Soft player Foobar - věci kolem
Re: Soft player Foobar - věci kolem
Jo, přesně tak jsem to myslel. Mám dojem, že jsem ty buffery už zvětšoval, ale až přijdu domů, tak se mrknu znovu. Co se týká toho TT, tak jsem někde zahlídl, že se tím testuje kvalita nahrávek ohledně dynamiky a tudíž jsou z toho pak pro posluchače odvozena doporučení jaké nahrávky koupit. Aspoň jsem to tak s mojí neznalostí angličtiny pochopil 

Má někdo tip, jak jednoduše analyzovat nahrávku? Audacity mi dovolí frekvenční analýzu jen kolem 20sec.. a výsledek je ne moc uživatelsky přívětivý..
Zkus někde najít a stáhnout starý Cool Edit, ten byl kdysi free, než to koupilo Adobe a začalo prodávat jako Audition. A ten Audition by měl být snad ke stažení u Adobe s nějakou zkušební dobou, tam můžeš analyzovat třeba i milisekundu.
Zkusim ten cool edit najit, to jednuduche jsem myslel prave opak toho Audition.. Nemam ve zvyku si system "spinit" takovymhle trialovanim na dobu neurcitou, protoze se mi to potom nechce uklizet..
Nakonec jsem to zkusil v jakemsik free VST, vysledky zajimave no...
original:

mic za par kacek v interni zvukovce:

original:

mic za par kacek v interni zvukovce:

Cos do toho pustil za signál?
U klouzavého signálu 20Hz->20kHz jsem měl v audacity průběh dle horní stopy, po úpravách to bylo dle spodního obrázku. Jak je vidět, na těch 50 Hz jsem to přehnal, tak jsem to pak posunul trošku zpět. V audacity stačí myší vybrat nějakou bouli, Analyzovat, Vykreslit spektrum. A kde je špice, tam je kritický kmitočet.

U klouzavého signálu 20Hz->20kHz jsem měl v audacity průběh dle horní stopy, po úpravách to bylo dle spodního obrázku. Jak je vidět, na těch 50 Hz jsem to přehnal, tak jsem to pak posunul trošku zpět. V audacity stačí myší vybrat nějakou bouli, Analyzovat, Vykreslit spektrum. A kde je špice, tam je kritický kmitočet.

Tak jsem provedl další významný update foobaru, pluginem "foo_ui_merhaut.dll"
, a teď k přehrávanému songu vidím i kratši či delší info o interpretech i s mnoha obrázky, info o konkrétním albu i s obrázky, text písně synchonizovaný s právě zpívaným textem - konečně tomu budu rozumět úplně, my english is not perfect.
Vyzkoušel jsem si facets - nechápu, jak to může někdo rozumně používat, takový guláš z nahrávek jsem neviděl.
No a připravuji se na opravdu hajendové přehrávání z pc, snad se to povede. Zatím jen klepu na dřevo.

Vyzkoušel jsem si facets - nechápu, jak to může někdo rozumně používat, takový guláš z nahrávek jsem neviděl.
No a připravuji se na opravdu hajendové přehrávání z pc, snad se to povede. Zatím jen klepu na dřevo.
Ten mi ani google nenaselnoaid píše:"foo_ui_merhaut.dll"

