Kabelguru - česká značka audio kabelů

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Zamčeno
lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů

Příspěvek od lidumil »

TVL to je zase blábolů. Skutečně velmi přínosná diskuze.

jeliman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jeliman »

Strašně moc se omlouvám ale v tom spěchu jsem přehlédl ,že ten nejlepší kabel asi nebude tak nejlepší ,když se prodává.Nechce ho ani majitel hi fi studia ,který by jej jistě využíval pro různá zapojení a vzhledem k ceně nákupu (když to zastřešuje) si jej mohl ponechat a provádět porovnávací testy různých kabelů a sestav.Praxe bude zřejmě jiná vzhledem k takzvané provozní slepotě,se asi nechce panu majiteli zdržovat s konkrétní flexo šnůrou a raději propojí zařízení obyčejným značkovým kabelem jako sázkou na jistotu.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Ty si toho přehlídnul víc želimane.

Kde se fláká moderátor, aby tady udělal přítrž těm fekáliím a zcela zjevnýmu trollování ze strany jelimana/smitka ?
Nebo si mám myslet, že se tady měří dvojím metrem ?

Kdybych tady ty kraviny, co tu nakydal jeliman napsal já, tak už bych dostal zase nejmíň dvoudenní ban 8-)
kabelguru.cz

sekal

Příspěvek od sekal »

Moderátoři zde jsou a jednomu z nich se dokonce Jelimánkovy příspěvky zdají být přínosné a ztotožňuje se s nimi (prodejci-studia/kabelguru-ceska-znacka- ... ml#p137777). Takže případný postih pro tohoto chlapce jest velmi nepravděpodobný..:D

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Šeďour:
Myslím, že tento trolling vám ublížiť nemôže, máte rozumnú kvalitu za rozumnú cenu. A aj za tú chvíľu je vidno, že niekto tu ide v totálnom highende a nechápe filozofiu vašej značky. Musíte vyrobiť niečo aspoň za 150 tisíc, nazvať to Blaník a postaviť to ako priamu konkurenciu Valhaly a pre slovákov vyrobte Sitno.
Nech sa vám darí, vaša cieľová skupina sa nad podobným trollingom len zasmeje.
Inak, nejaký odkaz na príspevky smitka sa nenájde? Ja sa rád hrabem v starých príspevkoch, zvyčajne sa na tom dá dobre zasmiať.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Takže je to jasný.
Na tomhle fóru se zjevně měří dvojím metrem.Ale to už tady bylo i za předešlýho vedení.

Takže se ptám moderátora...první příspěvek a rovnou plnej fekálií nevadí ?
To se tady teď bude běžně psát vo hovnech, zaplevelovat vlákna, urážet, zesměšňovat, atd. ?

Možná sis moderátore nevšimnul, ale nejsme na smetišti.Jsme ve vlákně prodejce a diskuze by měla mít alespoň jistou úroveň.
Nebo se zase dostaneme až k fyzickejm výhružkám, jako to běžně dělá Boxer ??

....
Kite19: smitko výrazně přispíval jen na AVmanii do galerie.Nevím, jestli se to dá zpětně dohledat, ale myslím, že ne.On po sobě důsledně mazal stopy, protože tam víceméně chodil "machrovat" se svojí drahou sestavou.
Proč píšu machrovat ?
Protože vždycky zdůrazňoval cenu představovanejch komponent a stíral případný námitky.
Ostatně...dělá to i teď.
Viz hesla jako tri-wiring, Furutech, rhodium, flexošňůra, elektrikář, atd.
kabelguru.cz

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

lachim píše:Jeliman
Též nerad čtu vulgární výrazy, ale...
Tvé názory jsou zajímavé a značně me zaujaly.
S těmi o kabelech, za sebe, tak nějak souhlasím.
Např. Též neznám zhola nikoho, kdo se z kategorie tzv. středních kabelu vrátil zpět ke kabelu od dratenika.
*thumbs up*
Děkuji za zajímavé formulované názory. Jsi me i rozesmal.
Jako moderátora se tě ptám: co znamená v první větě to, ale ?
Jako, že nevadí psát o hovnech ?
Je to vtipný ??

A kabel od Rotha/Paola je "bezcenej" kabel od dráteníka ? Navrhnul svoje kabely špatně ? Používá nějaký podřadný materiály, jako nějaký "dráty do zdi", nebo takovýho něco ?
Můžeš se k tomu prosím vyjádřit ?

Nerad bych si myslel, že je opodstatněný moje podezření o zaujatosti, jak píšu v příspěvku vejš.
kabelguru.cz

sekal

Příspěvek od sekal »

Rámcová rešerše Smitko/Jelimánkových projevů z nedávné minulosti - http://forum.avmania.e15.cz/search.php? ... mit=Hledat .

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

sedour : Mirka ( Paola ) znam hodne let, zrovna tak jeho repro kabely - prvni verze jeho repro kabelu ( to byla ta tvrda a neohebna ), kterou prestal pak vyrabet a sam ji povazoval za asi jeho nejlepsi kabel, znam dobre - za tu cenu co to prodaval to bylo vyborne ... vsechny ostatni kabely uz nebyly tak dobre ... ale pokud se pamatuji, nikdy by si Paolo nemyslel, ze by mohl konkurovat Kabelum 10x drazsim ( asi by se tomu i on zasmal )....
ale abych jen tak nepsal - milerad kabel o kterem je rec, vyzkousim a porovnam - nebude to tedy s Valhalou II - ale celkem ( z meho pohledu ) slusnym kabelem HGA X 32
Samozrejme to nenude nijak smerodatny test a nemam ani nejakou referencni sestavu - nicmene budu schopen nasledne napsat sve osobni poznatky do tohoto vlakna ...
tedy koncem mesice si kabel rad vypujcim a podelim se o poznatky - ok ?

