Nový Slovenský Highend časopis na obzore

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový Slovenský Highend časopis na obzore

Příspěvek od alfagolem »

BVa píše:
zvolim si argumentaciu paralelou: dodnes sa 99% serioznych filmov toci na celuloid /eastman color 35mm/, lebo je tam full realita bez pixelizacie, ma to prirodzene teplo a hlbku obrazu. to je cele o co ide.
Ak niekto argumentuje paralelou, je zjavné, že chce hovoriť aj o full realite a prirodzenom teple pri zvuku a absencii zvukovej pixelizácie.Je to ale omyl, tie "pixely" sú pri LP podstatne "hrubšie" ako pri CD (nerovnosti povrchu drážky obmedzujú dynamický rozsah, aj preto sa komprimuje, aby to bolo nad šumom drážky), dynamický rozsah LP je rádovo menší ako CD. LP je pomerne primitívny, mechanický záznam.
Bohužiaľ ,tá full realita pri zvuku je skoprimovaná, skreslená, podstatne viac ako digitálnom zázname. Že sa to napr. Vám , pán Turok , páči , nehovorí ale nič o kvalite a vernosti, len o Vašich preferenciách. Zhoda s originálom je pri LP bohužiaľ podstatne menšia.
no a kedze nemam elektrotechnicku priemyslovku, ale doktorat filozofie v oblasti hudobnych vied a som aktivny hudobnik (skladatel, aranzer, hrac), tak sa k hifine vyjadrujem ako k zdroju zvuku
Nepochybujem o kvalifikácii a odbornosti v oblasti hudobných vied, rovnako o dokonalom sluchu. Bohužiaľ to nebráni nepochopeniu toho, že "hifina" nie je zdroj zvuku (hudby), to je autor a interprét, prípadne zvukár pri dotváraní "zvukovej konzervy". Ten "koglomerát súčiastok" tú hudobnú konzervu nemá nijako upravovať a "vylepšovať" , má ju len čo najpresnejšie reprodukovať.
Takže si nemyslím, že by som sa mal ospravedlňovať, navyše to, na čo som primárne reagoval ( aj s tým, že neverím, že obvykle ste taký..) boli zbytočné vulgarizmy, šovinizmus .. bohužiaľ postupne na obidvoch stranách, na čo admin reaguje (pochopiteľne) mazaním, nechce tu mať 4. cenovú....
fakt Vám nedochádza, že účelovo zmazal len veci kompromitujúce ctených pánov konšelov tohto fóra? Ani s Vami to nič nerobí, keď tu niekto niekoho posiela do p...? Mne to príde ako v Šimkovi a Sobotovi: pane, vy ste mně kop obličejem do nohy ;(
ešte ku gramcu: zosnulý svetový tenor a vyhlásený audiofil Sergej Larin so zostavou rádovo za niekoľko melónov (dunlavy, transrotor fat bob, prenoska koetsu, audio research extra CD transport a extra prevodnik, nordost valhala a dokonalo akusticky riešenou posluchovkou (skyline a pod.) a fonotékou čítajúcou viac ako 5000 titulov sa vyjadril: nemôžem jeden deň počúvať aj LP aj CD. ten rozdiel je PRE MŇA taký priepastný. Vyjadrenie smerovalo v prospech LP. Asi sme my hudobníci takí posluchoví úchyli, že sa nám páči analóg.
posledné: mám Vaše mlčanie vo veci auditripu do BV Audia brať ako odmietnutie? To by ma skutočne mrzelo.

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfagolem »

boxer píše:Admin

Bohuš napsal:
už stává skoro politické fórum

Má pravdu (nejen v tomto) a protože jsem se nechal unést a již nemohu zasáhnout,žádám o smazání mého posledního příspěvku.

Dále na dotyčného inteligenta "140 a více",nebudu reagovat (opravdu za to nestojí) a ostaním to doporučuji v čele s Bohušem a Peerem také,jinak se nehneme dále.
s peerom si už čulo korešpondujem privátne a vymenili sme si pozvania na návštevu, lebo by sme sa radi poznali osobne. :D

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfagolem »

dadaft píše:
MB píše: Bohuzial aj ja som sa nechal uniest...
holt vy bratia zo Slovenska k tomu nemáte nikdy daleko. :mrgreen: nejste takoví suchaři, jako my, čehúni...
jedna ilustracia z pokecu na slovanete za vsetky (bez komentara):

v diskusii okolo sluchátok napísal Slovák:

Hrozne som zvedavy ci by ti zneli prirodzenejsie a detailnejsie moje Staxy z T-AMPu a digitalneho mixu Tascam alebo K701 v tvojom prostredi. Pretoze hadaj kto investoval do zostavy viac Razz

...a Cech mu odpovedal:

tak jsem to nekolikrat precetl a stale nejak nerozumim otazce Question

Slovak (napodiv) lakonicky odpovedal:

vcucnutie napísal:
Proste zvedavost... ci by zneli na mojej relativne lacnej zostave (gigitalny USB mix Tascam ako D/A prevodnik a T-amp ako zosilovac) moje Staxy lepsie ako tvoje K701 s poriadnym retazcom pod sebou.
U mna su totiz tie sluchadla asi najdrahsim clankom ak opomeniem mixpult ktory je predsa len na viac nez len na analogovu reprodukciu z digitalneho zdroja.
Inak kolko si dal za tu trafo-pracku a RF filter?

