátor hlasitosti s DO. Analogový signál z 650BD šel do regulátoru hlasitosti a z něj do 5 x Amp Box DS Mono.

Teď mám ke kinu pouze jeden ovladač, to považuji za ideální komfort. Obraz je proti 650BD velký posun a zvuk také. Řekl bych že zvuk je srovnatelný nebo ještě lepší než u Arcam BDP-300.

Uživatelský avatar
drfish
Příspěvky: 1392
Registrován: 17 pro 2012 17:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od drfish » 08 zář 2015 18:59

Takže v té recenzi ohledně výtečného zvuku zřejmě nelhali. To je dobrá zpráva. CXU mne začíná opravdu zajímat. :mrgreen:

Uživatelský avatar
drfish
Příspěvky: 1392
Registrován: 17 pro 2012 17:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od drfish » 23 zář 2015 14:04

Cambridge azur 751BD
potrebuji-poradit/vyber-reprosoustavy-a ... 14788.html
z důvodu offtopic jsem přenesl do tohoto vlákna:
"Pokud je to tak jak píšeš- tj. že do mkv souborů je vložená originál HD stopa- a je to pravda- pak můj život zcela ztratil smysl. :mrgreen: V posledních řekněme 300 filmech, od doby co na BDripy koukám, nebyla HD stopa přítomna ani jednou, a to se snažím pořizovat ty nejkvalitnější kopie. Takže tím pádem je BD přehrávač v mkv nedetekuje anebo je přehrává jen jako DD a DTS. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Určitě tam ta HD stopa bývá? *2thumbsup*
Ještě to všecko prověřím, to zapeklitost... :mrgreen:"

Začal jsem se tímto problémem vytrvale zabývat. Na avsforum.com jsem se dočetl:
BluRay players that are used for streaming or playing content from a USB source may not support all the formats they support when playing that content from a disk. They may support DTS and DD but not DTS-MA and/or True HD.

na jiném místě fóra píšou:
Hi, I using MakeMKV to create MKV's of my Blu-Rays collection but have some problems with the Cambridge 752BD:
- first the player reported all the "Dolby true HD" tracks stored in a MKV file as MLP.
- also if a MKV file has two or more "DTS-HD MA" tracks, the first is recognized correctly, all others are recognized as simple DTS. No problem if there is only one DTS-HD MA track, or if any other track using other codecs.
I 752BD má problémy s rozpoznáním, ale jenom druhé stopy. Zajímavé.


Stáhl jsem Mediainfo a analyzoval rip, jestli tam HD stopa je. Nachází se tam DTS core- bitrate 1509 kbps+ unknown bitrate MA. Následně jsem zjistil, že Media info DTS HD MA detekuje ale bitrate nezobrazí. Pouze detekuje ten HD přídavek. Nicméně na zjištění, zda mkv HD stopu obsahuje to stačí. Ripy bezpečně obsahující HD audio přehrávám v CA 751BD jako obyčejné DTS.
Závěr tedy zní- DTS HDMA tento BD player v mkv souborech nedetekuje a přehrává jen DTS core. Tomu říkám smůla. *fnuk*
Žil jsem tři roky v omylu, že se do mkv HD stopa nedává, a díky Odarovi *klanimse* jsem nakonec prohlédl a zjistil, že chyba je na mém přijímači...
Takže to naše forum přece jen k něčemu je :mrgreen: *2thumbsup*

Uživatelský avatar
Odar
Příspěvky: 1801
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od Odar » 23 zář 2015 14:49

Pekne. Pre majitelov 751BD podstatna informacia. Toto by zas nenapadlo mna - na HTPC taketo vtakoviny neriesim. Prehra to vsetko.

tommyk
Příspěvky: 1
Registrován: 20 zář 2015 21:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od tommyk » 29 zář 2015 08:05

Poslal jsem dotaz do Cambridge Audio ohledně technického řešení regulace hlasitosti a bohužel je stejně ztrátová jako u 752BD.

The CXU uses bit reduction like the 752BD. I'm afraid our noise shaped volume doesn't (yet) work with DTS and Dolby formats.

Uživatelský avatar
drfish
Příspěvky: 1392
Registrován: 17 pro 2012 17:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od drfish » 30 zář 2015 09:18

A jak tedy probíhá to zesilování a zeslabování? Je tam nějaké master volume na zeslabení všech kanálů najednou? Přes dálku?

Uživatelský avatar
overgrounder
Příspěvky: 370
Registrován: 26 říj 2015 11:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od overgrounder » 25 úno 2016 16:47

Ahoj, je tu nějaký majitel Stream Magic 6 1v?
prosím na SZ, díky moc.

Anebo já to sem hodím - třeba se s tím někdo setkal.
Jde o hlavní menu u tohoto streameru.
Mělo by vypadat takto, 6 položek
Ïnternet Radio
Streamnig services
Media
Podcasts
Digital Inputs
Settings

Místo toho vidím jen:
Radio
Music Library
Inputs
Presets
Settings

Čiže nemůžu připojit USB ani HDD - prostě tam nevidím možnost, jak tento vstup vybrat. Netušíte někdo, co s tím? FW je poslední, co vyšel, před tím jsem SM6 neměl, takže nevím, kde je chyba.
díky.

Uživatelský avatar
overgrounder
Příspěvky: 370
Registrován: 26 říj 2015 11:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od overgrounder » 25 úno 2016 16:48

overgrounder píše:Ahoj, je tu nějaký majitel Stream Magic 6 1v?
prosím na SZ, díky moc.

Anebo já to sem hodím - třeba se s tím někdo setkal.
Jde o hlavní menu u tohoto streameru.
Mělo by vypadat takto, 6 položek
Ïnternet Radio
Streamnig services
Media
Podcasts
Digital Inputs
Settings

Místo toho vidím jen:
Radio
Music Library
Inputs
Presets
Settings

Čiže nemůžu připojit USB ani HDD - prostě tam nevidím možnost, jak tento vstup vybrat (mimo jiné). Netušíte někdo, co s tím? FW je poslední, co vyšel, před tím jsem SM6 neměl, takže nevím, kde je chyba.
díky.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host