Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Dasta
Příspěvky: 1319
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

THE DARKNESS "LAST OF OUR KIND"
Canary Dwarf Limited CNDV001VL v roce 2015
Koupeno v ČR Happy Muzic, říjen 2015
Obal ve velmi dobrém stavu jak vnitřní tak i přebal.Tentokrát není rozevírací, ale deska, která je ve výborném stavu vizuálně i zvukově má krásnou barvu zeleného tyrkysu.
Kvalita nahrávky je vynikající, splňuje veškeré požadavky kvalitní reprodukce.Protože se jedná o retro kapelu, která se zabývá ostrovním bigbítem 70tych let, je kladen důraz hlavně na výkon zpěváka, jeho expresivní projev, práci bubeníka, která nemá chybu, hlavně činely jsou krásně vykresleny.
Hudba je fascinující. Vtáhne vás a už nepustí a je vám jedno, že riffy už jste dříve slyšeli u Black Sabbath, AC/DC, Sweet nebo Queen.
Kdo má rád starý bigbít bude nadšen.Dlužno podotknout, že se nejedná o žádné cover verše, všechny věci jsou prací členů kapely.
Vřele doporučuji, velmi optimistické.

Oldear
Příspěvky: 1437
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

LP Gabriel Peter - So
EAN 0884108004548, reedice 2016
Koupeno v ČR - Musicrecords.cz
Obal i deska velmi dobře zpracováno v klasickém stylu.
Kvalita nahrávky je velice dobrá, opět zaznamenáno silněji - lepší odstup, ale žádné zkreslení, výborná dynamika a kmitočtový rozsah. Excelují basové složky s perfektní konturou. Hudba nese sice známky 80. let a není to PG3, ale velice dobře poslouchatelná. Vřele doporučuji.
CD ( Virgin 1986 ) má nepatrně lepší dynamiku a prostor, avšak zahuhlané basy.

Také jsem přejel: Helloween - Keeper Of The Seven Keys pt.2
EAN 5414939922824, reedice 2015
Koupeno v září 2015 v ČR - Musicrecords.cz
Obal, deska je klasika. Bohužel zvuk uječený, jako by toho u Helloweenů benylo dost samo o sobě, prostě tam chybí basy. Dál to nemá cenu hodnotit.
Pro mě již více neposlouchatelné.

Další: Uriah Heep - Salisbury
EAN 5414939928369, reedice 2015
Koupeno v Německu v červnu 2017
Obal i deska naprosto bez problému, perfektní zpracování, nahrávka samotná je velice dobrá se zachování kmitočtové vyváženosti, excelentní podání spodku a velice příjemné celkový zvukový projev, který je na hony vzdálený těm LP ze 70. let. Klasický rock - dnes už historie, vřele doporučuji. Proti CD ( Castle CLACDI06 1988 ), to LP má lepší transparentnost.

Uživatelský avatar
koudelka
Příspěvky: 373
Registrován: 11 led 2010 09:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od koudelka »

BILL EVANS TRIO "LIVE AT HILVERSUM 1968"
The Lost Recordings 2016
Koupeno ve Francii u Devialet.com
Obal i výlisek naprosto bezvadný, ručně psané číslo limitované edice 900ks, v mém případě č. 701. Zvuko famózní, měkký, jemný, nevtíravý, jako bych tam byl osobně přítomen...i potlesk zní živě, snad i kouř z cigára Billa Evanse je trošku cítit :)
Bill Evans, piano
Eddie Gomez, bass
Jack DeJohnette, drums
Jediná výtka-vyžší cena :(
https://www.devialet.com/en-eu/the-lost ... -trio.html

Uživatelský avatar
koudelka
Příspěvky: 373
Registrován: 11 led 2010 09:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od koudelka »

Ještě doplním, že součástí je i kupón s kódem ke stažení nahrávky.

Dasta
Příspěvky: 1319
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

:roll: AC/DC " LET THERE BE ROCK"
EPIC Records E 60203 vydání 2003 USA. ( původní vydání 1977)
Koupeno v ČR v roce 2006
Stav obalu i desky je výborný, obsahuje vnitřní obal s dobovými dokumenty a fota z koncertů.Deska nepraská, v pauzách je klid.
Nahrávka je hlasitější než starší vydání, nejedná se však o nějaké ořezání, nebo snížení kvality reprodukce.Naopak se zdá, že danému žánru větší drajv prospívá.
Deska neobsahuje skladbu " Crabsody In Blue", která je na původním australském vydání a na ranných evropských vydáních, ve které Bon Scott barvitě popisuje jaké to je chytit filcky.V pozdější vydáních na popud americké strany je skladba nahrazena titulem " Problem Child", která se objevila už na předešlé desce " Dirty Deeds...." Nahrávka jako celek je velmi kvalitní, avšak při přímém porovnání s německým vydáním Atlantic ATL 50 366 z roku77 ( obsahuje Crabsody In Blue) trochu zaostává. Není to nic fatálního,ale je to slyšet.Prestože deska vyšla už v roce 2003, je stále v nabídce a prodeji.
Titul " Crabsody In Blue" již nikdy nevyšel, ani jako bonus na nových reedicich CD, pouze v roce 2009 na 3 diskovém výběru"Backtracks" Vydaného Columbia 88697540992
Naposledy upravil(a) Dasta dne 28 úno 2018 20:13, celkem upraveno 1 x.

