Foobar200 neprebira plnou kontrolu

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
S499_1023
Příspěvky: 1367
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od S499_1023 »

To jako že by nějaké komfortní funkce snižovaly kvalitu zvuku? To už je na úrovni tvrzení, že pořádný HighEnd zesilovač nemůže mít DO nebo že HighEnd gramofon nemůže být automat - může, akorát že garážovky, co to bastlej z plexiskla, oceli a gumiček to nedokážou, tak to prohlašují za audiofilní přístup.

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

S499_1023 píše:To jako že by nějaké komfortní funkce snižovaly kvalitu zvuku? To už je na úrovni tvrzení, že pořádný HighEnd zesilovač nemůže mít DO nebo že HighEnd gramofon nemůže být automat - může, akorát že garážovky, co to bastlej z plexiskla, oceli a gumiček to nedokážou, tak to prohlašují za audiofilní přístup.
Čti a teprve poté piš.
cPlay i v provedení cMP2= cPlay + cMP může mít DO:
Program cPlay a následně jeho špičková varianta cMP2 je ovladatelná jako každý jiný program přes iPad, iPhone, iPod touch a podobně...
Je mi líto členů Slovanetu, diyAudio, AudioAsylum, Nexthardware a jiných fór - v tvém podání jsou to garážoví bastlíři
co to bastlej z plexiskla, oceli a gumiček to nedokážou, tak to prohlašují za audiofilní přístup.
Nebo že by byly obě ruce levé :?:

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Renown »

Alesko, proč ty máš pořád potřebu se vyjadřovat k věcem, kterým ne úplně rozumíš ???
S499 to napsal naprosto přesně, jak o highendu, tak o garážových bastlíŕích.

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

Renown píše:Alesko, proč ty máš pořád potřebu se vyjadřovat k věcem, kterým ne úplně rozumíš ???
S499 to napsal naprosto přesně, jak o highendu, tak o garážových bastlíŕích.
Konečně někdo kdo tomu rozumí promluvil,
Objasni prosím, co tím chtěl o highendu a garážových bastlířích básník říct.

S499: Omlouvám se za ty ruce.
Ono to skutečně není jednoduché nastavit PC k dokonalosti,
natož minimalizovat a oprostit od všech komfortních funkcí.

dkdkdk
Příspěvky: 440
Registrován: 13 lis 2014 18:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od dkdkdk »

Bylo by možné psát namísto "PC" napříště "win95, win8.1, daphile, linux,kodi..."?

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Renown »

Tak já se ti to pokusím vysvětlit.
S499 chtěl napsal, že komfortní výbava a highend se nikterak nevylučují. Že známkou highendu není pouze koncentrace na základní funkci a eliminace jakéhokoliv komfortu. Že i gramofon nejvyšší třídy může být plně automatický atp.. Chápeš ?
A dále pokračoval tím, že garážníci jsou sice schopni z acrylu a MDF a hliníku vyrobit v garáži na pohled krásný gramofon, který i dobře funguje, ale prostě komfortní výbavu (DD motor, Quartz lock, auto stop, auto lift, repeat apod..) nemají, protože jejich garážovým konstruktérům na to chybí technologie nebo znalosti. A tak svou minimalistickou konstrukci vyhlásí za audiofilní přístup. S499 to popsal na příkladu gramofonu.
Všechno ti to vysvětlil a tvoje reakce (typická) byla :
Je mi líto členů Slovanetu, diyAudio, AudioAsylum, Nexthardware a jiných fór - v tvém podání jsou to garážoví bastlíři

co to bastlej z plexiskla, oceli a gumiček to nedokážou, tak to prohlašují za audiofilní přístup.


Nebo že by byly obě ruce levé :?:

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

dkdkdk píše:Bylo by možné psát namísto "PC" napříště "win95, win8.1, daphile, linux,kodi..."?
V mém případě vždy Windows.
Mimochodem Daphile a Kodi nejsou operační systémy.

S499_1023
Příspěvky: 1367
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od S499_1023 »

Renown: Zcela exaktně pochopeno. Je vidět, že máš zkušenosti.
Kdysi dávno, před 25 lety, kdy povědomí o technice bylo snad ještě horší než dnes, jsem se setkal s vysvětlením (bylo to myslím v S&V, což byl tenkrát ještě seriózní časopis) prodavače, že High End zesilovač nemůže mít DO, protože signál přece cestou vzduchem ze zesilovače do DO a zpět degraduje.

