Xavian

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
pompo
Kontaktovat uživatele:

Re: Xavian

Příspěvek od pompo »

2-Dasta
Díky za popis,je fajn že se téměř do puntíku shoduje s hodnocením hteré jsme mu dali se známým (mimochodem také vlastníkem Virtuos). Tvůj popis středů a výšek je velmi výstižný a to včetně důvodu proč tomu tak je. Vyjímka je snad jen odůvodnění ne zcela přesných basů ,což bych osobně přikládal spíše na vrub zesilovače,než zdroji signálu ,my jsme ty eva poslouchali také skrze PC ale s výkonnějším a jistě přesnějším dělencem - SPaudio kde basy prostě neměly chybu. Použití ekonom. basáku s plech.košem (o kterém jsi se také zmínil) + celkový rozstřel zn.měničů byl mimochodem pro mě hlavní důvod tyto sestavy nebrat. Avšak zvukový projev- především uváděná koherence,plasticita + neobvykle dobře podaný témbr a řekl bych až reálná syrovost celého středního pásma ,včetně jeho návaznosti na výšky i bas by z mého pohledu (poslechu) už snad ani nemohl být lepší. Jinak s tebou souhlasím i v tom že rozdíl v podání těchto soustav a Virtuos na lepší horší může samos. každý vnímat jinak. Každop.věřím ,že času věnovanému poslechu a seznámení se s těmito reprosoustavami nelituješ.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Dasta píše:
17 lis 2018 23:33
Kdyby se provedl duel s Virtuosou, posluchačstvo by se asi rozdělilo na dva tábory, protože by se jednalo v obou případech o vynikající reprodukci, ale s rozdílnou zvukovou filosofii.
Poslouchal jsem VMA Evo celé odpoledne a čas, který jsem s nimi strávil považuji za přínosný a příjemný.
Kdyby se provedl duel VMA s Virtuosou, posluchačstvo by se asi rozdělilo na dva tábory, ...tak předpokládám, že většina zkušenějších posluchačů by volila Virtuosy. U VMA bývala osazena na výškách 3/4 kalota (nyní již 1" a to už je výrazně těžší u 3p), u VMA-I veliká šíře průměru bassreflexu asi napoví, co je maskováno... Jinak celkově VMA nejsou špatná volba ani na první poslech, jsou to velice slušné reprobedny, ale Xavian jsou podstatně více dotažený ve všech zásadních tech. detailech (stačí si přečíst recenze, prezentace s podrobným popisem výrobků...), a to ocení i nezkušené ucho - neseroucí poslech. U Xavianu jsem dostal za stejné finance podstatně více, což je můj subjektivní názor, s kterým většina nemusí souhlasit. Podmínkou ale je, dopřát X-reporduktorům odpovídající stabilní, silný, nezkreslující zesilovač. To může někdy být oříšek, když vidím, s jakými zesilovači je prodává p.Barletta. Ceny repro jsou tak nějak podobné či srovnatelné.
Dasta píše:
17 lis 2018 23:33
Poslouchal jsem VMA Evo celé odpoledne a čas, který jsem s nimi strávil považuji za přínosný a příjemný.
Me too, ale jaksi tomu něco "drobného" chybělo, ale to člověk zjistí až při dlouhodobém poslechu a při přímém srovnání.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Největší devíza Virtuos je bezvadné svázáni středů s oběma pásmy a jejich bezkonkurenční podání.
Nejvíce je člověk ocení např. při podání trubky v jazzových nahrávkách, kdy se nástroj zhmotní před vámi a je opravdu velmi reálný.Též podání nižších středů nemá chybu, dokáže i z tak notoricky známých nahrávek, jako třeba desky Dire Straits vymáčknout takové věci, které dodají nahrávkám zcela jiný rozměr.
Já vlastním též Xaviany, ale nižší model(Carisma), místo Ring Radiátorů na výškách mám Revelatory. Kdyby měla Virtuosa také na výškách Revelatory, myslím si, že by jí pak mohla porazit bedna až v ceně přes půl milionu korun.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Tak se Xavian definitivně posunul od koulí zvuku a italských designů k anglickému vzhledu a přesnému a věrnému zvuku.