Cech to okamzite diplomaticky zakamufloval, lebo "vcucnutie" presiel jeho urazky bez povsimnutia:

aha uz to chapu (me je fakt dneska blbe) jedina rozumna odpoved by asi byla porovnat to mezi sebou poslechem , takhle na dalku se neodvazuji cokoliv tvrdit i kdyz .. ty staxy hlavne jejich vyssi rady napr. 4040 jsou podle referenci dost dobre . trafo je delane a stalo me 4000kc a ten filtr jsem kupoval v nemecku pred par lety asi za 300 euro . oboji ma docela slysitelny vliv na zvuk .

co dodat?

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

alfagolem píše: fakt Vám nedochádza, že účelovo zmazal len veci kompromitujúce ctených pánov konšelov tohto fóra? Ani s Vami to nič nerobí, keď tu niekto niekoho posiela do p...? Mne to príde ako v Šimkovi a Sobotovi: pane, vy ste mně kop obličejem do nohy ;(
O jaké účelovosti to mluvíte ??? Jen jsem zeditoval (takto [....]) i s upozorněním snad všechny vulgarity, které se v tomto vlákně vyskytly bez ohledu na to, od koho byly. Nic jiného. Myslím že rozděleno to bylo tak 50/50. Polovina jich byla o Vás a druhá polovina od ostatních a takto se diskuse na tomto fóru opravdu nepovede :!:

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfagolem »

ano, to je ten komunalny humor LPČ (lehky prumysl cesky) nejako sa to vsak neodrazilo na preferenciach KSČ, co to? KSS je u nas s mizivym quorom hlboko pod hranicou zvolitelnosti dlhodobo mimo parlament a zaujem verejnosti. drobny rozdiel. tak kto je tu bolsevik?

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfagolem »

Rowing píše:
alfagolem píše: fakt Vám nedochádza, že účelovo zmazal len veci kompromitujúce ctených pánov konšelov tohto fóra? Ani s Vami to nič nerobí, keď tu niekto niekoho posiela do p...? Mne to príde ako v Šimkovi a Sobotovi: pane, vy ste mně kop obličejem do nohy ;(
O jaké účelovosti to mluvíte ??? Jen jsem zeditoval (takto [....]) i s upozorněním snad všechny vulgarity, které se v tomto vlákně vyskytly bez ohledu na to, od koho byly. Nic jiného. Myslím že rozděleno to bylo tak 50/50. Polovina jich byla o Vás a druhá polovina od ostatních a takto se diskuse na tomto fóru opravdu nepovede :!:
kde su prosim prve komentare vasho fora k casopisu, nez sem zavesil nas editor noticku o hladani redaktorov dopisovatelov?

50/50? to myslite vazne? ja som nikoho neposlal do p...! (nikto z tohto fora MB neodsudil)

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

alfagolem píše:
Rowing píše:
kde su prosim prve komentare vasho fora k casopisu, nez sem zavesil nas editor noticku o hladani redaktorov dopisovatelov?

50/50? to myslite vazne? ja som nikoho neposlal do p...! (nikto z tohto fora MB neodsudil)
Buduci tyzden stravim v Bratislave, bohuzial aj na mna doslo a musim na maly pracovny vylet spat do rodnej krajiny, rad ta stretnem a rad ti vysvetlim, kam by ta kazdy stredoslovak poslal za taketo urazky, ktore tvoja nevymachana huba spustila ako prva, nechapem preco vsetci ludia s nizsim IQ ako priemer ludi na fore (rozumej to vase v redakcii) musia presadzovat SVOJU pravdu urazkami ostatnych...

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfagolem »

JP píše:Andy
To buď rád, že nie som tvoj bachar.
To by som ti dal 1000x napísať :

"Už sa nikdy nebudem hrať na pseudointelektuála a spasiteľa československej hifi scény, omielať dokola čo som všetko urobil a čim vsetkým som bol a konečne si spravím (ako šéfredaktor takmer technického plátku) aspoň elektrotechnickú priemyslovku a zistil ako to v tom Hifi vlastne všetko funguje.

filozofe
Janko (alebo Jožko, alebo možno Janette - kto vie?) pseudointelektuál - to je este vacsia nadavka ako intelektual? napis, co si za svoj zivot dokazal ty? moju hudbu /naposledy svetova vystava EXPO Zaragoza 2008, predtym 2 filmy s Jakubiskom, 1 s Lutherom, TV filmy a divadlo s Bednárikom, znelka MS v ladovom hokeji - poculo ju 80 mil. ludi - na to ty budes potrebovat najmenej 20 zivotov s priemyslovkou aj bez.
apropos - my sme sa ako technicky platok nikdy neprofilovali. ani playboy nie je gynekologicka revue.

ale prislub ku konstruktivne orientovanym citatelom: kedze je tu (hoci, uznajte, marginalny dopyt po meraniach, grafoch a hlbsich technicko - konstrukcnych popisoch, poziadam redaktorov so solidnou elektrotechnickou erudiciou (furi, maglen, gbur) o vypracovanie materialov, ktore by vas u(spo)kojili.

