Soft player Foobar - věci kolem

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Jirka83
Příspěvky: 164
Registrován: 06 bře 2009 10:36
Kontaktovat uživatele:

Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Jirka83 »

Hlava píše:Musíš mít někde něco špatně nastavené, i já sám jsem s tím ze začátku dost dlouho bojoval, než se mi to podařilo doladit k obrazu svému, nicméně od doladění to považuji za téměř dokonalé. Sám mám ve FooAVA aktuálně asi 450-500 bookletů a filtruje a prochází se tím bez problémů. Osobně si třeba neumím moc představit, jak bych se v takovém množství orientoval bez náhledů bookletů. Textově je to pro mě už džungle.
Jestli chceš pomoct to nastavit, tak se ozvi.
Díky za nabídku, ale já už si hodně zvykl na facets (v novějších verzích je tuším něco podobného ve standartu). Aneb 3 - x sloupečků vždy s Autorem / Albumem / Žánrem / xxx, ve kterých se dá vyhledávat pouhým napsáním začátku toho co hledám, a výsledek se automaticky objevuje v dynamickém playlistu.

Podle obrázků bych zase já vyhledávat nemohl, v Ave než se mi načetlo 10x10 náhledů tak jsem si mohl "uvařit čaj", ale i kdyby to fungovalo OK, nenašel bych rychle na co mám náladu..

Až vyjde Saphire, vyzkouším, díky za informaci o něm, pokud 1)bude běhat rychle 2)půjdou nastavit sloupečky 3)nebude moc zatěžovat tak nemám problém přejít na barvičky a efekty navíc :D

Uživatelský avatar
Hlava
Příspěvky: 111
Registrován: 04 zář 2008 12:48
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Hlava »

Co to je, facets?


Uživatelský avatar
Hlava
Příspěvky: 111
Registrován: 04 zář 2008 12:48
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Hlava »

Jo, tak to vypadá zajímavě, to jsem neznal. To pak už rozumím tomu vyhledáváním, to fakt ve FooAVA není.

Já zkoušel ještě skin DarkOne, ve kterým se mi ale nevím proč nenačítaly booklety.
Obrázek

Asi to bude jak s Hifi, každej to potřebuje mít jinak :)
Já se bez bookletů neobejdu, bohužel se orientuju podle obrazové paměti, textově to je pro mě guláš a neumím si moc vybavit co je co (krom notoricky známých věcí). Ani netvrdím, že FooAVA je zcela dokonalé, ale zatím je to to nejlepší, co jsem našel. Ano, kdyby to umělo i to co umí facets, zas by to bylo lepší, ale ... existuje něco takového? To DarkOne snad mělo nějaké vyhledávací funkce, ale moc si to už nepamatuju.

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Já používám jeden z Default user Interface, Columns UI, View by Folder Structure. Vše rozděleno v adresářích dle Styl, Interpret, Album (dle let vydání), Front se mi zobrazuje včetně všech informací o CD (skladbě) vč. kolikrát jsem ji už přehrál. Všechny možné informace mám na obrazovce najednou.
Tento systém zvládne neomezené množství alb, nezatěžuje CPU. Kolik alb zvládne fooava při ještě rozumné rychlosti? Zatěžuje cpu, hlavně při přehrávání?

Uživatelský avatar
Hlava
Příspěvky: 111
Registrován: 04 zář 2008 12:48
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Hlava »

Samotné listování alby si myslím že funguje tak, že se načítají jen ty, co jsou aktuálně zobrazené (čili jeden booklet uprostřed + na každou stranu 10-20?). Pokud budu mít 4000 alb, tak se nenačítá aktuálně všech 4000 bookletů, ale pouze řekněme do 50ti. Rychlost načítání závisí na rychlosti disku. Rychlost samotného listování pak na výkonu grafiky, protože se to nejspíš převádí do 3D (nelze to přenášet třeba přes vzdálenou plochu). I když jsem měl Celerona 1,8 GHz tak jsem žádné problémy s rychlostí nepozoroval. Čili FooAVA podle mě taky zvládá neomezené množství alb (ano, nemám ověřeno, aktuálně kolem 500 bez problémů)
Zátěž CPU při přehrávání je taky nulová (rozumněj 2?3?5? %? jak kdy, ono to lítá)

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Aleska »

Jeden dotaz k Foobaru: Lze jej nastavit tak, aby přečetl a zobrazil jen název CUE šítu ? Obrázek
Prostě když mám ve složce CUE šít se stejným názvem (a je možno jej doplnit i autorem a názvem alba), aby na obrazovace zobrazil jen ten CUE šít
Obrázek a nic jiného ?
Třeba takto ? (vzor)
Obrázek

Pak by totiž Foobar znázorňoval jenom Cue šít každého CD a bylo by to samé jako zpětné "zapakování" tohoto CD.