Rekl bych, ze hodne lidi, prihlednu-li k tomu, ze od 0.9.5 je to default UI.. Ja bych nemohl nic jineho, pouzival jsem predtim tree, dá se, ale to klikani +/- hodne zdrzuje...noaid píše:nechápu, jak to může někdo rozumně používat
To bylo symbolicky, JM beru jako představitele bezedné zásobárny informaci z oblasti muziky. A myslel jsem to v dobrém, aby nebyla mýlka. Info je samozřejmě odjinud, a není to jeden plugin, ale je jich víc, jen už nevím, které z nich se mi podařilo rozjet.Jirka83 píše:Ten mi ani google nenasel
Problém facets je ten, že třídí dle tagů. Kdyby vše fungovalo tak jak má, není problém. Jenže někde tagy jsou, někde ne, někdo to označí tak, někdo jinak, na některém albu je více umělců... atd. a výsledek je podle mne velmi nepřehledný. Já třídím hudbu i podle jiných kritérií než jsou v tags, a různé druhy hudby různě, a to mi umožňuje jen adresářová struktura. Ve facet jsem se v tom vůbec nevyznal.
Jinými slovy myšlenka dobrá, v praxi to má ale mouchy.
Počkej, ale to není chyba myšlenky, ale nezaopatřených souborů. Že se nevyznáš v netagovaných souborech zobrazovaných v tagovém prostředí je logické, ale ne chyba prostředí. To je základní a logická premisa..
Stačí si dát chvíli práci, poctivě si tagovat vše a je to. Můžeš si samozřejmě dávat vlastní tagy, z kterých si potom vytvoříš struktury jaké chceš. Stejně tak můžeš libovolně nastavovat zobrazení (viz Various Artist, if else foobik zvládá).
Mě to chvíli trvalo, doplnit všechny základní tagy jako Rok vydání atp.. ale nakonec jsem si v rámci čištění zkompletoval i všechny covery.. A ruku na srdce, s pořádně otagovanou sbírkou můžeš ve Foobaru čarovat mnohem více a hlavně efektivněji, než se soubory v rámci filesystému..
Nechci ti nic nutit, ale - v praxi to funguje nádherně..
Merhaut pobavil, ale výpis komponent by byl užitečnější.. Já nedávno zkoušel nějaké bio_něco, ale nenadchlo mě to, třeba by tvoje kombinace někoho inspirovala...
Stačí si dát chvíli práci, poctivě si tagovat vše a je to. Můžeš si samozřejmě dávat vlastní tagy, z kterých si potom vytvoříš struktury jaké chceš. Stejně tak můžeš libovolně nastavovat zobrazení (viz Various Artist, if else foobik zvládá).
Mě to chvíli trvalo, doplnit všechny základní tagy jako Rok vydání atp.. ale nakonec jsem si v rámci čištění zkompletoval i všechny covery.. A ruku na srdce, s pořádně otagovanou sbírkou můžeš ve Foobaru čarovat mnohem více a hlavně efektivněji, než se soubory v rámci filesystému..
Nechci ti nic nutit, ale - v praxi to funguje nádherně..
Merhaut pobavil, ale výpis komponent by byl užitečnější.. Já nedávno zkoušel nějaké bio_něco, ale nenadchlo mě to, třeba by tvoje kombinace někoho inspirovala...
Přátelé co hrajete na Foobar a máte iPod/iPhone
Zcela jistě znáte aplikaci iPod, že jo? Geniální věc. A teď si představte, že tím jde ovládat Foobar se vším všudy!!
Včera na slovanetu někdo dal nenápadný odkaz na iPhone Remote support.
Zprvu jsem tomu nevěnoval pozornost, pak se k tomu vrátil, stáhnul, nevěděl jak to zprovoznil, tak to pustil z hlavy, pak jsem začal pátrat jak to teda rozchodit, protože mi to nějak nedalo. Až pak v diskusích jsem se dopátral k tomu, že je k tomu potřeba aplikaci Remote od Apple. Ještě chvilku boje a .... WOOOOOW
To je masakr. Do iPhone se natahuje komplet fonotéka, lze s tím pracovat jako s klasickým iPodem - třídění podle umělců, alb, vyhledávání, skládání playlistů, do ruky na displej Vám to přenáší booklety (takže mi to přijde, že to je něco podobného, jak pracuje Logitech Squeezebox). Ani monitor tím pádem k hudebnímu PC už nepotřebujete, jen třeba nějaký vysloužilý iPod. Zkrátka vymakané dálkové ovládání k hudebnímu PC. Je to i svižné jako cyp (mě to ukazuje aktuálně přes 8000 skladeb a bez problémů).
Rozhodně to stojí aspoň za vyzkoušení ...
Zcela jistě znáte aplikaci iPod, že jo? Geniální věc. A teď si představte, že tím jde ovládat Foobar se vším všudy!!

Včera na slovanetu někdo dal nenápadný odkaz na iPhone Remote support.
Zprvu jsem tomu nevěnoval pozornost, pak se k tomu vrátil, stáhnul, nevěděl jak to zprovoznil, tak to pustil z hlavy, pak jsem začal pátrat jak to teda rozchodit, protože mi to nějak nedalo. Až pak v diskusích jsem se dopátral k tomu, že je k tomu potřeba aplikaci Remote od Apple. Ještě chvilku boje a .... WOOOOOW

To je masakr. Do iPhone se natahuje komplet fonotéka, lze s tím pracovat jako s klasickým iPodem - třídění podle umělců, alb, vyhledávání, skládání playlistů, do ruky na displej Vám to přenáší booklety (takže mi to přijde, že to je něco podobného, jak pracuje Logitech Squeezebox). Ani monitor tím pádem k hudebnímu PC už nepotřebujete, jen třeba nějaký vysloužilý iPod. Zkrátka vymakané dálkové ovládání k hudebnímu PC. Je to i svižné jako cyp (mě to ukazuje aktuálně přes 8000 skladeb a bez problémů).
Rozhodně to stojí aspoň za vyzkoušení ...
Ja sa uz neviem dockat kedy budu aplikacie ako Remote, iPeng, ... bezat na iPade - pekne velke nahlady albumov,... mnamka!

Soft player Foobar - věci kolem
Zdravím.
Se softem začínám a hned jsem narazil na Playlistu. CDka grabuji programem EAC do WAV a to ve struktuře Artist\Album\*.waw.
Ty ale nemají žádné tagy a pokud se pokusím založit Playlist tak ten se nebere ze struktury ale z tagu wavu kde ale nic není. Dostal jsem se do stavu, kde jsem schopen mít tolik playlistu, kolik je artistů ale pak se mi slévají skladby z jednotlivých alb.
Děkuji za tipy
Se softem začínám a hned jsem narazil na Playlistu. CDka grabuji programem EAC do WAV a to ve struktuře Artist\Album\*.waw.
Ty ale nemají žádné tagy a pokud se pokusím založit Playlist tak ten se nebere ze struktury ale z tagu wavu kde ale nic není. Dostal jsem se do stavu, kde jsem schopen mít tolik playlistu, kolik je artistů ale pak se mi slévají skladby z jednotlivých alb.
Děkuji za tipy
Předpokládám, že jsi nechal vyrobit při grabování cue soubor a že celé cd je jeden soubor.
Ve foobaru pravé tlačítko na wav, Convert , do flac, wav lze na disku zrušit, ve fb překlikni na jiné cd a zase zpátky, tím se ve FB obsah refreshne, pravým tlačítkem na flac soubor, Utilities, Edit Cuesheet, načti ten cue z disku, tim se stane embeded cue a máš to vyřízeno. Máš 1 soubor a otagovaný.
Na playlisty doporučuji se vykašlat, jsou k ničemu, pokud nechceš hrát různé skladby z různých cd.
Ve foobaru pravé tlačítko na wav, Convert , do flac, wav lze na disku zrušit, ve fb překlikni na jiné cd a zase zpátky, tím se ve FB obsah refreshne, pravým tlačítkem na flac soubor, Utilities, Edit Cuesheet, načti ten cue z disku, tim se stane embeded cue a máš to vyřízeno. Máš 1 soubor a otagovaný.
Na playlisty doporučuji se vykašlat, jsou k ničemu, pokud nechceš hrát různé skladby z různých cd.