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfagolem »

Buduci tyzden stravim v Bratislave, bohuzial aj na mna doslo a musim na maly pracovny vylet spat do rodnej krajiny, rad ta stretnem a rad ti vysvetlim, kam by ta kazdy stredoslovak poslal za taketo urazky, ktore tvoja nevymachana huba spustila ako prva, nechapem preco vsetci ludia s nizsim IQ ako priemer ludi na fore (rozumej to vase v redakcii) musia presadzovat SVOJU pravdu urazkami ostatnych...[/quote][/quote][/quote]

uz, to, ze navrat do rodnej krajiny je pre teba "bohuzial" svedci, ze ti stihli vymyt mozog a ze by si mal byt doma pre taketo vyhlasenie persona non grata. tak len to nezabudni doma povedat svojej mame, ze si doma "bohuzial" ako aj svojim kamaratom, urcite ta pochvalia. a inak? uz plynulo mluvis?

ak stojis o stretnutie, nedbam, rad si pozriem mutanta, ktory pozostava zo slovenskeho hardwaru a je don implementovana levny, ale hodne levny cesky software. som z teba smutny.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

alfagolem píše:
uz, to, ze navrat do rodnej krajiny je pre teba "bohuzial" svedci, ze ti stihli vymyt mozog a ze by si mal byt doma pre taketo vyhlasenie persona non grata. tak len to nezabudni doma povedat svojej mame, ze si doma "bohuzial" ako aj svojim kamaratom, urcite ta pochvalia. a inak? uz plynulo mluvis?

ak stojis o stretnutie, nedbam, rad si pozriem mutanta, ktory pozostava zo slovenskeho hardwaru a je don implementovana levny, ale hodne levny cesky software. som z teba smutny.
Slovo levny je ceske, nemas to nejake pomylene? Zapamataj si (to bude tazke s tvojim mini-IQ) - lacný. Nehustil to do teba Jakubisko v cestine? "Mluvim" plynule, a nehanbim sa za to, ked je to nutne, casto totizto jednam s cudzincami (neanglicky hovoriacimi) co rozumeju cesky ale slovencine nie...
Naposledy upravil(a) MB dne 06 lis 2008 10:49, celkem upraveno 2 x.

boxer

Příspěvek od boxer »

ProBoha,zaražte ho nebo mu neodpovídejte.Fakt to tady vypadá,že budeme jako u Napoleona.To si necháme rozesrát naše společné fórum od jednoho bolševika?

Dadaft versus Merhaut byla alespoň sranda.Ale toto už zabíhá opravdu do šovinistického,osobního,napadání.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

boxer píše:ProBoha,zaražte ho nebo mu neodpovídejte.Fakt to tady vypadá,že budeme jako u Napoleona.To si necháme rozesrát naše společné fórum od jednoho bolševika?

Dadaft versus Merhaut byla alespoň sranda.Ale toto už zabíhá opravdu do šovinistického,osobního,napadání.
Mas pravdu...ale u Napoleona by uz sovinista dostal ban a ja tiez za urazku sovinistu....

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 alfagolem
Nepáči sa mi vulgarizmus a urážky na obidvoch stranách, rovnako "selektívne mazanie",ak to skutočne bolo. Ale jedno ospravedlnenie za úlet som videl.
analóg/ digitál- je to večný spor dvoch "chutí", s objektívnou kvalitou to nemá nič spoločné,hovoril som o nej. A analóg nie je len LP, pri kvalitnom analógovom štúdiovom MGF by som nemal problém súhlasiť.. Ale pri zrovnaní s SACD by to už zase bolo iné...Každé zariadenie má svoje limity.
Auditrip- nie je to žiadne odmietnutie ani urazenie sa, len skúsenosť, že najlepšia a najefektívnejšia reklama je spokojný zákazník, nie rozhovor v časopise, to je všetko.

efendi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efendi »

apropos - my sme sa ako technicky platok nikdy neprofilovali. ani playboy nie je gynekologicka revue.

To je síce pravda, ale keďže nepíšete hlavne o hudbe, ale skôr o technike, ktorá ju sprostredkuváva, tak by človek očakával, že budete písať technicky odborne a správne. To samozrejme nevylučuje posluchové hodnotenie a porovnanie.
Všimol som si, že mnoho hifistov, ktorý nemajú žiadne elektro, príp. iné technické vzdelanie, dosť nevrlo reaguje na poznámky od technikov, ktorý veci rozumejú po technickej stránke, to isté platí však aj naopak. Preto by mnohým, ktorý majú záujem sa aj niečo nové naučiť pomohlo, keby existoval časopis, ktorý dáva priestor obidvom stranám, takto by sa dali nájsť mnohé súvislosti medzi technickým a pocitovým pohľadom na rôzne problematiky nášho koníčka.
A nerozumiem, prečo tu stále otvárate národnostnú otázku, to sem naozaj nepatrí :roll:

Odpovědět