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

fotolaik píše:ale pokud se pamatuji, nikdy by si Paolo nemyslel, ze by mohl konkurovat Kabelum 10x drazsim
a to jako proc ?? v cem je ten 10x drazsi jinej (lepsi) ? prece klidne muze mit uplne stejny fyzikalni vlastnosti (ktery navic nejsou nijak dany - neexistuje nic jako obecne platne optimalni parametry kabelu)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

bh69: Protože kdyby ten desetkrát dražší kabel nebyl lepší, tak by pominul důvod jeho existence. A protože marže na tlustohadech jsou takové, jaké jsou, tak to žádný Kabelhändler nemůže připustit.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Sedour

Pokud jsem se svým názorem snad nějak dotknul značky kabelu tohoto vlákna, pak se omlouvám.
Jen jsem holt vyjádřil svůj názor a jiste obveseleni.
O paolovo kabelech jsem se opakovaně vyjádřil v jeho vlákne.
Vulgárnost a (zbytečně dohadování o slovíčka) mi byla vždy nepříjemná.
V jiste míře ji však zřejmě musíme tolerovat. Holt je součásti vyjadřování některých účastníků diskuzi
:)

jeliman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jeliman »

Jéjejjeje zase samý spam co na to moderátoři? Prosím,prosím oni mi nechtějí prozradit, který kabel je horší nebo srovnatelný s REPTILIANEM.Všichni vědí ,že je srovnatelný s hi-end kabely akorát NEVĚDÍ které to jsou !!!! Já chci taky vědět ,které to jsou.Tak je to pravda nebo blud co si má o tom člověk myslet ?Místo jasné stručné odpovědi samá invektiva.Ochrana konsorcia majitelů a jejich zaměstnanců je zřejmě neprůstřelná.Je to povedená taškařice---"prodám lepší nebo srovnatelný kabel kabelů"-jak to hraje? super ! Vždy to bude hrát super a vždy bude srovnatelný.Já se z toho zblázním. *headbang*
Za výrobci Hi end výrobků i kabeláží stojí několik desítek let vývoje,nemalých investic,a výzkumných činností,které někdy nastolily úplně jiný pohled na věc.Samozřejmě mají k dispozici měřicí a výkumná zařízení,lidský potenciál, které nejsou zadarmo. Taky bohužel marketing ,který to celé trošku nasolí.Každopádně v tomhle případě dostanu rodný list výrobku a platím za "něco".Naproti tomu český bastl zplantá kabel z flexošňůry ,nedokáže říci na jakém zařízení proběhlo měření,(jestli vůbec)nedokáže říci na jakých aparaturách bylo porovnáváno,ale ví že je srovnatelný s hi end kabely.
Super takže místo toho abych vysolil 13 tis za značkový kabel ,který má jakousi hodnotu,zaplatím 12500 za drát který nemá rodokmen a který je prakticky bez hodnoty.Bonusem je ,že si koupí nejenom jeden "pár"kabelů ale dokonce kabel k levému + pravému reproduktoru (protože jsme národ imbecilů a nevíme co značí slovo "pár") !To že připojujeme reprosoustavy je vedlejší.
Chápu ,že takový drát jistě hraje-ale jak?Cílová skupina tohoto kabelu není aparatura za půl mega-to je jasné.Ale ta DRZOST s jakou výrobce srovnává "jakýsi"kabel s hi end kabely na mě působí jako rudá vlajka na býka.GRRRRRRRRRR.
Naposledy upravil(a) jeliman dne 15 zář 2015 20:23, celkem upraveno 1 x.

Odar

Příspěvek od Odar »

kite19 píše:Musíte vyrobiť niečo aspoň za 150 tisíc
Vyrobene toho maju dost. Staci len upravit cenu :mrgreen: Nul sa da pridat na koniec cifry lubovolny pocet. Je to za primerane ceny - nekonecne pindy. Je to za vyssie (nepisem narocky vysoke) ceny - zas same pindy. Pozicat si to ale z "pocuvacov znaciek a cenoviek" nepozicia nikto. To je jasne. Nie este, aby to nahodou porovnavali naslepo. To by bola ta spravna sranda :mrgreen: Nahodou by niekto omylom preferoval kabel domaceho vyrobcu pred svetovou spickou - to je predsa zakazane :mrgreen:

jeliman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jeliman »

Odar....ok pošli mi 3 páry tzn: 3ks k levé reprosoustavě a 3 ks k pravé reprosoustavě já ti na oplátku za příslušnou hodinovou sazbu během půl roku zmapuju zvuk na mé sestavě oproti mým kabelům a budeš mít zřejmě 2 porovnání kabelu na světě.Musím to ještě upravit: tohle je vlastně zbytečné, protože už dopředu všichni vědí,že je to vyrovnaný souboj .Minimálně bude srovnatelný.........
Naposledy upravil(a) jeliman dne 15 zář 2015 20:37, celkem upraveno 1 x.

Zamčeno