cMP2 – Windows XP softwarový player na vašem PC.
Re: cMP2 – Windows XP softwarový player na vašem PC.
Problém u těchto typů přehrávačů může být zatím kvalita software a hlavně kvalita audio či video výstupů. Bez odzkoušení se k tomu lze těžko vyjádřit. Většinou půjde o patrně standardní spotřebku, určitě se ale dají najít i lepší kousky, bohužel ale v tomto zatím neporadím.
Hifi či high-end segment má určitou setrvačnost a konzervatismus, proto těch opravdu kvalitních výrobků patrně moc není a pokud ano, budou zatím dost drahé. Nemám v tom ale moc přehled.
Nicméně si myslím, že vývoj už půjde tímto směrem, přesněji půjde o jednu z hlavních větví. Vše tomu zdá se naznačuje. Výrobci spotřebky se tomu už přizpůsobili, hiend na to časem přijde taky.
Já se budu taky orientovat tak trochu tímto směrem, ovšem pro mne bude kritériem vysoká kvalita a přijatelná cena. Sqeezebox apod. zatím tyto parametry nesplňuje. Linn neznám, ale mohl by být dobrý. Chtělo by to vyzkoušet či znát názory těch, kteří mají poslechové zkušenosti a slyšeli jej. To, že někdo neznámý někde napíše, že je to svělé, může taky znamenat, že jen pokročil od mp3 přehrávače k domácímu kinu. Každý má ale svá kritéria a své preference, to nejdůležitější je ale osobní zkušenost. Někdy je ji třeba ale krvavě zaplatit, než člověk pozná co a jak. Ale o tom je v podstatě celý život, že.
Hifi či high-end segment má určitou setrvačnost a konzervatismus, proto těch opravdu kvalitních výrobků patrně moc není a pokud ano, budou zatím dost drahé. Nemám v tom ale moc přehled.
Nicméně si myslím, že vývoj už půjde tímto směrem, přesněji půjde o jednu z hlavních větví. Vše tomu zdá se naznačuje. Výrobci spotřebky se tomu už přizpůsobili, hiend na to časem přijde taky.
Já se budu taky orientovat tak trochu tímto směrem, ovšem pro mne bude kritériem vysoká kvalita a přijatelná cena. Sqeezebox apod. zatím tyto parametry nesplňuje. Linn neznám, ale mohl by být dobrý. Chtělo by to vyzkoušet či znát názory těch, kteří mají poslechové zkušenosti a slyšeli jej. To, že někdo neznámý někde napíše, že je to svělé, může taky znamenat, že jen pokročil od mp3 přehrávače k domácímu kinu. Každý má ale svá kritéria a své preference, to nejdůležitější je ale osobní zkušenost. Někdy je ji třeba ale krvavě zaplatit, než člověk pozná co a jak. Ale o tom je v podstatě celý život, že.
Ja squeezebox mam a nemuzu si az na par malickosti moc stezovat. Jedinna vec ktera zamrzi je "kolecko" k rolovani. Kdyby bylo reseno kapacitne a ne mechanicky, bylo by to mnohem lepsi. Zvukove je to samozrejme samo o sobe nepouzitelne. Zlepsi se to propojenim pres spdif out s lepsim externim dacem. Ja jsem se dostal na uroven kdy byl zvuk ze squeeze lepsi nez z karty lynx aes32 src. Bohuzel na to je potreba harwerovych zakroku do toho pristroje ktere se "nevejdou" do puvodni krasne krabicky. Pro mne by bylo resenim naprosto idealnim pouzivat ovladac duetu a vystup nasmerovat do zvukovky v PC.
Pytal som hlavne preto, lebo tu vidim to trapenie ohladne driverov, softow, kablov a ja neviem este coho. Osobne mam Linn Majik DS a mozem povedat ze mam po starostiach, zvuk musi kazdy zhodnotit sam ale hrubu orientaciu poskytuju aj testy v AUDIO, Stereophile, ... Ale mozno je to len otazka financii aj ked spickove CD a SACD stoja zrovnatelne, napr. Linn Akurate DS sa da kupit za 2900 EUR (ebay).
Jinak co se týká vlastního zpracování zvuku ze zdrojového PC, tak dávám přednost právě opačnému názoru a to vyvedení dat prostřednictvím USB a jejich převodu do SPDIF. Podle mého subjektivního názoru, by se tak mělo předejít rušení, které vzniká vlastním provozem PC. Většinou mívají kvalitní interní zvukovky odstínění plechovým krytem, takže nějaký důvod tam snad bude.[/quote]
Trefa do černého. I tady to radí takže to asi bez problémů (tím myslím kvalitně) půjde - http://www.hornstudio.cz/technika/hudebni_pc.html Zároveň by v tomto případě asi odpadlo výše kritizované zásadní ořezání jiných (někdy třeba i potřebných) funkcí PC, o zásahu do kernelu samotného to jádra widlí ani nemluvě.
PS. Jinak, člena Aleska si vážím a považuji ho za velmi intel. ba i za IT.borce i když se za něj sám nepovažuje.
Trefa do černého. I tady to radí takže to asi bez problémů (tím myslím kvalitně) půjde - http://www.hornstudio.cz/technika/hudebni_pc.html Zároveň by v tomto případě asi odpadlo výše kritizované zásadní ořezání jiných (někdy třeba i potřebných) funkcí PC, o zásahu do kernelu samotného to jádra widlí ani nemluvě.
PS. Jinak, člena Aleska si vážím a považuji ho za velmi intel. ba i za IT.borce i když se za něj sám nepovažuje.
Proč USB ?[/quote]
Protože existují cen. dostupné DA převodníky s USB vstupem.
Protože existují cen. dostupné DA převodníky s USB vstupem.
noaid píše:Problém u těchto typů přehrávačů může být zatím kvalita software a hlavně kvalita audio či video výstupů. Bez odzkoušení se k tomu lze těžko vyjádřit. Většinou půjde o patrně standardní spotřebku, určitě se ale dají najít i lepší kousky, bohužel ale v tomto zatím neporadím.
.
Mluvíme tu stále o soft.přehr.?
Ano, stále. Ať se to jmenuje jak chce, vždy jde nějakou formou o velice specializovaného PC, s operačním systémem (včetně přehrávače) ušitým "na míru". Nebo obráceně: jde o softwarový přehrávač s minimalizovaným operačním systémem.pompo píše:..........Mluvíme tu stále o soft.přehr.?
Ke vhodnosti USB by bylo lépe, kdyby se vyjádřil TomasT, on je špička, já jsem pouhý praktický uživatel počítače. Mně osobně je použití USB dost proti srsti, ale je to můj subjektivní názor, který nemusí být správný, takže rozhodnutí ponechávám na povolanějších.
A rovnou se přiznávám, že tento můj osobní názor vznikl na základě jednoduchého problému: Je velice málo (nebo bylo) USB DACů, které by přehrály i dnes lowendouvou (a výběhovou) PC kartu Lynx One, kterou používám. Většinou ty USB DACy, často pyšnící se i 192 kHz, hrají jako lepší spotřební zvuková karta do běžného PC. Vždy se najde nadšenec, který v prvotním očarování z nové krásné hračky ji vychválí "až do nebes", ale posléze nadšení ochabuje, objevují se nedostatky, až nakonec skončí v rubrice "Prodám".
Nejsem vyjímkou, také jsem ji nabídl k prodeji, ale dnes jsem rád, že ji mám. Umí sice analogově jen 44,1 kHz, ale (pro mé ucho) perfektně. V digitálu umí max. 96 kHz a to je to, co potřebuji, víc pro mne netřeba...
Trosku skusam cPlay. Je mozne nejakym sposobom vlozit do playlistu viac samostatnych *.FLAC suborov, alebo je nutna podmienka mat vytvoreny *.CUE file?
To odar
samozřejmě že novější syst. jsou stabilnější rychlejší,dělané na novější výkonnější železo atd. Ale na druhé straně na toto dostačují a pokud si na ně někdo prostě už zvykne ,nebo z nějakého důvodu nechce platit za nový systém tak co s tím. Můj novější stroj také jede na 8-čce. No a tomu starému to XP prostě jaksi zůstalo.
samozřejmě že novější syst. jsou stabilnější rychlejší,dělané na novější výkonnější železo atd. Ale na druhé straně na toto dostačují a pokud si na ně někdo prostě už zvykne ,nebo z nějakého důvodu nechce platit za nový systém tak co s tím. Můj novější stroj také jede na 8-čce. No a tomu starému to XP prostě jaksi zůstalo.