Soft player Foobar - věci kolem

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Jirka83
Příspěvky: 164
Registrován: 06 bře 2009 10:36
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Jirka83 »

@Hlava: jasně, rozumím ono každému co jeho jest a co mu vyhovuje..

myslím, že Aleska potřebuje ne "načítat pouze", ale "zobrazovat pouze" cuefile (i když teda neznám důvod proč).. Foo automaticky parsuje cue.. Zkusil bych pohledat v nastavení pluginu/modulu, který se stará o zobrazování: u mě např. Display-ColumnsUI-Playlist view - mohlo by to tam někde jít (nastavovat tam jdou ruzny věci).

Se spřeházeným cue jsem se naštěstí nesetkal, EAC s tím vždy bojuje, ale stačí pečlivě vždy každý .cue zkontrolovat, případně opravit přípony.. Přinejhorším nachystat ve Foo a foo_cuesheet_creator. Ono, vzhledem k nedotaženosti cPlay, je jedno, jestli je jeden velký .flac nebo jednotlivé tracky, základem je dobrý .cue :D

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Aleska »

dadaft píše:tím zapakováním stejně moc místa neušetříš - v případě mp3 vůbec nic. důvod je jiný...
Nedokáži si jiný důvod představit, a to ani s MP3. Při dnešních kapacitách disků to pomalu ztrácí smysl a když jej od někoho zapakovaný dostanu, tak jej otevírám klasicky a ne přehrávačem = ten má jen přehrávat.
Jirka83 píše:........myslím, že Aleska potřebuje ne "načítat pouze", ale "zobrazovat pouze" cuefile (i když teda neznám důvod proč).....
Ano, pochopils' mne dobře - jde mi jen a jen o zobrazování *.CUE a ničeho jiného. Důvod ? Foobar je pro mne jenom "knihovnou" pro cPlay, takže mi jde o seznam všech *.CUE, jednotlivé skladby z libovolného *.CUE mi potom již zobrazí okno cPlay.
Jirka83 píše:...... Ono, vzhledem k nedotaženosti cPlay, je jedno, jestli je jeden velký .flac nebo jednotlivé tracky, základem je dobrý .cue
Jirko83, cPlay vznikl pro malé obrazovky typu HTPC a je tedy koncipovaný velmi zjednodušeně, co se týká zobrazování na té mini obrazovace. Jsou tam tedy jen tři základní informace - číslo tracku, čas přehrání a název skladby, vše velké, aby to bylo čitelné z větší vzdálenosti. Kdyby ty jednotlivé tracky bylo možno (bez ztráty kytičky) zpětně "zapakovat", ale tak, aby cPlay načetl názvy jednotlivých tracků, pak je vše *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* . To (pravděpodobně) nejde a tak se to snažím udělat pomocí *.CUE ve Foobaru.

Uživatelský avatar
Jirka83
Příspěvky: 164
Registrován: 06 bře 2009 10:36
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Jirka83 »

Také používám cPlay jako nádstavbu - je jedno, jestli foobar rozparsuje cue nebo ne.. Co poslat do cPlay určuješ ve skriptu. V čem tě zobrazení tracků omezuje?

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Aleska »

V čem mě zobrazení tracků omezuje ? To je jednoduché - vidím je 2x, jednou ve FB, podruhé v cPlay. Je to paralela: Máš - li v ruce CD, pak vidíš jen název CD, po vložení do přehrávače i názvy jednotlivých skladeb.

*headbang* Šlo by to ale řešit i jinak: Jak nastavit FB, aby načítal (a zobrazoval) pouze názvy jednotlivých CD, tj. bez tracků ?

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Možná to víte, ale foobar umí přehrávat DVD-Audio disky, a to jak jako média, tak jako ISO obrazy.
http://sourceforge.net/projects/dvdadecoder/files/

Jen je třeba zapnout DSP Chanel Mixer a nastavit jej, aby případně 5.1 kanály namixoval do sterea. Jinak uslyšíte jen 2 kanály z 6ti.

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Nová verze ASIO4ALL, opravy chyb a kompatibilita s Windows 7.

http://www.asio4all.com/

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Vyšla finální verze Foobar 1.0 Vřele doporučuji, používám ji již nějakou dobu jako betu a přínáší jen dobré věci. Hlavně Custom cover art filename patterns, což mi osobně hodně chybělo.
http://www.foobar2000.org/releasenotes/10

Dále bych měl dotaz, zda je nějaká možnost, finta apod., jak řeťězit VST pluginy ve foobaru podobně jako jeho nativní pluginy. Jak tam vpasovat jeden vím, ale jak několik za sebou? Asi to nejde, ale možná někdo něco ví...

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6246
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od dadaft »

noaid píše:Nová verze ASIO4ALL, opravy chyb a kompatibilita s Windows 7.

http://www.asio4all.com/
*thumbs up*

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

jenže po několikátém zmáčnutí dálkáče mi ten girder už při konfiguraci hodí modrou smrt. Nevím, co mu schází ke spokojenosti.
Nedalo mi to a celý večer do hluboké noci jsem nad tím seděl a už to šlape. Bylo to starou verzí Igorova pluginu, který neuměl dobře rozpoznávat dvoubajtové IR kódy ze všech mých dálkáčů a způsoboval občas modrou smrt. HW byl OK.
Takže teď už krásně ovládám foobar ob jednu místnost stejným dálkáčem jako zesilovač, včetně posunu vpřed a zpět, repeat apod., má totiž tlačítka i pro CDP *2thumbsup* Je to pohoda pohodička. Mám z toho velkou radost. Ale to možná způsobí, že díky nedostatku pohybu budu tlustší.
Ještě se pokusím dodělat ovládání myši a přepínání alb, jestli to nějak půjde.
Tímto děkuji Jirkovi a Koshmanovi za to, že mne svými příspěvky k tomu po roce nečinnosti dokopali. Ale vše má svůj čas, jako vždy. :D

Ještě se možná dokopu k tomu abych napsal něco víc k "room perfectu" ve foobaru.

