fakt Vám nedochádza, že účelovo zmazal len veci kompromitujúce ctených pánov konšelov tohto fóra? Ani s Vami to nič nerobí, keď tu niekto niekoho posiela do p...? Mne to príde ako v Šimkovi a Sobotovi: pane, vy ste mně kop obličejem do nohy ;(BVa píše:Ak niekto argumentuje paralelou, je zjavné, že chce hovoriť aj o full realite a prirodzenom teple pri zvuku a absencii zvukovej pixelizácie.Je to ale omyl, tie "pixely" sú pri LP podstatne "hrubšie" ako pri CD (nerovnosti povrchu drážky obmedzujú dynamický rozsah, aj preto sa komprimuje, aby to bolo nad šumom drážky), dynamický rozsah LP je rádovo menší ako CD. LP je pomerne primitívny, mechanický záznam.zvolim si argumentaciu paralelou: dodnes sa 99% serioznych filmov toci na celuloid /eastman color 35mm/, lebo je tam full realita bez pixelizacie, ma to prirodzene teplo a hlbku obrazu. to je cele o co ide.
Bohužiaľ ,tá full realita pri zvuku je skoprimovaná, skreslená, podstatne viac ako digitálnom zázname. Že sa to napr. Vám , pán Turok , páči , nehovorí ale nič o kvalite a vernosti, len o Vašich preferenciách. Zhoda s originálom je pri LP bohužiaľ podstatne menšia.Nepochybujem o kvalifikácii a odbornosti v oblasti hudobných vied, rovnako o dokonalom sluchu. Bohužiaľ to nebráni nepochopeniu toho, že "hifina" nie je zdroj zvuku (hudby), to je autor a interprét, prípadne zvukár pri dotváraní "zvukovej konzervy". Ten "koglomerát súčiastok" tú hudobnú konzervu nemá nijako upravovať a "vylepšovať" , má ju len čo najpresnejšie reprodukovať.no a kedze nemam elektrotechnicku priemyslovku, ale doktorat filozofie v oblasti hudobnych vied a som aktivny hudobnik (skladatel, aranzer, hrac), tak sa k hifine vyjadrujem ako k zdroju zvuku
Takže si nemyslím, že by som sa mal ospravedlňovať, navyše to, na čo som primárne reagoval ( aj s tým, že neverím, že obvykle ste taký..) boli zbytočné vulgarizmy, šovinizmus .. bohužiaľ postupne na obidvoch stranách, na čo admin reaguje (pochopiteľne) mazaním, nechce tu mať 4. cenovú....
ešte ku gramcu: zosnulý svetový tenor a vyhlásený audiofil Sergej Larin so zostavou rádovo za niekoľko melónov (dunlavy, transrotor fat bob, prenoska koetsu, audio research extra CD transport a extra prevodnik, nordost valhala a dokonalo akusticky riešenou posluchovkou (skyline a pod.) a fonotékou čítajúcou viac ako 5000 titulov sa vyjadril: nemôžem jeden deň počúvať aj LP aj CD. ten rozdiel je PRE MŇA taký priepastný. Vyjadrenie smerovalo v prospech LP. Asi sme my hudobníci takí posluchoví úchyli, že sa nám páči analóg.
posledné: mám Vaše mlčanie vo veci auditripu do BV Audia brať ako odmietnutie? To by ma skutočne mrzelo.