Cambridge Audio

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od progsociety »

pompo píše:
29 bře 2018 08:36
jak psal PMA: sluchátkový výstup je vyloženě "příposlechový" ,jinak je to do sestavy výborný převodník za pár korun. Problém je ,že ty převodníky jdou stále pomalu kupředu a Dacmagic+ už není žádná novinka ,najdeš tedy samozřejmě dnes i lepší ,jen se ale dívej i na cenu a také co držíš v ruce (různé flešky audioquest) atd.
DacMagic+ je rok 2012, ak sa nemylim? Hmm, ale zase má XLR vystupy, to nema kazdy alebo vies o nejakom zaplatitelnom dobrom chi-fi DAC s XLR-mi?

A tak isto konektivita u DACMagic+ je takmer bezkonkurenčná, na nahravanie do R2R, tape decku a hlavne DAT-ky / minidiscu cez coaxial priam idealny stroj, obzvlast ak ten minidisc vie pracovať s 24 bitmi :)

Ad sluchadlovy vystup: Veľa ľudí dáva prednosť kombu DAC/headphone amp za pár korun. Potom sa čudujú, že im ten sluchadlovy vystup nehraje. Zrejme je lepšie oddeliť tieto dva komponenty, inak také kombo vyjde na stovky eur / tisicky korun. Alebo je nejaký DAC prevodník s dobrým headphone ampom? Aune X1s (ako jeden z mála nemá iba digi, ale i analogovy vstup, takže to je skutočny headphone amp na rozdiel od Dacmagic+, ktorý cinchové Line In nemá)?

jurajc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jurajc »

ahoj, neviete ako to je s vyrobou CXU HD, ci sa pripravuje nieco nove alebo uz nie??

jurajc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jurajc »

johnybuchar píše:
28 kvě 2017 15:51
Je to tak, stejne tak preji majitelum CA, aby byli dale spokojeni se svymi vyrobky. Ale hlasit se to musi ;).
po roku a tristvrte Azur 851N asi dva krat reset kvoli "nenacitaniu" internetoveho radia ;) zato Transport CXC po jednom dni pouzivania uz raz nenacital disk :)

jirka86
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka86 »

Měl jsem CA 550 asi 10 let bez problémů,mám CXC asi 2 měsíce a jede jako fretka-5-10hodin denně.

zita.ondrej@gmail.com
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zita.ondrej@gmail.com »

4 roky mám CA 851A+C a vše je ok. Žádé zásadní kvalitativní problémy. Vlastně u 851A mi na jaře odešlo napájení - nicméně v Tykon je nejlepší servis CA v Evropě, takže oprava byla blesková a za rozumnou cenu.

fb_mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_mirek »

Od včerejška se v app Cambridge Connect přestal zobrazovat obsah My Tidal. Funguje to pouze v te jejich druhé app kterou ale nerad používám. Deje se tak i na ostatních CA?
Přílohy
Screenshot_20200903_195533_com.audiopartnership.cambridgeconnect.jpg

fb_mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_mirek »

Vyřešeno. Opět funkční.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

jurajc píše:
12 črc 2020 06:18
johnybuchar píše:
28 kvě 2017 15:51
Je to tak, stejne tak preji majitelum CA, aby byli dale spokojeni se svymi vyrobky. Ale hlasit se to musi ;).
po roku a tristvrte Azur 851N asi dva krat reset kvoli "nenacitaniu" internetoveho radia ;) zato Transport CXC po jednom dni pouzivania uz raz nenacital disk :)
Už ide odvtedy ten transport v pohode? S akym prevodnikom ho mas prepojeny?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

CA DacMagic 200M
Že by nová "reference" :D ?

Zipik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zipik »

Ahojte, vlastním CA řadu 851N,W.Zvažuji nákup reprobeden ale vůbec netuším na jakou řadu se zaměřit.Cenová relace je do 50000.Přemýšlel jsem o značce AQ acoustiq Pontos 6.Teď mám po domácku udělané bedny s reproduktory ARN 312 bass a střed ARN 150, výšku jsem vyměnil za Beyma 2030.Zvuk není špatný ale po nákupu sluchátek Beyerdynamic DT-990 Pro je co zlepšovat.Věřím, že to není top ve sluchátkách ale pokud mi tak zahrají bedny o malinko s větším basovým podání budu nadmíru spokojen.Taky jsem byl v Praze na Audio Video Show 2020 a tam mě zaujali bedny Elfton Ringo cena je však již o víc jak půku větší a bez podstavce a taky se mi nelíbí design ale hrály úžasně.Nebráním se koupi starších sestav třeba Quadral Amun MkII.Zaslechl jsem, že starší bedny zahrají lépe nižší pásma.Díky moc za informace či nasměrování.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Asi by to chtělo více informací o prostoru, který mají bedny ozvučit. A taky nějaké preference, zda se kloníš spíš pohodovému, teplejšímu zvuku nebo naopak ostřejšímu, případně něco mezi (neutrál). A jaké žánry posloucháš, rock/jazz/klasika atp.

Zipik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zipik »

Prostor je 8x5m, sezení je cca 3m od beden.Nejspíš bych volil sloupy, kvůli vyššímu osazení měničů.Hudba je různá převážne pop či elektronická ale poslechnu si i rock jazz, v podstatě nemám vyhrazený styl.Poslechnu si vše co zní snad až na vážnou hudbu tu moc nemusím.Určitě mám raději teplejší podání basů a u výšek cinkot.Težko se to popisuje.Ostřejší znamená výrazný ve vyšších tónech?Díky za info

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

To mi zní jako definice "amerického zvuku", což znamená masivnější, objemnější basy, ale ne na úkor výšek. To by směřovalo např. k repro Klipsch, např. https://www.cptpraha.cz/cs/klipsch-rp-8000f-d930, případně GoldenEar, ale ten už je dražší https://www.soundstyle.cz/produkt/golde ... -tower/95/. Z lokální produkce jsem slyšel BVaudio, které hrály moc pěkně, ale neprošly mi vzhledově u partnerky, viz http://www.bvaudio.sk/hifi.htm. Ringo jsem si byl poslechnout, hrají pěkně, ale do takhle velkého prostoru bych váhal. Jinak myslím dělá dobrý poměr cena/výkon Elac. Chce to jít si to poslechnout. Hlavní je nakonec prostor a jeho akustika, což u tebe vypadá nadějně, velká místnost, repro nemusí být přímo u zdi, mohou dýchat.

Zipik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zipik »

Bohužel musí být u stěny( Klipsch tedy padají ze hry bassreflex zezadu ikdyž ta cena je lákavá až se nechce věřit, že dokáží i zahrát), prostor je obyvák s jídelnou ale mít takovou místnost jen k poslechu...:-)Důležité co jsem zapomněl zmínit je, že musí být bílé.Díky za informace

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Ahoj, přestal mi hrát DAC od CA. Používal jsem ho docela často, nakouknul jsem dovnitř a některé kondíky jsou nafouknutý. Evidentně u výrobce šetřili... Rád bych ho opravil jako pozáruční servis. Má cenu to opravovat? No koho se obrátit? Předem děkuji za rozumné rady.

Odpovědět