Primare - výrobce highendových komponent

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Primare - výrobce highendových komponent

Příspěvek od Fidji99 »

Kocour píše:
21 zář 2022 18:04
Fidji99, zajimave, o to vic, ze my to zkouseli nejvic v decku s NC500OEM v bufferech napajenych linearem a stejne tak u NC2000OEM. Sparkos, Sonic Imagery, Burson, WeissOP2 plus nejake dalsi. Zmeny od velmi jasneho a spis tvrdsiho zvuku po celkem blativejsi zadekovany.
Mal som vedla seba klasicke TIcko a Sparkos od Audiophonicsu a Sonic Imagery od Apollonou. Neviem, ci to bolo tym, ze som mal mid gain, ale na Purifi tie rozdiely boli tak minimalne, ak vobec nejake, je Mozne, ze Hypex bude haklivejsi.

Ale zase je nie som hifista, ja to tak neprezivam.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Je mozne ze vsechny byly zvukove blizko sebe. TI neznam, Sparcos jsem myslim slysel ale budto se mi nelibil nebo si uplne nevzpominam. Sonic Imagery byl myslim celkove zvukove v poradku,

Lpiccaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lpiccaa »

skypi píše:
21 zář 2022 18:29
Lpiccaa píše:
21 zář 2022 13:37
Jinak značka Primare se mi líbí. Už jsem to párkrát slyšel a pokazdy to bylo bezvadný. Ač technický poleno a ještě hluchý, mám kamaráda, který si měnil OPA ve svém zesilovači a slyšet to prostě bylo, u některých až neuvěřitelně
No, jasně... A co bylo "líp" a co "věrněji" ?
No, to přeci záleží na každém. Někdo chce to, druhý ono. Pochybuji, že drtivá většina vůbec pozná věrnost, protože je to jako dům z mlhy a písku... Nakonec drtivá většina stejně ladí tak, aby se "líbilo". A i ten, kdo chce věrnost, ji stejně nemá. Tedy má, ale podle svého.
Například, kolik lidí poslouchá lampy, které "nemeri", přesto to považuje za věrný zvuk...

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

No presne, uplne souhlas.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

A proto je ideální ekvalizér. Ten totiž zajistí zvuk jaký chceš.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Ekvalizer fakt ne.

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

skypi píše:
21 zář 2022 18:26
Mně to přijde spíš jako popis studiového monitoru a audiotechniky v nahrávacím studiu než uživatelské HiFi. A myslím, že je jasně vidět(celosvětově) kolik uživatelů mají rádi studiové monitory doma a kolik jich má raději ty HiFi komponenty (podle tebe zkreslující). Škoda, že to tady nečtou a nepoučí se konečně.
[/quote]

Hmm.. a kolikpak jsi dobrých studio-monitorů slyšel?
[/quote]

Slyšel jsem Neumanny KH150 u kamaráda, ale má to prostě na tento zvuk nastaveno celé. Má rád tenký analytický zvuk, já ne. Rozhodně si nemyslím, že by to hrálo špatně, ale není tam pro mě ta atmosféra a prostor...

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

kychtax píše:
21 zář 2022 15:03
Maxpower píše:
21 zář 2022 13:28
Pro mě je hudba především zábava a odreagování. Mnohdy (většinou) to hraje "lépe" než na amplifikovaném koncertu. Pokud by to hrálo hůře asi by mě to dost štvalo...
*palec*
mereni je pro mme doplnujici udaj. Treba RME jsem poridil na zaklade Brezinovy recence A vybornych mereni. Uz jsem z toho malickeho zazraku vydoloval dost, myslim ze dal uz to moc nejde. *offtopic*
Samozrejme jsou i lepsi prevodniky.
*offtopic* Objektivní měření jsou pro mě důležitá a přínosná také. Vždy to celé, ale pak nakonec mám doma a poslouchám, pokud tam něco chybí nebo přebývá, není to dobré - na to už měření nepomůžou asi nikomu. Nejhorší je nešvar poslední doby a to je neobjektivní měření, ať už špatně zapojený měřený komponent nebo záměrná machinace s výsledky atd.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Presne tak, clovek s tim (komponentem atd) musi zit. K cemu to cele je, kdyz to meri dobre, ale poslech cloveka treba nenaplnuje. Ale to jsme nekde uple jinde. :-)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

