Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Oldeare buď zdráv,
Mám verzi z roku2012: Sony Legacy 88691914721, zvuk zřejmě totožný s Tvojí verzí, též nelze nic vytknout, ale píšu to pro,že vydání 2012 obsahuje jako přílohu plakát se stejným motivem, jako je na obalu.Rozměr posteru
Je: 60x90cm z kvalitního perforovaného papíru s jemným nádechem do žluta.
Přeji hodně takových desek a ať Ti to hraje.

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

PINK FLOYD " THE WALL" 2 LP180gr.
Pink Floyd Records PRFLP 11. 5099902988313 v roce 2016
Koupeno v Anglii 2016
Stav obalu a desky je vynikající, desky jsou v pauzách tiché, nevykazují žádný praskot.
Proč psát o notoricky známém titulu, který má téměř každý hifista doma, buď na lp, nebo v. nějakém lepším vydání na cd(MoFi,EMI Toshiba....)?
Protože loňské vydání je tak kvalitní, že se vyrovná vydáním v době vzniku, možná, že je i předčí, jak kvalitou lisování, tak zvukem celkově.
Porovnával jsem s německým vydáním, japonským, americkým a vydáním z roku 2011.Vsechny výlisky jsou moje vlastní, mám je naposlouchané a jsou ve vynikající kondici.
Verze 2011- připomíná spíše reprodukci z dobrého cd,nejde tak nízko, prostor je chudší (2011- EMI SHDW 411 5099902988313)
Verze německá- plně srovnatelné, nové vydání o fous lepší basy
( 1979 EMI Elektrola 1C 198-63410/11
Verze americká- basy srovnatelné, prostor výborný, nové vydání vychází z tižšího pozadí( 79Columbia AL 36185)
Verze japonská- světlejší podání, širší báze, vynikající detaily.
Tato verze je trochu napřed, je to ale spíš otázkou preference.
Toto je prosím můj názor, jak ho zobrazuje moje sestava. Na jiných sestavách může být výsledek odlišný.
Japan verse (CBS40AP1750-1)

Uživatelský avatar
overgrounder
Příspěvky: 456
Registrován: 26 říj 2015 11:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od overgrounder »

Mohu potvrdit, že výše uvedené vydání The Wall hraje opravdu famózně. Mám doma tento titul několikrát, tenhle je bezkonkurenčně nejlepší. Neporovnával jsem jen s MOFI.
Nakoupil jsem i ostatní LP této nové produkce a i ty jsou skvělé. Jen jsem se mi nějak nedostává času vložit je sem.
Vřele doporučuji všem!
*2thumbsup*

Uživatelský avatar
overgrounder
Příspěvky: 456
Registrován: 26 říj 2015 11:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od overgrounder »

Máte někdo doma tato dvě LP?
Mám koupené FLAC a zvukově nic moc, na to že to je hodně instrumentální.
https://www.bontonland.cz/jana-kirschne ... -cierna-1/
http://www.slnkorecords.sk/jana-kirschn ... a-vinyl-lp - toto LP je vyprodané
díky za info

Uživatelský avatar
koudelka
Příspěvky: 373
Registrován: 11 led 2010 09:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od koudelka »

Albert Mangelsdorff - trombone
Jaco Pastorius - bassguitar
Alphonse Mouzon - drums

TRILOGUE - Live At The Berlin Jazz Days 6. 11. 1976
MPS Records 1977
Famózní zvuk, hudba, atmosféra, kvalita. Jestliže na to někde narazíte, kupujte bez váhání, je to ozdoba sbírky.


Obrázek

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Koudelka,
Jedná se prosím o původní vydání nebo je to japonská reedice ze současnosti?

Uživatelský avatar
koudelka
Příspěvky: 373
Registrován: 11 led 2010 09:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od koudelka »

Naposledy upravil(a) koudelka dne 18 lis 2017 16:12, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
koudelka
Příspěvky: 373
Registrován: 11 led 2010 09:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od koudelka »

Roxy Music ‎– Roxy Music
Label: Virgin ‎– 509992 43033 16
Series: From The Capitol Vaults –
Format: Vinyl, LP, Album, Reissue, Limited Edition, Gatefold, 180 gram
Country: US
Released: 28 Oct 2008
Genre: Rock, Pop
Style: Art Rock, Avantgarde, Glam

Nádherná hudba, za mne nejlepší deska Roxy, kvalita výlisku i obalu příkladná, zvukově dost podobné japonskému CD, které má ale širší prostor, LP zůstává zvukově jen mezi bednami. Bonusem je skoro metrový plakát, který v CD fakt nenajdete :)

Obrázek

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

Koudelka,
*offtopic* Mám doma též Roxy Music, titul o kterém píšeš, bohužel pouze na CD ( Virgin ROXY CD1 7243 8 47447 2 HDCD)z roku 99, vydané v EU.
Stejně jak píšeš Ty, jde prostor daleko mimo rozteč beden, u skladby2 (Ladytron) dokonce až asi o 1,5m. To by nebylo nic neobvyklého,u více titulů je takový prostor, ať už se jedná o Qsound efekt jako např. u R.W.( Amused To Death), Rick Wright ( Broken China), Peter Gabriel (Up)......, nebo prostě práce s fazovými posuvy při masteringu.Udivuje mně jak píšeš, že na lp tento prostor není.
Když vezmu třeba R.W. Amused..... tak stejný prostor je na CD(Columbia COL 468761 2), tak na původním vydání lp ( Columbia 01-468861 0)z roku 92, tak na remixu LP z roku 2015(Columbia Legacy Analologue Production
AAPP468761).
Proto mně je divné, že na tvém lp je menší prostor než na CD.
PS
Výborné elpíčko od ROXY je také " Avalon"
Přeji spoustu krásných desek.

Dasta
Příspěvky: 1117
Registrován: 15 led 2017 15:18
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Dasta »

JOE WALSH " ANALOG MAN"
Universal Fantasy 0888072338395 v roce 2012 , 180 gr.v EU
Koupeno v ČR Happy Music 2013
Stav obalu a desky je bezchybný
Nahrávka je velmi kvalitní, s širokým prostorem ve kterém vše krásně zní, nástroje jsou dobře prokreslené.Velmi dobře lze ocenit bicí u kterých se střídají Jeff Lynne a Ringo Starr.
Sólová deska kytaristy The Eagles je velmi kvalitní a povedená.Nejvíce se přibližuje deskám " So What,"Barnstorm" a " The Smoker You Drink The Player You Get" z prvních poloviny 70 tych let.
Nádherná muzika, lze jen doporučit.

Uživatelský avatar
koudelka
Příspěvky: 373
Registrován: 11 led 2010 09:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od koudelka »

Dasta: jj, je to zvláštní, ještě mám objednané nějaké nové vydání na jpc.de, ale už potřetí se posunula doba dodání, tentokrát na únor 18 :(
CD mám TOCP-65822 HDCD z 2001
https://www.discogs.com/Roxy-Music-Roxy ... se/2182245

Avalon neznám, doplním vzdělání, ale na mne je to už dost nové, mám raději ty začátky, cca po SIREN, takže prvních pět alb. Vyjma čtvrtého - Country Life mám vše i na LP.

Uživatelský avatar
koudelka
Příspěvky: 373
Registrován: 11 led 2010 09:49
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od koudelka »

Dave Brubeck Quartet ‎– Live At The Kurhaus 1967
Label: Fondamenta ‎– FON-1704025
Series: The Lost Recordings –
Format: 2 × Vinyl, LP, Album, Limited Edition, Numbered, Stereo, 180g, v mém případě č. 768
Country: France
Released: 2016
Genre: Jazz

Kompletní provedení je úžasné, atnosféra nahrávky Vás dokonale přenese o padesát let zpátky *thumbs up*
Cena vysoká, ale zážitek to přebíjí.
V ceně i kód ke stažení alba

Obrázek

Lapi
Příspěvky: 72
Registrován: 26 pro 2016 16:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Lapi »

Dasta píše:
26 říj 2017 17:15
DIRE STRAITS " BROTHERS IN ARMS" 2LP 180gr. 45rpm
Mobile Fidelity MFSL 2-441 Original Master Recording 2014
Koupeno:ČR Happy Muzic 2016
Obal i deska jsou ve výborném stavu.
Kvalita nahrávky doslova bere dech. Zvuk jde pěkně odspodu, krásně znělé nižší středy, rozlišení nástrojů, přirozený zpěv a čisté výšky. To vše v nebývalé dynamice, Knopflerova kytara místy zalézá až pod kůži.
Při porovnání s japonským elpíčkem(Vertigo 28PP-1005) odchází Japonec poražen v rozdílu třídy.Mam tento titul doma ve čtrnácti verzích (LP a cd) a ani jedna se zvukem nemůže této desce od MoFi rovnat. Velmi povedená záležitost, mohu vřele doporučit.
Tak dnes dodáno od HM ČR naprosto ohromující nahrávka. Ještě jednou dík za tip


Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1154
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová LP - hodnocení, dotazy, komentáře

Příspěvek od Pytel »

Dasta : Honzo tak jsem si včera také vyzvedl Mofi Dire S. na 45, díky ta tip, myslím , že to u mne smázné i SACD -- neskutečně nahrané.

Jinak jak jsme spolu hovořili -- koupil jsem i to 4- CD Petra & Petřina , luxusně nahrané z pásků + singlové bonusy, hold naše mládí.

Lidumil : Happy Music je nedaleko od mne v Bohnicích -- majitel, super člověk, vždy přívětivý, skoro vše umí sehnat a za dobrý peníze.

Škoda , že jsem o něm nevěděl dříve -- co bych ušetřil za CD a LP.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host