Cambridge Audio
Re: Cambridge Audio
Najlepšie sa obrátiť na niekoho, kto tú značku preďáva, napr. Tykon, mali by zabezpečiť aj servis...
Ale tie elyty nebudú príčina, ale následok, porucha nejakého zdroja vnútri. Škoda bude ( zrejme..)rozsiahlejšia, bohužiaľ.
Reaguje nejako na dáta, na ovládanie z panelu ( filtre, vzorkovací kmitočet..)?
Ale tie elyty nebudú príčina, ale následok, porucha nejakého zdroja vnútri. Škoda bude ( zrejme..)rozsiahlejšia, bohužiaľ.
Reaguje nejako na dáta, na ovládanie z panelu ( filtre, vzorkovací kmitočet..)?
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ani nerozsvítí modrá kontrolka, trafíčko pod napětím...
A externý zdroj je OK?
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Trafo jsem měřil již včera, výstup ok, a zdroj signálu jsem zkoušel dva. Ale DAC nejde ani zapnout, resp. se ani nerozsvítí kontrolka po on/off.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
U mňa doma je už niekoľko mesiacov DAC Magic+. Nikdy sa mi ho nepodarilo rozchodiť na USB-B. Fungujú len coax/TOS vstupy a výstupy. Preto mám ako USB/SPDIF bridge Topping D10s. Problém je, že ho PC absolutne neakceptuje, nevidí, ignoruje, atď. Aj napriek tomu, že mám driver, kompatibilný s Win 8.1, nainštalovaný. Nevedel by niekto poradiť, ako by sa to dalo vyriešiť? Skúšal som aj upgradeovať DAC nejakým súborom, ale žiadna zmena nenastala.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Problém vyriešený. Po týždni laborovania som zo zúfalstva strčil DAC do predného USB slotu na PC a konečne sa naštartoval. Jak primitivní... ale účelné.
A čím se liší od zadních? Jiná rychlost? Počítám, že jsou všechny USB aktivní a nemají v Biosu nejakou vychytávku.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Neviem na to odpovedať. Topping D10s funguje kedykoľvek a kdekoľvek, DACMagic Plus iba na predných USB portoch.
nehra ten Topping lepsie? ten Dacmagic podla mna dobre nehra
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Vekovo-generačný rozdiel je medzi nimi zhruba 10 rokov, čiže Topping, postavený na ES9038Q2M, by mal teoreticky hrať lepšie. Keď som prepínal medzi ich výstupmi s rovnakou nahrávkou, znelo mi to veľmi podobne a pri slepom teste by som nemal šancu ich rozoznať.
Neviem, s čím si porovnával - ak to boli drahšie veci typu Hegel, RME, Chord alebo Gustard, tak je Cambridge naozaj v nižšej lige... Kdesi som čítal, že pred 10 rokmi bol DACMagic čosi ako referenčný DAC a že dnes túto "rolu" prevzal D10s. Zaujímavé, ale neviem sa k tomu vyjadriť.
Mne na DACMagic vyhovuje, že má sluchadlovy vystup (sice nic moc...), XLR (!), RCA, dva digitalne vystupy, päť (!) digitalnych vstupov, tri filtre, atď. V málo používanom stave ma vyšiel na cca 150 eur.
Zvuk má už náznak priestorovosti, je tam nejaká šírka i hĺbka, snaha o zobrazenie scény, nejaké dozvuky nástrojov. Akurát detailov a rozlíšenia je dosť málo, to je pravda. Páči sa mi, že sa ten zvuk nikam netlačí, nič nevytŕča, všetko plynie hladko, atď. Skrátka kultivovaný a decentný prejav bez umelých efektov.
Neviem, s čím si porovnával - ak to boli drahšie veci typu Hegel, RME, Chord alebo Gustard, tak je Cambridge naozaj v nižšej lige... Kdesi som čítal, že pred 10 rokmi bol DACMagic čosi ako referenčný DAC a že dnes túto "rolu" prevzal D10s. Zaujímavé, ale neviem sa k tomu vyjadriť.
Mne na DACMagic vyhovuje, že má sluchadlovy vystup (sice nic moc...), XLR (!), RCA, dva digitalne vystupy, päť (!) digitalnych vstupov, tri filtre, atď. V málo používanom stave ma vyšiel na cca 150 eur.
Zvuk má už náznak priestorovosti, je tam nejaká šírka i hĺbka, snaha o zobrazenie scény, nejaké dozvuky nástrojov. Akurát detailov a rozlíšenia je dosť málo, to je pravda. Páči sa mi, že sa ten zvuk nikam netlačí, nič nevytŕča, všetko plynie hladko, atď. Skrátka kultivovaný a decentný prejav bez umelých efektov.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dovolim si poznamenat, ze DacMagic mohl byt referencnim DACem mozna tak pro toho, kdo neznal jiny DAC. To same plati pro D10s.
Za 150 Eur pro nenarocny poslech do zakladni sestavy nebo nekde v garazi ci pergole ok.
Za 150 Eur pro nenarocny poslech do zakladni sestavy nebo nekde v garazi ci pergole ok.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Garaz ani pergolu nemám, ale v základnej zostave pri PC (potažmo TV, bluray, DVD, atď.) hrajú veľmi obstojne. Beztak pri počítači trávim najviac času, takže... by bolo zbytočné utrácať prachy na audio komponenty do highend zostavy, pri ktorej by som sa zastavil tak raz za mesiac.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
@progsociety - jasný, to je v pohodě a je to tak správně. Každý ať poslouchá co mu vyhovuje. Ale pravda je, že než jsem vyměnil poslech z PC (a Audiorvanu) za poslech z Innuos ZEN Mk3, tak jsem byl taky spokojený
. Teď bych se k PC nevrátil ani kdyby mi za to platili
. Hi-fi je prostě jízda, kde si naštěstí každý může vybrat, kdy a kde vystoupit 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
@zita.ondrej@gmail.com Pokiaľ viem, Audirvana je softvér na prehrávanie hudby z PC a pravdepodobne je o niečo lepší než mne osvedčený foobar2000, keďže sa zaňho platí. No teraz pozerám, že Innuos je transport s USB a ethernet rozhraním, nahrádzajúcim PC. Vyzerá pekne, ale 2299 eurová cena (s 1TB uloziskom) je aj vzhľadom k aktuálnej inflácii už trochu cez čiaru...