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ian-quarta

Obrovské třípásmové uzavřenky, to bude super-mazec.
(já vždycky říkal, že prokopnuté bedny nebrat...)

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

"Tak se Xavian definitivně posunul od koulí zvuku a italských designů k anglickému vzhledu a přesnému a věrnému zvuku."
kolik ze modelu Xavianu jsi realne slysel ??

neprijde ti divne adorovat trpaslici ProJect 4 a hanit dospele bedny ?

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Hodně mi připomínají Harbeth 40.2, které jsem slyšel u kamaráda.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Na AV Praha to byl hnuj velebnosti, pry reference :?.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Pravda na výstavě nehrály jak jsme všichni očekávali, velká místnost, nevhodná amplifikace,odběr v síti všech vystavovatelů, to vše se muselo na zvuku podepsat.Myslím, že v příštích letech už toto v Xavianu nepodcení.
Jelikož mně zvuk beden Quarta nedal spát, zajel jsem si je do Hostivice asi před čtrnácti dny poslechnout.Poslouchal jsem je průběžně asi od 10hodin do půl čtvrté, zapojení bylo klasické, cd player+ zesilovač Norma, kabelové zapojení bylo jednoduché, ne biamping, přestože to svorky na bednách a konstrukce výhybky dovolují.
Zvuk byl diametrálně odlišný než na výstavě, středovýškové pásmo bylo velmi dobře prokreslené, dalo by se říci, že nemělo chybu.Basy byly podány velice slušně, v některých momentech však bylo znát (Bozio/Levin/Stevens, skladba Duende), že dvakrát 140W do 4ohmů na kanál je málo, zesilovač zkrátka nestíhal.
Potenciál beden však je obrovský, dovedu si je představit zapojené v biampu na svých zesilovačích kabelama Mondiale2, nebo ještě lépe na vylepšeném Sroll Bimotore Revolution kamaráda lachima, zapojení též v biampu.To by se potom pro boxy Xavian Quarta těžko hledal soupeř.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Oprava:
Ne dvakrát 140W na kanál, ale 140W na kanál

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Taky jsem presvedcenej, ze bedny na vystave neukazaly, co umi. Na to je p. Barletta prilis zkuseny a sikovny konstrukter.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

To je meli zapojeny na normě ipa 70? Ta má do 4ohm 140w. Ale vetsinou je zapojeno na normu 140,ktera dava 140w do 8,280w do 4ohm.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Bazi36,
Byla zapojena Norma lPA140, napsal jsem omylem do 4 ohmů, omlouvám se.
Přesto byl bas u Duende mázlý, možná je na vině též trochu i místnost.Jsem zvyklý u této skladby na pevný přesný bas

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Mozna i "slavná" Norma nesplnila hifi normu :lol:.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Honzo, dik usetril si mi cestu do Hostivic. Dobry popis..;-)
Petre, myslim, ze veskere novejsi bedny konstruuje pro Barlettu Dawsoo - pan Hyka. Velmi sikovny clovek, co jsem mel kde moznost slyset..a i tyto budou jiste dobrymi bednami. Jen ta cena... u bedny kterou zavadeji na trh ... a nove modelove rady.. osobne mam jeste problem i s tou povrchovou upravou. Pusobi lacino, na bednu za ctvrt milionu.

Ze to prodavaji s Normou beru mozna i spis jako podporu italske produkce od Barletty. Nez ze by to delal kvuli zvuku.
A co se zvuku na vystave Xavianu tyka. Pro mne je to kazdorocne zklamani. Pritom mistnost maji velkou, plnou lidi, relativne zatlumenou..
Ale urcite neni na miste byt negativni, myslim ze ta bedna bude vynikajici. V odpovidajicich podminkach. Nepochybuji!

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Neberu zvuk na výstavě za bernou minci. Někomu se povede, někomu méně, potenciál se však dá vytušit, jak ze zvukové filosofie, tak přístupu a tradice.
Vždy budu více oceňovat výrobek, který je někým vyroben a posléze člověkem který ho vyrobí též prezentován.
To má vždy daleko větší význam, alespoň pro mně.

Odpovědět