SROLL
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: SROLL
Toto bylo na zacatku: prestaly mi dunet basy a byly mene urvane trumpety. Takze sroll umi vyrobit I smejd.. Basy by vlivem dacu dunet nemely.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To ano, ale nemuzes si pod tim tvrzenim hned predstavit nehrajici smejd.
Na tomto vlaknu se delim s pocity o svoji ceste od Yamahy A1 a 40let starych repro k dnesnimu stavu.
To ze se vse postupne nejak vyvyji nelze popsat slovy nepatrne se vycistilo podani trumpety Laca Decziho mezi Epos 1 a 2.
Kdyz si pustim sve prvni, druhe a treti sestavy tak je to neposlouchatelny kram (nedavno mi pustil kamarad muj CA840av2 - koukal jsem jak tydyt). Drive opevovany a dnes neposlouchatelny zvuk.
Tedy Epos 1 je fakt dobry a ne smejd. Klidne s nim zustanu, protoze jsem jeste neslysel pro me vhodnejsi DAC. Az ted, a to po letech vzniklou verzi mk2.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Lepsi slysel udajne Jiri a konzultoval to s LS. Bylo to dle jejich slov obohacujici a LS zkousi co by mohl dat mk2 tak, aby to posunul zase dale smerem dale.
Treba vznikne mk3, nebo novy DAC (nazev me nenapada).
Uvidime ....
Treba vznikne mk3, nebo novy DAC (nazev me nenapada).
Uvidime ....
to sonofstars
Myslím, že bys měl trochu ubrat.
Točíš se v nekonečném kruhu změn - ne zlepšení, ale změn.
Sám provozuji také sestavu sroll - casea, ale nenutí mě to jako tebe k neustálým výměnám komponentů, kabelů, softů apod.
Měl jsem doma novou řadu kabelů, vylepšený převodník, nový soft ----- vždy nějaká změna - pravdu máš.
Ale IMHO ne vždy k lepšímu.
Já zatím neměním, bo mě zatím krom jednoho kabelu nic tak nenadchlo a jsem spokojen.
Mám pocit, že se vše točí v nějakém kruhu změn, kdy vždy máš pocit, že jsi o míle daleko, jen se jednoho dne můžeš dostat až úplně na začátek.
A taky to bude změna!
Myslím, že bys měl trochu ubrat.
Točíš se v nekonečném kruhu změn - ne zlepšení, ale změn.
Sám provozuji také sestavu sroll - casea, ale nenutí mě to jako tebe k neustálým výměnám komponentů, kabelů, softů apod.
Měl jsem doma novou řadu kabelů, vylepšený převodník, nový soft ----- vždy nějaká změna - pravdu máš.
Ale IMHO ne vždy k lepšímu.
Já zatím neměním, bo mě zatím krom jednoho kabelu nic tak nenadchlo a jsem spokojen.
Mám pocit, že se vše točí v nějakém kruhu změn, kdy vždy máš pocit, že jsi o míle daleko, jen se jednoho dne můžeš dostat až úplně na začátek.
A taky to bude změna!

Dobré dopoledne, mám již nějakou dobu Sony XA 50 ES, zlatý, nejvyšší model, upravený výměnou kondenzátoru a činč konektorů(rhodium), než se rozjedu za panem Šrollem pro rady, zeptám se nejdřív raději tady, má to vůbec nějaký smysl, přemýšlet o změně?Přehrávač stál hodně moc a úprava také nebyla levná, kvalita je maximální a nic lepšího jsem tady v okolí neslyšel, tak jsem celkem na pochybách, zda měnit za nějaký tuzemský, český výrobek?
Děkuji Vám za případné postřehy/rady atd.
Děkuji Vám za případné postřehy/rady atd.
Děkuji Ti za odpověď, souvisí to tak, zda přemýšlet o převodníku, jestli rozeznám rozdíl, nebo rozdíl budu muset pracně hledat, soustředěně poslouchat testovací CD.
Dále pak je otázka, zda se raději nepodívat po něčem lepším, vhledem k zesilovači Sony N1, který má velmi kvalitní konektory a trafo je zapouzdřené.
Dále pak je otázka, zda se raději nepodívat po něčem lepším, vhledem k zesilovači Sony N1, který má velmi kvalitní konektory a trafo je zapouzdřené.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Slimy rozumim ti, ale u me to je vzdy o kousek dal. Neprijde mi, ze bych se tocil v kruhu. Postupuji po schudcich ne pres poskakovani od vytahu k eskalatoru a zpatky ke schodum.
Navic vzdyt mam uz rok a pul stejne zelezo. Jen jsem udelal upgrade SW u NUC.
Zbytek jsou upravy akustiky. Difuzory, knihovna a kameninu nahradil dreveny obklad.
Bombonek je vymena repro. Ale drivejsi Mermaid tady nikdo jako repro nebral, takze tady asi bez debat