RNDr. Bohuš Sýkora to v časopise Hudba a Zvuk asi v r.1970 nazval ako "návyk na poslech nekvalitních modulačních zdrojů".. :)

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Kocour píše:
22 zář 2022 07:47
Ekvalizer fakt ne.
Preco?
[teda nemyslim hybatka z 80 rokov, ale profesionalne, dobre nastavene DRC, z kvalitnym algoritmom]

Moja skusenost je, ze v 90% miestnosti je neekvalizovany bas [teda ak sa bavime o niecom serioznom co sa zacina 1kou] absolutne nepocuvatelny bez ekvalizacie. Ale samozrejme, vela ludi prezije cey zivot bez toho aby poculi ako hra rovny bas, z rovnym dozvukom a nizkym skreslenim.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Fidji, ok napsal jsem to moc smahem. Ano pokrocile DRC by mohlo byt dobre.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Ale to je tak strasne jednoduche to odbyt timto tvrzenim.
Zavidim vsem kdo v tom maji jasno.
"Par" beden jsem udelal, meril navrhoval zkousel zase meril, a hlavne poslouchal. Udelal bedny co merily vyborne a hraly spatne, a ac jsem zkousel co slo tak to nebylo uplne dobre zvukove, a udelal bedny ktere nejsou zadny technicky zazrak, jsou tam difrakce a presto hraly tak ze si to clovek uzije, bavi to, netridi to zanry. Slysel ruzne sestavy, hrabal se v ruznych starych i novych bednach, slysel dost elektroniky co pristane Rixovi v rukach....asi je to stale malo a snad nekdy vyrostu a budu mit jasno.

A rozhodne me nikdo nemuze radit mezi esoteriky, dojmology, samany atd. Neni v tom zadna magie, ale ani se neda snadno rict ze dvou podobnych mereni co bude hrat a jak.
BVa píše:
22 zář 2022 09:30
RNDr. Bohuš Sýkora to v časopise Hudba a Zvuk asi v r.1970 nazval ako "návyk na poslech nekvalitních modulačních zdrojů".. :)

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Je to stále dokola, ale stejně mi to nedá nereagovat.
Je až úsměvné, jak popuzeně tu někteří reagují na argumenty zkušeného konstruktéra, který zcela jasně a přesně vysvětluje, proč něco vliv mít může a něco ne. Vytrhávání vět z kontextu, nepochopení textu - to jsou běžné reakce. A když dojdou argumenty tak přijde čas použít to poslední - já to slyším.
Ale zkusit slepý test, to ne. To by se "vidělo". Tedy spíš nevidělo a neslyšelo.
Dostat co nejvěrnější signál ze zesilovače - to dnes jde a není to žádný velký problém a nejsou na to potřeba žádné magické pomůcky (to píše BVa a je to naprostá pravda). Stejně jako to, že zcela zásadní je následně interakce s reproduktory a místností (i to BVa zmínil). A zmiňovaný citát B. Sýkory je opravdu výstižný. A následně nelze než souhlasit s příspěvkem Fidji99.
A jen pro dovysvětlení - ona hudba poslouchaná v běžné "pokojové" hlasitosti (tedy výrazně nižší než je přirozená hlasitost nástrojů), v malé místnosti, při rovné nezkreslené křivce skutečně nezní nic moc. Ale je to základ, dostat takový výstup v poslechovém místě. A následně si klidně hrát se zvukem tak, aby se mi to dobře poslouchalo (potichu, nahlas, jinak na klasiku, jazz, rock,..), klidně i dle těch výše zmiňovaných špatných návyků. Protože, a to souhlasím, radost a spokojenost s poslechem je tím cílem.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

update po 30hodinách. Tak objektivně hůře měřící Burson u mně poráží zvukově OPA2134 "na hlavu". Kdo se chce přesvědčit, ať si sežene, přijede a přiveze neupravenou A32 a postavíme je vedle sebe. Myslím to naprosto vážně, samozřejmě mne taky zajímá rozdíl ve zvuku. Pár dalších drobnějších úprav má moje A32 již z minula (konektory a kabeláž).
Bylo by fajn se vrátit k tématu - vlákno je o Primare.

Odpovědět