Soft player Foobar - věci kolem

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Přehrávám vše kromě SACD, tyto nahrávky mohou být v několika formátech, ve fb mám ale plugin jen pro jeden z nich. A sacd nahrávku mám samozřejmě jako na potvoru v jiném formátu Ale není všem dnům konec.
Omlouvám se, místo SACD si dosaďte DSD formát, někdy se mi to splete.

Jinak při těch pokusech s generátorem buď snižte silně hlasitost nebo nevyjíždějte to moc na 2 kHz, ať si náhodou nespálíte výškáč, pokud by byl háklivější. Výškáče nejsou stavěné na takové výkony jako středobasy.
Jinak Audacity na analýzu samozřejmě stačí.

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

S novou verzí foobaru 1.0 souvisí také update spousty pluginů, aby k novému fb byly přítulnější http://www.foobar2000.org/components/by+date

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

S novou verzí foobaru 1.0 souvisí také update spousty pluginů, aby k novému fb byly přítulnější http://www.foobar2000.org/components/by+date

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6244
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od dadaft »

noaid píše:Jinak jsem dnes večer poslouchal DVD-A Neil Young Harvest ve formátu 24/192 a musím říct, že s tou ekvalizací se mi to zdá mnohem čistší, když jsem ekvalizeru dal bypass, tak se to zahuhlalo.
zkusím hádat: The Parametric Equalizer uses second-order IIR filters, which are very fast and provide very precise resolution, even at lower frequencies nebo tak něco... ???

asi to máš dobře nastavené.
*thumbs up*

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Neuhodls. Buď Včera odpoledne sněžilo nebo File not found. Hádej.

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6244
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od dadaft »

ty vogo, tak to je těžké - nerozumím ani slovu, takže nezbývá než opravdu hádat: file not found?

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Ano, ale zítra.

Provedl jsem upgrade designu. Ten waveform dole je skvělý. Posunout se třeba na tichou pasáž apod. není problém. Plus UPnP client i server.

Obrázek

koshman56
Příspěvky: 19
Registrován: 22 říj 2009 13:55
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od koshman56 »

Vypadá to fakt velice slušně!!! *thumbs up* Jen nevím jak máš nastavený ten Dynamic Meter, když to bere jen wavy a mp3? Já jedu skoro všechno ve flacu a semtam nějaký wav, příp. dvdaudio.

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6244
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od dadaft »

dneska je zítra.
takže?

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

dadaft píše:dneska je zítra.
Ano, za jistých okolností se to tak může jevit. Nebo taky zítra znamená včera. Ale je to jen zdání...maya.
dadaft píše:takže?
Asi nic, Godot zase nepřišel. Asi bloudí Absurdistánem.
koshman56 píše:Jen nevím jak máš nastavený ten Dynamic Meter, když to bere jen wavy a mp3? Já jedu skoro všechno ve flacu a semtam nějaký wav, příp. dvdaudio.
No, ono mi to bere úplně vše, v jakémkoliv kódování, v jakémkoliv rozlišení, v reálném čase, co zrovna teď slyšíš. Je to něco trochu jiného, než tady všichni prezentovali, srovnej obrázky. Stačí tahle nápověda? ;)

Uživatelský avatar
Jirka83
Příspěvky: 164
Registrován: 06 bře 2009 10:36
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od Jirka83 »

koshman56 píše:Vypadá to fakt velice slušně!!! *thumbs up* Jen nevím jak máš nastavený ten Dynamic Meter, když to bere jen wavy a mp3? Já jedu skoro všechno ve flacu a semtam nějaký wav, příp. dvdaudio.
To neni TT offline, ale VST plugin..

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Jirko, máš bod. Je to tak. A už umím větší množství VST pluginů ve FB, ne jen jeden.

koshman56
Příspěvky: 19
Registrován: 22 říj 2009 13:55
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od koshman56 »

Noaide, nerozčiluj mě, pořád předbíháš... :D Ale to TT už jsem tam taky dokázal strčit, teď ještě, aby to k něčemu bylo, tak to budu muset naštudovat, ať to není jen na okrasu!
Jo a ještě jeden dotaz! Na starém Dellu, který jsem nasadil jako server pro Logitech Squeezebox Classic se mi při přímém přehrávání přes ASIO driver Foobar seká, ale když to pustím napřímo tak to jede celkem v pohodě. Nevíš náhodou co se s tím dá dělat?

Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 1459
Registrován: 11 bře 2009 14:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od noaid »

Nevím, co myslíš tím napřímo, patrně ne přes asio ale přes windowsy. Tak zkus jednak v asio4all zvětšit počet výstupní buffer na 2048 samplů, mi to pomohlo. Pokud ne, zvětši ve foobaru output buffer.
Mi to lupne už jen někdy, když to pc fakt hodně zatížím. Ale je to částečně i tím, že je rychlé. U pomalého je třeba být opatrnější. Pokud to nepomůže, tak řekni, jsou ještě další možnosti.
To TT v podstatě je na okrasu, moc se z toho usuzovat nedá :-)

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6244
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soft player Foobar - věci kolem

Příspěvek od dadaft »

noaid píše:Nevím, co myslíš tím napřímo, patrně ne přes asio ale přes windowsy. Tak zkus jednak v asio4all zvětšit počet výstupní buffer na 2048 samplů, mi to pomohlo. Pokud ne, zvětši ve foobaru output buffer.
přesně. vůbec se těch bufferů neboj a klidně je dej na maximum. čistě pro přehrávání je to lepší. vysoké buffery jsou problém jen např. při skládání nebo nahrávání "live" hudby na pc - to je pak ono zpoždění mezi tím, když zmáčkneš např. klávesu a tím, kdy to uslyšíš obtěžující a k vzteku...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti