PIONEER

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PIONEER

Příspěvek od lechos »

Sycak píše:Ano, dokud Pioneer úplně neukončí výrobu čehokoliv, stále bude mít co nabídnout. Pokud budou vyrábět třeba koše na prádlo, pořád něco nabízí. Tady jsme ale myslím mluvili o něčem jiném.
Koše na prádlo zn.Pioneer...taky dobrý. Mimochodem, Morita, Ibuka a spol. začínali po válce s vařičem na rýži a kam to dotáhli...jo, SHARP pěstuje a dodává jahody, Philips zcela opouští výrobu audio-video, příslušenství a multimédii. Časy se mění.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Prospero píše:Teti nemusi. Teti v Cesku neni. :mrgreen:
To je sice fakt, ale píše do Česka... *palec*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Ich auch! :lol:

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

Osobně mě od Pioneer-u zajímají 2 zesilovače A-09 (který se téměř nevyskytuje ke koupi) a SA-9900, který je nádherný a moc by mě zajímalo jak hraje. Neznáte/nemáte jej někdo?

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

A rare 55 minute program celebrating PIONEER's 50 year history 1938-1988.
Contains old commercials from Japan along with rare pictures and footage of the plants and assembly lines from the 1950's to 1980's. This rare program was produced in 1988.
For the PIONEER enthusiast.

http://www.youtube.com/watch?v=cLgIV1wR ... KA&index=2

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Sycak píše:Tohle jsou moje vysněné přístroje. V současné době není nic jiného, bez ohledu na cenu či stáří, co bych doma viděl raději. Bohužel se to skoro nevyskytuje.
Obrázek
Obrázek
Tak nejak som sa rozhodol zaobstarať si od tejto firmy preamp,koncák a cd player, prípadne aj niečo viac :D Veľmi sa neorientujem v jej modelových radách. Chcel by som nejakú ich vyššiu radu, drevené boky, dopátral som sa akurát k niečomu na audiodatabase.com, len nemám ucelenú predstavu či to k sebe patrí.
Nevedel by mi niekto fundovaný poradiť ? Prípadne sem môžete hodiť nejaké fotky, ako to vyzerá, sú to krásne stroje, uvedomujem si že tie biele nádhery čo tu Sycak dal asi nezoženiem, ale bude mi stačiť aj nižší model.
Predstava by bola: Obrázek
neviem aký k nim patrí CD prehrávač, pripadne či sa k tomu robil aj tape deck, tuner.
Akýkoľvek nápad ma poteší.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Pokud si dobre pamatuji, patril k nim kazetak CT-91a, tuner F-91 a CD player PD-91. A jeste se take prodaval CD "menic" PD-M90X (tusim na 5 CD), nevim ale uz presne, jestli to bylo pred tim nebo soucasne.
(A ten pre a koncak byl jeste k mani v provedeni “ELITE”. (Jake tam byly rozdily oproti “normalni” verzi C-90, M-90 ale netusim.)

Na "Googleru" je myslim fotek dost, ;)

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

Prostě jsem nemohl odolat tomu designu...před časem jsem vlastnil model SA-7500 a zařekl se, že pokud půjdu znovu do Pioneer-u této řady, tak jedině do nejvyššího modelu! No a už je na cestě :)

Obrázek

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Prospero:
Elite byla USA verze, která byla na 120 nebo 110 V (teď si nejsem jist), prostě na USA síť. A na zesilovačích, předzesilovačích, CD přehrávačích apod. bylo prostě jen napsáno místo REFERENCE ELITE. Nic jiného zde nebylo, takže se dá říct, že se tak odlišovala USA verze od Evropské.

ivanb_cko:
Že by SA-9900??? *2thumbsup*

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ďakujem, je to naozaj nádhera. Tie stroje v sebe niečo majú, čomu sa nedá oddolať, súčasné produkty(nech sú lepšie) ma nelákajú. Ešte toto chcem :D, je to také iné, vo svojej dobe tomu mohlo málo čo konkurovať, nie ako dnes, keď sú všetky zosilňovače výbrné, a ich recenzie píšu predajcovia. Kúpim si ja tieto staré rárohy :D

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

THresil píše:Prospero:
Elite byla USA verze, která byla na 120 nebo 110 V (teď si nejsem jist), prostě na USA síť.
Skoro jsem si to myslel. Nevedel jsem jen, jestli USA nebo Japonsko. Znam ty kousky totiz jen z tehdejsich katalogu (a za jsem se jich tenkrat z obchodu neco natahal :P ), v Nemecku jsem "na zivo" videl jen ty "obycejne" "C" a "M". Rada "Reference" mne tenkrat (nejen kvuli svym krasnym drevenym "postranicim" v kavirnim laku a pozlacenym kovovym "prouzkum") fascinovala, vzhledem k jeji cene ale zustalo pouze u "slintani". :lol:
ivanb_cko píše:Prostě jsem nemohl odolat tomu designu...No a už je na cestě :)
To je presne to, co jsem napsal vyse. Tyhle stroje mely a vlastne dodnes maji DUSI! Tak doufam, ze se o sve pocity patricne podelis... ;)

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

to THresil: jj, je to model SA-9900!

Ještě přemýšlím jakého partnera k tomu modelu přiřadit..? Ideálně gramofon, ale nevím jaký bude phono předzesilovač (a moc nevěřím, že bude moc dobrý..) nebo co jiného!?? Ještě mě napadá, že by mu slušel reel-to-reel player, ale ten moc nevím k čemu bych využil :(

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

z gramofonu bych to viděl na jeden z modelů: PL-L1 (ale ten určitě neseženu!), PLC-590 nebo PL-90 - ty jsou fakt krásné.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Též přispěji svou troškou do mlýna :

Obrázek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek Obrázek

Z dob, kdy jsem si hrál s Pionýry v kutlochu na půdě.

Obrázek
Naposledy upravil(a) fox dne 29 bře 2014 11:01, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět