NAIM

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Re: NAIM

Příspěvek od davidhighend »

Pasul
Hifista - zaslúžilec

Zaslal: pá leden 04, 2008 09:53:46 Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Já to najdu ,ale až doma.Myslím ,že to dělal nějaký lampový guru přímo pro ně.Bylo to i v A/D převodnících ,ale upřesním to.

Já když vidím ten Naim ,tak mi vychází k tomu kabely od Krauta(Ve stříbře samozřejmě!) a k tomu Xavian.A je vymalováno.

Jojo Pasule.... a napis to hned za tohle *2thumbsup*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Zajímavá bedýnka Naim SL2.Designovaná pro umístění u zdi.Obrázek

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Designovaná pro umístění u zdi.
???

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Od dubna bude ve studiu Mr. Kaliny k poslechu mimo jiné nový integráč NAIT XS.Zatím si vede velice dobře .

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Kromě úplně nových repro Ovator 600,právě v těchto dnech uvádí NAIM Audio na trh rozšířenou řadu komponentů s označením XS.Jedná se o vylepšené produkty posouvající úroveň "entry "modelů 5i o něco výše.CD přehrávač dokonce nahrazuje model CD5x z vyšší řady,který definitivně končí.Nový nástupce má vylepšené obvody a je také opatřen HDCD dekodérem a digitálním výstupem.Dělený zesilovač má některé součásti převzaty z typu SUPERNAIT.Řadu završuje tuner a napájecí zdroj FlatCap XS.Všechny komponenty jsou po vzoru integráče NAIT XS v nové povrchové úpravě předního panelu.Boční stěny jsou ale klasicky černé s typickou strukturou a nástřiku. *bravo* *bravo* *bravo* *bravo* *bravo* *bravo* *bravo* *bravo* *bravo* *bravo*

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Myslím si ,že se tu už dlouho nic neděje,proto pokládám rozbušku a čekám až to spustí:

http://www.hifi-voice.com/testy/naim-nait-xs.html

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

V mých nahrávkách jsem skutečně objevil nové detaily, které jsem v nich předtím neslyšel.
*2thumbsup*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Nevím, jestli to bylo míněno jako útok na okurkovou sezonu v hifi, ale jedno je jisté. Naim(y) obecně mají "svůj" zvuk, který se vyznačuje líbivou teplostí, hutným basem a celkem tzv. temnějším podáním - tedy výšky jsou lehce v pozadí, čímž zvuk nabývá dojmu neagresivity, ale také po delším poslechu neunavuje ale - také - nevypíchne náležitě všechny ty nejjemnější detaily, které mnozí jiní kolegové dokáží.

Sám mám zkušenost se straším nejlevnějším Nait 5i a mohu směle prhlásit, že řada dražších (a celkově uznávanějších) zesilovačů se mu (bohužel) nevyrovná. Pro ty, kdo hledají negaresivní zvuk do nepohody, je Naim vcelku jasná volba. Navzdory typu zapojení dávám palec nahoru.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Tak se chlapci ze Salisbury pochlapili :shock: :

http://www.naim-audio.com/products/dac.html

DAC obsahuje podobné řešení jako u vlajkové lodi CD555.
Krátce po uvedení nového CD5XS byl modifikován i model CDX2 .Oba jsou opatřeny potřebným S/PDIF.
Takže možnosti upgrade takového CD5XS jsou tím pádem úžasné.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Pro všechny ,kdo to mají do Prahy dál než do Pardubic se nabízí možnost poslechu základní sestavy NAIM : CD 5i a NAIT 5i nebo NAIT 5 ve studiu Moderní byt .Využijte možnosti seznámit se s touto vyjímečnou značkou.Po domluvě i mimo provozní dobu. Možno připojit i vlastní repro .

mobil:777211069

http://www.naim-audio.com/products/cd5i.html

http://www.naim-audio.com/products/nait5i.html

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

NAIT 5 již prodán !

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Chtěl bych upozornit na výrobek této firmy. Jde o převodník Naim DAC. U Naimu myslím došlo k jedné obrovské konstruktérské změně. Přístroj má stejný design, jak je myslím všem známý. Jenže uvnitř je konstrukce zcela jiná, než bývá u této firmy zvykem. A proto si myslím, že je třeba se o tom zmínit. Používají v přístrojích obvody a zapojení, které u této firmy nikdy nebylo používáno a podle mě se vydali zcela jiným směrem, než je do této chvíle známo.

Na vstupu pro digitální signály mají špičkový DSP SHRC obvod od Analog Device. Digitální filtr s rozlišením 40 bit. Následuje PCM1704 Burr-Brown a to dvakrát. Pro každý kanál jeden. Špičkově zpracované dvojité hodiny. A poté následuje něco, co u Naimu nikdy nebylo běžné. Diskrétní I/V převodník postavený na tranzistorech. Následný filtr je z výborných fóliových kondenzátorů a metalizovaných odporů. Výstupní bufer opět diskrétní postavený na tranzistorech. Vše je v SMD provedení a velice čistě provedeno. O parametrech jsem toho moc nenašel. Ale i tyto dva vypovídají o špičkových parametrech u Naimu dosud nevídaných:

Frekvence: 10 Hz do 20 kHz (+0,1dB/-0,5 dB)
THD: <0,002%

Možnost upgrade externím zdrojem zůstává. A kdyby se něco našlo s bateriemi, tak by to bylo naprosto skvělé.

V minulosti bylo napsáno spousty výhrad co se týče konstrukce a použitých obvodů a zapojení. Myslím si, že nyní nikdo nic z konstruktérů nemůže na tento přístroj namítat. Samozřejmě možná se ještě něco malého najde. Ale mě se to moc líbí a kupodivu to není nijak přestřelené, jak bývá všude jinde zvykem. Bohužel jsem ještě neslyšel. Cena by měla být někde k 55 000Kč. Tak co na to říkáte?

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

boxer

Příspěvek od boxer »

Přečetli si to tady o těch svých výrobcích a šli do sebe a ....... vyměnili kuchaře.

sekal

Příspěvek od sekal »

Kuchaře vyměnili, ale některé ingredience používají stále, viz DIN rozhraní..;)

Odpovědět