Uživatelský avatar
Hlava
Příspěvky: 111
Registrován: 04 zář 2008 12:48
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Hlava »

Samozřejmě. Foobar - File - Preferences - Media Library: File types - Restricted to ... *.cue

Akorát jeden postřeh k tomu jak to máš zobrazené. V drtivé většině případů, kdy je album rozsekáno na jednotlivé skladby a je k nim CUE sheet, tak to nepřehraje a hází chybu. Když se do toho CUE podíváš, většinou je od druhé poloviny z mě neznámého důvodu podivně přeházený. Toto jde napravit přes program CUE tools, který z toho vygeneruje jeden WAV/FLAC soubor s adekvátním opraveným CUE souborem.
Chci tím je říct, že ti to nejspíš Foobar nebude přehrávat. Jiný způsob než překopíní CUE tools jsem zatím nenašel.
Naposledy upravil(a) Hlava dne 29 pro 2009 12:54, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Aleska »

Díky, vyzkouším. Již mnohokrát jsem se o to pokoušel a vždy jsem něco "zvojtil".

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6162
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od dadaft »

Hlava píše:V drtivé většině případů, kdy je album rozsekáno na jednotlivé skladby a je k nim CUE sheet, tak to nepřehraje a hází chybu.
jo, přesně tak.
CUE tools ke stažení zde:
http://www.softpedia.com/get/Multimedia ... ools.shtml

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Alesko, vždyť jsem ti to psal před pár dny v SZ s tím Restrict to ...

S tím zpřeházeným cue to má na svědomí asi nějaký bazmek ripovací program. Je to velmi časté. Ale stačí v jakémkoliv editoru ty řádky popřeházet a je to. Akorát je to zbytěčný opruz. Žádná další udělátka nejsou potřeba.

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6162
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od dadaft »

to Restrict... najdeš v Foobar2000/Preferences/Database (aspoň u v0.8.3, kterou používám já)
Obrázek
a napsal bys tam: *.cue.

co já oceňuju na Foobaru velmi, velmi je, že dokáže hrát i ze zapakovaných složek *.rar, *.zip atd.
otázka, která patří zase jinam ale nechť, stačí mi prostá odpověď ano/ne: dokáže to cPlay?

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Aleska »

Nastavil jsem jej tak, jak popisuješ http://www.hifinazory.cz/forum/posting. ... 35#pr42548 a Foobar zobrazí všechna CD s CUE šíty, ale bohužel jen jako seznam skladeb
Obrázek
ne pouze CUE šít - ten jedinný nenačte (není zatemněný). A mně jde právě o ten CUE šít, aby jej Foobar načetl jako jediný.

Jinak já používám samotný Foobar na výrobu CUE šítů (pro potřeby v cPlay),
Obrázek
a nemám s přehráváním takto vzniklého sebemenší problémy. Je to rychlé a vyhovující - a je úplně jedno, zda má či nemá originální CUE šít, protože CUE tools jej vyžaduje, Foobar ne.

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Aleska »

dadaft píše:..........co já oceňuju na Foobaru velmi, velmi je, že dokáže hrát i ze zapakovaných složek *.rar, *.zip atd.
otázka, která patří zase jinam ale nechť, stačí mi prostá odpověď ano/ne: dokáže to cPlay?
NE a proč by měl ?

Já mám na disku E v současnosti cca 660 CD, které zabírají pouze 44% kapacity disku - je to víc než 8600 skladeb. Mám zapotřebí něco pakovat do složek *.rar či *.zip ??? Těch 201 GB hudby nejsem schopen (a věřím že nikdo) v reálném čase přehrát. To bych si musel pouštět denně 12 CD, každý den jiných, celý rok, bez opakování. Takže pakovat hudbu do formátu *.rar a *.zip je pro mne blbost a taky to od cPlay nevyžaduji. Od něj požaduji něco jiného = kvalitu přehrávání.

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6162
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od dadaft »

tím zapakováním stejně moc místa neušetříš - v případě mp3 vůbec nic. důvod je jiný...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti