Primare - výrobce highendových komponent

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Primare - výrobce highendových komponent

Příspěvek od kychtax »

...
Naposledy upravil(a) kychtax dne 26 bře 2017 19:46, celkem upraveno 1 x.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Diky panum v Avitsmart jsem si poslechl v sobotu Primare Pre32 + A32. Hralo se z Cambridge, repro Audio Physics. Zvuk hodne odspodu, melo to spravnou stavu a i pri velke hlasitosti kontrolu a prehlednost. Vyborne podany prostor. Nepatrne teplejsi zvuk.
Pak nastoupil H160 a ve vsem ztracel. Jedine snad v rychlosti basu -rychlejsi. A byl vic do neutralu.
V lete by mela byt nova A35

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

V poslední době mě zajímají tihle švédští krasavci. Trochu mám ale zmatek v těchto dvou zdrojích. Teoreticky by kvalita zvuku měla být srovnatelná, alespoň dle rozdílu ceny a rozdělení audio a video části u BD 32. Na druhou stranu převodníky jsou odlišné a také by postrádalo trochu smysl, aby majitel vlastnil oba přístroje. Mě zas tak to video netankuje a těch pár koncertů co zhlídnu to nevytrhne, ale rád bych pochopil firemní strategii. Nikde jsem nenašel ani žádné uživatelské srovnání, ale správně by asi mělo být - Jsi výhradní posluchač hudby? - CD 32 tě udělá rychleji než BD 32. Sleduješ převážné filmy a koncerty? - BD 32 tě uspokojí i se zvukem bez obrazu. Vím, že někteří kolegové mají (nebo měli) BD 32 i jako hlavní zdroj pro audio, takže to o něčem svědčí. Vlastní snad někdo obě mašiny?
primare.JPG

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Nemám srovnání těchto dvou kousků, ale když jsem kompletovat sestavu, měl jsem jasno, že chci BD32 (a raději verzi mkII). A to nejen kvůli MCH, ale i proto, že si můžeš užít stereo zvuk i ze zdrojů, jako je SACD, BD-audio, DVD-audio... Přesně tak to má třeba Pytel.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Rozumím. Ty ale dle podpisu budeš filmový fanda respektive fanda DK a já jsem v bluray nikdy neroztočil film, pouze koncert. Sbírku mám čistě z klasických CD (žádné SACD, DVD-A atd). Řeším tedy čistě standardní audio větev BD vs audio CD. Kolega Pytel je spokojen. To vím. Ale jeho sbírka a jeho poslech se skládá z více formátů, což využije s BD.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

I přes podpis je cca 90% mého poslechu ve stereu (i když z toho tak polovina ve vinylu :-) ). Filmy a MCH je pořád jen jako doplněk, i když jsem teď do vylepšení docela dost zainvestoval. Ono, když je člověk zvyklí na určitý zvuk ve stereu, je brutálně nákladné se k tomu propracovat v MCH, aby to člověka bavilo...
Každopádně, by mne zajímalo, jak by dopadlo srovnání mého BD32 s nějakým čistokrevným CD v podobné cenovce. Občas mám totiž takové svrbění, že bych šikovný lampový čistokrevný CD pořídil ;-).

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Před 4lety jsem měl možnost se zúčastnit srovnání 3 SA(CD)přehrávačů: AudioNet VIP G2 s EPS , KRELL EVO505 a Primare BD32. Bohužel se naplnil cenový předpoklad a při poslechovém testu Primare zůstalo zvukově daleko za druhým KRELL a vítězem AudioNet.
Na druhou stranu vím, že Primare BD32 mk1 uměl přehrávat i vypálené SACD iso soubory na DVD-R mediích, mám pocit že mk2 už tuto možnost má zablokovanou.
Jinak ty samostatné Primare CD přehrávače byly celkem slušné a za rozumnou cenu. Pokud se ale chceš posunout výš než se stávajícím Ayon CD2 tak u Primare bych asi nehledal.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Nepočítám, že bych se dostal se zdrojem výše. Na to je Ayon dost našlapanej. Spíš uvažuju o celkové změně spolu s pořízením samostatného předzesu a zároveň využití XLR konstrukce všech komponentů.

