Lyngdorf

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
macher
Kontaktovat uživatele:

Re: Lyngdorf

Příspěvek od macher »

Hele Aliene, klidne zi ve svem bludu. Pokud si spokojen, tak dobre ti tak. Jenom bludy nesir po fore...

Toto jsou fakta: Lyngdorf ma svoji digi cast, ktera pak "jde" pres DA prevod (tzn uz mas analog), pak mas zesileni v class D (stale analog) a pak mas vystup na reprosvorky (stale analog). Digitalne mas jenom "prvni" cast nez to "projde" DA od AK4137.

"Tento filtr transformuje nuly a jedničky zpět na analog pro svorky zesilovače, kde jinak kompletně digitální cesta signálu končí." toto je jeste vetsi blbost nez tve prvni tvrzeni.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

"Tento filtr transformuje nuly a jedničky zpět na analog pro svorky zesilovače, kde jinak kompletně digitální cesta signálu končí." toto je jeste vetsi blbost nez tve prvni tvrzeni."

To tvrdí materiály Lyngdorf, potvrdil mi to Roland Hoffmann Director of Product Marketing Lyngdorf v osobní emailové korespondenci, píše o tom také Audiodrom a zmiňuje to v posledních 10-ti letech každá technicky zaměřená recenze nějakého Lyngdorfu po celém světě a td.

Tak si tu nehrej na konstruktéra něčeho, co jsi viděl jen na obrázku.

Sorry jako.

macher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macher »

Problem je v tom, ze neumis interpretovat text. Tva veta je nesmysl a co je v materialu Lyngdorfu je neco jine nez si myslis.

Podivej se na tohle schema:

https://images.crutchfieldonline.com/Im ... ssD-v2.jpg

Ja se na konstruktera nemusim hrat. Dovolim si klidne rict, ze jsem udelal daleko vice navrhu desek nez si umis predstavit.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Ty jsi totiž za těch 13 let,co tu jsi registrovanej nepochopil,že zesilovače třídy D nejsou digitální,ale analogové zesilovače pracující na trochu jiném principu,než klasické AB.
Tady si o tom něco přečti,ať tu nejsi jiným pro srandu:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ns.12549/
Jinak ten koncový filtr,o kterém mluvíš,odstraňuje kmitočty nad 20 kHz.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ve vedlejšim vlákně jsi alienecz psal, abych z tebe nedělal hňupa. No, já se snažim, co mi síly stačí, ale fakt nemůžu zabránit tomu, že ho ze sebe děláš sám. Zastáváš teorii mimozemskýho zesilovače, kterej se vymyká všem známejm třídám siličů, přestože jde o normální D třídu. Překládáš si v překladači manuál, místo toho, aby ses vůbec zajímal o to, co máš vlastně doma za maslostroj a pak vznikaj perly typu "zesilovač s přepínáním" a digitální nepřevedenej signál na svorkách reprosoustav. Takže česky - spínanej zdroj a uvnitř normální DACan. A když se ti tu všichni unisono snaží vysvětlit "vocogou", tak přepneš ještě do módu "drsnej hery" a poučuješ nás, že jsme neználkové. Ty seš blázen? Nebo co ti je? My sme asi ještě nikdo nikdy neviděli Lyngdorfa, nebo o něm v poslednim desetiletí nic nečetli.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Tomáš píše:
03 úno 2021 15:41
Ty jsi totiž za těch 13 let,co tu jsi registrovanej nepochopil,že zesilovače třídy D nejsou digitální,ale analogové zesilovače pracující na trochu jiném principu,než klasické AB.
Tady si o tom něco přečti,ať tu nejsi jiným pro srandu:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ns.12549/
Rád bych podotknul, že jsem nikdy nenapsal ani netvrdil, že Lyngdorf je jakýsi “D” zesilovač, který ale “není digitální”, ale analog pracující na jakémsi jiném principu. Další pán, který mi podsouvá vlastní pocity.

Naopak Tomáši. Lyngdorf není “D” zeilovač.

Rozumíme si?

macher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macher »

Lyngdorf 1120 je class D zesilovac. To je prosty fakt.
Naposledy upravil(a) macher dne 03 úno 2021 16:51, celkem upraveno 1 x.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Bazi 36 píše:
03 úno 2021 16:21
..... My sme asi ještě nikdo nikdy neviděli Lyngdorfa, nebo o něm v poslednim desetiletí nic nečetli.
Jenže ono to přesně takhle vypadá.

Já s tím jen nemůžu nic dělat a ani s tím nic dělat nebudu. Prostě abys mi rozuměl, pokud mi obchodní ředitel z Lyngdorfu napíše, že TDAI rozhodně není ”D” konstrukce zesilovače a napíše i proč, tak tady o tom můžeš napsat ty co chceš, ale je mi to úplně jedno a beru to, co mi napsal on s veškerou úctou k tomu co jsi ty osobně kdy zkonstruoval.

To samé platí o každém sdělení výrobce o svém zařízení, prostě odmítám polemizovat například nad sdělením pana Šrolla o tom co za konstrukci je jeho tvorba.

Ty ano?

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

macher píše:
03 úno 2021 16:47
Lyngdorf 1220 je class D zesilovac. To je prosty fakt.
Ten neznám, takže možná je.

macher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macher »

Ten preklep jsem opravil 1120 vs 1220. Chytat se toho je docela smutne.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

macher píše:
03 úno 2021 15:38
Podivej se na tohle schema:

https://images.crutchfieldonline.com/Im ... ssD-v2.jpg
Tohle ale opravdu není schéma konstrukce TDAI. Bavíme se vůbec o jednom a tom samém? Mám pocit, že ani omylem.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

macher píše:
03 úno 2021 16:53
Ten preklep jsem opravil 1120 vs 1220. Chytat se toho je docela smutne.
Tak pokud jsi chtěl napsat TDAI-1120, tak rovnou konstatuji, že to není pravda. NENÍ. On totiž dříve v minulosti Lyngdorf nějaké “hybridy” dělal, myslel jsem, že píšeš o nějakém z nich.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Tomáš píše:
03 úno 2021 15:41
O tom nehodlám polemizovat, sdělil jsem pouze informaci z technické dokumentace přístroje:

“The Lyngdorf TDAI amplifiers employ only a single coil and capacitor to create a 60 kHz, second-order low-pass filter, following D-to-A conversion”, .... potvrzenou obchodním ředitelem Lyngdorf v soukromé emailové korespondenci.

To je vše.

macher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macher »

Primo vyrobce tvrdi, ze 1120 je class D. Tady mas odkaz https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/f ... tdai-1120/

“The amplifier delivers—in relation to its size—an almost inconceivable 2 x 120W RMS in 4 ohms (2 x 60W in 8 ohms) and thus operates with class-D technology...”

Uz bych tech nesmyslu stacilo, ne?

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Macher:

V pořádku, napíšu panu Rollandovi jak to tedy myslel, když definici Class “D” rezolutně odmítl.
“TDAI stands for Totally Digital Amplifier, Integrated.
Class D amplifiers are not really digital – they often use an analog input, analog volume control, analog pre-amp, and then a ‘switching’ type power amp, which is the letter D instead of Class A, A/B, B, H, G, others. At the input, there is often a D/A converter.
The Lyngdorf TDAI amplifiers are digital all the way through – from digital input over the volume control, pre-amp, power-amp, and only at the end right at the speaker outputs there is a filter to smoothen the signal.”
Dám ti vědět.

Odpovědět