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

Renown píše:Tak já se ti to pokusím vysvětlit.
S499 chtěl napsal, že komfortní výbava a highend se nikterak nevylučují. Že známkou highendu není pouze koncentrace na základní funkci a eliminace jakéhokoliv komfortu.......
Renowne,
nevím co považuješ u počítače určeného pouze na špičkové přehrávání hudby za komfortní výbavu.
Prosím tě, dej třeba příklad na těchto dvou špičkových počítačových transportech jako je Bryston BDP-1 (cca 54.000 Kč), nebo Parasound CD1 (4.500 dolarů) co obsahují za komfortní výbavu?

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Renown »

to Aleska : opět tvůj typický přístup. Ty to nechceš pochopit, to není věc nějakého Brystonu, to je věc principu. Já o voze a ty o koze, ztráta času ....

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Odar »

Je to podobne, ako ked porovnava vek software podla jeho prvej verzie :mrgreen: Co k tomu dodat? To uz nie je ani na smiech :lol:

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Aleska »

Renown píše:to Aleska : opět tvůj typický přístup. Ty to nechceš pochopit, to není věc nějakého Brystonu, to je věc principu. Já o voze a ty o koze, ztráta času ....
Prosil jsem tě o vysvětlení,
co považuješ za komfortní výbavu počítače určeného pouze k přehrávání hudby. O nic víc, o nic méně.
Odpověď typicky obsažná, prostě jsi se potřeboval vyvenčit.
Jediný princip vidím v tom,že to co si člověk udělá sám ty prodávat nebudeš :lol:

Fox25
Příspěvky: 131
Registrován: 15 lis 2014 12:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Fox25 »

Nepotřeboval se vyvenčit, ani já už to nepotřebuji neb jsem byl na WC. Dva lidi se ti snažili vysvětlit že auto může být rychlé a pohodlné zároveň a ty chceš furt něco vysvětlovat. To není o definici pohodlí, to je pouze o tom že je to možné.

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od pompo »

To Odar
Už nečekám že cokoli pobereš ale s tím IDE diskem to byl jen příklad ,tak jsem to i napsal "např." ,mohl být poškozený atd. Podle toho co píše autor dotazu má ale vše OK a šlo pravděpodobně o nastavení nebo nějakou nekompatibilitu verze Foobaru či doplňků (asi - když pomohl reinstal).Hřebík ,já a Aleska se snažily poradit ,mac byl taky "in" v tématu , ten zbytek *offtopic* a zbytečný flame. Ty jsi mi tu chtěl zřejmě především zdělit co jsi napsal a sice že:

95 % toho, co tu produkuji na fore ohladne prehravania hudby z pocitaca su (bez urazky) absolutne hovadiny ... a ze sa odmietas na tuto temu s nami dvomi diskutovat, lebo to k nicomu nevedie. Nad ludskou blbostou nikto nezvitazil.

Je to od tebe pěkné ale právě na to se tě nikdo neptal. Pokud odmítáš nějakou diskusi se mnou tak ji sám nezačínej. Já tu komunikoval se členem TemnyMagic v jeho vlákně na nějaké téma či dotaz ke kterému jsi mu neporadil nic (jen jsi zmínil nějakých1000 možností) Lamentuješ tu nad lidskou blbostí a řešíš lidi namísto hi-fi ,já už mám na tvůj intelekt a povahu také svůj názor ale nechám si to pro sebe.Zajímá mě hudba a hi-fi napadání a urážky ne a jsem v pohodě :lol:

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Foobar200 neprebira plnou kontrolu

Příspěvek od Odar »

pompo píše:já už mám na tvůj intelekt a povahu také svůj názor ale nechám si to pro sebe
V tomto sa vynimocne zhodneme. Ja mam tiez svoj nazor na Vas dvoch :mrgreen:
pompo píše:Zajímá mě hudba a hi-fi napadání a urážky ne a jsem v pohodě :lol:
Taky tak. Ale sirenie blbosti, zavadzanie a tvarenie sa, ze ide o neviem ake ultra audiofilne "ladenie" systemu na prehravanie hudby ma vytaca do vyvrtky. To nie je ziadna rocket science, ako to tu vy dvaja prezentujete. S tym IDE diskom si to DUFAM uviedol iba ako priklad . . . i ked, od teba by som uz cakal naozaj vselico :lol:

Uzavriem to tak, ze ja sa s Vami dvomi v urcitych veciach urcite nezhodnem. Nech si to kazdy preberie sam. Navyse - nie je nic jednoduchsie, ako postavit vedla seba 2 systemy. Jeden podla Vas dvoch "neodladeny" a druhy odladeny. Pustit to von bit perfect a mozte v slepom teste natrcat usiska, co bude lepsie hrat :mrgreen: Pre pokoj duse si to mozte na vystupe aj odchytit a data porovnat.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host