Cambridge Audio
Re: Cambridge Audio
K takovému přístoji bych se raději nepřibližoval ani na metr,nemám již k CA důvěru.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Kteří konkrétně? A jaký konkrétně názor mají?
Například PMA velmi chválí CA DacMagic Plus.
Odkud pochází komponenty v Yamahách, Pioneerech, NADech, Onkyích, Marantzech, Denonech atd. podobných cenovek?
Měli by se jmenovat spíš CAC .... Cambridge Audio CASEA
.

Mám 851A, měl jsem tu pár jiných zesilovačů ve stejný ceně a cambridge pro mě zvukově nejlepší v tý ceně. Ale s tou spolehlivostí... odešel mi předzesilovač... oprava v tykonu 3000kč včetně dopravy.
Také jsem zakoupil v mellise CA Dac Magic Plus.Asi to týdnu začalo slabě pískat z levé bedny z výškače.Po domluvě s tykonem,vyměnili za nový kus, jede bez problémů.
Můj osobní názor je, že za svoji cenu (ve své cenové skupině) poskytují velmi slušnou kvalitu. Použité součástky si lze nechat vyměnit (repas) za poměrně malý peníz (v poměru k celkové ceně komponentů). A potom má člověk doma věc s výdrží a pořád ještě ušetřil oproti jiným značkám. Tak nějak zněla i původní filozofie firmy. Kdysi. Pokud to někomu nevyhovuje, nevadí, nemusí koupit, přišetří dalších 30-50 litrů na něco lépe provedeného. Ale jako vstupní level jsou sedmičkové a osmičkové řady CA ideální. 

752BD i CXU jsou klonem/byla jim inspirací Oppo 103, tak nevidím problém, proč se zrovna těmto strojkům vyhýbat. Navíc umí všechny uvedené rippovat SACD, což je další + .
Umí ripovat SACD?
Mohl bys mi napsat třeba do sz jak?
Mohl bys mi napsat třeba do sz jak?
sacd_extract funguje celkem slušně - rip do DSF
No Leony5
Obojí může být v pořádku a pravda (a taky že je) : No někdo to rve na přední místa v kvalitě cena/výkon = kvalita zvuku
čeští konstruktéři v HI-FI na to mají jiný názor ohledně osazení = kvalita součástek
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nekdo si CA koupi a s laskou posloucha a ono to funguje.
Nekdo si ho jeste necha prestavit u nejakeho konstruktera na zaklade doporuceni kolegu a ono to funguje a hraje to pro jeho si lepe.
Nekdo si CA koupi a ono se treba poroucha (je to elektronika) to se stava. Pak si to muze nechat opravit u vyrobce nebo opravit u vyse uvedeneho konstruktera.
CA je slusna znacka a hraje hezky. Pomer cena a vykon hodnotim prumer. Mozna bych uz dnes zkusil konkurenci. Ale kdyz koupis novy kus, tak se ti rozhodne hned po zaruce nevy... a bude slouzit dobre dlouho.
Ja mel 840Av2, cca pp 6-7letech potreboval opravit. Odeslan do Tykonu a opraven. Pak jeste potreboval opravit do roka neco jineho a tak jsem ho i nechal rovnou poladit v Casea.
DacMagic+ bez problemu.
Nekdo si ho jeste necha prestavit u nejakeho konstruktera na zaklade doporuceni kolegu a ono to funguje a hraje to pro jeho si lepe.
Nekdo si CA koupi a ono se treba poroucha (je to elektronika) to se stava. Pak si to muze nechat opravit u vyrobce nebo opravit u vyse uvedeneho konstruktera.
CA je slusna znacka a hraje hezky. Pomer cena a vykon hodnotim prumer. Mozna bych uz dnes zkusil konkurenci. Ale kdyz koupis novy kus, tak se ti rozhodne hned po zaruce nevy... a bude slouzit dobre dlouho.
Ja mel 840Av2, cca pp 6-7letech potreboval opravit. Odeslan do Tykonu a opraven. Pak jeste potreboval opravit do roka neco jineho a tak jsem ho i nechal rovnou poladit v Casea.
DacMagic+ bez problemu.
Já jsem s touto značkou v podstatě skončil hned po prvním komponentu,který jsem do své sestavy zkoušel.Byl to Dacan DacMagic a vůbec mě zvukově nesedl
To samozřejmě neznamená,že značka je špatná,ale já už prostě tak nějak zanevřel 

