Na jednu stranu je uvedeno, že detaily nejsou záměrně a na druhou, že grafy budou?
To jaksi nechápu.
Samozřejmě, že každý pravý hifista chápe, že kupovat bedny podle grafu je nesmysl...

Když o těch sluchátkách nic nevíš tak nepiš kraviny kabely za 100000kč jsou větší kravina.šeďour píše: ↑09 čer 2022 19:22Já jsem byl na výstavě v pátek i v sobotu.Moc se mi tam líbilo, prostory hotelu hezký (teda až na to, že jsem furt bloudil dokola).I prostory v outůaréně byly dobrý, prostorný a bylo tam vystavenejch spousta pěknejch věcí.
Nejsilnější zvuk byl rozhodně v expozici firmy RIHA, skvělej zvuk, skvělej obraz.Je znát, že se živěj profesionálníma instalacema, protože je to u nich vždycky zážitek.
A nejen zvukově obrazovej, ale i chuť si tam přijde na svý, páč jejich sýrovej štrůdl, má famózní chuť.
Výbornej zvuk byl v expozici firmy MAREKA.Představili novou českou firmu vyrábějící stojanový reprosoustavy.Plnej, dynamickej zvuk.A výborně vybíraná muzika.
Nejvíc času jsem strávil poslechem i DIOKA.Skvělej, pohodovej zvuk.Zaujali mě americký třípásmovky KLH.To je můj šálek kávy, jak vzhledově, tak zvukově.Za svojí cenu hrajou až neuvěřitelně dobře.
Docela vážně přemejšlím o jejich koupi.
Největší překvapení na hifi výstavě byly malý reposoustavy od český firmy NADRAL.Neuvěřitelnej zvuk a to doslova.Byl jsem u nich několikrát a vždycky jsem se, po chvíli poslechu radši zeptal, jestli opravdu hrajou ty nejmenší bedýnky.
Taky přístroje v jejich expozici byly hodně zajímavý.Pro mě nová a neznámá česká firma OLDSTEP.Elektronkový zesilovače a předzesilovače.Takhle perfektní zpracování mechanických částí se jen tak nevidí.
A nakonec pro mě jedna příjemná věc.V expozici firmy AQ novej model reprosoustav, který podle mýho názoru nejen dobře vypadaj, ale i skvěle hrajou.A to je poprvé za dlouhý léta, co můžu napsat něco takovýho.A to na hifi výstavy chodím zhruba pětadvacet let.
No a abych pořád jen nechválil.
Obecně, ve spoustě expozic hrála naprosto příšerná hifistická hudba.Buď nudnej šukací jazz, nebo zpěvačka s děsně votravným uječeným hlasem.Extrém bylo sice efektní, ale dlouhodobě neposlouchatelný bubnování, cinkání na předvedení mimořádný dynamiky aparátu.
Fuj.
Další problém některejch expozic byl ten, že jim to nehrálo vejšky.Nebo opačnej extrém, vejšek přehršel.Nepřirozený množství, zabarvující lidskej hlas.
Nepochopitelný ceny sluchátek.Pro koho jsou určený sluchátka na domácí poslech, s cenou 80 000,- ; 100 000,- ; 120 000,- ????
Vyslechl jsem hovor dvou návštěvníků.
Jeden povídá druhýmu...sem si poslech nejdřív ty za osmdesát a pak ty za stodvacet a neslyšel jsem žádnej rozdíl.
Můj názor je, že ani žádnej rozdíl slyšet nemohl, páč tam žádnej jinej, než finanční není.Prostě to ty prodávájící zkoušej, kam až je možný zajít.Tohle je prostě ten pravej high end.
Další podivná věc, kterou jsem na výstavě nečekal, byla expozice ŠROLL.Byl jsem tam opakovaně, jednou to hrálo snesitelně, podruhý to řezalo do uší, ale hlavně jsem nepochopil, co, že to tam autor vlastně předváděl.
Takovej smutnej pohled na to byl.
Jako výrobce kabelů jsem si samozřejmě se zájmem prohlížel vystavený kabely.Někde racionální řešení za slušnou cenu, jinde naleštěnej prd.Síťovej kabel z obyčejně vypadající metráže, s naprosto obyčejně vypadajícíma koncovkama za 7 000,-
Jako vážně ?
Zázrak se ukrývá uvnitř ??
Ale nejvíc překvapili francouzi.Cenou i provedením síťovýho kabelu.Tři zkroucený různobarevný vodiče zabalený v síťce, nic moc koncovky, cena padesát tisíc !
Ještě se mám hodně co učit.Jak o vzhledu kabelu, tak hlavně o cenotvorbě
Těším se na další výstavu.Tahle byla fakt bezva, Březinovi dík !
Celkovo vystavy a podobne priestory su velmi milosrdne k mensim repro, lebo tam nie je tak pocut tu kompromisnu akustiku priestoru. Takisto vzdy budu mat dobre skore repro s "showroomovym" zvukom - nizsia citlivost, nafuknute stredobasy, vytiahnute vysky [a tu su AMTcka vzdy stavkou na istotu] - "muzikalne a detailne" , detto zosiky so skreslenim v 2H atd. Preto na vystavy ani nechodim, okrem teda spolocenskeho vyzitia sa alebo cielene si na jednom mieste ohmatat produkty a dohodnut si dalsie kroky.
Skus si predstavit niekoho, kto predava napriklad zahorovacie pristroje na kable, alebo veci typu generator Schumannovych frekvencii. Mozno ti mentalny svet predajcov nalestenych prdov zacne byt trochu blizsi.šeďour píše: ↑11 čer 2022 09:02Trvám na tom, že sluchátka nad padesát tisíc jsou ve většině případů jen naleštěnej prd.Zvukově nenabízej nic navíc. Je to jen high end, kde se nabízející (v tomhle případě nenapíšu prodejci, páč oni neprodávají, ale opravdu jen nabízejí) předháněj v tom, kdo bude mít vyšší cenu.
Pokud máš pocit, že se mejlim, napiš v čem.Rád se nechám poučit, jaký zázračný materiály, nebo technologie výrobce sluchátek použil.A co v tom případě opodstaňuje tu přemrštěně vysokou cenu.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host