Dasta
Příspěvky: 1319
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Oprava: AC/ DC
pardon

Dasta
Příspěvky: 1319
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

STYX " THE MISSION"
A UNIVERSAL MUSIC COMPANY UMe00602557464184 v roce 2017
Koupeno v Německu, v ČR se neprodává, Made in EU.
Stav obalu je velmi kvalitní, jak se na novou desku sluší. Je rozevírací, obsahuje vnitřní obal z křídového papíru,z jedné strany je koláž z fotek kapely, druhá strana znázorňuje noční oblohu s vesmírnou lodí v pozadí.Dále je vložena příloha s texty skladeb a copyrightovými záležitostmi.
Deska je vizuálně v naprostém pořádku, občas popraskává,pauzy také nejsou úplně tiché.
Kvalita nahrávky je velmi vysoko,je vidět, že kapela si dala záležet, což se nedá říct o práci lisovny.Zvuk je chytlavý, napadá mě přirovnání kolegy Efičáka, že zvuk je jako prorostlá krkovička.Krásně se to poslouchá, šlape to tak, že po skončení si dáte repete.
Nahrávka koncepčně zapadá mezi desky " The Grand Illusion"77 a "Pieces Of Eight'78. Není vůbec poznat, že od výše uvedených titulů uběhlo 40 let , a že nezpívá Dennis De Young.
Povedená věc, povinnost pro příznivce pompezního rocku
Oproti cd verzi je deska hutnější, prostorově výraznější, cd je trošku světlejší a sevřenější. Jak LP , tak cd hraje velmi pěkně.

Dasta
Příspěvky: 1319
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

BOZZIO LEVIN STEVENS " BLACK LIGHT SYNDROME"
magna carta MA 9019-1 v roce 2013 v USA 2 LP 180gr.
Koupeno v ČR Happy Music 2015
Technický stav desky je výborný, nepraská, pauzy též v pořádku. Je vyrobena z tmavě modrého vinylu, ve kterém jsou černé skvrny, takže působí jako melír.Nejedná se však o picture disc, takže barva nemá na zvuk vliv
Obal je také vyroben velmi kvalitně a poctivě, je rozevírací, na pravé straně je povídání Terry Bozzia o Black Light Syndrome,na levé straně fota členů a obrázek přední strany bookletu CD, který se od obrázku LP trochu liší ( pozice členů je jiná)
Kvalita nahrávky je úchvatná a nemá chybu.Notoricky známá nahrávka, protřelá téměř všemi studii v republice, kde hlavně na skladbě " Duende" se testovala možnost přenést basové kmitočty na té či oné sestavě už od roku 97, kdy nahrávka vznikla. Elpíčko jde ve zvuku ještě dál . Rozšíření k nízkým kmitočtům, prostor nahrávky, vyznění perkusí zkrátka bere dech. Bezchybná práce všech třech protagonistů spolu s vysokou kvalitou výroby nosiče zaručuje pravý audiofilní zážitek.

Uživatelský avatar
koudelka
Příspěvky: 373
Registrován: 11 led 2010 09:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od koudelka »

Gentle Giant - Three Piece Suite (Steven Wilson Mix, 180g)

Kouzelník Steven Wilson zachránil a restauroval devět písní z prvních tří alb Gentle Giant, přidal dva nevydané bonusy a je na světě bezvadné dvoualbum zakladatelů progresivního rocku.
Zvukově vynikající, provedení bezvadné a za 22 Eurí myslím i dobrý nákup.


Obrázek

Uživatelský avatar
jirie
Příspěvky: 772
Registrován: 03 pro 2008 11:35
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od jirie »

Pouhý výběr z prvních tří desek G.G. dává tušit, že remixy kompletních alb s největší pravděpodobností nebudou :(
... A já se tak těšil.

Dasta
Příspěvky: 1319
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

NAZARETH " LOUD'N'PROUD" 180gr.
Music On Vinyl MOVLP576 2012 Union Square Music Ltd.
Koupeno v ČR Happy Music 2013
Obal je zpracován velmi pečlivě, rozevírací, napravo texty, levá strana je vyhrazena pro foto kapely.Přední strana obálky se trochu liší od původního vydání, které vyšlo v Anglii v roce 1973(MOUNTAIN Records TOPS 105). Název kapely je jinak umístěn a zpracován.
Výlisek je v černé barvě, nevykazuje žádný praskot ani šum.
Kvalita nahrávky je příkladná, nelze nic vytknout.Oproti původní nahrávce je posazena krapet níže, hlasitost nahrávek je stejná.
Klasika žánru, lze jen doporučit.