Do budoucna me zajimal zesilovac Rhythm, pokud se proda Cassiopeia tak bych do toho sel. Je to zvyseni vykonu a zlepseni podani zvukoveho projevu. Ale zadne dogma. Myslel jsem pred vystavou, ze je trosku hendykepem a budu muset dat bednam vetsi vykon, ale po uprave akustiky (difuzory) to tady zacalo hrat jako nikdy. Cassiopeia je tedy v pohode.
Dale mi minuly tyden ukazal LS, ze po letech upravil Epos, pro me usi jasny posun vpred. A nejsem sam. Tvrdi to i majitele - napada me rychle Fidas, Jiri, ...
Nebo ti co oba meli a zkouseli zmenu napr stereokulich, ... Tedy dalsi mozny posun.
Zatim vsak zustavam. Netisknu penize a hraje mi to hezky i tak jak to je. Jen pisu pocity Slimy
a jsem rad, ze je zde konzultujeme
.
Navic vzdyt mam uz rok a pul stejne zelezo. Jen jsem udelal upgrade SW u NUC.
Zbytek jsou upravy akustiky. Difuzory, knihovna a kameninu nahradil dreveny obklad.
Bombonek je vymena repro. Ale drivejsi Mermaid tady nikdo jako repro nebral, takze tady asi bez debat
Do budoucna me zajimal zesilovac Rhythm, pokud se proda Cassiopeia tak bych do toho sel. Je to zvyseni vykonu a zlepseni podani zvukoveho projevu. Ale zadne dogma. Myslel jsem pred vystavou, ze je trosku hendykepem a budu muset dat bednam vetsi vykon, ale po uprave akustiky (difuzory) to tady zacalo hrat jako nikdy. Cassiopeia je tedy v pohode.
Dale mi minuly tyden ukazal LS, ze po letech upravil Epos, pro me usi jasny posun vpred. A nejsem sam. Tvrdi to i majitele - napada me rychle Fidas, Jiri, ...
Nebo ti co oba meli a zkouseli zmenu napr stereokulich, ... Tedy dalsi mozny posun.
Zatim vsak zustavam. Netisknu penize a hraje mi to hezky i tak jak to je. Jen pisu pocity Slimy
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ZdenoZdeno1 píše: ↑01 kvě 2018 12:14Děkuji Ti za odpověď, souvisí to tak, zda přemýšlet o převodníku, jestli rozeznám rozdíl, nebo rozdíl budu muset pracně hledat, soustředěně poslouchat testovací CD.
To se tezko popise u PC. Leda pokud nekdo oboji mel a mohl posoudit. Muzeme to vyzkouset. Klidne prijed.
Troufam si rici, ze rozdil uslysis od prvnich tonu.
A pokud ne, pak sis overil spravnost svoji cesty a jeste usetris
"Slimy: OMG - zase nějaký mudrc co si tady uprc" tos mi to nandal.
Kazdopadne slovnik pana sonofars mi je mirne receno nesrozumitelny. Tak dunely driv basy nebo se nepatrne vycistilo podani trumpety? Mozna je vse mineno uprimne, ale zni to dost marketingove.
Kazdopadne slovnik pana sonofars mi je mirne receno nesrozumitelny. Tak dunely driv basy nebo se nepatrne vycistilo podani trumpety? Mozna je vse mineno uprimne, ale zni to dost marketingove.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ZdenekJR
Jsem sonofstars. Talent na popis nemam a ani bohuzel nemam usi jako netopyr.
Pisu jak me to zrovna napadne. Muze to byt nekdy lepsi nekdy horsi.
Ale pisu - komunikuji. Kdo nic nepise, nic se nedozvi a ani ostatni se nemuzou nic dozvedet.
Mam rad hifi a diky hifiroom jsem potkal spoustu zajimavych lidi a nacerpal spoustu prinosnych informaci. Nektere dokonce i osobme a o to vice me to tesi.
Uzavrel bych to spise nez mym subjektivnim dojmem v mem obyvaku (neni to poslechovka, u tebe se muze chovat Epos jinak) citaci Fidase. Ten to napsal obecneji a asi dle meho poznatku velice vystizne.

“Ano je lepsi. Lepsi rozliseni, muzikalita. Zda se mi vice odolnejsi vuci vlivum ruseni. Mam jej doma. Palec nahoru.
28.4.2018 zde ve vlaknu Sroll.
Jsem sonofstars. Talent na popis nemam a ani bohuzel nemam usi jako netopyr.
Ale pisu - komunikuji. Kdo nic nepise, nic se nedozvi a ani ostatni se nemuzou nic dozvedet.
Mam rad hifi a diky hifiroom jsem potkal spoustu zajimavych lidi a nacerpal spoustu prinosnych informaci. Nektere dokonce i osobme a o to vice me to tesi.
Uzavrel bych to spise nez mym subjektivnim dojmem v mem obyvaku (neni to poslechovka, u tebe se muze chovat Epos jinak) citaci Fidase. Ten to napsal obecneji a asi dle meho poznatku velice vystizne.
“Ano je lepsi. Lepsi rozliseni, muzikalita. Zda se mi vice odolnejsi vuci vlivum ruseni. Mam jej doma. Palec nahoru.
28.4.2018 zde ve vlaknu Sroll.
Zkus Sroll Epos mk2 s dodávaným Intel Nuc a ten starý Sony prodáš vintage sběratelům.Zdeno1 píše: ↑01 kvě 2018 12:14Děkuji Ti za odpověď, souvisí to tak, zda přemýšlet o převodníku, jestli rozeznám rozdíl, nebo rozdíl budu muset pracně hledat, soustředěně poslouchat testovací CD.