funkyman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funkyman »

ja som riesil teraz dom. kino - 4x A 34.2 /zmostikovane pre hlavne, center a surround/ a na Surround back a Atmos A30.7 - preamp. po konzultacii priamo v primare zatial /raz pridu aj oni s Atmosom / Anthem Avm 60 a zdroj mam podla nich pockat na novy koncept..resp. odporucaju Oppo..v rozumnej cenovej hladine..v kazdom pripade chcem u primare raz dozit kompletne moderne kino..zvukovo a aj designovo /aj to bohuzial riesim/ pre mna top..mimo samozrejme nedostupnych cenovych vysin ála Altitude 32 , o nieco !!!!low coast Lyngdorf mp50 ....uz aj tato trieda u Primare nie je lacna..a na ten prehravac som velmi zvedavy..kedze BD 32 je naozaj chvaleny..dufajme ze ostanu verny zvuku aj do buducna..len sa nevie kedy

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Nemáte někdo srovnání koncových zesilovačů A30,2 vs. A34,2?
Dlouhodobě plánuji vyměnit svůj A30,5 pro centr a efekty za 2ks A30,2, takže bych finálně provozoval sestavu se 4x A30,2. Když teď vidím, že se v bazaru začínají objevovat A34,2 tak přemýšlím, zda by se dala sestava kombinovat A30,2 s A34,2, nebo zda sestavu rovnou celou nevyměnit za 4xA34,2... Když jsem totiž sestavu PRIMARE zača budoval, měl jsem doporučení hledat spíše tyto starší (A30,2) a to jen první verze s černým zadním panelem. Nevím však, zda to byla rada relevantní, nebo jen "fáma".
Budu rád za jakékoliv podněty či zkušenosti.¨

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

A to mě by zajimal konec/ce A30.2 :). Uz pomalu vymyslim sestavu do domku a Primare jsem zahrnul do vyberu. Predek urcite lampy a repro zatim po zkusenosti u Lubina asi V8F, coz bude do 18m2 az az, pripadne Volla:-p.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

No, třeba budou A30,2 na prodej, ale pořád nevím, zda bych si přestupem na A34,2 polepšil. Přeci jen mám A30,2 vymazlené a vytuněné od Dana Vrány a nevím, zda by přechod na A34,2 byl přínosem. Proto sháním informace, které jsou zatím ze zahraničních fór rozporuplné. Jeden tábor říká, že by do nových, které jsou ve třídě "D" nešel a že "jedině původní třída AB". Další si nemohou "D" vynachválit, já v nich vidím výhodu většího výkonu v můstku, nižší spotřeba, menší zahřívání a také snadná dostupnost... :-). Ale nejdůležitější je zvuk - uvidím, třeba se mi podaří je zapůjčit a porovnat.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Koudy : nemyslis spis Primare A32 ?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Omlouvám se, konec ne konce, ted se divam ze nejdou prepnout do mustku. A32 jsou docela palka. Tak ci onak, Primare ve mne zanechal velmi pozitivni dojem cili tuto znacku chci pridat do sveho seznamu :).

Edit: ted jsem nasel diskuzi na sousedním slovenskem hififoru, kde kazzatel pise, ze by mel mit A30.2 jumper pro prepnuti do mustku :)

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

A30.2 jde přepnout do můstku, mám to vyzkoušeno, jen je to nepohodlné, protože člověk musí odmontovat horní kryt a přehodit jumpery, je to však jednoduché

A34.2 jde přepnout do můstku pomocí přepínače na zadní straně

A30.2 v můstku = 1x 380/8ohm
A34.2 v můstku = 1x 550/8ohm
proto moje poznámka o větším výkonu v můstku.

Pokud by tě zajímal A32, zrovna je jeden v bazaru za skvělou cenu...

Mimochodem - konce Primare si s lampami rozumí, u mne to bylo s Jadisem, který ale musel ustoupit mé aktuální touze po MCH a zařazení multikanálového předku SP33.

Odpovědět