Oldear
Příspěvky: 1437
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Rozbalil jsem další LP zakoupené v Německu v srpnu 2017.
Abba : Arrival / 40th Anniversary Edition
Abba : Album / 40th Anniversary Edition
Jedná se o rematerované 2 LP, realizované ve studiu Abbey Road, Half Speed Mastering, 45 rpn.
Rozevírací obaly, desky klasicky černé, vše perfekně zpracované.
Přesto, že je to POPÍK, původně pro manželku tzv. "držhubné", to aby přešla v tichosti ten nákup dalších několika desítek LP, tak to hraje perfekně. Zvuk na LP velmi dynamický, kmitočtově vyrovnaný, nahráno silněji, ale bez zkreslení, v mezerách ani na konci žádný šum, či lupání. Kvalita oproti původně vydaným v 70. letech je podstatně lepší. Při srovnání s prvním vydání na CD Polydor, Germany jsou ty LP podstatně transparentnější a zvukově malebnější.
Jsou to kvalitní výlisky, výroční desky v limitované edici a na trhu bohužel dlouho nevydrží.
Kdo to poslouchá doporučuji.

BTW, už jsem je zaparkoval u sebe. Manželce musím sehnat nějakou náhradu, snad Boney M.

Dasta
Příspěvky: 1319
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

DEEP PURPLE "STORMBRINGER" 180gr.
UNIVERSAL 3635858 v roce 2015, Made in EU 0600753635858
Koupeno v ČR Happy Music 2016
Kvalita obalu je příkladná, jedná se prvotřídní repliku původního vydání, deska je na černém vinylu, etikety též podle původního vydání ve fialové barvě s klasickou značkou "PURPLE". Nevychází však na EMI Purple, ale jak je výše uvedeno na UNIVERSAL.
Deska je součástí sedmideskoveho paketu nazvaného: DEEP PURPLE The Vinyl Collection vydaného v roce 2015 Universal 0600753635810.Nahrávka je provedena velmi pečlivě, nedá se nic vytknout ,prvotřídně odvedená práce jak v lisovně, tak i remastering se povedl.Hudební obsah je klasika hardrocku, určený primárně pro pamětníky, které debutové album Davida
Cover dala a Glenna Hughese zcela určitě potěší.

Dasta
Příspěvky: 1319
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

BROTHER FIRETRIBE "SUNBOUND" 2lp 180gr.
Spinefarm Records SPINE 739453 v roce 2017,. EU.
Koupeno v ČR- dárek
Gatefold v bezchybném provedení, desky- černý vinyl ve výborném provedení, vnitřní obaly s texty jsou z tvrzeného papíru, nutno vložit svůj obal, nejlépe papír s mikrotenovou vložkou.
Nahrávka je velmi kvalitní, ke zvuku a kvalitě nosiče nelze mít výhrady, na daný žánr je zvukové ošetření provedeno s nebývalou pečlivosti a je to znát.Pri poslechu si budete myslet, že byla nahrána někdy před 35 lety, když v daném žánru vydávaly desky takové kapely jako např. Aldo Nova, Survivor,
Le Roux,Streets a další představitelé AOR.
Kapela: Finská skupina, boční projekt kytaristy Nightwish ( Emppu Vuorinen), hrající melodický AOR tak strhujícím způsobem, že si myslíte, že se jedná o US. kapelu z poloviny 80 tych let. Vřele doporučuji.
Ač jde o finskou skupinu, je to "amerika" jako vyšitá

Oldear
Příspěvky: 1437
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Oldear »

Tak mě připadá, že kromě Dasty tady nikdo nic nekupuje asi samí stahovači, tak dám ještě jednu libůstku.

Paul Simon - Graceland, EAN 8718469539376 - 2015, koupeno v Německu srpen 2017
Jedná se o notoricky známou desku z roku 1986, mám již z té doby první vydání na CD Warner a domníval jsem se, že nic lepšího již nepříjde, protože je to nejem povedená hudba, ale i super, super zvuk. Velice často poslouchaná.
Nově koupené LP reedice 2015 mě z tohoto názoru vyvedlo. Zpracování obalu a desky standard bez problémů. Zvuk je však na LP excelentní. Nepatrně silnější záznam, velmi široký kmitočtový rozsah a přímo excelentní podání basové složky, suprové přeslechy a prostor a naprosté ticho v mezerách. Zvuk z tohoto LP jednoznačně zašlape do bláta zvuk z výše uvedeného CD od Warnerů z roku 1986. A toto se mě jako audiofilovi preferující DA, velice těžce píše. S dodatkem, že přehrávání probíhalo na úplně obyčejném gramci ( žádný AVID a pod. ) za cca 50 litrů, včetně přenosky a kabelů, pravda digitální cestou 192/24. To CD transport stál násobně více.
Kdo to poslouchá - vřele doporučuji. Pozor, vyšlo to znovu ještě 2017, ale tuto verzi neznám.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host