Primare - výrobce highendových komponent
Re: Primare - výrobce highendových komponent
Super, diky za info. Zas tak na to nespecham, stavet zacneme az pristi rok a do te doby si chci neco poslechnout a utridit si vse v hlave. Jasno mam jen v delenci preamp lampa, poweramp tranzistor. I kdyz v hifi neni nic vylouceno ....
.

"Jasno mam jen v delenci preamp lampa, poweramp tranzistor. I kdyz v hifi neni nic vylouceno ....
"
Su aj hybridné konštrukcie čo použivaju vysoko životnostné (5-10.000 hodín) malé elektronky ale aj čisto tranzistor delená zostava dokáže prekvapiť.
Poprípade kvalitný integrovaný zosilnovač.

Su aj hybridné konštrukcie čo použivaju vysoko životnostné (5-10.000 hodín) malé elektronky ale aj čisto tranzistor delená zostava dokáže prekvapiť.
Poprípade kvalitný integrovaný zosilnovač.

Zalozim si vlakno at to tu nefrasim. Lampovy konec si dokazu predstavit treba Audio Research :-p.
Máš trocha možno pravdu ale sám si to začal a spomenul. 
Aj ked u ARC su preferované skor predzosilnovače.

Aj ked u ARC su preferované skor predzosilnovače.

Tak dotaz již není aktuální. Přes víkend jsem hodně surfoval, dopisoval si s prodejci a už mám na cestě ze Švédska další kousek A30,2 a pokud to dopadne, tak druhý bude od zdejšího člena, takže moje vysněná sestava 4xA30,2 již bude brzo kompletní

P.S.: ...a na prodej bude A30,5, pokud by někdo měl zájem - jak to bude aktuální, dám to do inzerce.
Ve ctvrtek jsem si privezl upraveny koncak A32. Byla vylepsena vstupni analogova sekce o Opamp Burson Vivid 6 nahradil OPA 2134 @ vylepseno napajeni. Dale kontrola zesiku, jedna drobna vada vyresena. Zesilovac nepoznavam, paradni posun ve zvuku. 

Fakt, jo? OPA 2134 - no to nechápu, jak jsi to mohl vůbec poslouchat, notabene rozlišovat zlato vs. rhodium... 

Primare je "kladivo". Proto jsem do vylepseni sel. 250W+ jinak pod 100tis asi neporidim. Nebo obdobne. Virtuosky chteji dost krmeni. 2134 je parametry dobre, ale ma "ten" svuj zvuk.
Kychtax, zkus pls popsat jak vnimas zmeny. S tema Burson Vivid ziju uz delsi dobu, a zatim asi nejnormalnejsi zvuk ze vsech operaku. Jeste by se nasly dva tri ktery byly dobry, ale jako nezkousel jsem vse co existuje. Nejnormalnejsi zvuk ve smyslu ze to nebylo nijak pokriveny, nic nechybelao, zadna deka, a naopak nic pocitove neprebyva, a leze z toho zivy duraznejsi zvuk, bez prifouklosti dole.
Ahoj. Ještě si to zvukově sedá. Ale je to zvukově nesrovnatelné s původními OPA. Už teď si myslím, že je to jeden z největších posunů, co jsem měl v sestavě, řekněme jeden z tří největších. Změna zvuku se popisuje těžko, protože všechno je jiné. Zajímavé je, že to hrálo jinak čerstvě po zapojení a teď po cca 20 hodinách taky. Zejména se to rozehrálo dolů do basů. Úplně zezačátku byl zvuk plošší, asi jako když si člověk koupí nový komponent (nebo vymění kondenzátory) a je úplně nerozehraný. Až se to "vyloupne" více, napíši delší popis. 

Takže to vyrábí nějací neumětelové, co neumí osadit pořádné operáky nebo jak to v té firmě mají?
Úspora peněz?
Úspora peněz?
Trochu jsem o tom cetl. A jsou to (opa2134) a) stare operaky. Burson je mnohem novejsi, b) velmi levne. Myslim kolem 100Kc/ks. Burson je za 4tis za par. A neni to jen "holy" operak, je tam nejaka dalsi elektronika.
PS. Myslim, ze operaky ruzni upravari celkem bezne nahrazuji za ucelem zmeny zvuku, pokud je aparat obsahuje. Napr.starsi strojek, jako ten muj.
PS. Myslim, ze operaky ruzni upravari celkem bezne nahrazuji za ucelem zmeny zvuku, pokud je aparat obsahuje. Napr.starsi strojek, jako ten muj.
Jo, taky jsem na to koukal, jak se od sebe liší různé verze. Zkusil si nějak porovnat s tou verzí Classic nebo jak je ta druhá nebo si šel rovnou do Vivid?