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Jinak jsou pluginy do foobaru i pro ovládání telefonem přes bluetooth, to jsem včera zkoušel taky, ale nerozchodil jsem to.

Uživatelský avatar
Jirka83
Příspěvky: 164
Registrován: 06 bře 2009 10:36
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Jirka83 »

Není zač, já už si multimediální PC bez dálkáče představit nedokážu.. K tomu room p. se určitě taky dokopej :)

TomasT
Příspěvky: 316
Registrován: 09 črc 2009 09:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od TomasT »

Kde mas zapojene IR cidlo, do COMu ? Ze bych to spachal do USB, com mam obsazeny... Mohl bys mi poslat schema, predelal bych to do toho usb...

TomasT
Příspěvky: 316
Registrován: 09 črc 2009 09:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od TomasT »

Kluci, nemate nekdo nainstalovany girder a dalkove ovladani od sony zesilovace nebo receivru k dispozici? Pokud ano, napiste mi prosim do posty, potreboval bych zjistit co vypise pri konkretnim povelu.

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Tomáši, mám to přes COM, schéma http://www.cesko.host.sk/girderplugin_sk.htm , s posledním driverem pro XP http://www.cesko.host.sk/downloads/IgorPlugXP.zip to jede, pokud se navíc propojí piny 1 a 3, nebo PRÝ se zapojením přes USB http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/Ig ... R)_eng.htm . Pokud bys to udělal na usb a fachalo to, a byl bys svolný, jeden kousek od tebe koupím včetně práce samozřejmě :-). I když po pravdě všech 12 USB mám v PC asi obsazeno, ale něco bych uvolnil.
Jinak já mám jen ovladač k Sony CDP, takže v tom ti asi nepomůžu. Ale z tohoto ovladače ti pošlu co budeš chtít.

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Popis práce s VST pluginy a parametrickým eqalizerem

K foobaru je třeba do složky komponentů dodat George Yohng's VST Wrapper (foo_dsp_vstwrap) http://pelit.koillismaa.fi/plugins/show.php?id=213 .
Dále je třeba doinstalovat nějaký parametrický (dá se nastavovat) eqalizer jako vst plugin. Já našel třeba Aqualizer http://vst.rjprojects.net/Aqualizer/home.htm , je až 32 kanálový a každé šavli je možné nastavit kmitočet i šířku obsluhovaného pásma samostatně. Bohužel není výsledná ekvalizační křivka vidět graficky. Pokud víte o jíném, kde vidět je, dejte mi prosím vědět.
Při instalaci se vybírá složka, kam se má plugin nainstalovat. Vytvořte v adresáři foobaru podadresář VST a šoupněte to tam, případně i jiné pluginy.
Ve foobaru se v DSP Manageru spustí VST Wrapper. Projeví se to tím, že v systray se objeví ikonka s nápisem VST.
Kliknete na ni a nastavíte případně další adresáře, kde jsou vst pluginy.
Pod volbou Use VST Effect si zvolíte Aualizer.
Volba Bypass jej zapíná a vypíná.
Volba Show/Hide vybraný vst plugin zobrazí/schová.
Vypadá to pak takhle:
Obrázek

K tomu, abychom mohli provést nějaké korekce, potřebujeme vědět přesně, na jakých kmitočtech máme "boule". Já to zjišťuji tak, že dám mikrofon do místa poslechu, z repro pustím klouzavý signál, který byl na jednom starém testovacím CD ze Sterea-Videa. Nahraji a v Adobe Audition zobrazím a analyzuji, na jakých kmitočtech ty boule jsou. Nemusí bý nějak extra kalibrované mikrofony, ty boule jsou tak velké, že nelinearita mikrofonu je proti tomu nic.
Další možnost zjištění je sluchem s pomocí PC a SW generátoru http://e-cat.nm.ru/sinegen nebo http://www.downloadatlas.com/freeware-76a4a213.html

Důležité je, že musíme snižovat úroveň jen velmi úzkého pásma, kde místnost rezonuje, proto:
- do modrého chlívku zadáme přesně kmitočet, vedlejší šavle necháme na nule a zadáme velmi plízký knitočet, viz obrázek. Já snižoval úroveň na 50, 60, 195, 235, 325, 470 a 1200 Hz, ale to berte jako příklad, prvotní nástřel, který budu možná měnit. Pro klasickou panelákovou místnost 3.4x5.5 m je to hlavně těch 50 a 60 Hz.
- regulátor šířky pásma vpravo dole musí být jen lehce nad minimem

Nesmí se to moc přehnat, jina dojde ke zkreslení. Nepřidávat úroveň, jen snižovat, aby nedocházelo k limitaci. Všechny šavle kromě problematických kmitočtů musí zůstat na nule, pokud s nimi náhodou pohnete, s podrženým Ctrl na ně klikněte myší a vynulují se.

Jsem zvědav na vaše dojmy a výsledky.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host