Jako dlouholetý zákazník studia TYKON jsme měl CA samozřejmě pořád na očích. Vždy se mi líbil jejich design a střídmé provedení.
Několik let jsem ke své plné spokojenosti používal CDpřehrávač AZUR 640 V2 jako digitální transport pro generačně již zastaralý DAC ECD1 od Electrocompanient. V roli CD přehrávače to nebylo úplně špatné, ale dobré taky ne.
Před časem jsem sestavu Electrocompaniet prodal a měl jsem čekat cca půl roku na nový DAC (TAD D1000mk2). V mnoha recenzích vychvalovali CA CXN, tak jsme jej bez vyzkoušení (
) narychlo koupil, abych přečkal období než skompletuji svůj upgradovaný systém, a abych jej mohl následně používat jako digitální transport s funkcí streameru.
Instalace proběhla naprosto bez problému, identifikace v domácí síti, napojení na upnp servery, výborná aplikace pro Android...super intuitivní a bez problémů. Pak jsem to zapnul a ... nestačil se divit, jak může hrát něco tak blbě. Při všech těch super pozitivních recenzích!
CXN má variabilní výstup, tak jsem jej používal i jako předzesilovač pro své monobloky RiAudio MK1. Zrovna jsem přepínal v ovládací aplikaci skladbu - novou skladbu jsem vybíral z jiného upnp serveru než byla aktuálně hrající. V té chvíli vylítla hlasitost do enormní úrovně a během zlomku vteřimy mi shořely oba koncáky RiAudio. Oprava/generálka/upgrade monobloků přímo u výrobce mne stála 14 tisíc - naštěstí to odnesly jen koncáky, kdyby mi to odpálilo reprosoustavy (Wilson Benesch C60), tak by škoda byla výrazně vyšší.
Prohlídka CXN neprokázala žádnou vadu. Od té doby Cambridge Audio doma nechci.
Edit: Sluší se dodat, že TYKON ode mne CXN vykoupil protihodnotou za nákup jiného přístroje s doplatkem.
Několik let jsem ke své plné spokojenosti používal CDpřehrávač AZUR 640 V2 jako digitální transport pro generačně již zastaralý DAC ECD1 od Electrocompanient. V roli CD přehrávače to nebylo úplně špatné, ale dobré taky ne.
Před časem jsem sestavu Electrocompaniet prodal a měl jsem čekat cca půl roku na nový DAC (TAD D1000mk2). V mnoha recenzích vychvalovali CA CXN, tak jsme jej bez vyzkoušení (

Instalace proběhla naprosto bez problému, identifikace v domácí síti, napojení na upnp servery, výborná aplikace pro Android...super intuitivní a bez problémů. Pak jsem to zapnul a ... nestačil se divit, jak může hrát něco tak blbě. Při všech těch super pozitivních recenzích!
CXN má variabilní výstup, tak jsem jej používal i jako předzesilovač pro své monobloky RiAudio MK1. Zrovna jsem přepínal v ovládací aplikaci skladbu - novou skladbu jsem vybíral z jiného upnp serveru než byla aktuálně hrající. V té chvíli vylítla hlasitost do enormní úrovně a během zlomku vteřimy mi shořely oba koncáky RiAudio. Oprava/generálka/upgrade monobloků přímo u výrobce mne stála 14 tisíc - naštěstí to odnesly jen koncáky, kdyby mi to odpálilo reprosoustavy (Wilson Benesch C60), tak by škoda byla výrazně vyšší.
Prohlídka CXN neprokázala žádnou vadu. Od té doby Cambridge Audio doma nechci.
Edit: Sluší se dodat, že TYKON ode mne CXN vykoupil protihodnotou za nákup jiného přístroje s doplatkem.
V Audigo v Praze maji CADM+ jako DAC pred sl. zesilovacem ke sluchatkam. Mne zvuk nezaujal. Ale maji to tam dost zbastlene. Na muj vkus 
A mozna jsem zvykly na vic kudlinek a libivosti

A mozna jsem zvykly na vic kudlinek a libivosti

též jsme ho měl (DAC magic+) půjčený. ke sluchátkům Sennh 800S.
asi nejhorší zvuk, který jsem doma ze sluchátek slyšel.
zkoušel jsem ho současně se 3 jinými DAC/sluchátkáči.
sice je levný, ale pro každou lepší sestavu (dle mého) zcela nepoužitelný.
asi nejhorší zvuk, který jsem doma ze sluchátek slyšel.
zkoušel jsem ho současně se 3 jinými DAC/sluchátkáči.
sice je levný, ale pro každou lepší sestavu (dle mého) zcela nepoužitelný.